Hangi vitamini kullandınız acaba ? Şişirdi derken çok kilomu aldı bende çocuğuma vitamin kullanmak istiyorimda cevabınız önemli benim için.Vitamin tavsiye etmiyorum geçen yıl kullandim bn çocuğu şişirdi resmen yeni düzeldi kizim
Özelden cvp ladim bakın isertesenizHangi vitamini kullandınız acaba ? Şişirdi derken çok kilomu aldı bende çocuğuma vitamin kullanmak istiyorimda cevabınız önemli benim için.
Ne yapsınlar peki? Her gün okula gitseler o zaman da diyeceksiniz ki, sınıflar çok kalabalık, böyle bir ortamda okul açılır mı vs. Sizin öneriniz nedir?
Ayrıca yarı yıl tatili ve yaz tatilinde ne yapıyorsunuz, bir çözüm buluyorsunuz değil mi, bunada bulunur bir çözüm. Ki bu sadece bir olasılık, bir kesinlik yok yani.
Bu mümkün degil.72 ayda zorunlu sisteme otomatik düşer yani mecburi kaydi yapılır çocukların ve cezası vardir gondermemenin.Virus donemi haric herkes cani istedigi zaman yolluyor valla okula cevremden goruyorum. Birinci sinifta 5,5 yasinda da cocuk var 8 yasinda da. Nasil oldugunu bilmiyorum demek ki cezasi yok. Cok vahim bir durum bence ama bilemedim. Bir yili daha evde gecirmesi viruse de care degil bagisikligin kuvvetlenmesine de. Bir uzmana danisin isterseniz
Kimse takmiyor ki. Simdi bir de virus muhabbeti var,kimse gondermez cocugunu. Raporu da tuttururlar,cezayi da oderler yollamazlar. Bana dogru gelmiyor ama cevrem ornekleriyle doluBu mümkün degil.72 ayda zorunlu sisteme otomatik düşer yani mecburi kaydi yapılır çocukların ve cezası vardir gondermemenin.
Sadece rehber ogretmen ve anaokulu ogretmeni gelişimi uygun degil diye rapor tutarsa ertelenir.
Bizim konuşma gecikmesi nedeniyle RAM' a işlenmiş bir raporumuz , biz bu nedenle 1 sene geç kaydettik okula. Ancak zamaninda o raporu almak için gittiğimiz doktor konusma gecikmesi ve beraberinde öğrenme güçlüğü, hiperaktivite yazmış. Ben bunu okulun rehber öğretmeni beni çağırınca öğrendim maalesef . şöyle ki; ben iş nedeniyle şehir dışında olduğumdan psikiyatra eşim götürmüştü sonrasinda eşim farklı birşey yazılacağını hiç aklına getirmediğinden raporu incelemeden okula vermiş (devletin kaydettiği okula geç başlatmak için dilekçe ekinde o okula vermiş raporu, tabii bu raporda RAM' a gitmiş, RAM da sicile mi islemis artik neyse şimdi gittiği okul görüyor bu raporu) tabii ben bu durumu oğlumun 1.sinifta gittiği okulun rehber öğretmeninden öğrendim ve çok şaşırdım. Bu arada oğlumda hiperaktivite falan yok, doktor muhtemelen işimizi görsün diye raporu abarttı tabii bunu da nasil yapti bilemiyorum ortada yapılmış bir test falan yok) Sorum şu ki bu rapor çocuğumun eğitim hayatındaHerkesin kendine göre önemli gerekçelerle, çocuğunu bir yıl okula geç başlatmak istemesine ben anlam veremiyorum.
Devlet buna bir yaş sınırı/kural getirmiş ve demiş ki '72 aylık ve üzerindeki çocuklar 1.sınıfa başlar.'
Yani 2014 Eylül ve öncesi doğumlu çocuklar zorunlu eğitime tabii.
Okula devam etmeye engel bir durum varsa RAM'a başvurulur ve gerekli değerlendirme yapılıp rapor verilir.
'RAM raporu çocuğun siciline işleniyor' diye yorum yapanlar işleyişi bilmiyorlar, lütfen emin olmadığımız konularda eksik-yanlış bilgi vermeyelim konu açanlara/takip edenlere.
2014 Ekim, Kasım, Aralık doğumlu olanlar ise velisinin vereceği dilekçe ile bir yıl daha okul öncesi eğitime devam edebilir.
Herkes, kendine göre okula başlatmama kararı almamalı.
Pandemi var evet ama tüm çocuklar bundan az veya çok etkilenecek.
Devlet-MEB de ona göre bir düzenleme yapacaktır.
Sicile işleme derken ne kastettiğinizi bilmiyorum ama MEB çocukları fişleyip,Bizim konuşma gecikmesi nedeniyle RAM' a işlenmiş bir raporumuz , biz bu nedenle 1 sene geç kaydettik okula. Ancak zamaninda o raporu almak için gittiğimiz doktor konusma gecikmesi ve beraberinde öğrenme güçlüğü, hiperaktivite yazmış. Ben bunu okulun rehber öğretmeni beni çağırınca öğrendim maalesef . şöyle ki; ben iş nedeniyle şehir dışında olduğumdan psikiyatra eşim götürmüştü sonrasinda eşim farklı birşey yazılacağını hiç aklına getirmediğinden raporu incelemeden okula vermiş (devletin kaydettiği okula geç başlatmak için dilekçe ekinde o okula vermiş raporu, tabii bu raporda RAM' a gitmiş, RAM da sicile mi islemis artik neyse şimdi gittiği okul görüyor bu raporu) tabii ben bu durumu oğlumun 1.sinifta gittiği okulun rehber öğretmeninden öğrendim ve çok şaşırdım. Bu arada oğlumda hiperaktivite falan yok, doktor muhtemelen işimizi görsün diye raporu abarttı tabii bunu da nasil yapti bilemiyorum ortada yapılmış bir test falan yok) Sorum şu ki bu rapor çocuğumun eğitim hayatında
karşısına çıkar mı, çıkarsa nasıl etkiler? Kısacası önemi nedir? Benim bunu kaldırtmam mi gerekir ve nasıl kaldirtabilirim. Bu konuda bilginiz olduğunu düşünerek yazdım, bilginiz var ise paylaşırsanız çok mutlu olurum.Tesekkurler
Sicile işleme derken ne kastettiğinizi bilmiyorum ama MEB çocukları fişleyip,
sicil raporu tutmuyor,
disiplin cezaları ve okuldan uzaklaştırma durumları hariç.
Çocuğunuz bu yıl 1. Sınıfsa ilkokul kademesi süresince e-okulda RAM raporu bilgisi görünür ama bu fişleme değildir 'çocuğun durumu bilinsin ve ona göre yaklaşılsın' amacı taşır.
Yine de çocuğunuzda olmayan durumlar rapora yazılmışsa ve bu sizi rahatsız ediyorsa okulunuz kanalıyla RAM'a başvurup durumun tekrar değerlendirilmesini talep edebilirsiniz.
Kaynaştırma öğrencisi veya alt sınıf öğrencisi olma şartlarına tam vakıf değilim devlette değil özel eğitim kurumunda görev yapıyorum.peki bir şeyi merak ediyorum, bu rapor varsa çocuk kaynaştırma öğrencisi mi olmuş oluyor? öğretmen ben sınıfımda kaynaştırma istemiyorum deme hakkına sahip mi? bilmediğim için soruyorum.
Yok 29 una kadar çıkarmayayımbağışıklığı hiç bir yere dokundurmayarak mı güçlenir sence? 30 yaşına kadar çıkarma istersen evden
Rapor veli izni dışında düzenlenemez.Bizim konuşma gecikmesi nedeniyle RAM' a işlenmiş bir raporumuz , biz bu nedenle 1 sene geç kaydettik okula. Ancak zamaninda o raporu almak için gittiğimiz doktor konusma gecikmesi ve beraberinde öğrenme güçlüğü, hiperaktivite yazmış. Ben bunu okulun rehber öğretmeni beni çağırınca öğrendim maalesef . şöyle ki; ben iş nedeniyle şehir dışında olduğumdan psikiyatra eşim götürmüştü sonrasinda eşim farklı birşey yazılacağını hiç aklına getirmediğinden raporu incelemeden okula vermiş (devletin kaydettiği okula geç başlatmak için dilekçe ekinde o okula vermiş raporu, tabii bu raporda RAM' a gitmiş, RAM da sicile mi islemis artik neyse şimdi gittiği okul görüyor bu raporu) tabii ben bu durumu oğlumun 1.sinifta gittiği okulun rehber öğretmeninden öğrendim ve çok şaşırdım. Bu arada oğlumda hiperaktivite falan yok, doktor muhtemelen işimizi görsün diye raporu abarttı tabii bunu da nasil yapti bilemiyorum ortada yapılmış bir test falan yok) Sorum şu ki bu rapor çocuğumun eğitim hayatında
karşısına çıkar mı, çıkarsa nasıl etkiler? Kısacası önemi nedir? Benim bunu kaldırtmam mi gerekir ve nasıl kaldirtabilirim. Bu konuda bilginiz olduğunu düşünerek yazdım, bilginiz var ise paylaşırsanız çok mutlu olurum.Tesekkurler
hayata erken atılsın diyosun bayıldım bu düşünceye :dYok 29 una kadar çıkarmayayım
Seneye 1.sınıf okutacağım eminim ki bütün veliler sizinle aynı kaygıyı yaşıyordur.
Benim görüşüm şu yönde vaka sayısı sıfırlanmaz ve gerekli önlemlerin de alınamayacağına karar verilirse okullar zaten açılmayacak, strese girmeyin bence.
Okullar açılırsa da her ihtimal titizlikle düşünülür her türlü önlem alınır öyle açılır okullar , şakası yok bu işin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?