Kızımın arkadaşları

Huylarını beğenmiyorsanız göndermeyin, annem de eskiden ikilemde kalmış şimdiki aklım olsa izin vermezdim diyor. Gerçekten o yaşlarda kötü arkadaşlıklar kötü etkiler bırakıyor. Benim psikolojim çok bozulmuştu mesela. Bir de ben 13-14 yaşındaki çocukların 8 yaşındaki kızınızı oyuna çağırmasına hiç anlam veremedim. Ben de ilgilenirdim o yaşlarda çocuklarla ama onlar ısrar ederse. Garipsedim yani bu durumu.

Yani şöyle söyleyeyim annemin bi lafı vardı o zaman çok kızardım ama şimdi sonucuna ağlayacağımıza baştan engellerim öyle ağla derdi dığru sonuçları daha ağır olabilir diye çook korkuyorum şu anne babalara ciddi eğitimler verilmeli burdakiler çocuk yetiştirmeyi dövmek zannediyor

Bence kendi yaşadığım grubunda çocuklarla arkadaşlık etsin. Gerekirse okul arkadaşlarına falan gidin. Kendimden biliyorum büyük kızların çok zararı dokunmuştu bana.
bende bu sözüne katılıyorum benimki 5,5 yasında ve bir ablası vardı komşu 12 yasında onun gibi davranıp konusmaya baslayınca direk kestim bende gidip gelmesini.kız bağırıp konusuyor aynısını benimkide yapmaya baslamıştı .dışarda kendi yaşıtlarıyla benim veya babasının gözetimi altında oynuyor.sitede oturuyoruz bebeğimde var ama yinede arada dışarı cıkartıyorum.sizde öyle yapın bence.

İnanjr mısın bu konuyubugün kızımla konuştum anne sohbet ediyoruz diyor ama piknikle alakalı gözüm kulağım pencerede zaten ama bilemiyorum kıza diyorum ama ben de hayır diyemiyorum onu farkettim

O bahsettiğim çocuk tüm gün dışarıda anne çalışıyor ama ilgisiz anane bakıyor sözde ama çocuk konu komşuda zaman geçiriyor 4-5 yaş grubu bunu yapan sırf karşılaşmasınlar diye kilometrelerce gidiyorum geç vakit eve getiriyorum.

Cocuklar bu yasta model alip ogrenirler. Konusmalari kiyafetleri davranislari vs. Cocugunuzu dogru modellerle karsilastirin.

Gondermeyin yalniz da birakmayin. Ben de kucukken ablamdan dolayi hep kendimden 2-3 yas buyuklerleydim. Onlarla olmak hosuma gidiyordu muhabbetleri daha ilgincti ama kendi yasitlarimla olsam daha saglikli bir gelisim gosterirdim diye dusunuyorum. Ozellikle ergenlik, cinsellik konularini zamanindan once ogrendim ve uzun sure korkmama neden oldu.

İnanjr mısın bu konuyubugün kızımla konuştum anne sohbet ediyoruz diyor ama piknikle alakalı gözüm kulağım pencerede zaten ama bilemiyorum kıza diyorum ama ben de hayır diyemiyorum onu farkettim
Ne hakkında konuştuklarını sorun kızınıza. Aynı ortama girin dinleyin olmadı. 8 yaş ile 14 yaş grubunun konuştuğu konular, ilgi alanları çok farklıdır çünkü. Şöyle ki kızınızın ilgisi karşı cinsten kendi cinsine oyuna bilgiye kaymışken , 13-14 yaşında bu ilgi tekrar karşı cinse kayıyor. Böyle bakınca ortak bir noktaları yok, kızınız da onlar büyük olduğundan ilgi duyuyordur. Onlar gibi olmak istiyordur. Onlar çağırmasaydı, kızınız onları sevdiğinden onlarla olmak istiyordur diyecektim. Sakıncalı bir durum doğrusu. Bir de oturduğunuz yerde kızınızın yaşında biri yok sanırım keşke olsaydı zaten ilgisi ona kayardı direkt.

13 ve 8 yaş oyun grubu olarak uyuşmaz. Kızınız zaten anlaşamaz ki onlarla. Ergenliğe yeni girmiş ya da girmek üzere olan bireylerden bahsediyoruz sonuçta.

Çocuk kendinden yaşça büyük çocukların yanında olunca onlarla bir yarış haline giriyor. Onlar yapıyor ben neden yapmayayım moduna giriyor ve yaşının getirdiklerini yaşayamıyor bence. Şahsi fikrim kendi akranları ile oynamasıdır. Denklik çok mühim bu konuda. Kaldı ki ahlak olarak da beğenmiyorum demişsiniz

Yanında sizde durun cok israr ederse bence yas farkı cok ben istemezdim. Yalniz tek baslarinada birakmam

Ben de büyüklerle takılırdım. 1.si onların bildiği şeyleri uygun yaşa gelmeden öğreniyorsunuz her şey dahil 2.si biraz gücü yeten yetene oluyor, istediklerinede cephe alıyorlar ya da isteklerini yaptırmaya çalışıyorlar bence bu özgüvensizi zedeliyor. Artı yönleri de oluyor tabi ama 2 yaştan fazlaysa bence hiç gerek yok o arkadaşlığın.

Sakın göndermeyin 8 yasa 13-14 yaş çok büyük bir yaş.Her türlü kötü davranışlara ortak edebilirler.Sizi korkutmak istemem ama eski bir komşum anlatmıştı."Birgün camdan baktım birkaç çocuk toplaşmış yandaki evin arkasında birşeyler yapıyor,dikkatlice baktım ve gördüğüm şey korkunçtu"dedi.12-13 yaslarında birkaç erkek çocuk 4-5 yaşlarında başka bir erkek çocuğunu aralarına almış,çok afedersiniz arkadan.....yapıyorlarmış.Komşum çığlık kıyamet bağırınca çocuklar kaçıyor,zavallı çocukta donunu toplayarak kaçmaya çalışmış.Tabi ben dinleyince şok oldum,sanki kanım çekildi.Çocuklarım aklıma geldi.Demem o ki her yerde bunlar yaşanacak değil elbette ama çocuklarımı yaşıtları ve tanımadığım çocuklar haricinde hiç bir yere,hiç kimse ile yollamam.Hatta bahçeye indiklerinde bir kenarda otururum onlar oynar.Zaman kötü

Ben olsam göndermem. Annem beni göndermezdi sonradan anladım neden olduğunu. Bırak oynamasın onlarla. Onlar zaten ya dışlarlar ya da onun çocukluğundan oluşan saflığıyla dalga geçip malzeme yaparlar. Gönderme.

Hayır gönderceksende göz hapsinde tut

4+4+4 eğitim modeline geçilirken buradaki il milli eğitim müdürü 4. Sınıf çocuğuyla 5. Sınıf çocuğunun gelişimi merakları ilgileri farklıdır kendilerini her açıdan tanımaya başlarlar. Heleki kafası karışmış bir 5. Sınıf çocuğu küçükler için tehlike bile olabilir demişti. 13–14 yaş ergenlik dönemi çocuğu 8 yaş çocuğuyla ebeveyn kontrolü dışında arkadaşlık etmemeli

Ahlaki olarak bir sıkıntı olmasa bile bu kadar fazla yaş farkıyla fazla vakit geçirmesi çok sağlıklı bir durum gibi gelmiyor bana.
Farklı gelişim dönemleri ki bir de ahlaki olarak da beğenmiyorsan bir şekilde önlem almaya çalış derim

ayni yasta bile arkadas bulsanız, bazen diger cocuktan neler neler öğrenip gelebiliyor..

kesinlikle göndermeyin 8 yaşındaki çocukla 13-14 yaşındaki kızlar gözetimsiz aynı ortamda uzun süre kalmamalı, konuşacakları şeyler çocuğunuz için çok zararlı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…