- Konu Sahibi Aybeyzeyduru
-
Yani şöyle söyleyeyim annemin bi lafı vardı o zaman çok kızardım ama şimdi sonucuna ağlayacağımıza baştan engellerim öyle ağla derdi dığru sonuçları daha ağır olabilir diye çook korkuyorum şu anne babalara ciddi eğitimler verilmeli burdakiler çocuk yetiştirmeyi dövmek zannediyorBenzer durum benim basimda da var ama tabi daha küçük yaş versiyonu ne yaptım ne ettiysem o arkadaşından men edemedim hatta en iyi arkadaşım o diyip sinirlerimi iyice ziplatiyor.Cocugum onunla arkadaşlık yaptığından beri abuk sabuk laflar ediyor küfür öğrenmiş bende takip edeyim konuyu ben başaramadım yapabiliyorsaniz uzak tutun onlardan
bende bu sözüne katılıyorum benimki 5,5 yasında ve bir ablası vardı komşu 12 yasında onun gibi davranıp konusmaya baslayınca direk kestim bende gidip gelmesini.kız bağırıp konusuyor aynısını benimkide yapmaya baslamıştı .dışarda kendi yaşıtlarıyla benim veya babasının gözetimi altında oynuyor.sitede oturuyoruz bebeğimde var ama yinede arada dışarı cıkartıyorum.sizde öyle yapın bence.Bence kendi yaşadığım grubunda çocuklarla arkadaşlık etsin. Gerekirse okul arkadaşlarına falan gidin. Kendimden biliyorum büyük kızların çok zararı dokunmuştu bana.
İnanjr mısın bu konuyubugün kızımla konuştum anne sohbet ediyoruz diyor ama piknikle alakalı gözüm kulağım pencerede zaten ama bilemiyorum kıza diyorum ama ben de hayır diyemiyorum onu farkettimHuylarını beğenmiyorsanız göndermeyin, annem de eskiden ikilemde kalmış şimdiki aklım olsa izin vermezdim diyor. Gerçekten o yaşlarda kötü arkadaşlıklar kötü etkiler bırakıyor. Benim psikolojim çok bozulmuştu mesela. Bir de ben 13-14 yaşındaki çocukların 8 yaşındaki kızınızı oyuna çağırmasına hiç anlam veremedim. Ben de ilgilenirdim o yaşlarda çocuklarla ama onlar ısrar ederse. Garipsedim yani bu durumu.
Yani şöyle söyleyeyim annemin bi lafı vardı o zaman çok kızardım ama şimdi sonucuna ağlayacağımıza baştan engellerim öyle ağla derdi dığru sonuçları daha ağır olabilir diye çook korkuyorum şu anne babalara ciddi eğitimler verilmeli burdakiler çocuk yetiştirmeyi dövmek zannediyor
Ne hakkında konuştuklarını sorun kızınıza. Aynı ortama girin dinleyin olmadı. 8 yaş ile 14 yaş grubunun konuştuğu konular, ilgi alanları çok farklıdır çünkü. Şöyle ki kızınızın ilgisi karşı cinsten kendi cinsine oyuna bilgiye kaymışken , 13-14 yaşında bu ilgi tekrar karşı cinse kayıyor. Böyle bakınca ortak bir noktaları yok, kızınız da onlar büyük olduğundan ilgi duyuyordur. Onlar gibi olmak istiyordur. Onlar çağırmasaydı, kızınız onları sevdiğinden onlarla olmak istiyordur diyecektim. Sakıncalı bir durum doğrusu. Bir de oturduğunuz yerde kızınızın yaşında biri yok sanırım keşke olsaydı zaten ilgisi ona kayardı direkt.İnanjr mısın bu konuyubugün kızımla konuştum anne sohbet ediyoruz diyor ama piknikle alakalı gözüm kulağım pencerede zaten ama bilemiyorum kıza diyorum ama ben de hayır diyemiyorum onu farkettim
Hayır gönderceksende göz hapsinde tutArkadaşlar merhaba bi konuda fikrinizi almak istiyorum 8 yaşında bi kızım var malum yaz tatili oynamak istiyor dışarda yalnız oynayacağı arkadaş grubu 13-14 yaş grubu ve ahlak olarak beğendiğim çocuklar değil ama kızıma da kıyamıyorum göndermemek haksızlık gibi geliyor siz olsanız müsade eder miydiniz ?Ben çocukluğunu yaşasın derken çok mu abartıyorum ?aynı yaşlarda çocuğu olan anneler neler yapıyorsunuz?
4+4+4 eğitim modeline geçilirken buradaki il milli eğitim müdürü 4. Sınıf çocuğuyla 5. Sınıf çocuğunun gelişimi merakları ilgileri farklıdır kendilerini her açıdan tanımaya başlarlar. Heleki kafası karışmış bir 5. Sınıf çocuğu küçükler için tehlike bile olabilir demişti. 13–14 yaş ergenlik dönemi çocuğu 8 yaş çocuğuyla ebeveyn kontrolü dışında arkadaşlık etmemeliArkadaşlar merhaba bi konuda fikrinizi almak istiyorum 8 yaşında bi kızım var malum yaz tatili oynamak istiyor dışarda yalnız oynayacağı arkadaş grubu 13-14 yaş grubu ve ahlak olarak beğendiğim çocuklar değil ama kızıma da kıyamıyorum göndermemek haksızlık gibi geliyor siz olsanız müsade eder miydiniz ?Ben çocukluğunu yaşasın derken çok mu abartıyorum ?aynı yaşlarda çocuğu olan anneler neler yapıyorsunuz?
ayni yasta bile arkadas bulsanız, bazen diger cocuktan neler neler öğrenip gelebiliyor..Arkadaşlar merhaba bi konuda fikrinizi almak istiyorum 8 yaşında bi kızım var malum yaz tatili oynamak istiyor dışarda yalnız oynayacağı arkadaş grubu 13-14 yaş grubu ve ahlak olarak beğendiğim çocuklar değil ama kızıma da kıyamıyorum göndermemek haksızlık gibi geliyor siz olsanız müsade eder miydiniz ?Ben çocukluğunu yaşasın derken çok mu abartıyorum ?aynı yaşlarda çocuğu olan anneler neler yapıyorsunuz?
kesinlikle göndermeyin 8 yaşındaki çocukla 13-14 yaşındaki kızlar gözetimsiz aynı ortamda uzun süre kalmamalı, konuşacakları şeyler çocuğunuz için çok zararlı olabilir.Arkadaşlar merhaba bi konuda fikrinizi almak istiyorum 8 yaşında bi kızım var malum yaz tatili oynamak istiyor dışarda yalnız oynayacağı arkadaş grubu 13-14 yaş grubu ve ahlak olarak beğendiğim çocuklar değil ama kızıma da kıyamıyorum göndermemek haksızlık gibi geliyor siz olsanız müsade eder miydiniz ?Ben çocukluğunu yaşasın derken çok mu abartıyorum ?aynı yaşlarda çocuğu olan anneler neler yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?