Çocuk Hastalıkları Kızımın cildinde çıkan kırmızı lekeler!!!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zeynepnk

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
2
0
6
32
Hanımlar merhabalar öncelikle herkese.

Kızım henüz 1 yaşına girmeden önce bacağında sivrisinek ısırıkları gibi ısırıklar oldu. kış ayıydı. yumurta alerjisi zannettik yumurtayı kesince geçti. aşı olabilmesi için alerji testi yapmamız gerekti. devlet hastanesinde hem deri hem kan testi bakıldı ve yumurta alerjisi olmadığı ortaya çıktı.

Biz gene de yumurtaya ara verdik. sonra tekrar başladık bir sıkıntı olmadı ancak geçen aylarda tekrar kırmızı noktalar çıktı. böcek ısırığından şüphelendik ve evi ilaçlattık. bu arada evdeki diğer kişilerde hiç bir sıkıntı yok. evi ilaçlatmamıza rağmen kızımın her yerinde bu kırmızılıklardan çıktı... köy evimiz var ve son zamanlarda çimenlerle çok haşır neşir oldu kızım. doktor da tırtıl vs değdiyse bütün vücudunu kabartabilir dedi. ancak benim içime sinmedi bu cevap. hala aynı şekilde kırmızı benekler var kızın vücudunda. şampuanını da değiştirdim daha bu hafta takip edicem.

ne ateş, ne halsizlik, ne kaşıntı hiç biri yok bu arada..

bir de eşimin ailesinde uyuz çıkmıştı. kayınvalidem kaşınıyordu sürekli ama biz ağır grip geçirdiği için içtiği antibiyotiklere yormuştuk. kendisi doktora gitmiş ancak uyuz tanısı konulmamıştı. daha sonra dermatologa gidince onlar cihazla bakıp uyuz olduğunu anlamışlar. bu süre zarfında biz gidip geldik ancak tuvaletini kullanmıyorduk zaten. eşimin kollarında kaşıntı oldu daha sonra geçmişti. şu an hiç birimizde birşey yok eşimşn ailesine de epeydir gitmiyoruz.

kafayı yemek üzereyim. başına böyle bir olay gelen var mı? hem özele hem devlete gittim. alerjik reaksiyon ve böcek ısırığından öte gidemediler. her gün böcek mi ısırıyor bu kızı anlamadım? ya da alerjik reaksiyon ise neye? artık muane etmek yok. öyle bakıp gönderiyorlar iyice sinirlerim larçka oldu. izmirde ikamet ediyorum önerisi olan var ise değerlendirmek isterim.

Eklentiler

• WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 14.45.17_58bc00fb.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 14.45.17_58bc00fb.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 148
  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 14.45.16_85d09330.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 14.45.16_85d09330.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 972
  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 14.45.17_2ec8f0cd.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 14.45.17_2ec8f0cd.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 396
Çok benzer süreçlerden geçtik oğlum 2 yaşını geçti. 6 aylıkken başlamıştı. Lezyonlar da benziyor. Biz biyopsiye kadar yaptırdık. Sonuç yok. Bir doktor "bazen çocukların bağışıklık sistemi böyle saçmalar" demişti. En mantıklı seçenek o kaldı elimizde. Hala tanımız yok neredeyse 2 sene olmuş. Çıkıyor uzun süre aylarca kalıp sönüyor. Onkologlara kadar gezdik biz. Eğer çıktıktan sonra sönüyorsa çok tehlikeli bir şey olmayacağı yüksek ihtimal. Halsizlik, neşesizlik, kilo verme, ateş yoksa inşallah kötü bir şey de değildir. Çok geçmiş olsun

Back