Kızımı okula gondermesem cezası varmı

Çok teşekkür ederim beni anladığıniz için zaten normal gitse böyle bi konu açmazdım tanıdığım birinin çocuğu geçirdi bu hastalığı bana dediği şu çocukta olsa çok zor geçiyor bu hastalık dediğiniz gibi hasar kalma ihtimali çok yüksek zaten arkadaşların dediği zihniyette olsam kızımı 2 yıl ana okuluna da göndermezdim

Rehber öğretmen olarak söylüyorum. Göndermezseniz sene içinde birkaç kez kayıtlı olduğunuz okuldan öğretmenler kapınıza gelir. Çocuğu okula göndermeniz gerektiği ile ilgili yazı imzalatır. Cezalar kanunen var ama şimdiye kadar uygulandığına hiç şahit olmadım. Hele bu sene uygulanacağını hiç sanmam.

Hastalığın zarar verme riski herkes için aynı. Ülkecek aşının bulunduğu güne kadar evde oturamayız değil mi? Aynı şeyi yazmışız zaten. Ben de sizinle aynı şeyi düşünüyorum, eleştirdiğiniz çoğunluk da aynı şeyi yazmış. Okullar açıldığında süreç ona uygun yönetilecektir zaten. Bağışıklığı güçlendirmenin yollarına bakmak pandemiden bağımsız olarak yapılması gereken bir şey. Buna yapılmasın demiyorum ki sadece bağışık düşüklüğü zorunlu eğitim yaşı gelmiş bir çocuk için okula başlamama sebebi olamaz. Benim çocuğum var, seneye okul çağına geldiğinde virüs olsa da okula başlamak zorunda. Annelerin sürekli çocuklarını okula başlatmayı erteleme sebepleri bulmalarını anlayamıyorum. Zaten fiziksel veya zihinsel okula başlayamayacağı bir durum olsa ona göre doktor rapor verir veya bu virüs ilerlemişse ona göre önlem alır milli eğitim, belki okulları bile açmayabilir. Mevcut koşullarda düşünmeliyiz, çocuğun yaşı geldi ve çocuk okula başlamaya uygun deniyorsa o çocuk okula gitmek zorunda.

Ben de sizi haklı buluyorum. Benimki de zorunlu olması ama bende yollamazdım. Belki griple atlatamıycak insanlar ölüyor bu hastalıktan .çocuğumu kaybedeceğime bir sene eğitim hayatından kaybetsin. Ama işte bu virüsün ne zaman biteceği de belli değil. Steril olacağına, devletin denetleyeceğine de hiç inanmıyorum.çocuk daha bunlar.koca koca aklı başında olanlar dikkat etmiyor.

Inanın bazen evde hiç bir şey olmuyor yinede götürmüyorum pazara veya markete hava alması içinde eşimin izin gününde ormanlık alanlara pikniğe gidiyoruz bende mecbur kalmadıkça çıkmıyorum

Peki bir yil bu sekilde mi olacak?
Yabi olur yapariz diyorsaniz onu bilemem, biz 2 ay evde oldugumuz donemi zor atlattik acikcasi.

Büyükler bile dikkat etmiyor doğru ama sanki ben okula hiç göndericem istemiyorum gibi göstermeye çalışıyor bazı hanımlar normal bi hastalık gibi görüyorlar linçlemek için hazır olda bekliyor lar bende inanmıyorum idare hangi birine yetişsin binbir çeşit insan var dikkat eden var etmeyende gördük de yani anlayışınız içinde ayrıca teşekkür ederim

Peki bir yil bu sekilde mi olacak?
Yabi olur yapariz diyorsaniz onu bilemem, biz 2 ay evde oldugumuz donemi zor atlattik acikcasi.
Benim için de zor ama evde küçük kardeşide var mecburum hastalanan larida gördüm gerçekten çok zor

Evet cezasi var. Rapor almalisiniz ama bunu tavsiye etmem. Okullarda gerekli tedbirlerin alinacagini umuyorum. Türkiye bu konuda gayet olumlu gidiyor. Onlemler iyi.

Benim için de zor ama evde küçük kardeşide var mecburum hastalanan larida gördüm gerçekten çok zor

Her yonuyle dusunup karar verirsiniz umarim.
Cocugunuzun gelisimini etkileyecegini dusunuyorum maalesef ben. Oglum eylulde 7 yasinda olacak ve 2. Sinifa gidecek. Eger gondermeseydim evde egitim planlardim. Yani tamamen sinif kaybi olmasini istemezdim.

Rapor almanızı öneren üyeler için şunu da eklemek istiyorum; RAM öyle her isteyene rapor düzenlemiyor.
Çocuğum minyon,
bağışıklığı zayıf,
çok hasaas-duygusal vb gerekçelerle 'çocuğum ilkokula bu yıl gitmesin,
rapor rica ediyorum' durumu mümkün değil.

Bence deneyimi sınıf öğretmenleri ile konuşmakta fayda var. Cocuklar 7 yaşını doldurmadan başlayıp sonra sorun yaşayabiliyor. Ders başarısı anlamında

Cocuk psikologuna gideceksiniz çocuğum okula başlamasını istemiyorum daha çok küçük okulda kabul etmiyor yazmıyor rapor istiyorum okula vermek için okul yönlendirdi deyin psikolog motor becerisi için bı yere gönderiyor orada eline kağıt kalem veriyorlar boyuna kilosuna bakıyorlar bebek çiz çiçek çiz deyip rapor yazıyorlar gidebilir yada gidemez diye pskologa veriyorsunuz kağıdı onaylıyor sizde okula veriyorsunuz raporu ve kayıt yapmıyorlar 1 sene rahatsiniz

Çocuğun bağışıklığı düşük heryere elliyo diye bi hayatından 1 senesini çalamazsınız

1. sinif cocugu uzaktan egitimle hele ki 1. Donem hic bisey ogrenemez.

calisan anne babalar napsin?
Ben suan cocuklarima tek basima bakiyorum, babalari dis gorevde, cok sukur anaokulu cagindalar, 1 hazirandan beri ikisi de anaokuluna gidiyor.
Bu sene oglum 1. Sinif olmali, baba yok anne calisiyor, kizim kres caginda
Ilkogretim kapanirsa hem oglum icin bakici hem kizim icin kres parasi nasil vereyim?
Ben evde yokken bakici mi itekleyecek cocugu? Hic sanmam..
Abi okula gitmiyor diye kizimi da anaokulu dan alip eve tikmak ne kadar adilce?
Yani ailelerin dinamikleri bambaska.
Ayrica 1. Sinifin ilk donemi uzaktan egitimle cocuk helak olur, nasil ogrenecek?
imkansiz..

Gönder diyen ler bunu düşünmüyor artı sürekli diğer sınıflarda zorlanicak hiç bişey öğrenmeden 2 ye geçicek

Bence deneyimi sınıf öğretmenleri ile konuşmakta fayda var. Cocuklar 7 yaşını doldurmadan başlayıp sonra sorun yaşayabiliyor. Ders başarısı anlamında
Aslinda o 7 yasi doldurmak degil,6 yasi doldurmak. Cunku 6 yasi doldurup 7den gun alan cocugu akademik takvim 7 yasinda kabul ediyor ve ilkokul 1 icin uygundur diyor.7 yasi doldurunca 8 yasinda basliyorsunuz okula yani 1 yil gec oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…