Kizimin anlattiklari

Kizimi anlatirken gorseydiniz oyle incinmis asagilanmisti ki elim ayagim titredi
Gerçekten çok üzüldüm. Biz yetişkin olduğumuz halde bize patronunuz, amirimiz şu işi çok kötü yapmışsın dese çok ağrımıza gider çocuklar da bizden farklı degil. Neyse ki sizin ilgili bir anne olduğunuz belli çocuğunuzun gönlünü alırsınız:)

Kizimi anlatirken gorseydiniz oyle incinmis asagilanmisti ki elim ayagim titredi
Ben kıyamam ona ya. Gözümün önüne getirdim de boğazım düğümlendi. İdareyle arası ne kadar iyi olursa olsun şikayet edin lütfen. Biliyorum çocuğun düzeninin bozulmasını istemiyorsunuz ama böyle bi öğretmen musvettesinin vereceği psikolojik hasar çok daha fazla olabilir. Süt, uzum, para, pul bir yana hepsinden önemlisi kızınızın yaptı resimle ilgili yorumu o yaşta bir çocuk için çok yaralayıcı.

Aynen öyle... ama biz yetişkin olarak bakıyoruz cümlelere ve aman canım ikisi de aynı şey işte diyoruz. Halbuki asla aynı şey değil. Okul öncesi dönemde bile ve hatta bebeklikte hayır, yok, yapma gibi sözcükler asla tavsiye edilmiyor. Hatta mümkün mertebe çocuğa seçme şansı tanıyarak konunun halledilmesi tavsiye ediliyor. Bunu böyle yaparsan sonucu da şöyle olur. Bunu böyle yapman daha iyi olabilir. Böyle yapmak ister misin vs. Vs.
6 yıldır bende çocuk gelişimi kitapları okuyorum ve söylediklerinize birebir katılıyorum..

Sonucunu da görüyoruz zaten.. Oğlum özgüvenli kendini rahat ifade eden olması gerektiği kadar sosyal bi çocuk. Baskılama veya tehditle büyüyenlerin de hali içler acısı.. Ben de 2.gruptan olanlardanım kendimi yetiştirmem yıllar aldı ayrıca hala içimde bi kırgınlık kızgınlık var.. Ne yaparsam yapayım o yaralar kapanmıyor. O yüzden pedagogların şu söylediğinin altına imzamı atarım.. " çocuklara 6 yaşına kadar ne verirseniz kişiliği ve karakteri o 6 yıllık temelin üstüne inşa ederler.. Yani ilk 6 yıl çok önemli. 6 yaşına kadar çocuk ne aldıysa odur."

Cok sinir oldum yaa kücücük cocuklara nasil böyle davranabiliyorlar.. Ben olsam direkt kavgaya giderdim herhalde keza annemin de bana kötü davranan bi ögretmene haddini bildirmisligi vardir. Zannettiginiz gibi sonrasinda kötü davranamadi aksine melek kesildi hatun.. Sakin görmezden gelmeyin, birkac ay sabredeyim demeyin. Tahmininizden daha büyük yaralar acilabilir, cocugun özgüveni zedelenebilir. Simdi meb’in iletisim hatti var sikayet de bildiriliyor. Bildigim kadariyla sikayet eden gizli tutuluyor. kiziniza kötü davranmasindan korktugunuz icin söylüyorum. Bu arada numarasi 147.
Gizli tutulacaksam en azindan cocuguma kotu davranamaz.tesekkur ederim

Çok ünlü bir söz vardır. Bir öğretmen her zaman kendine şu soruyu sormalıdır: çocuğumun benim gibi bir öğretmeni olsun ister miyim? Öğretmeniniz kendisine bu soruyu sorsun lütfen. Bakalım ne cevap verecek.
Kendisini nasil ovdugunu gormenizi isterdim.sanirsinizki ogretmen degil tanrica

Ben olsam önce öğretmen ile konuşur duruma görede idareye giderdim

Ben kıyamam ona ya. Gözümün önüne getirdim de boğazım düğümlendi. İdareyle arası ne kadar iyi olursa olsun şikayet edin lütfen. Biliyorum çocuğun düzeninin bozulmasını istemiyorsunuz ama böyle bi öğretmen musvettesinin vereceği psikolojik hasar çok daha fazla olabilir. Süt, uzum, para, pul bir yana hepsinden önemlisi kızınızın yaptı resimle ilgili yorumu o yaşta bir çocuk için çok yaralayıcı.
Evet gorsen aglardin ben dudaklarimi isirdim aglamamak icin ve yaptigi resimleride muftagimda sergilerim.zaten tum sinifa bagirmis tek kizim olsa sanirim daha kotu olurdum

Peki sizde hata yok mu bu zamana kadar susmussunuz? Hemen her seye itiraziniz var ancak hic bir sey soylememissiniz. Daha fazla vakit kaybetmeyin bence. Zaten para toplamak yasak, tamam 1 tl cok buyuk bir sey degil ayda 4 tl yapiyor ama ne yapiliyor diye sormak sizin hakkiniz.
Kesinlikle. Çocuk başına dört tl. On çocuk olsa kirk lira ayda.
6 yıldır bende çocuk gelişimi kitapları okuyorum ve söylediklerinize birebir katılıyorum..

Sonucunu da görüyoruz zaten.. Oğlum özgüvenli kendini rahat ifade eden olması gerektiği kadar sosyal bi çocuk. Baskılama veyaç tehditle büyüyenlerin de hali içler acısı.. Ben de 2.gruptan olanlardanım kendimi yetiştirmem yıllar aldı ayrıca hala içimde bi kırgınlık kızgınlık var.. Ne yaparsam yapayım o yaralar kapanmıyor. O yüzden pedagogların şu söylediğinin altına imzamı atarım.. " çocuklara 6 yaşına kadar ne verirseniz kişiliği ve karakteri o yıllık temelin üstüne inşa ederler.. Yani ilk 6 yıl çok önemli. 6 yaşına kadar çocuk ne aldıysa odur."
Evet ama işte "uzmanlığını aldığı dönütlerle tescilleyen" egitimcilerimiz bile bunun farkında değil ne yazık ki. Yapana ödül varla yapmayana ödül yok cümlelerinin arasındaki farkı bile uzun uzun anlatmak gerekebiliyor. Sizi tebrik ediyorum. Lütfen böyle bilinçli olmaya devam edin. Eminim yıllar geçtikçe bunun pozitif karşılıklarını daha da fazla görmeye devam edeceksiniz.

Kendisini nasil ovdugunu gormenizi isterdim.sanirsinizki ogretmen degil tanrica
:( kendisinde narsistik kişilik bozukluğu var sanırım. Her insan kendini beğenmeli sevmeli ama sizin öğretmeniniz bunu aşmış. Hangi iş kolunda olursa olsun kimse kendini övmemeli bu kadar. Komik bence :/

Öğretmenin çocuğunuza söyledikleri kabul edilebilir şeyler değil ,yerinizde olsam su an tek onceligim bu olurdu.Anasinifi öğretmeninin ev ziyareti yapması normal hatta beklenen bir çalışmadır.Mufettis geldiğinde buna yönelik sorular da sormaktadır.Kahvaltiyi sirayla velilerin hazırladığı uygulamalar var.Bizim okulumuzda kahvaltıyı her veli kendi hazırlardı ama öğlenci grupta aylık liste günü gelen veli tarafından hazırlanırdı.Haftalik para işine anlam veremedim.Bizde sınıf annesi belli dönemlerde para toplar ihtiyaçları alırdı.Simdi ilkokulda da bu şekilde.Ogretmenler gününde hediye olayını veliler kendi aranızda cozmelisiniz.Sonucta 10 kadın bir araya gelince karar verip hediye alan veliler kimse zorla aldırmıyor.Bizim öğretmenimiz "hediye istemedigini söyledi".Anı olarak yinede bir hediye alınmasına karar verildi.En sonunda neden o alındı diye herkes birbirine girdi:KK11:Biz de de her ay en çok yıldız kartı alana (ders,davranis ,akranlari ile ilişkileri) öğretmen hediye alıyor ama aslında veli alıp gizlice öğretmene ulaştırıyor.

Bununla ilgili bir haber cikmisti. Ögretmenler kendileri icin yogurt yapiyorlardi. Resmen rezillik ama bunlara tenezzül edenler var malesef.

O haberin yanlış lanse edildiğini görmediniz mi sonradan :) Haziranda okul kapandıktan sonra kalan sütler geri gönderilmez. O öğretmenler kalan sütlerden yoğurt yapmışlardı :) hatta don haftalarda bitsin diye çocuklara fazla fazla süt verdikleri de ortaya çıkmıştı.

Öğretmenin çocuğunuza söyledikleri kabul edilebilir şeyler değil ,yerinizde olsam su an tek onceligim bu olurdu.Anasinifi öğretmeninin ev ziyareti yapması normal hatta beklenen bir çalışmadır.Mufettis geldiğinde buna yönelik sorular da sormaktadır.Kahvaltiyi sirayla velilerin hazırladığı uygulamalar var.Bizim okulumuzda kahvaltıyı her veli kendi hazırlardı ama öğlenci grupta aylık liste günü gelen veli tarafından hazırlanırdı.Haftalik para işine anlam veremedim.Bizde sınıf annesi belli dönemlerde para toplar ihtiyaçları alırdı.Simdi ilkokulda da bu şekilde.Ogretmenler gününde hediye olayını veliler kendi aranızda cozmelisiniz.Sonucta 10 kadın bir araya gelince karar verip hediye alan veliler kimse zorla aldırmıyor.Bizim öğretmenimiz "hediye istemedigini söyledi".Anı olarak yinede bir hediye alınmasına karar verildi.En sonunda neden o alındı diye herkes birbirine girdi:KK11:Biz de de her ay en çok yıldız kartı alana (ders,davranis ,akranlari ile ilişkileri) öğretmen hediye alıyor ama aslında veli alıp gizlice öğretmene ulaştırıyor.

Bu hediye mevzularını işbilir sınıf anneleri bu hale getiriyor, yıllarca bizde de vardı. En son bizzat laptop alındığına şahit oldum bir öğretmene. Dahil olmak istemeyene de ters davranıyor veliler, hatta çocuklarına tembihliyorlar. Sonra öğretmenler bu hale geliyor. Öğretmeni ne kadar pohpohlarsam çocuğuma o kadar iyi davranır kafası mı, ayrı bir psikolojik sorun mu bilemiyorum.

Hediye almaya mecbur birakiliyoruz diyelim katilmazsak mimleniyor ogretmene ifsa ediliyoruz herkes aman cocuguma iyi davransin diye ne derse yapiyor idealis ogretmenlet haric hediye bekleyen sinif annesiyle yakinlasip dilediklerini aldiran ogretmen musveddeleri var ve gercek.oyle mufredat gibi degil gercek hayat

:KK43: kendisinde narsistik kişilik bozukluğu var sanırım. Her insan kendini beğenmeli sevmeli ama sizin öğretmeniniz bunu aşmış. Hangi iş kolunda olursa olsun kimse kendini övmemeli bu kadar. Komik bence :/
Komik ama evet ogretmenim oylesiniz evet harikasiniz evet soyle boyle surekli ovuyoruz biktim nefret ettim.ayricada evime gelmesine itirazim bazi arkadaslar yanlis anladi fakat kucuk bebegime nefret dolu baktigi icin disari yolladim babasiyla buyuk kiziminsa yuzune bile bakmadi surekli diger ogretmenleri elestirdi durdu.kizimin odasina bile girmedi yedi icti gitti

Bu hediye mevzularını işbilir sınıf anneleri bu hale getiriyor, yıllarca bizde de vardı. En son bizzat laptop alındığına şahit oldum bir öğretmene. Dahil olmak istemeyene de ters davranıyor veliler, hatta çocuklarına tembihliyorlar. Sonra öğretmenler bu hale geliyor. Öğretmeni ne kadar pohpohlarsam çocuğuma o kadar iyi davranır kafası mı, ayrı bir psikolojik sorun mu bilemiyorum.
Kalbimden gecenleri yazmissin

Hediye almaya mecbur birakiliyoruz diyelim katilmazsak mimleniyor ogretmene ifsa ediliyoruz herkes aman cocuguma iyi davransin diye ne derse yapiyor idealis ogretmenlet haric hediye bekleyen sinif annesiyle yakinlasip dilediklerini aldiran ogretmen musveddeleri var ve gercek.oyle mufredat gibi degil gercek hayat
Okul idaresine gidip çocuğunuzun sabahçı ise öğlenci/öğlenci ise sabahçı olmasını istediğinizi söyleyin.(öğretmenin diger meslektasini etkilemesini istemiyorsanız en iyisi bu)

Ben bir öğretmen olarak öğretmene (öğretmenler gününde çiçek ve çikolata haric) hediye alınmasına karşıyım. Görevi o onun. Maaş alıyoruz. ne demek laptop bileklik çeyrek saat vs neler gördüm. Gerek yok. 24 kasımda çiçek çikolata yeter artar

O haberin yanlış lanse edildiğini görmediniz mi sonradan :) Haziranda okul kapandıktan sonra kalan sütler geri gönderilmez. O öğretmenler kalan sütlerden yoğurt yapmışlardı :) hatta don haftalarda bitsin diye çocuklara fazla fazla süt verdikleri de ortaya çıkmıştı.
Kacirmisim dogrudur. Ama isim geregi cok ögretmen taniyorum. Öyle seyler görüyorum ki onlara cocuk emanet edenlere üzülüyorum. Her meslekte vardir bu tipler belki ama ögretmenin kötüsü gözümüzden sakindigimiz evlatlarimizin karakterini ve tüm hayatini olumsuz etkiliyor.

Benim gittiğim zamanında bir anaokulu var idi hocamız bizi de ziyaret etmişti ancak kendisi hediye getirmişti ve tüm öğrencilerine de aynı nezaketi göstermişti. Daha geçenlerde çıktı dans ederek çocukları tekmeleyen öğretmenler... Bu öğretmenleri psikolojik testlere tabii tutmalılar ve 4 yıllık çocuk gelişimi mezunu olmadan almamalılar. Okurken ben sinir oldum. Ben olsam hiçbir şey söylemeden çocuğumu alır, tanıdığım veli varsa da onlara da o okula göndermemeleri için manipüle ederdim.

Back
X