Merhaba arkadaşlar bir kızım var ( Allah bağışlasın benimkini ve sizinkileride ) Kızım 11 yaşında bir evin tek çocuğu bir kaç aydır kızımla problem yaşıyoruz. Bana ve babasına devamlı yüksek sesle bağırarak cevap veriyor. Bir kaç kez annene ve babana yüksek sesle konuşma saygılı ol diye uyardık ama nafile. Derslerinde oldukça başarılı ve etrafında çok hanım hanımcık diye sevilen bir çocuk. Ama gelin görün ki evde aynı davranışları sergileyemiyor. Sanki ben çocuğum o benim annem gibi devamlı bağırarak azarlayarak konuşuyor ve bu durumda benim canımı çok sıkıyor. İstediği her şeyi alıyor bir dediğini iki etmiyoruz. Ergenliğe yavaş yavaş adım attı ona bağlıyorum ama bugün yine çok canımız sıkıldı. Apartman bahçesine çocuklarla oynamak için çıktı. Aradan yarım saat sonra kontrol etmek için seslendim kız kayıplarda deliye döndüm orayı burayı arıyorum sesleniyorum yok. 4. katımıza yeni biri taşındı 13 yaşında misafirleri gelmiş gitmiş onların evine ve biz o aile ile daha hiç tanışmadık kimler neyin nesiler bilmiyoruz bile. Ardından internet cafeye gitmişler. Aradım aradım kimse yok ardından eve geldi. Neredesin sen dedim böyle böyle dedi.Kızım bak dedim tanımadığın insanların evinde ne işin var ya assalar kesseler ne yapacağız biz dedim. Bahçeye iniyorsun oynayacağım diye ben senimi arayıp duracağım durmadan dedim. Yine başladı bağırmaya zaten bana her şey yasak - Ben bu evde hapis hayatı yaşıyorum - Artık yaşamanın bir anlamı kalmadı diye bir sürü laf söyledi gitti odasına yattı.Böyle laflar edincede korkuyorum. Babası geldi kızım biz sana neyi yasak ettik hapis hayatımı yaşatıyoruz sana dedi ve bugün evden çıkmasını ve nete girmesini yasakladı.Şimdi bi odasına gidiyor bi balkona çıkıp duruyor. Çok üzülüyoruz arkadaşlar evimizde asla şiddet yok kızımızla devamlı arkadaş gibi olmaya çalışıyoruz. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum
Hayır asla ağlayarak,zırlayarak istediğini yaptırmaya çalışmıyor yerine göre hayır demesinide biliyoruz yani.maalesef bütün sorunun cevabını vermişsiniz.herşeyi ağlayarak,zırlayarak,isteyerek,bağırıp,çağırarak yaptırmayı öğrenmiş.kaygılı,endişeli ve korkulu olduğunuzu o yüzden herşeyinin olabileceğini anlamış.hayıra alışmamış ne suç ilerse işlesin sizin tarafınızdan affedileceğini,istediği herşeyin yapılacağını biliyor..hayır ve asla demeyi öğrenmelisiniiz..elbette şiddet çözüm değil asla,ama ciddi otoriteyle sorunu çözebilirsiniz..
Merhaba arkadaşlar bir kızım var ( Allah bağışlasın benimkini ve sizinkileride ) Kızım 11 yaşında bir evin tek çocuğu bir kaç aydır kızımla problem yaşıyoruz. Bana ve babasına devamlı yüksek sesle bağırarak cevap veriyor. Bir kaç kez annene ve babana yüksek sesle konuşma saygılı ol diye uyardık ama nafile. Derslerinde oldukça başarılı ve etrafında çok hanım hanımcık diye sevilen bir çocuk. Ama gelin görün ki evde aynı davranışları sergileyemiyor. Sanki ben çocuğum o benim annem gibi devamlı bağırarak azarlayarak konuşuyor ve bu durumda benim canımı çok sıkıyor. . Ergenliğe yavaş yavaş adım attı ona bağlıyorum ama bugün yine çok canımız sıkıldı. Apartman bahçesine çocuklarla oynamak için çıktı. Aradan yarım saat sonra kontrol etmek için seslendim kız kayıplarda deliye döndüm orayı burayı arıyorum sesleniyorum yok. 4. katımıza yeni biri taşındı 13 yaşında misafirleri gelmiş gitmiş onların evine ve biz o aile ile daha hiç tanışmadık kimler neyin nesiler bilmiyoruz bile. Ardından internet cafeye gitmişler. Aradım aradım kimse yok ardından eve geldi. Neredesin sen dedim böyle böyle dedi.Kızım bak dedim tanımadığın insanların evinde ne işin var ya assalar kesseler ne yapacağız biz dedim. Bahçeye iniyorsun oynayacağım diye ben senimi arayıp duracağım durmadan dedim. Yine başladı bağırmaya zaten bana her şey yasak - Ben bu evde hapis hayatı yaşıyorum - Artık yaşamanın bir anlamı kalmadı diye bir sürü laf söyledi gitti odasına yattı.Böyle laflar edincede korkuyorum. Babası geldi kızım biz sana neyi yasak ettik hapis hayatımı yaşatıyoruz sana dedi ve bugün evden çıkmasını ve nete girmesini yasakladı.Şimdi bi odasına gidiyor bi balkona çıkıp duruyor. Çok üzülüyoruz arkadaşlar evimizde asla şiddet yok kızımızla devamlı arkadaş gibi olmaya çalışıyoruz. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum
Merhaba arkadaşlar bir kızım var ( Allah bağışlasın benimkini ve sizinkileride ) Kızım 11 yaşında bir evin tek çocuğu bir kaç aydır kızımla problem yaşıyoruz. Bana ve babasına devamlı yüksek sesle bağırarak cevap veriyor. Bir kaç kez annene ve babana yüksek sesle konuşma saygılı ol diye uyardık ama nafile. Derslerinde oldukça başarılı ve etrafında çok hanım hanımcık diye sevilen bir çocuk. Ama gelin görün ki evde aynı davranışları sergileyemiyor. Sanki ben çocuğum o benim annem gibi devamlı bağırarak azarlayarak konuşuyor ve bu durumda benim canımı çok sıkıyor. İstediği her şeyi alıyor bir dediğini iki etmiyoruz. Ergenliğe yavaş yavaş adım attı ona bağlıyorum ama bugün yine çok canımız sıkıldı. Apartman bahçesine çocuklarla oynamak için çıktı. Aradan yarım saat sonra kontrol etmek için seslendim kız kayıplarda deliye döndüm orayı burayı arıyorum sesleniyorum yok. 4. katımıza yeni biri taşındı 13 yaşında misafirleri gelmiş gitmiş onların evine ve biz o aile ile daha hiç tanışmadık kimler neyin nesiler bilmiyoruz bile. Ardından internet cafeye gitmişler. Aradım aradım kimse yok ardından eve geldi. Neredesin sen dedim böyle böyle dedi.Kızım bak dedim tanımadığın insanların evinde ne işin var ya assalar kesseler ne yapacağız biz dedim. Bahçeye iniyorsun oynayacağım diye ben senimi arayıp duracağım durmadan dedim. Yine başladı bağırmaya zaten bana her şey yasak - Ben bu evde hapis hayatı yaşıyorum - Artık yaşamanın bir anlamı kalmadı diye bir sürü laf söyledi gitti odasına yattı.Böyle laflar edincede korkuyorum. Babası geldi kızım biz sana neyi yasak ettik hapis hayatımı yaşatıyoruz sana dedi ve bugün evden çıkmasını ve nete girmesini yasakladı.Şimdi bi odasına gidiyor bi balkona çıkıp duruyor. Çok üzülüyoruz arkadaşlar evimizde asla şiddet yok kızımızla devamlı arkadaş gibi olmaya çalışıyoruz. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum
Bu soruyu burada sormak yerine bu konularda uzman bir psikologdan ailece danışmanlık almanız daha mantıklı olmaz mı?
Evet adet olmaya başlayan arkadaşları var.çocuğunuzun arkadaşı olmayın. onun bir sürü arkadaşı var, olacakta...
anne-baba olun. bir tane annesi, bir tane babası var.
imkanınız varsa profesyonel yardım almaya bakın. sorunu kökteyken çözün. dallanıp budaklanmadan.
adet oldu yazmışsınız, çevresinde başka adet olan arkadaşı var mı?
adet olduğu ve çevresinde hiç adet olan arkadaşı yoksa kendini kötü hissedebilir. bunu da davranışlarıyla size yansıtıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?