kızımın boy ve kilosu normalin üstünde sizce sorun olurmu

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
arkadaşlar temmuz 2010 doğumlu yani 2.5 yaşını 1 ay geçti daha bir kızım var. anne babada önemli oldugu için yazıyorum eşimde bende uzun boyluyuz mesela ben 1,70 boy 72 kilo eşimde 190 boy 105 kilo kızımız için endişeleniyoruz bi doktora götürsekmi diyoruz ilerde bizi suçlarmı acaba şu anda 23 kilo ama aslında şişman durmuyor iri duruyor sadece. görenler o kiloyu tahmin etmiyor mesela... ama boyuda fazla 105 cm. sizce kızımın kilosu çokmu fazla özellikle bu yaşta çocugu olanlar yada o yaştaki kilosunu hatırlayanlar yazabilirlermi?
teşekkür ederim..

Şöyle söyleyeyim 1.sınıf giderken 22 kiloydum.

Kızınızın yararı olmayan yiyecekleri fazla yemesine gerek yok.Emek ve pilav gibi şeyleri azaltın derim.

Abur-cubur kesinlikle olmamalı.

Sadece sizin çocuğunuz için değil tüm çocuklar için söylüyorum.

benim oğlumda nisan 2010 doğumlu oğlumda bebekliğinde topluydu hala zayıf değil ama bizimkininde boyu uzun masallah doktorunuz ne diyo gelişimine bence cok sorun yoktur ama yinede siz dikkat edin hamur işi makarna pilav fazla vermeyin maşallah kızınıza hepimizin yavrularına

Masalalah tombismis gibi geldi ama boy uzun kilosuyla dengelenir ama yinede abur cubur vermemenizde fayda var benim oglum 15,5 aylik 80 cm boy kilo 14 ,5 bizimkide tombis biraz

Peki kızınızın boyu kac şu an?? Doktorunuz ne diyor bu duruma?? Bana biraz fazla gibi geldi :/...

Benim kızım mayıs 2011 doğumlu ve 12 kilo.. Boyu 85 cm..

Son düzenleme:

korkulacak bişey yok canım sizin ikinizin boyu uzun ve yapılısınız anlattıgına göre bebeginizde size çekmiş... bi arkadaşımında kızı var 1 yaşında arkadaşım benden kısa 1.55 filan ama kocası uzun ve kalıplı eşin gibi... onların kızlarıda kalıplı ve uzun arkadaşım hatta halası gibi iri yarı olcak heralde diyorrr... ...

erken ergenlik tehlikesi olabilir ilerde, doktora götürmekte fayda var, sıkıntılı bi durum yoksada bunu doktor söylesin bana fazla geldi mesela

Siz ciddimisiniz 105 cm haddinden fazla gibi...çok şaşırdım.. Yada türkiyenin ölçümü boyda farklı yapılıyor... Benim büyük oğlum 2007 mart doğumlu en son 114 cm birkaç ay önce boyuda arkadaslarina göre iyi... Küçük oglumda oglumu 0cak 2011 doğumlu 16 kg 87 cm oda büyük oğlumun boy siralama cetveline göre gidiyor dr yaşına göre kilolu diyor...boyları yaşıtlarına göre çok iyi ama turkiyeninki cm olarak çok fazla söylendiği gibime geliyor yada ben öyle biliyorum...

anne babaya göre çocugun uzun olması gerekir ama kilo çok fazla.erken ergenliğe girebilir

rutin kontrollerini yapan bir doktor vardır mutlaka, o ne diyor?
arkadaşlar da söylemiş, kilolu çocuklarda özellikle kız çocuklarında erken ergenlik riski var.
ayrıca kilolu çocuklar her zaman yaşıtlarından uzun olurlar çünkü büyüme hormonu fazla salgılanır...
ta ki ergenliğe kadar, ergenliğe erken girdikleri için boy uzamaları aniden yavaşlar ve durur. sizi korkutmak için yazmadım genel olarak kilolu çocukları bekleyen bir tehlike bu. maalesef bizim toplumumuzda hep kilolu çocuk sağlıklı çocuk olarak görülüyor, ne mutlu kızınıza ki sizin gibi bir anneye sahip.

benim kızım haziranda 4,5 olacak ama hala 14 kilo olamadı.3 cocuk buyutmus gibi yordu.

cnm kızım 6 yasında 22 kg ve hıc zayıf bı cocuk degıl 2.5 yas ıcın cok sımdıden kontrol altına alınmalı bence

Benim oglumda sizin kizinizla yasit ve 103 cm, 18.5 kg ama ben fazla oldugunu dusunmuyorum boyu uzun oldugu icin kilolu gostermiyor cunku
Tabi bende sizin gibi uzun boyluyum ama esim o kadarda uzun boylu degil 1.75 boyunda sizin esiniz 1.90 olduguna gore bence kizinizin boyu ve kilosu cok da fazla degil bence ama donem donem sizin yasadiginiz kokulari bendw yasamistim ozellikle bebekken : )

boy- kilo oranları hakkında bir bilgim yok çocukların ama ileride erken ergenlik riski olabilir diye düşünüyorum bence de bir an önce doktora götürün...

Erken ergenlik artık çağımızın hastalığı haline geldi. O yüzden rutin gittiğiniz doktorunuz vardır en azından ona danışın belki sizi endokrinolojiye yönlendirir. Belki diyet verebilir.
Boyu anne-baba boyuna göre normal seyrediyor gibi ama kilosu fazla.

merhaba..

benimde eylül 2010 doğumlu bir kızım var. ve boyu uzundur..o da 95 lerde falan..bu bile insanlara fazla geliyor..kilo 11 gibi...hemşire boyu kilosu ii demişti..boy ve kilo üst sınır çizelgesi var ona bakın anlarsınız..fakat bana çok gibi geldi gerçekten..bir göstermekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…