Kizim yalan soylemez buyuk konusmayayim ama durustugun onemini her daim anlatirim.daha once yasanan bazi rahatsiz edici durumlardan dolayi sinif degistirelim dedik fakat kizim kabul etmedi ogretmenimi seviyorum dedi.arkadaslarimdan ayrilmak istemiyorum dedi.sorsam bile tatmin edici bir yanit vermeyecektir yada ne bileyim kizima kotu davranir diye korkuyorum acikcasi.Gercekten soylediyse gormezden gelmemek lazim ama kizinizi en iyi siz tanirsiniz.Ogretmenle bir gorusup agzini arayin.Calismalari begenilmeyince cok uzuluyo falan deyin, bakalim ne diyecek.Ben sanirim icime sinmezse 3 ay da olsa kizimi alirdim o siniftan.
Beslenmesini yedirmeye çalışması değil bunu yapış şekli çok yanlış. Öğretmezseniz pedagoji formasyonunuz da vardır. Yanı bir çocuğa motivasyon yöntemi olarak tehdit yönteminin uygulanmayacağını da bilmeniz lazım.Beslenmesini yedirmeye calismasinin nesi kotu? Ben de yemeyenleri not ediyorum. Simdi cocuklarin ac kalmasini dert etmesem banane ki yiyip yememelerinden degil mi? Buna takilmaniz yersiz.
Igrenc olmus gibi tabirleri bir gun gittiginizde konusun bence. Demisse dikkat etsin dememisse aciklamasini yapsin.
Odul almak dedigi ve topladigi 1 liralar o beslenme odulu icin kullaniliyor olabilir bilemedim.
Iade edilecek para ne kadardi kisi basi? Coksa iade edilmeli ama 5 lira givi bir seyse belki oy cokluguyla sinifa kalsin dendiyse kalmistir, temsilci bir yoklama yapmistir.
Devletin anaokulu.idare ile arasi cok iyiymis bunu her firsatta gozumuze soktu zaten.oradan bisey cikacagini dusunmuyorum burasi kucuk bir ilce secme sansi cok az tum yollar kizima kotu davranirsa diye kapaniyorValla söz konusu çocuksa 2-3 ay çok ama çok uzun bir süreç. Ben olsam çoktan idare ile konuşmuştum bile. Özel kreş mi devlet mi peki?
Siz pedagojik formasyon aldınız mı?Beslenmesini yedirmeye çalışması değil bunu yapış şekli çok yanlış. Öğretmezseniz pedagoji formasyonunuz da vardır. Yanı bir çocuğa motivasyon yöntemi olarak tehdit yönteminin uygulanmayacağını da bilmeniz lazım.
Toka oyuncak alacagim demisti.hatta bende icimden kendim alabilecegim birseyin parasini neden ona vereyim dedim ama cogunluk kabul edince sivrilmeyelim dedim.hayir yiyecek olamaz cunku devletin vermis oldugu sut ve kuru uzumu de vermiyormus cocuklaraHaftada 1 tl niye? Açıklamasını yaptı mı? Çocuklara toka değil de çikolata şeker gibi o anda bitirdikleri eve getirmedikleri birşey alıyor olabilir mi?
Yiyenlere odul vermek, yemeyenlere vermemek tehdit degildir. Hos egitimde de bir donem oduller etrafta ucusurken simdi odulle davranis kazandirmanin yanlisligindan bahsediliyor. O vakit konusur dersiniz ki istedigi kadar yesin, kendi yemegini yiyebilecek bilincte. O zaman ac kalirsa dahi sikayet etmemeniz lazim.Beslenmesini yedirmeye çalışması değil bunu yapış şekli çok yanlış. Öğretmezseniz pedagoji formasyonunuz da vardır. Yanı bir çocuğa motivasyon yöntemi olarak tehdit yönteminin uygulanmayacağını da bilmeniz lazım.
Para olayi muallakta...bu durum korkunc o kucuk kalpleri kirilir hemenBen para kısmına takıldım çünkü çocuğun resmini kendi isteğine göre boyamadığı için çöpe atan yaratıklar biliyorum. Yani görselliğe çok önem verenler var.
Evet ama nereye idareden sonuc cikmaz cok samimilermis cunku.yuksek makamlar icin de ispat yok ve cocuk okuldan ayrilmak istemiyor biz cok korkunc bir durumda koseye sikistik inanin yavruma daha kotu davranirsa diyeÖğretmeni şikayet etmeniz gerekiyor. Birincisi hiçbir bahaneyle para toplayamaz. On kuruş olsa bile. Ikincisi bırak hediye istemeyi, siz habersiz alsanız kabul edemez. Ayrıca evinizde ne işi var. Çocuğa kullandığı cümle pedagoji açıdan çok ama çok yanlış ve bir öğretmenin hele de minik bir çocuğa asla kullanmaması gereken bir cümle. Mutlaka şikayet edin.
Bakın isterseniz bana inanmayıp araştırabilirsiniz ama yemek yiyenlere ödül var cümlesiyle yemek yemeyene ödül yok cümlesi aynı cümleler değil. Etkisi de aynı değil çocuk üzerindeki. Biri ödül diğeri ceza motivasyonunda dayanıyor.Yiyenlere odul vermek, yemeyenlere vermemek tehdit degildir. Hos egitimde de bir donem oduller etrafta ucusurken simdi odulle davranis kazandirmanin yanlisligindan bahsediliyor. O vakit konusur dersiniz ki istedigi kadar yesin, kendi yemegini yiyebilecek bilincte. O zaman ac kalirsa dahi sikayet etmemeniz lazim.
Bunca sey varken ogretmenle gorusmeseniz bile temsilciyle konusmaniz, ne oluyor ne bitiyor ogrenmeniz lazim. Ayrica cocugunzuu etkileyen seyleri ogretmenle paylasirsaniz hemen cozulur,biriktirir neyse derseniz derin yaralar acabilir.
Cocuk mutsuzsa, ogretmen de isini yapmiyorsa ve buna eminseniz degil 3 ay 3 gun bile tutmamaniz lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?