Kızımın hayvan sevgisi...

lion mother

Rabbi temmim bi'l-hayr .
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
1.952
2.416
133
Merhabalar.. 4bucuk yaşında kızım var. Uykuyu sevmiyor, yemek yemeyi sevmiyor, yerinde duramıyor.. yemeden nasıl bu kadar hareketli olabiliyor anlamiyorum. Pedogaga götürdüm kagit kalem verdi biseyler yazdirdi sordu oynatti,yasına göre zekasının ileride olduğunu üstüne gitmemi kendi kendine duzelecegini soyledi ama ana yüreği iste yemek yese yeter benim için şimdide kedi, köpek, kuş, balık,tavşan istiyorum diyor hergun ağlıyor. Camdan kedi görünce dışarda üşüyor ben yemek yemem kedide yemek yemeli yazık diyor. Bi kaç kere çıkardım yemek verdik su verdik hırkasını üzerine örttü ama daha çok istemeye başladı. Geçende avustralya yangınında koalalari gördü çok üzüldü lütfen baba onları getirelim bakalim diye 2 gün ağladı vicdanlı olması hayvanlara karşı sevgisi beni çok mutlu ediyor ama iste o üzülüyor en sonda semender istiyorum dedi belgeselde görmüş ben karaciğer hastasiyim oğlumda prameture doğdu bagisikliligi çok düşük hemen hastalaniyor evde beslememiz doğru değil. Bide bize alistiktan sonrada bisey olursa nasil bırakırım vicdanim el vermez.Ne yapacagimi şaşırdım. Cok uzuluyor hergun agliyor. Ne önerirsiniz

Kiziniz cok istiyor diye once eve hayvan alip sonra sakin sokaga geri birakmayin demeye geldim. Hayvan eve bir kere alisinca sokaktaki yasam sartlarina bir daha uyum saglayamiyor, olume terk edilmis oluyor ustune bir de terk edildigi icin duygusal anlamda da zarara ugruyor. Belki her gun duzenli olarak kapinizin onune kizinizla beraber mama ve su birakabilirsiniz.

Kesinlkle öyle. Yazımdaysa belirttim bırakamam vicdanım el vermez. Sitede oturuyoruz yasak baya yurumemiz gerekiyor sokaga cikmamiz için hergun gidemiyoruz malasef önceden gecekondularda ne güzeldi her hayvandan vardı kapımızın önünde. Simdiki cocuklara çok üzülüyorum

Semender mi istiyor o olmaz tabii ama bence evde hayvan beslenmeli. Benim de kızım var bir de patili kızım var. Kardeş kardeş geçiniyorlar. Tavşanın bakımı zor kuşu sevmek zor balık sadece bakmalık ama sevimli bir hayvan. Bence kedi yada köpek alın

Masallah ne güzel .. en çok istediği kedi zaten. Kendimide geçtim aslında oğlum icin daha once sormuştu doktor evde hayvan varmi beslemeyin diye

Masallah ne güzel .. en çok istediği kedi zaten. Kendimide geçtim aslında oğlum icin daha once sormuştu doktor evde hayvan varmi beslemeyin diye
Vallahi haydar munci diye bir sayfa var. Sayfanın sahibinin acayip tatlı bir kızı iki de kedisi var ve kızının da alerjisi varmış ama şu an çocuk gayet sağlıklı. Nasıl yaptı bilmiyorum ama ne kızından ne de patili çocuklarından vazgeçmiş

Bir bakayım sayfaya . Sonradan bisey olursa diyede korkuyorum o vebali alamam geri bırakamam

Ben de çok istemiştim köpek. Ev şartları uygun olmadığından alamamıştık. Sorumluluğunun farkında değildim o zamanlar. Şimdi kendi evime bile alamıyorum ya iş koşuşturmacasında ihmal edersem diye korkumdan. 2 gün aralıksız ağlayıp hasta olduğumda muhabbet kuşu almışlardı. Uzun yıllar bizle kaldı, kanser olup öldüğünde de günlerce ağlamıştım. Yaşasaydı her gün canı acıyacaktı öyle olmasını mı isterdin diye sakinleştirmişlerdi. Hafızamda o kadar net ki hepsi. En sonunda kaplumbağa alındı. Onun bakımını ben yapıyordum, hassas diş fırçasıyla kabuğunu fırçalıyordum ah ne günlerdi. Bence kaplumbağa alabilirsiniz. Bir de babam barınağa götürürdü (11 yaşındaydım o zamanlar) beraber besleme yapardık. Dönerken keşke eve götürsem diye ağlardım ama tüm günü beraber geçirdiğim için de mutlu olurdum. Belki kızınız adına her ay barınağa mama bağışlarsınız, beraber götürürsünüz o zaman daha iyi olur.

Cocuktan once de evde evcil dost varsa ve cocuk evcille buyurse harika birsey ama sirf cocuk tutturuyor agliyor diye eve sokulan hayvan kesinlikle olmaz diyorum ben, 4 yasinda cocuk kedi, kopek sorumlulugu almayacak hersey size kalacak bir sure sonra ugrasamayip sahiplendirmeye calisacaksiniz boşuna bitakmam etmem demeyin, kedi kopek oyle basot degil +1 cocuk daha demek.

Haftada bir gun belirleyip sokak hayvanlari besleme gunu yapabilirsiniz. Nasil ki agliyor diye eve semender almiyorsaniz kedi, kooekte almayin lutfen.

Bu arada o sevgisi varsa ne yapsanız durduramazsınız. Ben de annem izin vermiyor diye evde karınca uğur böceği falan bakıyordum. Yani pek şey olmuyordu tabii de...hayvan sevgisi ne yaparsın
Bunun farkındayım oyuncağını bile kabul etmedi . Önüne geçemeyecegim galiba. Gecekondu tarzı evlere bakayim bari

Konuyla alakasız ama semenderle de çok tatlı gerçekten Beslenebilse güzel seçenek olabilirlerdi o kocaman gözleriyle

Eşim sanayide çalışıyor oraya köpek aldi barınakta yakın yazın götürüyordu ondan sonra daha çok alıştı zaten havalar biraz ısınırsa daha iyi üstesinden geleceğiz diye umuyorum.

Konuyla alakasız ama semenderle de çok tatlı gerçekten Beslenebilse güzel seçenek olabilirlerdi o kocaman gözleriyle
Ay vallahi kızım diyene kadar ne olduğunu bilmiyordum o neymiş ki dedim birde baktım ne göreyim birde solucanla besleriz anne onu çok tatlı degilmi diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…