Kizimin anlattiklari

Manap

Manam kizlarim
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
2.018
2.279
83
43
Herkese iyi aksamlar...kizim bugun okuldan sozederken(anasinifi) yaptiklari bir etkinlik sonrasi ogretmenin NE BUNLAR BOYLE HEPSI SACMASAPAN IGRENC OLMUS dedigini anlatti genelde kizimla sohbet adi altinda bilgi alirim her gun buna benzer zorla yemek yiyeceksin yemeyecene odul yok demesi.herhafta 1 tl toplamasi ki arada cocuklari mutlu etmek icin toka oyuncak alacagim demisti hadi sivrilmeyelim dedik kabul ettik.okul kapanacak bisey alinmadi hala.miktar umrumda degil ama dogru mu sizce.ev ziyareti dedi uygun degilim ama kizima ne soylediyse sen davet etmezsen gelemezmis dedi kizim zarzor hazirlik yaptim agirladim.ayricada surekli kahvalti cay duzenlensin hediyeler alinsin istiyor hatta diger ogretmenlere almislar benim neyim eksik dedi bana sonrada ihtiyacim yok ama onore edilmek adina dedi.en son ki etkinlikte fazla para toplanmis bunu toplayan kisiye soyledim herkese iade etmelisiniz diye o kiside sinifin kumbarasina atalim dedi bende siz iade edin isteyen atar dedim ve o kadinla ogretmen cok samimi dost.o gunden beri bana tavirli ogretmen.umrumda degil iki uc ay kalmis idare edeyim dedim ama kizimin bugun soyledigi duruma cok uzuldum sinirlendim.sadece kimin ne soyledigini asla umursama ve en iyisi icin daima mucadele et kizim eminim cok ugrastin ve cok guzel olmustur gormeyi merakla bekliyorum gibi seyler geveledim.kizimda dosyam gelince bak gercekten ogrencmi olmus soyle dedi.o an ne cevap verdim hatirlamiyorum cunku cok uzuldum.ic dokme diyelim fikir alisverisi diyelim dertlesme diyelim cocuklarim uyudu ve bu olay beno cok zedeledi.

O nasıl bir öğretmen be. Çok sinirlendim. Çocuklar insanların niyetlerini çok guzel algılayıp kendisine kötü davranan insanları asla unutmuyorlar. Her şeyden önce bir çocuğun yaptığı resme iğrenç demek, hele hele öğretmen olarak böyle bir tutum sergilemek, o çocuğun sevkini kirmak çok yanlış. Kesinlikle gidip konuşun. Işını doğru düzgün yapsın bi zahmet önce çocuklara nasıl davranması gerektiğini ogrensin. Is hediyeler istemeye, onore edilmeyi beklemeye gelince öğretmen oluyo ama çocukla nasıl konusacagini bilmiyor hadsiz.

Gercekten soylediyse gormezden gelmemek lazim ama kizinizi en iyi siz tanirsiniz.Ogretmenle bir gorusup agzini arayin.Calismalari begenilmeyince cok uzuluyo falan deyin, bakalim ne diyecek.Ben sanirim icime sinmezse 3 ay da olsa kizimi alirdim o siniftan.

Haftada 1 tl niye? Açıklamasını yaptı mı? Çocuklara toka değil de çikolata şeker gibi o anda bitirdikleri eve getirmedikleri birşey alıyor olabilir mi?

Ablacım artık böyle anasınıfı öğretmenlerini gördüğümde şaşırmıyorum, altın, bilgisayar vesaire alan veliler dahi var. Şikayet edin ya da gidin konuşun insanların tavrı çocuğunuzun ruh halinden daha önemli değil, eğer çalışmıyorsanız da sık sık gidin ki boş bırakmadığınızı görsünler. Kafayı yemiş insanlar gerçekten, biz öğretmenler gününde hediye alırdık da almayın çocuklar derdi öğretmenimiz. Allah bilir o paraları da cebe atıyordur.

Beslenmesini yedirmeye calismasinin nesi kotu? Ben de yemeyenleri not ediyorum. Simdi cocuklarin ac kalmasini dert etmesem banane ki yiyip yememelerinden degil mi? Buna takilmaniz yersiz.
Igrenc olmus gibi tabirleri bir gun gittiginizde konusun bence. Demisse dikkat etsin dememisse aciklamasini yapsin.
Odul almak dedigi ve topladigi 1 liralar o beslenme odulu icin kullaniliyor olabilir bilemedim.
Iade edilecek para ne kadardi kisi basi? Coksa iade edilmeli ama 5 lira givi bir seyse belki oy cokluguyla sinifa kalsin dendiyse kalmistir, temsilci bir yoklama yapmistir.

Ben para kısmına takıldım çünkü çocuğun resmini kendi isteğine göre boyamadığı için çöpe atan yaratıklar biliyorum. Yani görselliğe çok önem verenler var.

Öğretmeni şikayet etmeniz gerekiyor. Birincisi hiçbir bahaneyle para toplayamaz. On kuruş olsa bile. Ikincisi bırak hediye istemeyi, siz habersiz alsanız kabul edemez. Ayrıca evinizde ne işi var. Çocuğa kullandığı cümle pedagoji açıdan çok ama çok yanlış ve bir öğretmenin hele de minik bir çocuğa asla kullanmaması gereken bir cümle. Mutlaka şikayet edin.

Kizim yalan soylemez buyuk konusmayayim ama durustugun onemini her daim anlatirim.daha once yasanan bazi rahatsiz edici durumlardan dolayi sinif degistirelim dedik fakat kizim kabul etmedi ogretmenimi seviyorum dedi.arkadaslarimdan ayrilmak istemiyorum dedi.sorsam bile tatmin edici bir yanit vermeyecektir yada ne bileyim kizima kotu davranir diye korkuyorum acikcasi.

Beslenmesini yedirmeye çalışması değil bunu yapış şekli çok yanlış. Öğretmezseniz pedagoji formasyonunuz da vardır. Yanı bir çocuğa motivasyon yöntemi olarak tehdit yönteminin uygulanmayacağını da bilmeniz lazım.

Valla söz konusu çocuksa 2-3 ay çok ama çok uzun bir süreç. Ben olsam çoktan idare ile konuşmuştum bile. Özel kreş mi devlet mi peki?
Devletin anaokulu.idare ile arasi cok iyiymis bunu her firsatta gozumuze soktu zaten.oradan bisey cikacagini dusunmuyorum burasi kucuk bir ilce secme sansi cok az tum yollar kizima kotu davranirsa diye kapaniyor

Bizim sadaka kumbaramız var isteyen verir istemeyen vermez. Para konularında mecbur tutum izlemeleri çok kötü..

Öğretmenin çocuklara yaklaşımı da berbat. Ben olsam çoktan arayıp konuşmuştum. İdareyle veya öğretmenle irtibata geçin yüzyüze. Pedagoji eğitimi almamama rağmen çocuklara böyle davranılmamasını ben biliyosam bu şahıs nasıl öğretmen olmuş bilemedim..

Siz pedagojik formasyon aldınız mı?

Haftada 1 tl niye? Açıklamasını yaptı mı? Çocuklara toka değil de çikolata şeker gibi o anda bitirdikleri eve getirmedikleri birşey alıyor olabilir mi?
Toka oyuncak alacagim demisti.hatta bende icimden kendim alabilecegim birseyin parasini neden ona vereyim dedim ama cogunluk kabul edince sivrilmeyelim dedim.hayir yiyecek olamaz cunku devletin vermis oldugu sut ve kuru uzumu de vermiyormus cocuklara

Yiyenlere odul vermek, yemeyenlere vermemek tehdit degildir. Hos egitimde de bir donem oduller etrafta ucusurken simdi odulle davranis kazandirmanin yanlisligindan bahsediliyor. O vakit konusur dersiniz ki istedigi kadar yesin, kendi yemegini yiyebilecek bilincte. O zaman ac kalirsa dahi sikayet etmemeniz lazim.
Bunca sey varken ogretmenle gorusmeseniz bile temsilciyle konusmaniz, ne oluyor ne bitiyor ogrenmeniz lazim. Ayrica cocugunzuu etkileyen seyleri ogretmenle paylasirsaniz hemen cozulur,biriktirir neyse derseniz derin yaralar acabilir.
Cocuk mutsuzsa, ogretmen de isini yapmiyorsa ve buna eminseniz degil 3 ay 3 gun bile tutmamaniz lazim.

Ben para kısmına takıldım çünkü çocuğun resmini kendi isteğine göre boyamadığı için çöpe atan yaratıklar biliyorum. Yani görselliğe çok önem verenler var.
Para olayi muallakta...bu durum korkunc o kucuk kalpleri kirilir hemen

Evet ama nereye idareden sonuc cikmaz cok samimilermis cunku.yuksek makamlar icin de ispat yok ve cocuk okuldan ayrilmak istemiyor biz cok korkunc bir durumda koseye sikistik inanin yavruma daha kotu davranirsa diye

Bakın isterseniz bana inanmayıp araştırabilirsiniz ama yemek yiyenlere ödül var cümlesiyle yemek yemeyene ödül yok cümlesi aynı cümleler değil. Etkisi de aynı değil çocuk üzerindeki. Biri ödül diğeri ceza motivasyonunda dayanıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…