Kızımı okula gondermesem cezası varmı

Dxbgffh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2019
592
237
53
Hanımlar kafamı çok kurcalayan bir şeyi sizede danışmak istedim internette araştırdım ama net bı bilgi alamadim belki bilenler vardır aranızda kızım okul açıldığında 74 aylık yani zorunlu birinci sınıf oluyo ben coronadan dolayı göndermek istemiyorum çünkü bağışıklığı çok zayıf bı çocuk ve her şeyi elini sürer dışarı çıkarsam bile sürekli uyarıyorum dokunma bir yerlere diye ne yapabilirim bu yıl gönderme mek için bide ne gibi cezalar uygulanir sizce

Ram raporu diye birşey var aldığınızda çocuğun e okuluna işleniyor ve tüm okul hayatı boyunca öyle kalıyor diye okumuştum aynı sebepten göndermek istemiyordum ama yapacak pek birşey yokmuş diye okudum çocuğumun okul hayatına da engel olmak istemiyorum yaşıtlarıyla okuması onun için en iyisi hastalık var dye tek düşüncem ama okuluda ona göre ayarlayacaklarmış her an herşey olabilir diye söylüyorlar belki evde de devam edecekler

Çocuklar yaşıtları ile büyümesi, okumalı.
Bağışıklığı düşük diye uzak tuttuk a kuvvetlenmeyecek bağışıklığı.
Bunun yanısıra koronavirüs ile ilgili devletin çalışmasını takip etmekte fayda var. Bu ülkede milyonlarca öğrenci var. Elbette sağlığı öne alarak hareket edecekler, virüs ilk çıktığından beri yaptıkları gibi.

RAM raporu bambaşka bir şey. Çocuğunuzda herhangi bir engel var mı?

Evde eğitim alsalar bide birinci sınıf temeli sağlam olmaz bence

Uzak tutunca bağışıklığı kuvvetlenmiyecegini bence biliyorum ama diğerlerine göre böyle çocuklar daha çabuk hasta oluyor ve zor geçiriyor bu sıcakta bile şuan grip

Virus donemi haric herkes cani istedigi zaman yolluyor valla okula cevremden goruyorum. Birinci sinifta 5,5 yasinda da cocuk var 8 yasinda da. Nasil oldugunu bilmiyorum demek ki cezasi yok. Cok vahim bir durum bence ama bilemedim. Bir yili daha evde gecirmesi viruse de care degil bagisikligin kuvvetlenmesine de. Bir uzmana danisin isterseniz

Hayır şükür birşey yok sadece göndermemek için araştırırken görmüştüm bu raporu o yüzden bahsettim yaşı tutan çocuğu göndermemek için birşey yok yaşıtlarıyla okumalı zaten dye düşünüyorum ben
RAM raporu bambaşka bir şey. Çocuğunuzda herhangi bir engel var mı?

Evde eğitim alsalar bide birinci sınıf temeli sağlam olmaz bence
Kesinlikle öyle zaten ona göre bir program uygulayacaklarını söylüyorlar belki okulda 1 saat belki yarım yarım bölerek sınıfları alacaklar bilemiyoruz böyle bir durumda virüs yayılmasın dye önlem alarak alırlar onlarda bilir çocukların virüsü çok hızlı yayacağını bu riske girmezler

Evet yasal olarak var ama hem ben çok yüksek bir rakam değil diye hatırlıyorum hem de hiç uygulandığını görmedim. "Okulsuzluk" yapan aileler bir şekilde sistemin açığından yararlanıyorlar neticede. Bence cezanin miktarını öğrenip ona göre hareket edin

Tabiki zor çünkü daha hiç bir şey bilmiyorlar bu durum da bnce bütün okul hayatını etkileyecek birinci sinif öğretmen bile dedi temeli çok önemli ilerisi için

Özel okulda birinci sınıfa kaydettirip, aynı okulun anasınıfına gönderiyorlar ya da göndermiyorlar devamsızlıktan kalıyor.
Sistem buymuş. Anlaşmalı.
Konu sahibi istersen yolu bu(??) ama çocuğun küçük değil, 86 ay birinci sınıfa başlamak için çok çok geç olmayacak mı?

Büyükte oluyo haklısınız ama gerçekten bağışıklık olarak çok zayıf ana okuluna gönderdim 2 yıl çok sık hastalandı diğer çocuklara göre

Cocugunuzu okula gondermeyip ne yapacaksiniz. Alternatif ne yani?
Cocugu tum yil evde izole mi tutacaksiniz, yoksa siz nereye o da oraya mi olacak. Cocugunuzu avm ye goturuyorsaniz pazara goturuyorsaniz, emin olun okul daha guvenlidir bu alanlardan. Onun disinda tamamen izole ettiginiz cocugunuzda baska psikolojik sorunlar da cikabilir.
Bence okullae acilirsa gondermek en dogrusu olacak. Onun disinda siz cocugunuzu okul disinda izole edin, boylece azaltmis olursunuz mazuriyetini.

Zaten artık kaçış yok bu işten. Yani 1 yıl sonra virüs bitmeyecek. Belki aşı bile bulunmayacak. Olan bir yılı giden çocuğa olacak haliyle

Ders sayilari azaltılacak deniyor zaten belki de sadece 3-4 saat okula gidecek ya da 3-4 gün.Böyle bi başlangıçla,dokunmama konusunu iyice anlatarak güvenli bulduğunuz yakın bi okula başlatmaniz gerekiyor.Diğer türlü çocugunuzun hayatından bir yıl çalmış olacaksınız.Ben de aynı durumdayım .Mahalledeki az mevcutlu ilkokula yazdırıp bi şekilde egitim hayatına başlatacağım.Çocugum cok zayıf benim de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…