- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.252
- 548
Ben şunu da eklemek istiyorum bu yorumunuza, bizde küçükken çayı paşa çayı olarak içerdik. Annemin bundan kıstığını hiç hatırlamam. Çok şükür sağlığımda da bir sorunum yok bebeklikten/çocukluktan gelen. Sakınan göze çöp batar derler, çok da pimpirikli olmamak lazım. Çocuğa ne kadar yasak kelimesini kullanırsanız o kadar yasaklara meraklı olur gibi geliyor bana, o yüzden esnek davranmakta yarar var.Bir kere sans seklinde para bulmasini saglayin kizinizin. Evinizin bir yerinde olabilir. Sonra da bu parayla ne yapacagini gozlemleyin. Bakalim saklayip biriktirecek mi, yoksa seker alisverisi mi yapmaya calisacak? Benim tahminim seker satin almak icin para caldigi yonunde, cunku seker yedirmiyormussunuz. Cok fazla yasak koymussunuz bana kalirsa, yani cok acik bir cay icebilir, dogumgunu vs gibi kutlamalarda arada kola icebilir eger ortamda varsa. Kesin yasaklar yerine gunluk hayatina bu tur yiyecekleri fazla sokmamak daha mantikli. Bir de hediye falan cok almiyorsaniz bunun eksikligi olabilir. Daha cok hediye almanizi ve gercekten begendigi hediyeleri almanizi oneririm. Ama tabi ki pedagog daha iyi bilir, en iyisi uzmana gitmek.
Paranın çok kıymetli olduğunu (çalma gibi bir eyleme değecek kadar) algılamış olabilir. Harçlıkları haftalığa çevirebilirsiniz belki her gün para almaya alışmıştır.Her gün eşim harçlık veriyor ve bunun dışında hergün dedesi de 1 TL veriyor
Evde para lafı yapılıyor ama bunun çocuğa ne gibi olumsuz bir durumu olabilir anlayamadım
Ya işte bu fazla otoriteden bence inatlaşması rest çekmesi ağlaması. Ben tv yi kapatınca benim oğlan yarım saat ağlardı. Sonra tvyi kapatmadan 2 dk önce haber veriyorum, otorite saat oluyor bu durumda. Süresi dolunca hiç ağlamadan kapatmaya başladı hatta artık tv izlemeyi sevmemeye başladı.Örnek vermek gerekirse, hadi kızım yatma vaktin geliyor diyorum ağlamaya başlıyor, ya da yemek hazır kızım diyorum yine ağlıyorne söylesem hemen hayır diyor
Abur cubur konusunda çok hassasım, birisi kızıma şeker versin beynimden aşağı kaynar su dökülür gibi oluyorum hiç sevmiyorum
Kola çay VS yasak
Günde bir tane yiyebilir en fazla o da çikolata ve şeker dışında kek bisküvi gibi
Çay vermiyorum, cips haftada 1
Bana kalsa hiç vermicem ama onda da çok istediği için veriyorum
Bence kleptomaniye bağlamak için çok erken bi yaş. Ciddiye alınması ama abartılmaması gereken bi yaş. Bir de sadece para alıyor sanırım kleptomanide çok saçma alakasız şeyleri de alırdı diye düşünüyorum. Bir şeye tepki bu çocuğunki ama neye.Bu bir hastalık, adı kleptomani. Hiçbir ihtiyacı olmadan çalarlar çaldıklarını gizlemeye gerek duymazlar. Bu hastalığa sahip bir yakınım saatimi çaldı ve ertesi gün benim yanımdayken kolundaydı. Tedavisi nasıl bilmiyorum ama onu çok zor durumlara sokabilir büyüyünce geçer diyen bir doktor onu tedavi edemez.
Ben demesemde bu şekilde anılıcak kızım, çocuklar o şekilde hitap edicekDemeyin öyle nolur?
Hırsız kelimesini gündemde tutmayın.
En azından sorunu çözmek için bir farkındalığınız var.
Ben uzman desteği ile hallolacağını düşünüyorum.
Diğer uzmanın yanlış yönlendirmesi ile beklemeniz boşa zaman kaybı olmuş ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Benm erkek kardesmde bizi soyuyordu kumbaramı patlattı cuzdanları soydu babamın ceplerini bosalttı kac kez knustuk asla anlamadı asla uslanmadı ıkı sene boyunca pskologada goturduk yok meger alkol ve sgara icin yapıyormus lise son sımıf arkadas ortamı berbatt dersleri brbat halbuki mkemmel bi cocukdu b anda oldu anlamadık ama benm anladıgım bisey var oda annem ve babamın ilgsizligi asla cocuga sormadılar nasılsın nasıl gdııyor b kafede oturup cay icmediler dertlesmediler oda kendşnş baska seylere verdi bende yetemedim smdi duzeldi işi var calısyor aileye yardım ediyor ama o donem cok zordu zmnla kendi kendine duzeldiKızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
Belli bir yaşa kadar çocukta mülkiyet kavramının gelişmesi gerekir. Mesela 3 yaşında bir çocuk başkasının eşyasını alınca kleptomani diyemeyiz mülkiyet kavramını yeni yeni öğreneceği yaşta. Ama ilkokul çağındaki bir çocuğun öğrenmiş olması gerekir, bu tür hastalıklar küçüklükten başlıyor ne kadar erken farkedilirse o kadar iyi. Umarım kleptomani değildir sadece birşeylere bu şekilde tepki veriyordurBence kleptomaniye bağlamak için çok erken bi yaş. Ciddiye alınması ama abartılmaması gereken bi yaş. Bir de sadece para alıyor sanırım kleptomanide çok saçma alakasız şeyleri de alırdı diye düşünüyorum. Bir şeye tepki bu çocuğunki ama neye.
Randevu aldık ve nedenini öğrenicez inşallahen kısa zamanda düzelir, utanıyorum artık öğretmene karşıBüyüyünce geçer denilebilecek kadar basit bir durum değil ki bu.
Çocuğunuz hırsız olarak etiketlenmiş ve bu sosyal iliskilerini de okul hayatını da etkiler.
Geç olmadan başka bir uzman görüşü daha alın bence.
Beklemeyin hemen yardım alın geçmiyor aksine artarak devam ediyorBen demesemde bu şekilde anılıcak kızım, çocuklar o şekilde hitap edicek
Umarım düzelir, şimdiye kadar beklediğimiz hataydı, geçer dendiği için bekledik
Psikologtan randevu aldık daha fazla beklemek istemiyoruz geç bile kaldıkBeklemeyin hemen yardım alın geçmiyor aksine artarak devam ediyorçocuktur diye hoşgörülüp büyüyünce geçer denilen başkalarının eşyalarını izinsiz alan bir komşu çocuğu biraz daha büyüdüğünde altın takıları almaya başlamıştı.
Allah kolaylık versin.Randevu aldık ve nedenini öğrenicez inşallahen kısa zamanda düzelir, utanıyorum artık öğretmene karşı
Nasıl meselaBen şunu da eklemek istiyorum bu yorumunuza, bizde küçükken çayı paşa çayı olarak içerdik. Annemin bundan kıstığını hiç hatırlamam. Çok şükür sağlığımda da bir sorunum yok bebeklikten/çocukluktan gelen. Sakınan göze çöp batar derler, çok da pimpirikli olmamak lazım. Çocuğa ne kadar yasak kelimesini kullanırsanız o kadar yasaklara meraklı olur gibi geliyor bana, o yüzden esnek davranmakta yarar var.
Bütün çocuklar okulda birbirlerinden gördüğü şeylere özeniyorlar her şeye müdahale edemezsiniz. Sizde mükemmelliyetçilik var galiba :) ben anne değilim, yiğenlerim den ve kendi çocukluğumdan hatırladığım kadarıyla konuşuyorum, yengem mesela çocuklar çikolata vs istediğinde önce yemeğini ye sonra tatlıyı hak edeceksin der, annem de öyle yapardı. Sonra ben kendiliğimden bıraktım paketli bisküvi vs tüketmeyi lise dönemlerinde. Yani ne bileyim şunu anlatmaya çalışıyorum, fanta falan içirin asla demiyorum ona bir çözümüm de yok ama mesela abur cubur yiyecekse atıyorum bir paketin yarısını falan verin en azından az yesin ama gözü doysun, sürekli istemesin yani. Anneler size daha iyi çözüm önerileri sunarlar, benim anlatmaya çalıştığım şey sizin bu durumu fazla kafaya takıyor oluşunuz. O yüzden de çocukta çok baskı uyguluyor gibi bir havanız var. Kendinizi biraz rahat bırakırsanız zamanla çocuğunuzda kötü alışkanlıklarını bırakabilir diye düşünüyorum.Nasıl mesela
Gazoz kola şeker VS veremiyorum ki işte, çayı sizin dediğiniz gibi yapsam diğerlerini nasıl düzene sokucam
Çocuğa birisi şeker verdiği zaman direk çöpe atıyorum,istiyorum ki meyve çerez yoğurt gibi şeyler yesin, küçükken çok iyiydi ne versem yerdi şimdi okulda ne yediğini göremiyorum bari evde yemesin diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?