Bence Koalina'yı yanlış anladınız, öğretmenlere saygım vardır, emeklerini asla ödeyemem ama size kendimden bir örnek vereyim, Koalina'nın dediğiyle örtüşeceğini sanıyorum, kızım ilkokula giderken sözleşmeli bir resim öğretmeni alındı, o dönem ilk ve ortaokullar aynı binada eğitim görüyordu, bu resim öğretmeni neredeyse bütün sınıflara resim dersine girmeye başladı, o öğretmen gelene kadar okula güle oynaya giden kızım resim derslerinin olduğu gün ya karın ağrısı, ya halsizim gibi bahaneler üretmeye başladı, biraz konuşunca sorun anlaşıldı, resim öğretmeni istediği marka boyama kalemlerini almayan veya resmini beğenmediği çocukları dövüyormuş, kızımın sınıfında çok sessiz bir kız çocuğu vardı, onun gözünden gözlüğünü alıp kırmış, benim kız resim konusunda yetenekli bir çocuk değil, yalan söylemez hiç ama ben yine de belki güzel resim yapamadığı için abartılı anlatıyordur diye sınıftaki dövüldüğü söylenen çocuklarla konuştum, sonrasında başka sınıflardan çocuklarında dayak yediğini ve bu öğretmenden çok korktuklarını öğrendim, çocuklar resmen korkudan benden medet umar haldeydi, sen konuşsan mune teyze, müdüre söylesen dediler, o kadar üzüldüm ki hallerine.
Dayak yiyen çocukların velileriyle görüştüm ve öğretmenle konuşmaya karar verdik, günlerce okula gidip geldik ama adam ya okula gelmiyor ya da bizim geldiğimizi öğrenince okuldan kaçıyordu, büyük ihtimalle erkek velilerden korktu döverler diye ama bizim niyetimiz konuşmaktı, maalesef o şansı elinden kaçırdı, müdüre gittim, durumu izah ettim, müdür bey adamın bazı sorunları olduğunu ama kendisiyle konuşacağını söyledi, ki kızım o öğretmenden dayak yememişti sadece arkadaşlarına yapılanlardan etkilenmiş, bana da vurursa diye korkuyordu, benim müdürle konuşmam sonrası beni şikayet mi ettiniz deyip girdiği tüm sınıflardaki çocukları sıra dayağına çekmiş göz dağı vermek için.
Böyle bir öğretmene kızımı tehdit etse, korkutsa, kötü davransa dahi pabuç bırakmam, okuldaki tüm çocuklara içim cız etmişti çünkü, dilekçe hazırlayıp ilçe milli eğitime verdim, benden cesaret alan birkaç Veli daha dilekçe verdi, adam okuldan gönderildi, akıbeti ne oldu bilmiyorum ama bazen susmak yerine ne olursa olsun üstüne gidip şikayetçi olmak gerekiyor, siz de şikayetçi olun, kızınızı etkileyecek birşey yapmasından endişeniz varsa gerekirse o sınıftan veya tümüyle okuldan alın ama mutlaka şikayetçi olun, bugün sizin evladınıza yarın başkalarının çocuklarına yapacak çünkü.