Kizimin anlattiklari

Bu konuda sırf öğretmene yüklenmek için yorum yapanlar olduğunu okuyunca gerçekten çok üzülüyorum. Sizin için yemek yemesi sorun olmayabilir ama bizzat öğretmenden çocuğunu yemeye zorlamasını isteyen veli olmadığını nerden biliyorsunuz? Onun çocuğunu kenara çekip ödül vaadedeceğine toplu olarak söylüyor olabilir, bu konuya çok takılmayın.
Hediyeyi kabul bile etmemesi gerekirken sürekli ima etmesi yanlış. Siz de durup dururken almayacağınızı ima edebilirsiniz. Çocuğun resmine yaptığı yorum da çok çirkin. Bunu öğretmenle birebir konuşun. Siz uygun bir dille konuşursanız kızınıza kötü davranacak diye düşünmezsiniz. Bir çocuk kırıldığı halde öğretmenini seviyorsa o öğretmen sizin sandığınız kadar kötü değil demekki.

Peki sizde hata yok mu bu zamana kadar susmussunuz? Hemen her seye itiraziniz var ancak hic bir sey soylememissiniz. Daha fazla vakit kaybetmeyin bence. Zaten para toplamak yasak, tamam 1 tl cok buyuk bir sey degil ayda 4 tl yapiyor ama ne yapiliyor diye sormak sizin hakkiniz.
Susmak zorundasin duzen boyle cocuguma kotu davranmasin diye susuyorsun

Kalbimden gecenleri yazmissin

Kalbinizden geçenlerden ziyade bizzat ablamdan ve çevremden gördüklerim ablacım. Kendi okul yıllarımda da aynıydı bu durum. "Sınıf annesi" olan uçuyor. :)

Ben bir öğretmen olarak öğretmene (öğretmenler gününde çiçek ve çikolata haric) hediye alınmasına karşıyım. Görevi o onun. Maaş alıyoruz. ne demek laptop bileklik çeyrek saat vs neler gördüm. Gerek yok. 24 kasımda çiçek çikolata yeter artar

Gereksiz şeyler almayalım altın alalım işine yarar diyen bir sınıf annesi sayesinde altın alınmıştı yeğenimin öğretmenine. Cidden öyle insanlar var ki, yazılınca şaka sanıyoruz ama asla değil. İyi niyeti suistimal etmekten kaçınmıyorlar.

Gerçekten çok üzüldüm. Biz yetişkin olduğumuz halde bize patronunuz, amirimiz şu işi çok kötü yapmışsın dese çok ağrımıza gider çocuklar da bizden farklı degil. Neyse ki sizin ilgili bir anne olduğunuz belli çocuğunuzun gönlünü alırsınız:)
Sagolasin umarim cok incinmeden hallederiz dosya eve gelince o resmi cerceveye alip asicaz mutlu olsun diye

Sizin paranızla çocuklara takı toka alacaksa hiç almasın. Bu ne ikiyüzlülük? Kaldı ki cebine indirmiş bile. Rüşvet vermesi, heves kırması da bi eğitim değil, resmen eksik bi öğretmen. İyi bakılacak hiçbir yanı yok. Önce bi velilerle konuşun. Şikayetçi olanları belirleyin. Bi imza toplayın, idareye başvurun.

Kotu davranirsa bir ust mertebeye sikayet etmelisiniz.
Soyleme diye korkutursa tehdit ederse...benim kizim cok diygusal teyzesi hemen kapatir kendini cok uysal bir cocuk olmasina ragmen bunlari yasamak zorunda olmasi ne aci

Komik ama evet ogretmenim oylesiniz evet harikasiniz evet soyle boyle surekli ovuyoruz biktim nefret ettim.ayricada evime gelmesine itirazim bazi arkadaslar yanlis anladi fakat kucuk bebegime nefret dolu baktigi icin disari yolladim babasiyla buyuk kiziminsa yuzune bile bakmadi surekli diger ogretmenleri elestirdi durdu.kizimin odasina bile girmedi yedi icti gitti
Kusura bakmayın ama bunu söylemekten hicap duyuyorum ama iğrenç olan kızınızın resmi değil öğretmeninizin bizzat kendisi. Ben alırdım kızımı okuldan böyle birinde olmasındansa evde benimle olsun daha iyi.

Sagolasin umarim cok incinmeden hallederiz dosya eve gelince o resmi cerceveye alip asicaz mutlu olsun diye
Öğretmen kesınlıkle cocugunuza kötu davranmaz konusun fakat güzel bır sekılde surat ıfadenızı degıstırerek degıl öyle velıler varkı çocugun makası eksık dendıgınde öğretmene saldırıyorlar ,terlemış terını sıl derken bıle emredıyorlar anlatıs tarzı ,konuşma dılı cok onemlı tatlı bır dılle durumu belırtın suclayıcı tarzda yaklaşmayın emınım öğretmen yaptıgının yanlış oldugunun farkına varır.

Kahvalti ayda bir sirayla veliler hazirliyor...bu arada kahvaltinin yaninda ekstadan kek pasta vorek corek istiyor diger sinifin ogretmenine yapiyorlar diyor.ogretmenler gununde benden orkide istemisti ima etmisti ama esim almadi bunu duyunca.hediye derseniz hediyeye bogduk ama yetmiyor demekki
İşte belinin öğretmeni notlaması burda devreye giriyor. İnşallah tam ve işler bir düzen kurulur bu konuda. Ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde öğretmenlerin para topladığı ve maddi durumu kötü olanlarında sınıf temizliği yaptırıldığını duymuştum. Çok çok acı şeyler bunlar.
Başka öğretmenlerde kötü buda kötü. İnşallah mesleğimiz böylelerinden temizlenir.
Dipnot: kendi adıma asla hediye kabul etmemiş birisi olarak çok iç rahatlığı ile konuşuyorum. (Hala da etmiyorum )

Sizin paranızla çocuklara takı toka alacaksa hiç almasın. Bu ne ikiyüzlülük? Kaldı ki cebine indirmiş bile. Rüşvet vermesi, heves kırması da bi eğitim değil, resmen eksik bi öğretmen. İyi bakılacak hiçbir yanı yok. Önce bi velilerle konuşun. Şikayetçi olanları belirleyin. Bi imza toplayın, idareye başvurun.
Uzgunum asla kimse katilmaz...zaten cogu dis sikiyor az kaldi diyor.herkes sessiz bekleyiste.tek bir veli dedi mezuniyette bisey almazsa parayi isteyelim diye

Soyleme diye korkutursa tehdit ederse...benim kizim cok diygusal teyzesi hemen kapatir kendini cok uysal bir cocuk olmasina ragmen bunlari yasamak zorunda olmasi ne aci
Bunlara ragmen seviyorum demesi de soru isareti bende. Belki laftan halden anlayan biridir. Konusmadan bilemezsiniz. Gidip oncelikle su resim meselesini konusun. Cocugun kotu oluyor diye artik resim yapmak istemediginden ve kirildigindan bahsedin, ters tepki verirse de direk mudure gidin. Hic pabuc birakmayin hakkiniz olan seyler icin. Ne yani sesi cikmayan ezilsin mi canim?

Uzgunum asla kimse katilmaz...zaten cogu dis sikiyor az kaldi diyor.herkes sessiz bekleyiste.tek bir veli dedi mezuniyette bisey almazsa parayi isteyelim diye
Siz ne için diş sıkıyorsunuz ki? Evlerde oturuyorsunuz, işlerde işle ilgileniyorsunuz. Çocuklar orada aşağılanıyor, zorlanıyor, rüşvet karşılığı iş yapmaya alışıyor. Karakterlerindeki etkilerden önemli olan ne? Annenin bu kadar pasif olmaya hakkı yok.

İşte belinin öğretmeni notlaması burda devreye giriyor. İnşallah tam ve işler bir düzen kurulur bu konuda. Ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde öğretmenlerin para topladığı ve maddi durumu kötü olanlarında sınıf temizliği yaptırıldığını duymuştum. Çok çok acı şeyler bunlar.
Başka öğretmenlerde kötü buda kötü. İnşallah mesleğimiz böylelerinden temizlenir.
Dipnot: kendi adıma asla hediye kabul etmemiş birisi olarak çok iç rahatlığı ile konuşuyorum. (Hala da etmiyorum )
Gucumuzun yettigince hediyede aliriz ama bunu firsatciliga cevirmesi hos degil.sonucta canimizi emanet ediyoruz.fakat edtim sifir.3 gun stajer ogretmen ilgileniyor..kalan iki gun ne yaptiniz diyorum cizgifilm izledik diyor cocuk

Öğretmeni şikayet etmeniz gerekiyor. Birincisi hiçbir bahaneyle para toplayamaz. On kuruş olsa bile. Ikincisi bırak hediye istemeyi, siz habersiz alsanız kabul edemez. Ayrıca evinizde ne işi var. Çocuğa kullandığı cümle pedagoji açıdan çok ama çok yanlış ve bir öğretmenin hele de minik bir çocuğa asla kullanmaması gereken bir cümle. Mutlaka şikayet edin.
Anasınıfında ve ilkokulda kırtasiyeydi, çocuklara ödül olarak alınan şeker , çikolataydı az buz tutan şeyler değil. Bir çok öğretmen mecbur olmadığı halde cebinden karşılyor. Haftada 1 er lira toplanıyorsa bir o kadar da öğretmen harcıyordur. Üç kuruşcuğunuza tenezzül edecek bir öğretmen tanımıyorum ama 'omo onlaron oğrotmonlorö sonofo şono şono almoşşşş' diye durmadan diğer sınıflarla, diğer okullarla kıyaslayan ; üç kurşum gidecek diye de çirkefe bağlayan veliler tanıyorum. İçinde bir şeyleri biriktirip çocuğuna söylenen! olumsuz bir ifadeyi kulp yapıp saldırıya geçerler. Öğretmenin öyle bir cümle kurduğuna ihtimal vermiyorum. Ev ziyaretine gelince , milli eğitim programı çerçevesinde ev ziyaretlerinin yapılması öngörülüyor. Yani sanmayın ki kokan evinize gelmeye meraklı insanlar. Temizlik alışkanlığınızdan emin olmadan hazırladığınız ikramlıklar da yine nezaketsizlik olmasın diye yeniyor. Ha bir de siz ve sizin gibiler öğretmene hatta hiç kimseye hediye almayın mümkünse. Benim çocuğumun öğretmeni onun ikinci rol modeli ,benim de başımın tacı, her zaman elleri öpülesi. Sınıfça alınan hediyeye ek kendim de gider gücümün yettiğince alırım. Bunun da lafını etmem, emeğinin yanında hiç. Veli whatsapp grubuna katıldığımdan beri midem bulanıyor .Cahil, değer bilmez, nankör bir güruhun çocuklarının eseri olacak ülkemin geleceği.

Bunlara ragmen seviyorum demesi de soru isareti bende. Belki laftan halden anlayan biridir. Konusmadan bilemezsiniz. Gidip oncelikle su resim meselesini konusun. Cocugun kotu oluyor diye artik resim yapmak istemediginden ve kirildigindan bahsedin, ters tepki verirse de direk mudure gidin. Hic pabuc birakmayin hakkiniz olan seyler icin. Ne yani sesi cikmayan ezilsin mi canim?
Sevgisi korkudan olabilir.onuda pedagog cozebilir sadece.bize boyle soyledi.korkuyu sevgiyi henuz betimleyemez dedi

yenı nesıl egıtımcılerle alakalı ortak sıkayetler
sasırdım mı ? hayır

sıkayet edılmesı lazım dıyecegım hemen bı kac kısı ekmek kapısı konusmak yerıne ne sıkayetı bla bla dıyecek sımdı hemen alınacaklar

boyle bırseyı tenezzul edıp ogretmenle gorusup munakasaya bıle gırmem. cunku o gorevını ıyı yapmalı her meslekte oldugu gıbı. bende naparım bu gıbı durumlarda bır ustle gorusurum

ust kısıye merhabaya gıderım zıyarete. para toplanması genel kuralınız mı derım dırek ogretmenınız boyle boyle yapmıs demem once bı ustu dınler anlarım bı yoklarım. sonra tavır ve uslup bu sekılde benım ogretmenle bu konuda gorusmem ne kadar dogru olur bılemem sız daha ıyı bılırsınız dogrusunu derım . cunku dırek sız ogretmene sıkayetınızı dıle getırırsenız ters tepebıır cocuga bilenır. buna meyıllı bır ogretmen bellıkı ama ustu dıkkat etmesı gereken hususu daha dogru ızah eder benım fıkrım bu yonde

Siz ne için diş sıkıyorsunuz ki? Evlerde oturuyorsunuz, işlerde işle ilgileniyorsunuz. Çocuklar orada aşağılanıyor, zorlanıyor, rüşvet karşılığı iş yapmaya alışıyor. Karakterlerindeki etkilerden önemli olan ne? Annenin bu kadar pasif olmaya hakkı yok.
Tek kisiyle olacak is degilki. Organize olmayada kimse yanasmiyor.simdi gidip kadina desemki ogretmen hanim cocuklara bagirmissiniz sacma ve igrenc demissiniz nicin incittiniz desem.ya demedim derse.ya arkamda biraktigim cocuguma zarar verirse.vurmak degil ruhuna zarar verirse

Back
X