• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın arkadaşı ve annesi ile yaşadığım sorunlar:(

o arkadaşınız ömür boyu kızının yanında olamayacak malesef ,küçükte olsa sorumluluklarını bilsin toplum içinde iyi davranışlarıyla var olacağını bilsin ... böylelikle yalan konuşmayı da keser kızınıza gereksiz bir sorumluluk yüklemeyin maşallah kızınıza kime nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın ... diğer arkadaşlarla arasını o dediğiniz kız kendi düzeltsin ...
Bundan sonra ararsa mesaj atarsa kesin dönmeyeceğim. Keşke olmasaydı aynı sınıfta başa gelecek varmış.

7 yaşından sonra söylenen yalan yalandır.
Keşke aynı sınıfta olmasalardı.
Birde lütfen çocuklarımıza affet hadi barışın falan demeyelim. Çünkü cidden kızınızı çok hırpalamış. Çocukcağız hayatında sorun olmadığı halde sorun çıkmış.
Kızım çok pozitif, iyi niyetli bir çocuk kendi kararlarını verebilen ben keşke o son şansı verdirdim pişmanım

Ne kızını eve kabul edin nede kadını üzüm üzüme baka baka kararır diye boşuna dememişler lütfen güzel huylu çocuklar ile arkadaşlar edindirin kızını ileride ah keşke dememek için yol yakınken uzaklaştırın yollarınizi bu insanlar ile

Karşı tarafta bir yalan problemi var ama anne bunu kabullenmek istemiyor sanirim... Keşke bunu kabul edip çocuğa profesyonel bir yardım alma şansı tanısaydi... Bence de kendi çocuğunuzu çok zorlamayin. Size tavır alır.. Allah yardimciniz olsun

Kendi arkadasinla iliskinikeyfine gore yonet ama kizina asla arkadaslik kurmasi icin baski yapma. O da bi birey sirf siz istiyorsunuz diye o cocukla oynamak zorunda degil. Cocuk surekli zor durumda kalmis surekli hesap sorulmus haksiz yere. Bu yaslarda yalan soyleme olabiliyor malesef. Gercek bile olsa madem anlasamiyolar oynamasinlar. En guzelini kiziniz zaten yapmis mesafe koymus.

Ayy ablamin vardi boyle bir arkadasi ikisininde oglu ayni sinifta.
Kadin okuldan cocugumu al diye arardi .ablam alip kendi evine getirirdi.bu surec okul boyunca surdu.aksam arar odev nedir oglum not almamis.her sikintida ablami arardi.oglunun derslerle pek alakasi yoktu yegenimin de dersleri iyi ikisi arkadas olsun diye cabaliyordu kadin ama ablam cok rahatsiz oluyordu bu durumdan.cunku o ders konusunda yegenim den etkilenmiyor tam tersi kufur ve haylazlik konusun da yegenim ondan etkileniyordu.
Haa tatil olunca bayram dahil asla ablami aramaz hatta mesajonada donmemisti.okulun acilinca okuldan alsin vs. Gibi isleri icin arardi.sukur okul ilkokul bitti.
Simdi baska okula gidecekler insalah yine ayni okul olmaz .

Eger boyle devam ederse kizinizin size olan güveni sarsilacak. Surekli arkadaşiniz yuzunden evladinizi sorguluyosunuz cunku. Ona güvenmediginizi zannedecek. Bi iliski bi insana iyi gelmiyosa, aksine zarar veriyorsa, o insandan uzak duracaksin arkadas! Kirilirsa kirilsin. Her gun dusunup kafayi yiyecegime, mesafe koyarim, telefonlari açmam, soylediklerini umursam olur biter. Deger mi allah aşkina evladinizla onlar yuzunden aranizi açmaya. Daha çok samimiyet kurmadan mesafenizi koyun derim. Ben cccoookkk çektim boyle dengesiz insanlardan. Yakayi birakacak turden degiller. Ilginc kafaya sahipler. Yalanci mi desem, hasta mi desem, dikkat çekme istegi mi desem...bilemiyorum
Sabir diliyorum cnm

Bence kızın kiranın ne demek olduğunu bilmiyorsa diğer kızında bilmeme ihtimali yüksek. Bi ara kelime oyunu gibi bir şey uydurup çaktırmadan sorsana annesi yokken.

Bana sorun çocukta değil kadında gibi geldi. Seni kıskandığı için çocuğunu kullanıyor sanki.

İki çocuğa da kıyamam hele arkadaşınızın çocuğuna daha fazla kıyamam çünkü onun öyle davranmasının sebebi annesinin çocuğunun yanında abuk subuk konuşması. Eve gelip gitmeleri kesin çocuklar okulda okul arkadaşlığı yapacaksa yapsın ya da size gelecekse gelsin gözünüzün önünde vakit geçirsinler. Ama siz çocuğunuzu kesinlikle onların evine göndermeyin kadın hiç iyi değil çünkü anlattığınız kadarıyla.

çocuğumu göndermiyorum genelde onun kızı gelir. Kızımın arkadaşı var. Bana dedi ki benim arkadaşım çok ben onu daha istemiyorum bu son kararım sanki büyük insan gibi cevap verdi kızım
Ne guzel iste bir daha bulusmaz.Kizinizda istemiyormus.Oneli olan onun karari zaten.

Bence arkadasiniz kizini aşırı simartmis ve o cocuk ne istedigini bilmiyor mutlu olmayi bilmiyor surekli sorun cikararak ilgi cekmeye çalışıyor... yakin bir arkadasim bu soylediklerinizi aynisini aynen bi arkadaşıyla yasadi ve sizin cocuklariizla ayni yasta.. son care olarak konusup çocukları cok fazla gorusturmeme calisti diger kiz yanliz kalinca birazdaha uyumlu olmustu ... sizde deneyin derim ben işe yarayacaktir

Merhaba 8 yaşında üçüncü sınıfa geçen bir kızım var. Anasınıfından beri bi arkadaşı var birinci sınıfta başka okula gitti. İkinci sınıfta kızım ile aynı sınıfa geldi ve tam yanımızdaki siteye taşıdılar. Annesi arkadaşım iyi anlaşıyorduk samimi de olduk ancak kızı yüzünden ben çok sıkıntı çekmeye başladım günlerce uyuyamaz oldum nasıl bir kişilik ile karşı karşıyayım diye.
Okul başladı bunlar güzel güzel okula gidiyor . arkadaşım her şey için zırt pırt beni arama başladı. Bugün çanta getirsin mi şunu yapsın mı bunu yapsın mı gibi. En son öğretmen vuruyor kızıma dedi. Kızıma soruyorum yok diyor her şey de beni sorumlu tutar gibi nasıl öğretmen nasıl okul bu. Ben zamana bırak biraz takip edelim dedim. En son öğretmen güya bütün sınıfı dövmüş senin kızına da vurmuş bundan sonra bir şey yaparsın herhalde dedi. En son böyle deyince okulun WhatsApp onda paylaştık bu konuyu orası karıştı tabi en son öğretmenin kulağına gitti olay ve suçsuz olduğu ortaya çıktı sonra kızını bana göndermeye başladı o gün akşam gidiyor kız ağlıyor anne bizim evimiz kira biz öbür evimize gidelim arkadaşımın evi güzel bizim değil arkadaş beni aradı bunları dedi. Şimdi kızım mı dedi ona dedim sen bi konuş tamam dedim konuşurum. Kızıma sordum anne kira ne demek o ne oluyor ki o dedi. Ben kızım arkadaşın eve gidip ağlamış bu yüzden. Ben bir şey demedim anne diyor.
Bu olaylar çok defa yaşandı. Kızım asla kabul etmiyor o yalan söylüyor. Bir araya geliyoruz arkadaşım alınma sana bir şey dicem kızın oynarken kızımı iterek oynuyor söyle ona öyle yapmasın. Tamam dedim ama sabrım tükenmeye arkadaşımdan soğumaya başladım.
En son bayram haftası aradı beni başka ortak arkadaşımız var onun çocukları ile beraber yaz okuluna gidiyorlar. Sınıf çok kişi olduğundan sınıf değişimi olacak. kızım ona demiş ki annem seni sevmiyor bu arkadaşlarımı seviyor gelmiş ağlamış annesine. Kızıma sordum hayır anne ben öyle bir şey demedim hep yalan konuşuyor anne niye böyle yapıyor daha onunla arkadaş olmayacağım Allahım arada kalmaktan kafayı yiyeceğimEşim gitti çocuklar ayrılmasın diye müdür ile konuştu çocuklar yine aynı sınıfta kaldı. En son dün yine arkadaşım mesaj yazdı bana seni bıktırdık ama kızın kızıma çok kötü davranıyor oynamıyor yanında istemiyor dedi. Ben de kızım öyle istiyor kendi karar verdi. Aralarına girmek istemiyorum kendileri halletsin ler. Diyor ki her gün ağlıyor benim kızım neden onun kızı ile oynamıyor diye. Okula gitmek istemiyor bu yüzden DEDİ. Mesaja akşama kadar cevap yazmadım kızgınlıkla kırıcı olmayayım diye ablama danıştım o da kızım ile konuştu affet arkadaşını küslük kötü davranma yapma. Hatta bir araya gelsinler yüzleşisnler bunu aynen dedim arkadaşa kabul etmedi zamana bırakalım dedi. Sabah kız geldi sarıldı kızıma özür diledi. Ama ben arkadaşımdan soğudum günlerdir kafam takıldı.
Çok uzun oldu umarım anlaşılır yazdım farklı görüşleri almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim...
Sen 3 milyar 750 milyon sen milyar sen bu parayı sen ne yaptın..? Evde aç cucuklar aç sen para vermiyorsun tub ev mutfak tüpi bitiyor sen bana ne diyorsun biliyorsun senin... bla bla bla. Okuduğumu yorumlamakta zorlandım kesin irtibatınızı acilen kızıyla da anasıyla da iyi gelmiyorlar size.

Sürekli sizi gaza getirmeye calisiyor okuldaki öğretmene , kendi kiziniza karşı cok degisik kendi kizida ayni sınıfta maden dövdüyse öğretmen o söylesin ... bence şuanda bastırmışsiniz birdaha kesin kiziniz ve kiziyla ilgili konu açar o zaman birbirlerine zarar veriyorlar görüşmessnler de bitir

sorun kadının kızında değil de bizzat kadında bence... sürekli ortalık karıştırma peşinde.
işsizlikten neye saracağını şaşırmış biri. elindeki yavrucağa acıdım, kafası ne karışıktır kimbilir.

Merhaba 8 yaşında üçüncü sınıfa geçen bir kızım var. Anasınıfından beri bi arkadaşı var birinci sınıfta başka okula gitti. İkinci sınıfta kızım ile aynı sınıfa geldi ve tam yanımızdaki siteye taşıdılar. Annesi arkadaşım iyi anlaşıyorduk samimi de olduk ancak kızı yüzünden ben çok sıkıntı çekmeye başladım günlerce uyuyamaz oldum nasıl bir kişilik ile karşı karşıyayım diye.
Okul başladı bunlar güzel güzel okula gidiyor . arkadaşım her şey için zırt pırt beni arama başladı. Bugün çanta getirsin mi şunu yapsın mı bunu yapsın mı gibi. En son öğretmen vuruyor kızıma dedi. Kızıma soruyorum yok diyor her şey de beni sorumlu tutar gibi nasıl öğretmen nasıl okul bu. Ben zamana bırak biraz takip edelim dedim. En son öğretmen güya bütün sınıfı dövmüş senin kızına da vurmuş bundan sonra bir şey yaparsın herhalde dedi. En son böyle deyince okulun WhatsApp onda paylaştık bu konuyu orası karıştı tabi en son öğretmenin kulağına gitti olay ve suçsuz olduğu ortaya çıktı sonra kızını bana göndermeye başladı o gün akşam gidiyor kız ağlıyor anne bizim evimiz kira biz öbür evimize gidelim arkadaşımın evi güzel bizim değil arkadaş beni aradı bunları dedi. Şimdi kızım mı dedi ona dedim sen bi konuş tamam dedim konuşurum. Kızıma sordum anne kira ne demek o ne oluyor ki o dedi. Ben kızım arkadaşın eve gidip ağlamış bu yüzden. Ben bir şey demedim anne diyor.
Bu olaylar çok defa yaşandı. Kızım asla kabul etmiyor o yalan söylüyor. Bir araya geliyoruz arkadaşım alınma sana bir şey dicem kızın oynarken kızımı iterek oynuyor söyle ona öyle yapmasın. Tamam dedim ama sabrım tükenmeye arkadaşımdan soğumaya başladım.
En son bayram haftası aradı beni başka ortak arkadaşımız var onun çocukları ile beraber yaz okuluna gidiyorlar. Sınıf çok kişi olduğundan sınıf değişimi olacak. kızım ona demiş ki annem seni sevmiyor bu arkadaşlarımı seviyor gelmiş ağlamış annesine. Kızıma sordum hayır anne ben öyle bir şey demedim hep yalan konuşuyor anne niye böyle yapıyor daha onunla arkadaş olmayacağım Allahım arada kalmaktan kafayı yiyeceğimEşim gitti çocuklar ayrılmasın diye müdür ile konuştu çocuklar yine aynı sınıfta kaldı. En son dün yine arkadaşım mesaj yazdı bana seni bıktırdık ama kızın kızıma çok kötü davranıyor oynamıyor yanında istemiyor dedi. Ben de kızım öyle istiyor kendi karar verdi. Aralarına girmek istemiyorum kendileri halletsin ler. Diyor ki her gün ağlıyor benim kızım neden onun kızı ile oynamıyor diye. Okula gitmek istemiyor bu yüzden DEDİ. Mesaja akşama kadar cevap yazmadım kızgınlıkla kırıcı olmayayım diye ablama danıştım o da kızım ile konuştu affet arkadaşını küslük kötü davranma yapma. Hatta bir araya gelsinler yüzleşisnler bunu aynen dedim arkadaşa kabul etmedi zamana bırakalım dedi. Sabah kız geldi sarıldı kızıma özür diledi. Ama ben arkadaşımdan soğudum günlerdir kafam takıldı.
Çok uzun oldu umarım anlaşılır yazdım farklı görüşleri almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim...
O çocuğun ciddi psikolojik problemleri var . O da küçücük çok üzüldüm haline , annesi fark edip de tedaviye götürse keşke ..
sizde kızınıza güvenin , o arkadaşı ile ilgili meselelerle kızınızın Zihnini yormayın bile bence, kendisi kendisine zarar veren kişilerden uzak durmayı öğrenecek

Kizinizla yasit oglum var asla yalanci bir cocukla arkadaslik kurmasina izin vermem
Arkadasiniz ya kendi cocugunun farkinda degil yada krndisi de oyle bir insan oldugu icin kizinin yalanlari dolanlari ona normal geliyor
Kizinizin kararinin arkasinda durun , aferin ona bu yasinda fark edip yolunu ayirmak istemis , baristirmak istemeniz cok buyuk hata
Ana kizi cikarin hayatinizdan

Aynen katılıyorum.

Konu sahibi, kusura bakmayın ama bu konuda kızınız sizden de teyzesinden de daha mantıklı.

Sen 3 milyar 750 milyon sen milyar sen bu parayı sen ne yaptın..? Evde aç cucuklar aç sen para vermiyorsun tub ev mutfak tüpi bitiyor sen bana ne diyorsun biliyorsun senin... bla bla bla. Okuduğumu yorumlamakta zorlandım kesin irtibatınızı acilen kızıyla da anasıyla da iyi gelmiyorlar size.
Okurken melek Subaşı'nın sesi yankılandı kulaklarimda:halay:

aynen şiştim bütün hayatımı etkiledi kim için ne için

çok doğru dedin kızım ben den akıllı ah annem bizi böyle yetiştirdi onu eleştirirdim kendim aynı şeyi kızıma yapıyorum.

gerçekten çok akıllı gittiği ortamda dikkat çeken bir çocuk baskın kişiyi var. Ben yanlış yaptım bu son şansı vermemeliydim

Hala geç değil
Kızınızı karşınıza alın ve konuşun
Arkadaşlık yapmak istemiyorsa buna saygı duyacağınızı ve bunun kötü bir şey olmadığını anlatın

Haklısınız ben de atanamamış bi öğretmenim hepsinin bilincinde olup nasıl bu hataya düştüm kendime kızıyorum. Ben okuldan öğretmenden memnunum o herşeye bi kulp takıyor. Bana da bir iftara atmayacağı ne malum. Allah muhafaza Rabbim benden uzak etsin

Kendini bırak kızın eşine taciz iftirası atmayacağı ne malum?
Burada konusunu okuduk benzer bir olayın
Evine alma bir daha

Sana mesaj atana kadar bir pedagoga goturselerdi keske. Sinif ogretmenine guveniyorsan bunu onunla paylas. Sinifta da bu tarz harrketleri var mi ogren. Sonra arkadasinla konus. Bi sorun olabilir gercekten diye. Seninle arasina acilirsa ne guzel, gorusmezsin. Acilmazsa da cocugun sorunu ogrenilir.

Back
X