Kızımın başkasının çantasından para alması

Biz elimizden geleni yapıyoruz ilgisiz değiliz ve şu an o kadar üzülüyorum ki
Büyüdükçe geçen diyenler oldu ama daha kötüye gitme ihtimali var, kızımı göz göre göre daha kötüye sevk edemem, konuştuk anlattık olmadı mecbur psikoloğa gidicez

Konuyu hortlatmak istemezdim ama merak ettim naptınız .?
Bir de cocugunuz o paralarla sizin yasakladiginiz şeyleri alıyor olabilir mi

Öncelikle çocuğun adı hırsıza çıktı demişsiniz bence okulunu değiştirin. Çocuk bu ithamla yaşamaya devam etmesin yazık . Allah yardımcınız olsun .

Okulda dışlanıyor ya da yalnız hissediyor olabilir mi? Çünkü hatırlıyorum, sinifimizda çok arkadaşı olmayan bir kız arkadasimiz vardı. Hem anne babasından hem de siniftakilerden "çalar" ve herkese birşeyler ismarlardi. Bu sayede teneffüslerde çevresinde arkadaş oluyordu. Sonra sınıftan alıp başka okula götürdüler. Sonuc ne oldu bilmiyorum tabi de yani, ilgi çekmek istiyor olabilir. Çok yasak koyuyorsaniz o yasakladiginiz şeylere ulaşmak amacıyla alıyor da olabilir... Bence okulunu değiştirmeyi deneyin. Çocuklar acımasız, unutmazlar ve hep ileride de yüzüne vururlar

Hangi uzman büyüdükçe geçer dedi yahu? Diplomalı biri nasıl böyle anneanne yorumu yapar?
Kesinlikle desteklik bir durum. Hırsız damgası yemesi çok kötü. Bir an önce nedeninin tesbit edilmesi lazım.

ayrıca bu zamana kadar psikologa gitmediğinizi, yeni randevu aldığınızı anlıyorum mesajlarınızdan. uzman diye danıstıgınız kişi kim? gerçek bir uzman mı? randevu alarak ücret ödeyerek mi gittiniz? niçin bu kadar zaman beklediğiniz ayrı bi sorun bence.

kardeşim psikolog olduğu için çok iyi biliyorum bu tarz problemlerde %90'ın üstünde sorun anne-babada çıkıyor, ama aile kabullenmek istemiyor.

Psikolog ya da psikiyatr değilim ama doğru söylüyorsunuz.

Benim annem babamda mesela yuzde 90 sorun.

Annem sinirli birisi,konu sahibi sinirli bir yapısı olduğunu söylemiş,ama icine atan dişlerini sıkan,migren ağrısı çeken sinirlilerden

Babam da sinirli ama bagiran çağıran kapı yumrukluyan sinirlilerden ve alkolikte

Hep bagris gürültü olurdu evde. Ben arkadaşlarımın esyalarini calmazdim ama cok yaramazdim mesela. Bir kere arkadasimla itisip kakisirken hatta elim cama girdi. Erkek gibiydim futbol da oynardım.
Hep kavga ederdim arkadaslarimla okul hayatim sorunluydu yani.
Ailem de arkadasa atardi suçu
Konu sahibi bir arkadasinun yaninda cok yaramaz otekinin yaninda uslu diye bir yorum yapmis.
Zaten ailelerin en buyuk hatasi çocuğa onunla arkadaslik yapma gorusmeyeceksin vs gibi seyler solemesi konu sahibi icin demiyorum ama benim babam karışırdı mesela arkadaslarima.
Bunlar cok yanlış seyler.
Sadece psikoloji degil fiziksel olarakta görüntümün suçlusu annem babam
Dogdugum.gun cekildigim fotoda kulaklarim normalken daha sonra kepce
Bant takmamislar ve ailemde kepçe kulak insan yok benim
Yani gercekten cok kızıyorum tamam eskiden internet yoktu yaygin degildi de benim babam bilgisayar acmayi bilmez mesela ama doktor vardi sonuçta. Benim yaşım 30 bile degil boyle ilgisiz anne babalarin ceremesini biz cocuklar cekmek zorunda degiliz hic affedemiyorum onlari. Onlar yuzunden bağıran bir insan oldum

Kulaklarınızın kepçe olma
Kulaklarinizin kepçe olmasının bant takılmamasıyla hiç bir ilgisi yok . Benim kızımın doktoruna da biri sormuştu bebeğimin kulakları kepçe bandana takalım mi diye , doktorumuz üstüne gülmüştü :)

Ama dogdugum gun çekilen fotoda kepce.degil sonradan nasil.kepcelesiyor. kulak dokusu bebekken yumusak olur ve bebekler eliyle falan çekiştirebiliyor yada ustune dönük yatiyor. Bence ilgisi var
Benim arkadaşım cocuguna bant takti 7. Ay çıkardı kulaklar gayet düzgündü sonra 2 hafta sinra baktim bitanesi egilmis tepeden bak kepçelesiyor bu kulak dedim kız sonra yine bant takti.

Anne değilim ama 4 yeğen teyzesiyim; kardeşimin oğlunda böyle bir sorunumuz oldu ve şu an 15 yaşına gelmesine rağmen devam ediyor. 4 yaşındayken başladı, doktora götürdü kardeşim, alanında çok ünlü bir uzman büyüdükçe geçer dedi, şaka gibi. Ben olmaz dedim onlar doktora inandı, sonuç çocuk 15 yaşında, olduğu ortamda çantamıza sahip çıkıyoruz, çok acı ama gerçek bu. 12 yaşındayken tekrar doktor seansları başladı, bir sürü terapi aldırdılar ama hiç faydası olmadı, doktorlar anne babasının boşanmasına bağladı durumu, abuk sabuk tedaviler verdiler, bugün geldiğimiz noktada çalan, yalan söyleyen, şiddet düşkünü , ele avuca sığmaz bir evladımız var. Kardeşim kahroluyor, gidilmedik özel-devlet hastanesi kalmadı , o yüzden benim bu alana çok güvenim yok. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, biraz disiplin kurallarını gevşeterek gözlemleyin derim, belki faydası olur

O arkadaşınızın çocuğu er yada geç kepçe olacağı varsa olur bantla falan ilgisi yok ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi :)) benim 2 kızım var ilkinin kulakları babası gibi tam yapışık kepçelik hiç yok. 2.de doğduğunda aynı ablasının gibi dedik kış bebeğiydi hep şapka taktık evde de. 2-3 aylıktı baktık tek kulak kepçe üst çizgi silinmiş gibi panik olduk biri böyle biri niye böyle diye :) sonradan diğer kulak da aynı biçimi aldı. Şuan benim kulaklarım gibi kepçe küçük kızımın kulakları. Bebekler doğdukları da kepçe doğmuyor sonradan kepçeleşiyor genetik yani. O kadar kolay yumuşak ve dış etkenlerdeb şekil alabilen bir organ olsaydı ikisi aynı olmazdı dimi:)

Bant ile kepce kulagin alakasi yok , tamamen turkish style hurafe

Elinizden geleni yaptığınız için böyle olmuş zaten. Ben sizin abur cuburu yasak ettiğiniz için çaldığını düşünüyorum. Okula gidiyor ve illaki bunca zaman tatmasa da artık bu lezzetli şeyleri tattı. Ama siz şiddetle karşı olduğunuz için de hırsızlığa başvuruyor. Kendi ağzıyla şeker alcaktım demis. Ama kendime alacaktım diyemediği için arkadaşıma alacaktım demis.

Ben sınırsız şeker çikolata ile büyüdüm. hiç bir sınırı da yoktu. Bir seker bayramindabo kadar cok yemistim ki alerji olmustum Şuan ne şeker hastasiyim, ne dişlerimde bu güne kadar bir çürük oldu, ne de herhangi başka bir hastalığım var. Siz elimden geleni yapıyorum iyi anne olmak istiyorum derken çocuğunuzu boğmuşsunuz. Çocuğunuz bırakın çocukluğunu yaşasın. Şekerini de yesin meyveli yoğurdunu da. Gazoz da içsin kola da.

Robot yetistirmiyorsunuz insan yetiştiriyorsunuz. Onun zevkleri olabileceğini de anlayın. Zararlı da olsa zararsız da olsa bu yaşta bir çocuğa bu kadar çok müdahale etmek aşırı yanlış. Uyuşturucuya başlayacak veya evden kaçacak yaşta degil zaten. Şeker yiyerek alkolik olacağı da yok.

Anne babasiniz diye herşeye hakkınız olduğunu düsünmeyin. Evlatlar Allah'ın birer emanetidir. Siz sadece o emanete sahip çıkabilirsiniz. O emanete hükmedemezsiniz

Başka bir uzmana gitmenizi öneririm. Gerçekten bulunduğunuz il de isim yapmış bir pedagog bulmaya çalışın. Büyüyünce geçer lafı asla bir uzmana ait olamaz tam bir saçmalık

Of ya ilkokuldayken ben de çok arkadaşımı üzdüm böyle. Kimseye itiraf edemediğim bir pişmanlık..

Kuzenimde vardi bu durum. Ayni yastayiz,kucukken her yerden bir seyler aşırırdı. Teyzemin komple 3 aylik maasini goturmuslugu var. Annesinin inci kolyesini,pirlanta yuzugunu,diger kuzenimizin altin bilekligini falan almisti. Benim uzerime kalsin diye ozellikle yanimda yapardi. Bilincsiz ana babasi hic uzmana goturme zahmetine girmediler. Ondan yola cikarak ailesinden deger ve sevgi gormeyen,ilgilenilmeyen cocuklarda sıkça rastlandigini dusundugum bir davranis problemi. Mutlaka alaninda basarili bir pedagog arastirip ona goturun cocugunuzu. Oyle buyuyunce gecer diyen kisinin uzman olduguna inanasim gelmedi,olur mu oyle sacmalik? Siz uzerine dusmezseniz olay daha vahim boyutlara gelir

Cips kola şeker, otoriter bir annenin verdiği zararı veremez. Biraz esnek olmak lazım, bırakın cnm ara sıra yesin onun da bir nefsi var robot değil ya bu çocuklar... Düşünsenize etrafınızda arkadaşlarınız şekerler çikolatalar yiyor size tadmak bile yasak... eee ama sağlıklı olan bu da çocuk bunu nasıl kavrasın o yaşta? Az da olsa yemeli ama sınırlı yemeli tabiki.

Bu arada siz hayır dedikce sonuç alamazsınız daha da inatlasir aslında bizler de öyleyiz çok fazla kuraldan bunalır yasak konuldukca yapmak isteriz, mükemmelliyetçi anne babaların temel sorunu bu ,aslında çözüm basit onun yerine kendinizi koyup çok fazla sıkmadan ama tamamen de salmadan bir denge kurup yönetmek, kolay gelsin,geçmiş olsun

Bakin bunların hepsi "annne ben de bir bireyim artikkkkk diye bagiriyor" çocuk özellikle karşı çıkıyor çünkü kendi karar vermek istiyor lütfen izin verin..

Buarada kreşte anaokulunda yapmama sebebine gelince orada harçlık yok ,herkes öğünlerde aynı şeyi yiyor ama ilkokulda kantin var :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…