- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
20 yillik ogretmenim diyor ama.herhangi bir artisini goremedik henuz.surekli bagiriyormus .sessiz olun gulmeyin konusmayin diyeBizim sadaka kumbaramız var isteyen verir istemeyen vermez. Para konularında mecbur tutum izlemeleri çok kötü..
Öğretmenin çocuklara yaklaşımı da berbat. Ben olsam çoktan arayıp konuşmuştum. İdareyle veya öğretmenle irtibata geçin yüzyüze. Pedagoji eğitimi almamama rağmen çocuklara böyle davranılmamasını ben biliyosam bu şahıs nasıl öğretmen olmuş bilemedim..
Bir üniversitenin pedagojik formasyon eğitim sertifika programında ders verdim dört dönem. Ayrintisini yazamiyorum ama ilginiz cekerse uzmanligim konusunda ozelden bilgi verebilirim.Siz pedagojik formasyon aldınız mı?
Toka oyuncak alacagim demisti.hatta bende icimden kendim alabilecegim birseyin parasini neden ona vereyim dedim ama cogunluk kabul edince sivrilmeyelim dedim.hayir yiyecek olamaz cunku devletin vermis oldugu sut ve kuru uzumu de vermiyormus cocuklara
Biliyorum zaten ama oyle degil maalesef. Sevdigi bir seyi elinden alirsaniz ceza oluyor hatta 2. Tip ceza deniyor. Bu odullendirme yahut odullendirmemedir. Ayrica gayet diyebilir sunu yapana odul var yapmayana yok diye. Anlattiklarinizda en az takilmaniz gereken kisim bu hatta bir sekilde yedirdigi icin sevinmelisiniz. Hic ugrasmayabilirdi de.Bakın isterseniz bana inanmayıp araştırabilirsiniz ama yemek yiyenlere ödül var cümlesiyle yemek yemeğine ödül yok cümlesi aynı cümleler değil. Etkisi de aynı değil çocuk üzerindeki. Biri ödül diğeri ceza motivasyonunda dayanıyor.
doğru söylüyorsunuz. Pedagoglar olumlamayla teşvik edin çocukları diyorlar. Mesela yalan söyleme yerine doğru konuş veya sizin de dediğşniz gibi yemek yemeyene ödül yok yerine yemeğini yiyene ödül veya sürpriz var gibi..Bakın isterseniz bana inanmayıp araştırabilirsiniz ama yemek yiyenlere ödül var cümlesiyle yemek yemeğine ödül yok cümlesi aynı cümleler değil. Etkisi de aynı değil çocuk üzerindeki. Biri ödül diğeri ceza motivasyonunda dayanıyor.
Ogretmenimi seviyorum diyor.fakat surekli bagirdigini ve bunun da onu korkuttugunu anlatiyor.zaten sikayet edersem almam lazim yada ogretmene anlatsam bile durumu kizimi korkutabilir bana soylesigi icin yada kotu davranabilirYiyenlere odul vermek, yemeyenlere vermemek tehdit degildir. Hos egitimde de bir donem oduller etrafta ucusurken simdi odulle davranis kazandirmanin yanlisligindan bahsediliyor. O vakit konusur dersiniz ki istedigi kadar yesin, kendi yemegini yiyebilecek bilincte. O zaman ac kalirsa dahi sikayet etmemeniz lazim.
Bunca sey varken ogretmenle gorusmeseniz bile temsilciyle konusmaniz, ne oluyor ne bitiyor ogrenmeniz lazim. Ayrica cocugunzuu etkileyen seyleri ogretmenle paylasirsaniz hemen cozulur,biriktirir neyse derseniz derin yaralar acabilir.
Cocuk mutsuzsa, ogretmen de isini yapmiyorsa ve buna eminseniz degil 3 ay 3 gun bile tutmamaniz lazim.
Ogretmeni sikayet etmeyin zaten, kendisi ile konusun. Cocugun hassas oldugu noktalari belirtin. Her cocuga farki yaklasmak gerekiyor, siz cocukta ne gibi sonuclar dogurdugunu belirtmezseniz anlamayabilir ogretmen. Bundan dolayi kotu davranirsa da alirsiniz zaten pek de memnun degilmissiniz.Ogretmenimi seviyorum diyor.fakat surekli bagirdigini ve bunun da onu korkuttugunu anlatiyor.zaten sikayet edersem almam lazim yada ogretmene anlatsam bile durumu kizimi korkutabilir bana soylesigi icin yada kotu davranabilir
o zaman anaokulu öğretmenliğini bırakacak.. Vıcır vıcır olucak sınıf tabi ki bi sürü çocuk ve 4 5 yaş.. Bende bi dönem çok meraklıydım okul öncesi öğretmenliğine ama kendimi bildiğim için o mesleği seçmemiştim. 20 yıllık öğretmen ama tavırlara bak..20 yillik ogretmenim diyor ama.herhangi bir artisini goremedik henuz.surekli bagiriyormus .sessiz olun gulmeyin konusmayin diye
Kahvalti ayda bir sirayla veliler hazirliyor...bu arada kahvaltinin yaninda ekstadan kek pasta vorek corek istiyor diger sinifin ogretmenine yapiyorlar diyor.ogretmenler gununde benden orkide istemisti ima etmisti ama esim almadi bunu duyunca.hediye derseniz hediyeye bogduk ama yetmiyor demekkiDevlet okulu anladığım kadarıyla. Para toplamak ne demek? Ayrıca ödül adı altında bildiğin rüşvetçi çocuk yetiştiriliyor. Alacaksa ödül değil, ailelere haber vererek bir hoşluk yapabilir ama kendi parası ile.(mesela hava ısınmıştır tüm sınıf beraber dondurma yemek gibi)
Beslenme çantası varsa bitirebileceği şeyler koyun o konuda kendisini sorumlu hissedebiliyor .
Resimle ilgili konuşmak bile istemiyorum. Ama çok sinirlendim .cidden çok sınır oldum .
Hediye ile ilgili kızımın bir öğretmeni bana " hanımefendi kıyamam çok masraf yapıyorsunuz. Burak'ın annesi küçük altın aldı demişti ". O gün tiksindim bu özel gün işlerinden.
Cok sinir oldum yaa kücücük cocuklara nasil böyle davranabiliyorlar.. Ben olsam direkt kavgaya giderdim herhalde keza annemin de bana kötü davranan bi ögretmene haddini bildirmisligi vardir. Zannettiginiz gibi sonrasinda kötü davranamadi aksine melek kesildi hatun.. Sakin görmezden gelmeyin, birkac ay sabredeyim demeyin. Tahmininizden daha büyük yaralar acilabilir, cocugun özgüveni zedelenebilir. Simdi meb’in iletisim hatti var sikayet de bildiriliyor. Bildigim kadariyla sikayet eden gizli tutuluyor. kiziniza kötü davranmasindan korktugunuz icin söylüyorum. Bu arada numarasi 147.Devletin anaokulu.idare ile arasi cok iyiymis bunu her firsatta gozumuze soktu zaten.oradan bisey cikacagini dusunmuyorum burasi kucuk bir ilce secme sansi cok az tum yollar kizima kotu davranirsa diye kapaniyor
Bakın siz yapılan işi baz alıyorsunuz. Çocuk beyni ve çalışma prensibi yetişkinler gibi değildir. Yemek yemeyene ödül yok cümlesi tehdit +ceza içerir ödül değil. Ödüllendirme ya da odullendirmeme eylemlerinin dile gettirildiği cümleler çok önemlidir. Kurulan cümlenin alt metni kalır çocuğun kafasında. Kaldı ki ödül ceza motivasyonunun çocuk gelişimi acısından zararları konuşuluyor yıllardır.Biliyorum zaten ama oyle degil maalesef. Sevdigi bir seyi elinden alirsaniz ceza oluyor hatta 2. Tip ceza deniyor. Bu odullendirme yahut odullendirmemedir. Ayrica gayet diyebilir sunu yapana odul var yapmayana yok diye. Anlattiklarinizda en az takilmaniz gereken kisim bu hatta bir sekilde yedirdigi icin sevinmelisiniz. Hic ugrasmayabilirdi de.
siz yoksa bizim öğretmenimiz misiniz :))Arkadaşlar ben 17 yıllık anaokulu öğretmeniyim. Devlet memuruyum. Ödül ve cezanın özellikle beslenme ve tuvalet konularında kullanılmasını doğru bulmuyorum. Çocuk herşeyin karşılığında birşey bekleyerek davranış edinmemeli. Yemekte aşırı ısrarcı bir tutum geri teper her zaman. Ben her zaman yiyebildiğiniz kadar yiyin derim. Bir süre sonra zaten çocuk hepsini bitirme davranışını ediniyor. Ama hepsi bitecek diye parmak sallarsanız hele okulun başında o çocuk okula gelmek istemez. Önemli olan okul devamlılığıdır. Bunun dışında yaptığı hiçbirşeye iğrenç diyemez bir öğretmen, daha özenli yap diyebilirsin, taşırmışsın diyebilirsin ama iğrenç nedir allah aşkına. Bunun için pedagojik formasyona ihtiyaç var mı? Ayrıca velilerden 1 lira toplamam. Çocuklara içimden gelir ben çikolata alırım arada. Okulun ihtiyaçları varsa onlar okul aile birliğine bağış yapar ve bu idarenin sorunudur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?