:)) hepimiz geçtik o yollardan,
ben mesela durup durup ben mi istedim doğurmayı,doğurmasaydınız o zaman diye çemkirirdim,çok da mutlu bir çocuktum oysaki :) :))
belli ki ergenliğin kıyısından girmeye başladı,biraz hırçın olmasına alışsanız iyi olur.Bence bu dönemde bol bol kitap okumalı çünkü karakteri şekilleniyor,ben bazen okuduğum kitaptaki kızın cümlelerini kendi cümlelerim gibi söylerdim mesela,bildiğin idol oluyor gerçekdışı karakterler..Ben böyle bir gözlem yaptım en azından,katılmayanlar olabilir tabi:)
Onun yaşına uygun,içinde biraz aşk,biraz arkadaşlık olan birsürü kitap mevcut,elele D&R a gençlik reyonuna gitseniz bile karşınıza bin tane şey çıkar...
bir de eğer yaşı 11se adet dönemi hakkında onunla konuşmanızın yaşı gelmiş demektir,çok utanır konuya bir türlü giremezseniz gözünün önüne okuyabileceği bilgilendirici kaynaklar koyabilirsiniz,merak eder bakar zaten :)
işiniz zor,şimdiden kolay gelsin...
Merhaba arkadaşlar bir kızım var ( Allah bağışlasın benimkini ve sizinkileride ) Kızım 11 yaşında bir evin tek çocuğu bir kaç aydır kızımla problem yaşıyoruz. Bana ve babasına devamlı yüksek sesle bağırarak cevap veriyor. Bir kaç kez annene ve babana yüksek sesle konuşma saygılı ol diye uyardık ama nafile. Derslerinde oldukça başarılı ve etrafında çok hanım hanımcık diye sevilen bir çocuk. Ama gelin görün ki evde aynı davranışları sergileyemiyor. Sanki ben çocuğum o benim annem gibi devamlı bağırarak azarlayarak konuşuyor ve bu durumda benim canımı çok sıkıyor. İstediği her şeyi alıyor bir dediğini iki etmiyoruz. Ergenliğe yavaş yavaş adım attı ona bağlıyorum ama bugün yine çok canımız sıkıldı. Apartman bahçesine çocuklarla oynamak için çıktı. Aradan yarım saat sonra kontrol etmek için seslendim kız kayıplarda deliye döndüm orayı burayı arıyorum sesleniyorum yok. 4. katımıza yeni biri taşındı 13 yaşında misafirleri gelmiş gitmiş onların evine ve biz o aile ile daha hiç tanışmadık kimler neyin nesiler bilmiyoruz bile. Ardından internet cafeye gitmişler. Aradım aradım kimse yok ardından eve geldi. Neredesin sen dedim böyle böyle dedi.Kızım bak dedim tanımadığın insanların evinde ne işin var ya assalar kesseler ne yapacağız biz dedim. Bahçeye iniyorsun oynayacağım diye ben senimi arayıp duracağım durmadan dedim. Yine başladı bağırmaya zaten bana her şey yasak - Ben bu evde hapis hayatı yaşıyorum - Artık yaşamanın bir anlamı kalmadı diye bir sürü laf söyledi gitti odasına yattı.Böyle laflar edincede korkuyorum. Babası geldi kızım biz sana neyi yasak ettik hapis hayatımı yaşatıyoruz sana dedi ve bugün evden çıkmasını ve nete girmesini yasakladı.Şimdi bi odasına gidiyor bi balkona çıkıp duruyor. Çok üzülüyoruz arkadaşlar evimizde asla şiddet yok kızımızla devamlı arkadaş gibi olmaya çalışıyoruz. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum
bizde de var aynısından bir tane :) kız kardeşim de tıpkı sizin anlattığınız gibi. evde olup olmadık şeylere sinirlenir annemle babamla bağırarak konuşur. o anneme bağırınca kendimi tutamayarak ben araya girerim benim de ağzımın payını verir. evin reisi kendisiymiş gibi kararlar alır. annem ve babam da kıyamazlar. her istediğini de allem eder kallem eder yaptırır.
bunların nedeni her istediğini kıyamayıp yaptırmanız bence. bizim eskiden maddi durumumuz iyi değildi ben maddi anlamda lüks bir şekilde büyümedim ama artık çok şükür iyi. bu yüzden kardeşimin her istediği yapılıyor. durum böyle olunca da yeni nesil sahip olduklarının kıymetini bilmiyor. annem babam bize bir fiske bile vurmamıştır hep güzellikle anlatırlar "yapma etme" diye. yasaklarız dediler hep ama artık o "yasaklamak" kelimesini kardeşim "nasılsa yasaklamıcaklar, yasaklasalar da bir günlük bilgisayara girmem sonra da ağlarım istediğimi yaptırırım" diye algılıyor. istediği her şeyi annemle babamı parmağında oynatarak yaptırıyor. evin neşesi oyuncu böceğimizdir bizim ama biraz kurnazdır :))
kararlı görünürseniz davranışlarında dikkatli olur diye düşünüyorum. açıkça söylemek gerekirse bir günlük dışarı çıkma yasağından sonra da böyle yapmaya devam eder. çünkü bu cezanın ciddiye alıncak bir tarafı yok. yarın öbürü gün unutur cezayı devam eder böyle yapmaya :)
iyi akşamlar dilerim :)
maalesef bütün sorunun cevabını vermişsiniz.herşeyi ağlayarak,zırlayarak,isteyerek,bağırıp,çağırarak yaptırmayı öğrenmiş.kaygılı,endişeli ve korkulu olduğunuzu o yüzden herşeyinin olabileceğini anlamış.hayıra alışmamış ne suç ilerse işlesin sizin tarafınızdan affedileceğini,istediği herşeyin yapılacağını biliyor..hayır ve asla demeyi öğrenmelisiniiz..elbette şiddet çözüm değil asla,ama ciddi otoriteyle sorunu çözebilirsiniz..
Devamlı arkadaş gibi olduğunuz için böyle bence.. Birazda anne-babası gibi davranında korksun. Yaşı 14 15 olsa çok normal derdimde. 11 yaşındaki çocuk ÇOCUKTUR yani ergen felan değil. Afedersiniz ama biraz şımarık bir kız gibi.
Çoğu arkadaş onun her istediğini yaparak şımarttığımızı düşünüyor. Asla böyle bir şey yok. Yerine göre hayır demeyide biliyoruz demiştim bir önceki mesajımda. Kızım adet görmeye başladı evet. Evimizde bağırmayı örnek alabileceği kimsede yok. Mesela kızım şunu getirirmisin diğer odadan diyorum tamam ya off diye söylenerek getiriyor v.b. gibi davranışlar .
kusura bakmayın ama şimdiki zamanda çocukların huysuzlugunun adını aslında saygısızlıgının adnı ergenlik koymuşlar benimde iki çocugum var küçük henüz 13 yaşına yeni girdi asla of diyemez demezde yeri geldigi zaman arkadaşız ama anne baba ve abi sınırını bilmesi gerekli zaten bakışlarımdan ne demek istedigimi çok iyi anlar her ikiside eger biraz önlem almassanız sizi daha fazla üzebilir yazdıklarımı eleştiren olabilir ama sonra üzülen siz olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?