Kizimin anlattiklari

Şaşkınlıkla okumak kesmemiş olacak ki bir de cevap yazayım şuna demişsin. Bir konuda haklısın iyi öğretmene denk geldim ama bir tane değil. ilkokul, ortaokul, lise ,üniversite tüm eğitim hayatım boyunca onlarcasına. Anne babalarımız mükemmel değil, onlar da olmayabilir.

Lütfen bulandır zihnimi. Bekliyorum.
Sosyal ve ekonomik olarak bilinçli olarak geri bıraktırılmış, sınıf bilinci kavramının dışında tutulmuş, toplumun en yoksul ve en çok çalışan kesimidir. Her ne kadar sınıf bilincini çok yanlış anlayarak iki satır okuyup cebine üç kuruş girince kendini ubermensch sanma sanrısina düşen zavallılar lumpenligi hakaret olarak kullansa da bu zamanla kazanılmış yan anlamıdır. Zira lumpen kendi isteyerek bilincsizlesmemis, burjuvazi ve ona bagli siyasi erklerin destekledigi adaletsiz yapılanma ile bilerek geri biraktirilmistir. Ha az önce almanca sözlüğe baktım pil pırtı değil pacavraymis sözlük anlamı. Şu sanrı içindeki zavallılar lafına alındıysanız iyi yapmışsınız. Tam olarak sizin gibi tipler için kurulan bir cümledir. Şimdi hiçbir ise yaramamış ve iyi bir insan olmayı bırak insan olmanızı bile sağlayamamış eğitiminiz anlamanıza yetecek mi bilmiyorum ama tekrar ediyorum ben öğretmenleri suçlayacak tek cümle yazmadım burada tek bir öğretmenden bahsediliyor. Keşke tüm öğretmenler mükemmel olsaydı ve fakat değiller. Bunu bizzat bir insanın öğretmen olabilmesi için gerekli belgeyi ona aldıracak dersleri verenlerden biri olarak söylüyorum .

Sosyal ve ekonomik olarak bilinçli olarak geri bıraktırılmış, sınıf bilinci kavramının dışında tutulmuş, toplumun en yoksul ve en çok çalışan kesimidir. Her ne kadar sınıf bilincini çok yanlış anlayarak iki satır okuyup cebine üç kuruş girince kendini ubermensch sanma sanrısina düşen zavallılar lumpenligi hakaret olarak kullansa da bu zamanla kazanılmış yan anlamıdır. Zira lumpen kendi isteyerek bilincsizlesmemis, burjuvazi ve ona bagli siyasi erklerin destekledigi adaletsiz yapılanma ile bilerek geri biraktirilmistir. Ha az önce almanca sözlüğe baktım pil pırtı değil pacavraymis sözlük anlamı. Şu sanrı içindeki zavallılar lafına alındıysanız iyi yapmışsınız. Tam olarak sizin gibi tipler için kurulan bir cümledir. Şimdi hiçbir ise yaramamış ve iyi bir insan olmayı bırak insan olmanızı bile sağlayamamış eğitiminiz anlamanıza yetecek mi bilmiyorum ama tekrar ediyorum ben öğretmenleri suçlayacak tek cümle yazmadım burada tek bir öğretmenden bahsediliyor. Keşke tüm öğretmenler mükemmel olsaydı ve fakat değiller. Bunu bizzat bir insanın öğretmen olabilmesi için gerekli belgeyi ona aldıracak dersleri verenlerden biri olarak söylüyorum .

Bu arada ben de odule karşıyım sadece hafta da bir en çok iyilik yapan,akıllı,saygılı,arkadaşlarına kibar davranan öğrenciye(çocuklar seciyorlar)ve en çok kitap okuyan çocuğa hediyeler alınıyor,onun dışında yok yemek yersen hediye alırım yok sunu cozersen şeker veririm bana saçma geliyor ,annesi değiliz sonuçta öğretmen ve eğitimciyiz.

Ustelik bende çocuklar gibi beslenmemi götürüyorum ve onlarla beraber yiyorum çocuklar da örnek alıp beslenmelerini bitiryorlar zaten:)

ilahi :)) kusura bakma gece gece bir araştırma bir alıntılama zahmetine soktum seni. ama kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsin. seni sınava tabi tutmuşum gibi hissettim. sınav demişken sen 27 yaşındasın basın medya sektöründesin ve öğretmenler öğretmen olabilme belgesini(bu diploma olmalı) alabilmek için senden ders alıyorlar. Nasıl oluyor o iş? bu konuda da aydınlatırsan çok mutlu olacağım.

Veliler zamane öğretmenlerinden şikayetçi biz öğretmenlerde velilerden.
Neden mi?

-veliler işimizi bizden daha iyi biliyorlar ve her fırsatta akıl vermeye çalışıyorlar.

---cocuklarini prenses ve prens olarak yetiştirdikleri için çocuğa en ufak bir uyarıda bile hemen şikayet ediyorlar.

-eve gelirsiniz saat zaman fark etmez whatsapptan yok çocuğumun saçını çekmişler,yok elinden yiyeceğini almışlar gibi saçma sapan mesajlar atarlar.

-defalarca uyarilmalarina rağmen çocuğun çantasını sınıfa kadar taşırlar.

Daha bir sürü sayabilirim burda ama yeterli sanırım.İyi anlayışlı veliler de çoğunlukta kimse yanlış anlamasın ama bu saydıklarımı eminim bir çok öğretmen yaşıyordur,konu sahibi bazı konularda haklı olabilirsiniz ama öğretmenle konuşmadan da emin olamazsınız,hele 1 liranin mesele yapılması da çok yersiz olmuş,anasınıfı bir sürü ihtiyaç oluyordur yoksa kim üç beş kuruşa tenezzül eder.

Kiz ben parcalarim öyle ögretmeni cocugun hevesini nasil kirar igrenc der. Bence biran önce okula gidip ogretmeni uyar ve sert dille uyar bence sikayet et ve cocugunuda al ordan baska okulmu yok. Ya biyle seyler duyunca korkuyorum cocugu krese gondermeye gondersek bi dert gondermesek bi dert

bunlar nasıl öğretmensevgılısınden gocasından inciği cinciği işitip egolarını çocuklar uzerınden tatmın edıyor.iğrenç ne demek .:sopa:

Herkese iyi aksamlar...kizim bugun okuldan sozederken(anasinifi) yaptiklari bir etkinlik sonrasi ogretmenin NE BUNLAR BOYLE HEPSI SACMASAPAN IGRENC OLMUS dedigini anlatti genelde kizimla sohbet adi altinda bilgi alirim her gun buna benzer zorla yemek yiyeceksin yemeyecene odul yok demesi.herhafta 1 tl toplamasi ki arada cocuklari mutlu etmek icin toka oyuncak alacagim demisti hadi sivrilmeyelim dedik kabul ettik.okul kapanacak bisey alinmadi hala.miktar umrumda degil ama dogru mu sizce.ev ziyareti dedi uygun degilim ama kizima ne soylediyse sen davet etmezsen gelemezmis dedi kizim zarzor hazirlik yaptim agirladim.ayricada surekli kahvalti cay duzenlensin hediyeler alinsin istiyor hatta diger ogretmenlere almislar benim neyim eksik dedi bana sonrada ihtiyacim yok ama onore edilmek adina dedi.en son ki etkinlikte fazla para toplanmis bunu toplayan kisiye soyledim herkese iade etmelisiniz diye o kiside sinifin kumbarasina atalim dedi bende siz iade edin isteyen atar dedim ve o kadinla ogretmen cok samimi dost.o gunden beri bana tavirli ogretmen.umrumda degil iki uc ay kalmis idare edeyim dedim ama kizimin bugun soyledigi duruma cok uzuldum sinirlendim.sadece kimin ne soyledigini asla umursama ve en iyisi icin daima mucadele et kizim eminim cok ugrastin ve cok guzel olmustur gormeyi merakla bekliyorum gibi seyler geveledim.kizimda dosyam gelince bak gercekten ogrencmi olmus soyle dedi.o an ne cevap verdim hatirlamiyorum cunku cok uzuldum.ic dokme diyelim fikir alisverisi diyelim dertlesme diyelim cocuklarim uyudu ve bu olay beno cok zedeledi.
Bi an ilkokul ogretmenim geldi aklima annem tesetturlu oldugu icin diger ogrencilerden farkli davranirdi bana.ogretmenler gunu bi fular alabilmistim baska bi veliye hediyemi gosterip biseyler dedigini hatirliyorum.ama yine ayni kisi bayram geldimi annemin kendisine baklava yapip yapamayacagini sorardi.kac sene gecmis ustunden hala hatirliyorsam etkiliyor cocugu demekki.bence alabileceginiz onlemleri alin derim.cocuk aklimla bile uzuldugumu cok iyi hatirliyorum.

Komik ama evet ogretmenim oylesiniz evet harikasiniz evet soyle boyle surekli ovuyoruz biktim nefret ettim.ayricada evime gelmesine itirazim bazi arkadaslar yanlis anladi fakat kucuk bebegime nefret dolu baktigi icin disari yolladim babasiyla buyuk kiziminsa yuzune bile bakmadi surekli diger ogretmenleri elestirdi durdu.kizimin odasina bile girmedi yedi icti gitti

Bence sizin haklı olduğunuzdan emin olduğunuz bir konuda bile
güçlü bir duruş sergileyememeniz, öğretmen arkasından burada atıp tutmanız ama
yüzüne harikasınız diye övmeniz daha komik.
Çocuğunuza süper rol model oluyorsunuz böyle emin olun.

Keşke başkasını eleştirebildiğiniz kadar özeleştiri yapabilseniz.. Ne iyi olurdu..
Mecburuz, ya çocuğum bla blayı bırakın lütfen.
Reelde, her koşulda içiniz dışınız bir olsun..

Doğruları söyleyebilmek için yandaşa gerek duymam ben mesela.
Yeter ki doğrumdan emin olayım.

Bu konuda öğretmeni direk olarak yargılayamam ancak çocuklarımıza her zaman güvensek de çocuk olduklarını unutmayalım. Ciddi anlamda yanlış anlayabiliyorlar çünkü olayları ve sözleri. Eğer böyle bir şey yaptıysa da konuşup daha net fikir edinebilirsiniz. Ona göre önleminizi alırsınız. Ben veliyle gerilimin varsa hıncını çocuktan çıkarmam herhangi bir öğretmeninde yapacağını sanmam çok istisna değilse.

Ayrıca netleştirmek istediğim bir nokta da veli ziyareti isteğe bağlı bir şey değil. Yani öğretmen kızınıza annen davet etsin diyip gezme peşinde olduğu için size gelmiyor.

Ayrıca hediye kabul etmeyi ben de doğru bulmuyorum. Bir lira mevzusuna gelince yüzde 99.9 çocukarınız için harcanıyordur. Bazen iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışırken hakkınızda böyle bir şey düşünülebiliyor maalesef. Bu yüzden ben asla yapmam böyle bir şey. Kötü bir durum. Haftada 1 lira kimseyi batırmaz ama sınıfa, okula, çocuklara bir faydası olabilir. Ben bu riski alıp hiç para toplamamam.Bu konudaki öğretmene yine uygun bir dille sorun derim.

Bir öğretmen velisine kişisel telefonunu vermek, hele de whatsaptan iletişime geçmek zorunda değil. Bunu tamamen iletişimi kolaylaştırmak için ve iyi niyetinden yapar. Ama genelde çok garip diyaloglar döner.Bu yüzden arkadaş grubu gibi oradan her aklına gelen yazılmaz sürekli öğretmene soru sorulmaz.

Müsaitseniz sizi aramak istiyorum diye mesaj atılır aramadan önce. Aklına geldiği an babanın uşağı varmış gibi aranmaz.

Öğretmen çok yetkisi varmış gibi gösterilip, hiçbir yetki ve yaptırım verilmeyip. Öğrenci, idare, veli arasında sürekli kalan insan olduğu için veliler ve öğrencilet her şeyi öğretmenden bilir. Oysa artık bezmiştir.

Ayrıca bir insandır. İşini tabiki en iyi şekilde yapmalıdır ve insanların emanetine en uygun ve en verimli eğitimi vermeyi hedeflemelidir, fedakarlık gerektirir, ancak en ufak hatada bilenip zaten de para toplamıştı kesin cebe atmıştır, sınıfta çocuğu şuraya oturtmuştu kesin çıkarcı pisliktir diye genellemeyelim hemen kendimizi dolduruşa getirmek yerine objektif bir şekilde inceleyelim, soralım, konuşalım, empati yapalım. Hatalı olanlara karşı sonuna kadar hakkınızı arayın elbette. Ama direk önyargıyla yaklaşırsanız zaten çözüme ulaşamazsınız. Biraz genel oldu ben de dertliyim içimi döktüm :))

Herkese iyi aksamlar...kizim bugun okuldan sozederken(anasinifi) yaptiklari bir etkinlik sonrasi ogretmenin NE BUNLAR BOYLE HEPSI SACMASAPAN IGRENC OLMUS dedigini anlatti genelde kizimla sohbet adi altinda bilgi alirim her gun buna benzer zorla yemek yiyeceksin yemeyecene odul yok demesi.herhafta 1 tl toplamasi ki arada cocuklari mutlu etmek icin toka oyuncak alacagim demisti hadi sivrilmeyelim dedik kabul ettik.okul kapanacak bisey alinmadi hala.miktar umrumda degil ama dogru mu sizce.ev ziyareti dedi uygun degilim ama kizima ne soylediyse sen davet etmezsen gelemezmis dedi kizim zarzor hazirlik yaptim agirladim.ayricada surekli kahvalti cay duzenlensin hediyeler alinsin istiyor hatta diger ogretmenlere almislar benim neyim eksik dedi bana sonrada ihtiyacim yok ama onore edilmek adina dedi.en son ki etkinlikte fazla para toplanmis bunu toplayan kisiye soyledim herkese iade etmelisiniz diye o kiside sinifin kumbarasina atalim dedi bende siz iade edin isteyen atar dedim ve o kadinla ogretmen cok samimi dost.o gunden beri bana tavirli ogretmen.umrumda degil iki uc ay kalmis idare edeyim dedim ama kizimin bugun soyledigi duruma cok uzuldum sinirlendim.sadece kimin ne soyledigini asla umursama ve en iyisi icin daima mucadele et kizim eminim cok ugrastin ve cok guzel olmustur gormeyi merakla bekliyorum gibi seyler geveledim.kizimda dosyam gelince bak gercekten ogrencmi olmus soyle dedi.o an ne cevap verdim hatirlamiyorum cunku cok uzuldum.ic dokme diyelim fikir alisverisi diyelim dertlesme diyelim cocuklarim uyudu ve bu olay beno cok zedeledi.
Yaaa kadin var kadın var. Size kucuk beyniyle kizip kiziniza nefret kusuyor.
Sirf boyle insam sacmaliklari oldugu icin herkesle mesafeliyim korkuyorum boyle b.ktan insanlara denk gelip deger vermis olmaktan.

Böyle insanlar gercek ogretmenlerinde itibarini zedeliyor. Bunlar yuzunden millet ogretmenlerden sogudu. Cocuk tacizleri ve bu tarz davranislar berbat..

Ben kizim devlet okuluna basladigi zaman ne hediye gotururum ne baska bisey hic hoslanmam vicik vicik hareketlerden. Ogretmenligini yapsin alsin maasini ne hediyesiymis

Kiz ben parcalarim öyle ögretmeni cocugun hevesini nasil kirar igrenc der. Bence biran önce okula gidip ogretmeni uyar ve sert dille uyar bence sikayet et ve cocugunuda al ordan baska okulmu yok. Ya biyle seyler duyunca korkuyorum cocugu krese gondermeye gondersek bi dert gondermesek bi dert
Bende seneye gondericem sanirim stres yaa.

Bu konuda öğretmeni direk olarak yargılayamam ancak çocuklarımıza her zaman güvensek de çocuk olduklarını unutmayalım. Ciddi anlamda yanlış anlayabiliyorlar çünkü olayları ve sözleri. Eğer böyle bir şey yaptıysa da konuşup daha net fikir edinebilirsiniz. Ona göre önleminizi alırsınız. Ben veliyle gerilimin varsa hıncını çocuktan çıkarmam herhangi bir öğretmeninde yapacağını sanmam çok istisna değilse.

Ayrıca netleştirmek istediğim bir nokta da veli ziyareti isteğe bağlı bir şey değil. Yani öğretmen kızınıza annen davet etsin diyip gezme peşinde olduğu için size gelmiyor.

Ayrıca hediye kabul etmeyi ben de doğru bulmuyorum. Bir lira mevzusuna gelince yüzde 99.9 çocukarınız için harcanıyordur. Bazen iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışırken hakkınızda böyle bir şey düşünülebiliyor maalesef. Bu yüzden ben asla yapmam böyle bir şey. Kötü bir durum. Haftada 1 lira kimseyi batırmaz ama sınıfa, okula, çocuklara bir faydası olabilir. Ben bu riski alıp hiç para toplamamam.Bu konudaki öğretmene yine uygun bir dille sorun derim.

Bir öğretmen velisine kişisel telefonunu vermek, hele de whatsaptan iletişime geçmek zorunda değil. Bunu tamamen iletişimi kolaylaştırmak için ve iyi niyetinden yapar. Ama genelde çok garip diyaloglar döner.Bu yüzden arkadaş grubu gibi oradan her aklına gelen yazılmaz sürekli öğretmene soru sorulmaz.

Müsaitseniz sizi aramak istiyorum diye mesaj atılır aramadan önce. Aklına geldiği an babanın uşağı varmış gibi aranmaz.

Öğretmen çok yetkisi varmış gibi gösterilip, hiçbir yetki ve yaptırım verilmeyip. Öğrenci, idare, veli arasında sürekli kalan insan olduğu için veliler ve öğrencilet her şeyi öğretmenden bilir. Oysa artık bezmiştir.

Ayrıca bir insandır. İşini tabiki en iyi şekilde yapmalıdır ve insanların emanetine en uygun ve en verimli eğitimi vermeyi hedeflemelidir, fedakarlık gerektirir, ancak en ufak hatada bilenip zaten de para toplamıştı kesin cebe atmıştır, sınıfta çocuğu şuraya oturtmuştu kesin çıkarcı pisliktir diye genellemeyelim hemen kendimizi dolduruşa getirmek yerine objektif bir şekilde inceleyelim, soralım, konuşalım, empati yapalım. Hatalı olanlara karşı sonuna kadar hakkınızı arayın elbette. Ama direk önyargıyla yaklaşırsanız zaten çözüme ulaşamazsınız. Biraz genel oldu ben de dertliyim içimi döktüm :))
Anaokul ,kreş skandallarını da görüyoruz ..
Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de çürük elmalar mevcut..çünkü önüne gelen kursa vb. katılıp çocuk gelişiminden mesleğe başlıyor .yeterli donanım ,meslek ahlakı, vicdani taşımıyor. Mesleğinin kutsallığını yerine getiren ,iyi eğitimciler toplum tarafından yeterli saygıyı görüyor zaten .Konu sahibine gelirsek
Gözlemleyin ,diğer velilerle konuşun , benzer şikayetler var ise bir çözüm yolu bulun ..

Ablacım artık böyle anasınıfı öğretmenlerini gördüğümde şaşırmıyorum, altın, bilgisayar vesaire alan veliler dahi var. Şikayet edin ya da gidin konuşun insanların tavrı çocuğunuzun ruh halinden daha önemli değil, eğer çalışmıyorsanız da sık sık gidin ki boş bırakmadığınızı görsünler. Kafayı yemiş insanlar gerçekten, biz öğretmenler gününde hediye alırdık da almayın çocuklar derdi öğretmenimiz. Allah bilir o paraları da cebe atıyordur.
Veli okula sık sık gidemez. Veli gorusme saatleri vardir ona uymak zorundadir. Yok bir de bos birakilmadigini gorsunmus. Ogretmen orda bos bos oturuyor degil mi. Hey Allahim

Beni kızınızın dediğinden çok, sizin maddiyat konusundaki endişeleriniz düşündürdü. Öğretmenle ilgili o kadar çok şeyi kafanıza takmışsınız ki bugün ki durum tuzu biberi olmuş. Bizde sınıfça sınıf kumbarası için haftalık 1 tl veriyoruz. Daha biz de bişey görmedik ama sizin gibi sıkıntı yapmadık. Havalar ısınıyor illa ki bişeyler yapılır. Gezi vs. Hem bu işleri sınıf annesi yapar, öğretmen cebe atacak değil ya. Ne güzel öğretmen eve ziyaretler yapıyormuş. Ben öğretmenimizi çeşit çeşit hazırlayıp kendim eve davet ettim sağolsun geldi çocuğumu mutlu etti , bende mutlu oldum. Sınıfta başka konuşan veli yok anladığım kadarıyla siz sivriliyorsunuz. Etkinlik olayına gelince tabi ki dememeliydi. Yanlış yapmış. Ama sebebini sormanız lazım gelir. Belki çok bunaldı insanlık hali belki istemeden çıkıverdi ağzından. Hep kötü yanından görmeden önce biraz anlayışlı olalım biz evimizde tek çocuğumuzla ilgileniyoruz onlar sınıfta 15-20 çocukla.
Sinif annesi cok yogunum diye organizasyonlari baskasina yonlendiriyormus.evet cok rahatsiz oluyorum cunku tahammulu yoksa istifa etsin cocuklarin ruhunu zedelemesin

Kizim yalan soylemez buyuk konusmayayim ama durustugun onemini her daim anlatirim.daha once yasanan bazi rahatsiz edici durumlardan dolayi sinif degistirelim dedik fakat kizim kabul etmedi ogretmenimi seviyorum dedi.arkadaslarimdan ayrilmak istemiyorum dedi.sorsam bile tatmin edici bir yanit vermeyecektir yada ne bileyim kizima kotu davranir diye korkuyorum acikcasi.

1. Herkes yalan söyler.
2. Ezik olursan daha çok ezerler.

Biz de de haftada bir gün kumbara günü (veliler istedi) 1 lira getiriyorlar 23 öğrenci zaten,hediye alıyoruz ya da sınıf etkinlikleri için karton,keçe,yapıştırıcı, mürekkep vs 23 lira yetmiyor çoğunlukla cebimden çıkıyor benim hadsiz Velinin biri de ne yapıyor hoca bu paraları demiş,kusura bakmayın da hiç bir öğretmen o kadar düşmez hepi topu 20-30 lira toplanıyordur emin olun öğretmenin cebinden misliyle çıkıyordur sınıf için.

İğrenç olmuş demesi tabiki olmamış ama o yaş gurubu çocukları olayları söylenenleri farklı algilayabiliyorlar,bana annesinin yanında "bugün beni okumadin bana ödev vermedin "gibi şeyler söyleyen ogrencimi okumuştum mesela sınıfta.

Öğretmenin hediye beklemesi de hoş değil,ben özellikle belirtirim bana hediye falan almayın diye,bir kişi bile gönülsüz verse para zaten o şeyin hayrını gormem.
Butun kiryasiye alisverisi tuvalet kagidi islak mendil fazla fazla aldirildi bize yaklasik bir 500 tl harcamistir.o kadinin cebinden cocuklar icin tek bir lira cikmaz cunku belli tavirlardan

Back
X