• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimi yurt dişina göndermeli miyim

Anladığım kadarıyla eski eşiniz Hollanda'ya yasal yollardan gitmedi direkt iltica etti, aile birleşimiyle çocuğu yanına almak istiyor. 5 sene göremeyeceğim demenizden bunu anladım. Bence çocuğu göndermeyin.

peki adamın durumunun değişmesi maaşın farklı olması tekrar talep oluşturmanıza sebep olmuyor muymuş?

diyelim eskiden 20 bin maaş alan birisi türkiyede bile olsa 100 bin kazanmaya başlasa da aynı nafakayı mı veriyor?
ya da mesela çocuk hasta oldu ektra masrafı oldu bir şey oldu nafaka artırımı gerekti, biz anlaştık memur maaş zammı adar diyip ane mi karşılayacak her ektra şeyi

bana biraz saçma geldi de...
bu nafaka olayı hakketen tuhaf ha.

yasak değil 13 yaşında çocuk anne baba izin verince tek bile uçar rahatlıkla emanet bile edilmeden uçabilir.
sadece tek vekalet annede mi pasaportu annesiyle uçar diye mi çıkmış böyle işler var

ama kadın yollarsam geri göndermez babası görüştürmez diyor, orası başka bir konu.
Degil evet biz yolladik cunku. Hostes eslik ediyor. Yasak deyince sasirdim

Anladığım kadarıyla eski eşiniz Hollanda'ya yasal yollardan gitmedi direkt iltica etti, aile birleşimiyle çocuğu yanına almak istiyor. 5 sene göremeyeceğim demenizden bunu anladım. Bence çocuğu göndermeyin.
Hayir normal yollardan gitti.5 yıldan kastım ise çocuğun o zaman 18 yasinda olmasi.

Ülkenin durumu malum gerçekten. İnsan çocuğunun geleceği iyi olsun istiyor ama yaş itibari ile size daha çok ihtiyacı var. Keşke sizinde orada yaşama imkanınız olsaydı kızınıza eşlik etseydiniz. Ama sanırım böyle bir imkan yok. O yüzden iyi düşnmek gerek.

Kizim tek basina uçakla gelemez yasak çünkü.Onu kim getirip götürecek.Ben de sürekli gidip gelemem.Malum ekonomik durumlar ve çalışıyorum. Babası oraya giderse onun benimle görüşmesini istemez telefon ile bile gorusturmez.Oyle bir adam çünkü.Cocuk bakmaktan da anlamıyor hiç.Ona duygusal olarak destek olabileceğini düşünmüyorum.
Kim size bu bilgiyi verdi ? Uçakla tek başına uçması yasak falan değil
Babası orada havalaninda teslim edecek çocuğu, burada siz alacaksınız
Allah aşkına açık okuyun araştırın biraz ya

Herkese merhaba.Ben 4 yıl önce eşimden ayrıldım.Esi esim geçen sene hollanda ya gitti.Bu sene de oturym aldı.13 yaşında bir kızım var ve onu da yanına almak istiyor.Siz olsaydınız ne yapardınız.Kizim liseyi orada okuyabilir ama benimle 18 yaşına kadar gorusemiyecek.İstedigimiz gibi gidip gelemeyeceğim.Babasina güvenmiyorum.Ama ülkenin durumu da ortada ne yapmalıyım.
Kizinin vatandaslik hakki aldiktan sonra annelik hakki ile holandaya gidebiliyorsunuz. Bununla ilgili arastirin sorusturun

Herkese merhaba.Ben 4 yıl önce eşimden ayrıldım.Esi esim geçen sene hollanda ya gitti.Bu sene de oturym aldı.13 yaşında bir kızım var ve onu da yanına almak istiyor.Siz olsaydınız ne yapardınız.Kizim liseyi orada okuyabilir ama benimle 18 yaşına kadar gorusemiyecek.İstedigimiz gibi gidip gelemeyeceğim.Babasina güvenmiyorum.Ama ülkenin durumu da ortada ne yapmalıyım.
Ülkenin hali ortada diye, 5 yıl görüşmemeyi göze almak, üstüne üstlük babaya güvenmiyorken çocuğu yurt dışına göndermek çok saçma bir karar bence. Oraya gidince herşey güllük gülistanlık mi olacak. Dil bilmeden, duygusal destek olmadan gerçekten kızınızin orada hayatının kurtulacağını mi düşünüyorsunuz
Ben tam tersi yanlış yollara girme ihtimalinin ya da içine kapanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum.
Benim üzerine düşünebilecegim bir seçenek dahi olmazdı

Ya o zaman herkes çocuğunu avrupadaki bir aileye evlatlık versin hepsinin hayatı kurtulsun 🙄 gerçekten şunu ciddi ciddi düşünüyor olmanız psikolojinizin biraz sıkıntıda olduğunu düşündürdü. Destek almayı düşünmez misiniz? Biraz kafanız karışmış, yolunuzu kaybetmişsiniz, yanlış kişilerden fikir ve bilgi alıyor gibi görünüyorsunuz.

Kizim tek basina uçakla gelemez yasak çünkü.Onu kim getirip götürecek.Ben de sürekli gidip gelemem.Malum ekonomik durumlar ve çalışıyorum. Babası oraya giderse onun benimle görüşmesini istemez telefon ile bile gorusturmez.Oyle bir adam çünkü.Cocuk bakmaktan da anlamıyor hiç.Ona duygusal olarak destek olabileceğini düşünmüyorum.

Ben anlamadım çocuk bakmaktan anlamayan birine çocuğunuzu emanet etmenin mantıklı olduğunu düşündüren şey nedir size? Yasak falan da değil ayrıca çocuğunuz gayet tek başına uçakla gidip gelebilir. Keşke biraz araştırsaydınız basit bir Google araması yeterli öğrenmek için. Gönderin çocuğu artık 5 sene sonra sizin yüzünüzü görmek istiyor durumda olursa görüşürsünüz.

Kızınız daha küçük size ihtiyacı var. Babasına da güvenmiyorsunuz. Sizin yanınızda liseyi bitirse ve imkanınız varsa iyi bir dil eğitimi aldırırsınız ünv babasının yanında okumak isterse o zaman gider orada eğitimini tamamlar. Şimdiden dil öğrenmeye başlarsa hatta tek dil eğitimi değil de birkaç dil eğitimi almaya başlarsa orada da dil konusunda yabancılık çekmez hemde ünv dönemine kadar birkaç dil öğrenmiş olur

Bu babayla gönderilmez çocuk. Düzgün,medeni bir insan olsaydı gönderin derdim. Ama tatillerde getirip götürmeyecekse,telefonda görüştürmeyecekse,size gidiş geliş için destek olmayacaksa azap olur çocuğa,iyilik olmaz.

Bunu size adam mı söyledi, yalan söylemiş çünkü. 13 yaşındaki çocuk gayet tek başına seyahat edebilir, bu yaş grubu tek çocuk gördüm ben uçakta. Hostesler ilgilendi ara sıra gelip hatırını sordular. Ayrıca neden tek seyahat etsin, babası düzgün bir adam olsaydı zaten eliyle getirirdi ya da size bir bilet alırdı çocuk annesini görsün diye.

Diğer yazdıklarınıza da bakarak şunu net söyleyeyim ki bu adam bu çocuğu kaçırır , size göstermez. Yıllarca göremezsiniz çocuğu asla göndermemelisiniz asla.

Cocuk da benden ayrılmak istemiyorum.Nasil gidip gelecek ki.Adam buradayken de beni cezalandırmaya çalıştı karakola sikayet etti vs.Simdi eline bu koz geçerse iyice çocuğu soğutur. Babasıyla konuştuğumda karşılaşabileceği sorunları söylediğimde öğretmenler var devlet var diyor.Sen nerdesin diyorum cevap yok.Cocuk bakmaktan anlamıyor.

Eee adam balta cinsi babalık yapmayacak, çocuğu size de göstermeyecek bu çocuk kalacak yapayalnız. Öğretmenle olmaz bu iş öğretmen işini yapıp çıkar gider, annenin yerini tutar mı yapmayın Allah aşkına

Adam madem havalarda daha çok para versin özel okula yollayın şimdi, İngilizceyi iyice kapsın. Sonra da üniversitede istediği yere gitsin.

Güvenmediğim insan babasıda olsa göndermem. 13 yaşındaki kız çocuğu ergenliğe giriyor ,anneye ona yardımcı destek olacak yol gösterecek bi kadına ihtiyaç duyar. Kim ilgilenecek

Bu arada kamu spotu yapayım bosanırken ve sonrasında çocuğunuzu asla göz önünden ayırmayın. Bosanırken erkekler çok şerefsizleşiyor cocuğu kaçırırlar daha da göremezsiniz. Yasal yollarla da hiçbir şey olmuyor, Rafet el roman denen adam 2 çocuğunu yurtdışına kaçırdı işte o gariban anneye yıllarca çocuklarını göstermedi kimse de bir şey yapam(a)dı. Bu adamın yeri yurdu belli değilmiş zaten, çocuğu da aratmam bile demiş adam hayatta o çocuğu bulamazsın konu sahibesi sakın verme sakın.

Back
X