Kızımı okula gondermesem cezası varmı

Bulunduğum şehir virüsün epey olduğu bı yer dikkat edeni gördünüz mu desen yok belki seneye asi bulunur yada hastalık bu kadar yaygın olmaz

Bulunduğum şehir virüsün epey olduğu bı yer dikkat edeni gördünüz mu desen yok belki seneye asi bulunur yada hastalık bu kadar yaygın olmaz

İyi de bunun garantisi yok. Belki de 5 sene sonra bulunur, hatta belki de hiç bulunmaz. Böyle ihtimaller de var. Belkilere değil mevcut duruma göre hareket etmelisiniz. Ya gönderirsiniz ya cezasını ödersiniz tabi çoçuğunuzun yaşıtlarının gerisinden geleceğini de gözardı etmeyin.

Bu seferde doğru düzdün bir şey öğrenmeden 2 sınıf olucak ama evde eğitim alan çocuklarda var etrafimizda dersleri hep kötü

Anne olarak korkularınız da haklısınız ama okula göndermemekte çözüm olmayacaktır. Ayrıca çocuğunuz ay olarak büyük gerçekten. Bağışıklığın düşük olmasının altında yatan bir rahatsızlığımı var bunu bir kontrol ettirip beslenmesiyle yedikleriyle bağışıklığını güçlendirmeye çalışsanız daha iyi olur sanki.
Ben de bu sene okulların normal eğitime devam edeceğini düşünmüyorum ya bir süre sonra online eğitime geçeceklerdır ya da seyreltilmiş sınıflar belli gün ve saatlerde okula gitme gibi yollara başvurulacağını düşünüyorum.

Benim çocuğum da başlayacak okula bu sene. 80 aylık olacak eylülde. Aynı şekilde bağışıklığı düşük , çünkü iştahı yok hiç. Ben kara mürver özü ya da çeşitli vitaminler gibi bağışıklık desteklerine başlamayı düşünüyorum.

Öğretmen olarak konuya yorumum ‘ bilmiyorum ‘
Hiç gelmeyen sürekli devamsız bir sürü öğrencimiz var. Ceza falan almıyorlar. Hatta birkaç gün geldilerse sınıfı da geçiyorlar. Tuhaf bir sistem

Zaten anladım eltinizin biz eltimizin çocuğuda bizim gözüyle bakarız sizin mesajınıza sizin gibi karşılık verdim izbandut gözüyle gören siz siniz bn değil neyse benim derdim başka

Ben kendisinin tabiriyle yazdim. Sinifindakilerden nerdeyse 2 yas buyuktu. Digerlerinin yaninda buyuk olmasi kadar dogal bir sey yok. 3.sinifa gidecekken 1.sinif.
Zira sizin kiziniz da ayni olacak. 86 aylik. Ki zaten 74 aylik gondermeme imkaniniz yok.

Bu seferde doğru düzdün bir şey öğrenmeden 2 sınıf olucak ama evde eğitim alan çocuklarda var etrafimizda dersleri hep kötü
'Okullar açılmazsa' hepsi aynı durumda olacak, okul açıldığında ona göre telafi yapılır.
Büyük kayıplar olacağını düşünmüyorum.

Hiç olmazsa bu kadar olmaz aşı da bulunabilir merak etmeyin bnm kizim izbandut durcak kadar iri bı çocuk değil sizinki öyleyse yapacak bişey yok
Çocuklar arasında 6 ay olunca bile fark ediyor. Sizin çocuğunuz bu sene de gitmezse seneye aynı sınıfta kendisinden 2 yaş küçük çocuk bile olabilir ve gelişim geriliği yoksa elbette hepsinden çok büyük duracak. Bu da çocuğu duygusal olarak etkiler.

Ee hadi diyelim bir şekilde hallettiniz göndermediniz virüs bitmezse ne yapacaksınız? Yine mi göndermeyeceksiniz? Benim ailem bu şekilde senemi yemiş olsa ileride çok kızardım.
Eylül itibariyle yanılmıyorsam 68 aylık olacak bir kardeşim var ve okula başlayacak.

Öğretmen olarak konuya yorumum ‘ bilmiyorum ‘
Hiç gelmeyen sürekli devamsız bir sürü öğrencimiz var. Ceza falan almıyorlar. Hatta birkaç gün geldilerse sınıfı da geçiyorlar. Tuhaf bir sistem
Ceza yada raziyim artık eğitim önemli ama sağlığı bnm için daha önemli

Bir seneden çok şey kaybedeceğini sanmıyorum o zaman o kadar sınıfta kalan öğrenci var onlar ne yapsin

Vitamin tavsiye etmiyorum geçen yıl kullandim bn çocuğu şişirdi resmen yeni düzeldi kizim

5.5 yasinda çocuk nasıl birinci sınıfa gidiyor ki ya.. bizim zamanımızda zorunlu eğitim 7 yasinda idi..ondan önce gönderemiyordun 1 sınıfa 6 yasinda olsa bile.. sistem mi degisti acaba

Bir seneden çok şey kaybedeceğini sanmıyorum o zaman o kadar sınıfta kalan öğrenci var onlar ne yapsin
Ama böyle bir düşünce tarzı mı var?
Peki şu yönden düşünün, bir senesini siz alırsanız bir sene sınıf tekrarı yapmak zorunda kalırsa? Koruma içgüdünüzü anlıyorum fakat sakınmak korumak olmuyor aksine bağışıklığına kötü bu durum.

5.5 yasinda çocuk nasıl birinci sınıfa gidiyor ki ya.. bizim zamanımızda zorunlu eğitim 7 yasinda idi..ondan önce gönderemiyordun 1 sınıfa 6 yasinda olsa bile.. sistem mi degisti acaba
Sanirim degismis,benim yegenim de 5,5 yasinda basladi gecen sene. Sinifinda 8 yasinda cocuk da vardi saka gibi. Bu isin bir standardi neden yok saskinim. Bizim zamanimizda 6 yasini doldurdugumuzda okula basliyorduk. Akademik takvim 6 yasini dolduran cocugu 7 yasinda olarak goruyor. Olmasi gereken o. Garip yani simdi herkes en buyuk cocuk kendisininki olsun istiyor. En buyuk olsun,en uzun,en sisman vs vs. Bunun sonu yok ki

Evet malesef boyları kadar çanta ile okul yolunu tutuyorlar

Evde eğitim alsalar bide birinci sınıf temeli sağlam olmaz bence

Olur sağlam endişelenmeyin.

Eğer özele gönderme gibi bir dusunceniz yoksa uzaktan eğitim ile devletin eğitimi hemen hemen aynı.

Evde anne babalar itekliyor çocukları.

Yaşıtlarıyla okumalı çocuklar. Sonrasında sikintisi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…