Anasınıfında ve ilkokulda kırtasiyeydi, çocuklara ödül olarak alınan şeker , çikolataydı az buz tutan şeyler değil. Bir çok öğretmen mecbur olmadığı halde cebinden karşılyor. Haftada 1 er lira toplanıyorsa bir o kadar da öğretmen harcıyordur. Üç kuruşcuğunuza tenezzül edecek bir öğretmen tanımıyorum ama 'omo onlaron oğrotmonlorö sonofo şono şono almoşşşş' diye durmadan diğer sınıflarla, diğer okullarla kıyaslayan ; üç kurşum gidecek diye de çirkefe bağlayan veliler tanıyorum. İçinde bir şeyleri biriktirip çocuğuna söylenen! olumsuz bir ifadeyi kulp yapıp saldırıya geçerler. Öğretmenin öyle bir cümle kurduğuna ihtimal vermiyorum. Ev ziyaretine gelince , milli eğitim programı çerçevesinde ev ziyaretlerinin yapılması öngörülüyor. Yani sanmayın ki kokan evinize gelmeye meraklı insanlar. Temizlik alışkanlığınızdan emin olmadan hazırladığınız ikramlıklar da yine nezaketsizlik olmasın diye yeniyor. Ha bir de siz ve sizin gibiler öğretmene hatta hiç kimseye hediye almayın mümkünse. Benim çocuğumun öğretmeni onun ikinci rol modeli ,benim de başımın tacı, her zaman elleri öpülesi. Sınıfça alınan hediyeye ek kendim de gider gücümün yettiğince alırım. Bunun da lafını etmem, emeğinin yanında hiç. Veli whatsapp grubuna katıldığımdan beri midem bulanıyor .Cahil, değer bilmez, nankör bir güruhun çocuklarının eseri olacak ülkemin geleceği.