Bu konuda öğretmeni direk olarak yargılayamam ancak çocuklarımıza her zaman güvensek de çocuk olduklarını unutmayalım. Ciddi anlamda yanlış anlayabiliyorlar çünkü olayları ve sözleri. Eğer böyle bir şey yaptıysa da konuşup daha net fikir edinebilirsiniz. Ona göre önleminizi alırsınız. Ben veliyle gerilimin varsa hıncını çocuktan çıkarmam herhangi bir öğretmeninde yapacağını sanmam çok istisna değilse.
Ayrıca netleştirmek istediğim bir nokta da veli ziyareti isteğe bağlı bir şey değil. Yani öğretmen kızınıza annen davet etsin diyip gezme peşinde olduğu için size gelmiyor.
Ayrıca hediye kabul etmeyi ben de doğru bulmuyorum. Bir lira mevzusuna gelince yüzde 99.9 çocukarınız için harcanıyordur. Bazen iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışırken hakkınızda böyle bir şey düşünülebiliyor maalesef. Bu yüzden ben asla yapmam böyle bir şey. Kötü bir durum. Haftada 1 lira kimseyi batırmaz ama sınıfa, okula, çocuklara bir faydası olabilir. Ben bu riski alıp hiç para toplamamam.Bu konudaki öğretmene yine uygun bir dille sorun derim.
Bir öğretmen velisine kişisel telefonunu vermek, hele de whatsaptan iletişime geçmek zorunda değil. Bunu tamamen iletişimi kolaylaştırmak için ve iyi niyetinden yapar. Ama genelde çok garip diyaloglar döner.Bu yüzden arkadaş grubu gibi oradan her aklına gelen yazılmaz sürekli öğretmene soru sorulmaz.
Müsaitseniz sizi aramak istiyorum diye mesaj atılır aramadan önce. Aklına geldiği an babanın uşağı varmış gibi aranmaz.
Öğretmen çok yetkisi varmış gibi gösterilip, hiçbir yetki ve yaptırım verilmeyip. Öğrenci, idare, veli arasında sürekli kalan insan olduğu için veliler ve öğrencilet her şeyi öğretmenden bilir. Oysa artık bezmiştir.
Ayrıca bir insandır. İşini tabiki en iyi şekilde yapmalıdır ve insanların emanetine en uygun ve en verimli eğitimi vermeyi hedeflemelidir, fedakarlık gerektirir, ancak en ufak hatada bilenip zaten de para toplamıştı kesin cebe atmıştır, sınıfta çocuğu şuraya oturtmuştu kesin çıkarcı pisliktir diye genellemeyelim hemen kendimizi dolduruşa getirmek yerine objektif bir şekilde inceleyelim, soralım, konuşalım, empati yapalım. Hatalı olanlara karşı sonuna kadar hakkınızı arayın elbette. Ama direk önyargıyla yaklaşırsanız zaten çözüme ulaşamazsınız. Biraz genel oldu ben de dertliyim içimi döktüm :))