Kizimin anlattiklari

Yemek mevzusunda bizde zorlama yok. Oğlum 1 yaşını geçince eline çatalı kaşığı vermiştim. Şu an döküp saçmadan gayet güzel bi yetişkin gibi yemeğini yiyor. Öğretmenine de söyledim. İştahı güzel bi çocuk yemek konusunda ısrar etmeyin diye. Öğretmen de sevdiği bi şey olursa severek yiyor sevmediği bi şey olursa öğretmenim ben tokum diyor o yüzden zorlamıyorum diyor..

Çocuklara sadece tabaklarına yiyebilecekleti kadar yemek almaları gerektiğini söylüyo öğretmenleri o kadar.. Öğretmen bahsettiğiniz gibiyse zor bi durum.. Sanırım ben oğlumu öyle bi yere göndermezdim.

20 yillik ogretmenim diyor ama.herhangi bir artisini goremedik henuz.surekli bagiriyormus .sessiz olun gulmeyin konusmayin diye

Devlet okulu anladığım kadarıyla. Para toplamak ne demek? Ayrıca ödül adı altında bildiğin rüşvetçi çocuk yetiştiriliyor. Alacaksa ödül değil, ailelere haber vererek bir hoşluk yapabilir ama kendi parası ile.(mesela hava ısınmıştır tüm sınıf beraber dondurma yemek gibi)
Beslenme çantası varsa bitirebileceği şeyler koyun o konuda kendisini sorumlu hissedebiliyor .
Resimle ilgili konuşmak bile istemiyorum. Ama çok sinirlendim .cidden çok sınır oldum .
Hediye ile ilgili kızımın bir öğretmeni bana " hanımefendi kıyamam çok masraf yapıyorsunuz. Burak'ın annesi küçük altın aldı demişti ". O gün tiksindim bu özel gün işlerinden.

Toka oyuncak alacagim demisti.hatta bende icimden kendim alabilecegim birseyin parasini neden ona vereyim dedim ama cogunluk kabul edince sivrilmeyelim dedim.hayir yiyecek olamaz cunku devletin vermis oldugu sut ve kuru uzumu de vermiyormus cocuklara

Sizin almanızla öğretmenin alması farklı şeyler. Süt ve kuru üzümü vermediğini nerden biliyorsunuz? Biz de okul sütünü kahvaltıda verip şirketten içecek yerine bir çeşit yiyecek daha alıyoruz o gün. Son zamanlarda çok olmadı ama eski okulumda kuru üzüm bittiği ve milli eğitimden gelmesini beklediğimiz için ara ara dağıtamadığımız oluyordu. Öğretmen haftada 60 paket sütü üzümü ne yapsın, satsa satamaz.

Biliyorum zaten ama oyle degil maalesef. Sevdigi bir seyi elinden alirsaniz ceza oluyor hatta 2. Tip ceza deniyor. Bu odullendirme yahut odullendirmemedir. Ayrica gayet diyebilir sunu yapana odul var yapmayana yok diye. Anlattiklarinizda en az takilmaniz gereken kisim bu hatta bir sekilde yedirdigi icin sevinmelisiniz. Hic ugrasmayabilirdi de.

doğru söylüyorsunuz. Pedagoglar olumlamayla teşvik edin çocukları diyorlar. Mesela yalan söyleme yerine doğru konuş veya sizin de dediğşniz gibi yemek yemeyene ödül yok yerine yemeğini yiyene ödül veya sürpriz var gibi..

Anasınıfı öğretmenliğini altın günüyle karıştırmış bu. Para beklemesine, bunu zorunlu göstermesine anlam veremedim. Hediye talebi hem çok küçük düşürücü hem de etik değil. Çocukların yaratıcılığını desteklemek yerine IYYY İĞRENÇ OLMUŞ demesini de insanlık dışı buldum.

Kısacası karşımızda yine mesleğini kötüye kullanan biri var. Hem de en özen gerektiren mesleği. Üzülüyorum bunları okuyunca.. Sivrilik yapmak istemedik diye kabul etmişsiniz bazı şeyleri ama tepenize çıkmış. Kızınıza iyi örnek olabilmek için de mücadele etmeniz lazım böyle tiplerle. Şikayet edin.

Ogretmenimi seviyorum diyor.fakat surekli bagirdigini ve bunun da onu korkuttugunu anlatiyor.zaten sikayet edersem almam lazim yada ogretmene anlatsam bile durumu kizimi korkutabilir bana soylesigi icin yada kotu davranabilir

Ben burada öğretmenlerle ilgili konuları okudukça şok oluyorum. Bu ogretmenlerdeki hediye beklentisini zaten hiç anlamıyorum. Biz küçükken bahçeli evi olanlar çiçekler açınca gül falan getirirlerdi ona sevinirlerdi öğretmenler, onun dışında hediye kabul etmezlerdi.

Çocuğun yaptığı resme iğrenç demesi zaten ayrı bir olay. Küçük çocuklar yaptıkları işlerde onay bekliyorlar, boyama yaparken tasirmissin falan deyince cidden çok üzülüyorlar nasıl iğrenç demiş diyebilmis anlamadım.

Arkadaşlar ben 17 yıllık anaokulu öğretmeniyim. Devlet memuruyum. Ödül ve cezanın özellikle beslenme ve tuvalet konularında kullanılmasını doğru bulmuyorum. Çocuk herşeyin karşılığında birşey bekleyerek davranış edinmemeli. Yemekte aşırı ısrarcı bir tutum geri teper her zaman. Ben her zaman yiyebildiğiniz kadar yiyin derim. Bir süre sonra zaten çocuk hepsini bitirme davranışını ediniyor. Ama hepsi bitecek diye parmak sallarsanız hele okulun başında o çocuk okula gelmek istemez. Önemli olan okul devamlılığıdır. Bunun dışında yaptığı hiçbirşeye iğrenç diyemez bir öğretmen, daha özenli yap diyebilirsin, taşırmışsın diyebilirsin ama iğrenç nedir allah aşkına. Bunun için pedagojik formasyona ihtiyaç var mı? Ayrıca velilerden 1 lira toplamam. Çocuklara içimden gelir ben çikolata alırım arada. Okulun ihtiyaçları varsa onlar okul aile birliğine bağış yapar ve bu idarenin sorunudur.

Ogretmenimi seviyorum diyor.fakat surekli bagirdigini ve bunun da onu korkuttugunu anlatiyor.zaten sikayet edersem almam lazim yada ogretmene anlatsam bile durumu kizimi korkutabilir bana soylesigi icin yada kotu davranabilir
Ogretmeni sikayet etmeyin zaten, kendisi ile konusun. Cocugun hassas oldugu noktalari belirtin. Her cocuga farki yaklasmak gerekiyor, siz cocukta ne gibi sonuclar dogurdugunu belirtmezseniz anlamayabilir ogretmen. Bundan dolayi kotu davranirsa da alirsiniz zaten pek de memnun degilmissiniz.

Bunu şikayet etmelisin, eğitimden de öğretimden de zerre anlamıyor. O yaşlarda çocuk istenileni yaptığı için teşvik edilir hevesi kırılmaz, cesaretlendirilir. Çocuk öğretmenin dediklerini çok dikkate alır o yaşta, kim bilir nasıl üzülmüştür yavrucak. Ayrıca para toplaması, kendini davet ettirmesi ayrı fiyasko. Şikayet edin, ayağını denk alsın. Hediye mediye de almayın sakın

20 yillik ogretmenim diyor ama.herhangi bir artisini goremedik henuz.surekli bagiriyormus .sessiz olun gulmeyin konusmayin diye
o zaman anaokulu öğretmenliğini bırakacak.. Vıcır vıcır olucak sınıf tabi ki bi sürü çocuk ve 4 5 yaş.. Bende bi dönem çok meraklıydım okul öncesi öğretmenliğine ama kendimi bildiğim için o mesleği seçmemiştim. 20 yıllık öğretmen ama tavırlara bak..

Bu arada arrik her milli egitim ogretmenler gunune yakin "maddi degeri olan hediyeleri kabul etmein" diye yazi gonderiyor. Altinlar,pirlantalar nedir? Bir siir yazsin, bir sarilsin yeter. Cok cirkin oluyor gercekten o gun, gun gibi pastalar borekler havada ucusuyor, 30 veli-30 cocuk sinifa dolusuyor.

Kahvalti ayda bir sirayla veliler hazirliyor...bu arada kahvaltinin yaninda ekstadan kek pasta vorek corek istiyor diger sinifin ogretmenine yapiyorlar diyor.ogretmenler gununde benden orkide istemisti ima etmisti ama esim almadi bunu duyunca.hediye derseniz hediyeye bogduk ama yetmiyor demekki

Ben anasinifi ogretmeniyim ve asla cocuklara o.cumleler kurulmaz... kaldiki ogretmen olmayada gerek yok bir cocugun karalamasi bile onun yaptigi en guzel.seydir.. istedigi kadar tavir alsin bikac ayda kalsa gidin mudurle.konusun anlatin bakalim o ne dicek. Ogretmenlede.konusun.. var boyle egolu ogretmenler cunku.. son aylara dogru artik derslerde bitmis oluyor alirsinz istersenizdr cocuk kotu olmasin

Devletin anaokulu.idare ile arasi cok iyiymis bunu her firsatta gozumuze soktu zaten.oradan bisey cikacagini dusunmuyorum burasi kucuk bir ilce secme sansi cok az tum yollar kizima kotu davranirsa diye kapaniyor
Cok sinir oldum yaa kücücük cocuklara nasil böyle davranabiliyorlar.. Ben olsam direkt kavgaya giderdim herhalde keza annemin de bana kötü davranan bi ögretmene haddini bildirmisligi vardir. Zannettiginiz gibi sonrasinda kötü davranamadi aksine melek kesildi hatun.. Sakin görmezden gelmeyin, birkac ay sabredeyim demeyin. Tahmininizden daha büyük yaralar acilabilir, cocugun özgüveni zedelenebilir. Simdi meb’in iletisim hatti var sikayet de bildiriliyor. Bildigim kadariyla sikayet eden gizli tutuluyor. kiziniza kötü davranmasindan korktugunuz icin söylüyorum. Bu arada numarasi 147.

Bakın siz yapılan işi baz alıyorsunuz. Çocuk beyni ve çalışma prensibi yetişkinler gibi değildir. Yemek yemeyene ödül yok cümlesi tehdit +ceza içerir ödül değil. Ödüllendirme ya da odullendirmeme eylemlerinin dile gettirildiği cümleler çok önemlidir. Kurulan cümlenin alt metni kalır çocuğun kafasında. Kaldı ki ödül ceza motivasyonunun çocuk gelişimi acısından zararları konuşuluyor yıllardır.

siz yoksa bizim öğretmenimiz misiniz :))

sizin gibi mesleğini layığıyla yapanların sayısı artsın inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…