Kızımın hayvan sevgisi...

Çok şeker ya, ben de küçükken bir ara tutturmuştum ben zürafa istiyorum diye. Zürafa da zürafa diye ağlıyordum hatta bir keresinde ağlayarak anneannemi aramıştım anneanne babamla annem bana zürafa almıyor sen alır mısın diye

Hepsinin farkındayım. Umarım çare buluruz

görse hemen ister hiç şüphesiz aynı şekilde annemi aradı annemde hiç kıyamaz. Bari kuş alalım sorun çıkarsa ben alırım dedi oda kuş arıyor bi yandan çok renkli olacakmış bide 2 tane olacakmış

Alerjiniz ya da engel bir hastalığınız varsa tüylü bir can edinmeyin gerçektende büyük vebal çünkü sonradan bırakmak zorunda kalmak. Semender besleyebilirsiniz, biz çocukken beslemiştik ama kızınız çok küçük, seveyim derken zarar verebilir. En iyi seçenek şu an balık gibi görünüyor ya da su kaplumbağası. Hamster diyeceğim ama sonuçta o da tüylü ve talaşı çok toz çıkartıyor, alerjik bünyeler için sıkıntılı.

Evcil beslemek bir çocuk sorumluluğu daha demek kizim bir buçuk yaşındayken aşırı kedi sevgisi yüzünden sokaktan kurtarılmış bir Ankara kedisi sahiplendik başlarda çok iyi geçiniyorlar di kedide daha bebek olduğu için çok uysaldi günün büyük kısmı uyuyordu seslenildiginde pek oralı olmuyordu veteriner kontrolünde büyük ölçüde sağır olduğu ortaya çıktı ve öğrendik ki beyaz ırk kediler pek çocuk sevmezmiş daha doğrusu çocuklari kiskanirlarmis bir iki ay sonra aralarında kardeş kavgaları başladı birbirlerinden oyuncak kiskanmaya başladılar kızımda kedimizde bir müddet sonra birbirlerine zarar vermeye başladılar biz 5 ay dayanabildik çünkü kedimiz artık kızımın yüzüne saldırmaya kızımda kedinin sürekli kuyruğunu çekmeye başladı büyük çocukları olan başka bir aileye sahiplendirmek zorunda kaldık birlikte büyüsünler çok istedim ama olmadı eğer kedi sahiplenirseniz çocuklarla iyi geçinen bir ırk tercih edin benim kızım 5 yaşında şimdi yine deli gibi kedi istiyor ama benim cesaretim yok artık, kavgalar başladıktan sonraki süreçte 2 çocuğum var ve aralarını sürekli düzeltmeye çalışan anne gibiydim sonrasında evde ceviz kurdu besleyip kelebek çıkarttık salyangoz besledik şimdi bahçemize gelen sokak kedisini besliyoruz bende kaplumbağa, balık
, kuş ve köpek beslemistim bekarken.Sizin iki çocukla daha zor kızınız evcilin sorumluluğunu alabilecek yaşa geldiğinde sahiplenirseniz sizin için daha iyi olur ben öyle yapmayı düşünüyorum kızıma kalsa ev hayvanat bahçesinden farksız olur çünkü her türlü hayvanı evde beslemek isteyen bir çocuk İnşallah bu merhametleri hiç eksilmez

Su kamplumbağasiyla balık aynı yerde kalabilirmiki ikisi bi arada daha mantıklı geldi. Hamstere unutmusum onuda istedi dün park gibi kafesi var diyor birde

Bence kizinizi karsiniza alıp anlatın. Onların doğal yaşam alanları var. Eve hapsedersek mutlu olamazlar deyin. Beraber kulübe yapıp koyun mesela bak bunun içine girerler üsümezler deyin. Çocuğunuza hayvanların doğal yaşam alanlarında mutku olduğunu anlatırsanız sorun kalmaz

O duruma düşmeyi asla istemiyorum. Benimde küçükken birsuru tavsanim köpeğim ördeğim kuzum vardı. Hala aklıma geldikçe duygulanirim. Gecekondularda rahattık iste şimdi binalarda birde 2 çocukla onu alıştırma süresi var . Evde namaz kılınıyor tuvalet egitimi çok önemli bizim için

Anlattım . Besleyenler var ama diyor sürekli beni duymak istemiyor. Dediğim gibi eşim sanayide yapmıştı klübe köpek almıştı şimdi soğuk olduğu için gidemiyor

Su kamplumbağasiyla balık aynı yerde kalabilirmiki ikisi bi arada daha mantıklı geldi. Hamstere unutmusum onuda istedi dün park gibi kafesi var diyor birde

Kaplumbağa balıklara saldırabilir ve ciddi zarar verir ısırırsa, o yüzden kesinlikle ayrı olmalı. Hamster çok şirin ama küçük bir çocuğa göre çok hızlı, severken başbaşa bırakırsanız evde saatlerce hamster ararsınız :)) ama alerjime zararı olmaz derseniz, denetim altında kızınız çok eğlenir, hele ki topuyla eve saldığınızda :)

Anlattım . Besleyenler var ama diyor sürekli beni duymak istemiyor. Dediğim gibi eşim sanayide yapmıştı klübe köpek almıştı şimdi soğuk olduğu için gidemiyor
Besleyenlerin yanlış yaptığını anlatın.Hatta belgeseller de şu kızak köpeklerini gösterin onların kürkü çok kalın olduğu için ev hayatında mutsuz olurlar deyin.Kuşların uçtuğu belgeselleri gösterin onu bir kafese hapsetmek yanlış deyin.
Ki zaten kuş beslemek vs.. yanlış hayvan doğa da özgür olsun 10 yıl değilde 8 yıl yaşasın.Ben üzülüyorum kafesteki kuşlara,fanustaki balıklara.Aslında kedi ve köpekleri de evde beslemek yerine herkes bir kap mama su koysa aç hayvan kalmayacak.Bu şekilde anlatabilirsiniz.

Çocuklar ne kadar masum yaa Ben de ayıcığım üşümesin diye üzerine battaniye örterdim.

Ya böyle deyince bende hevesleniyorum

Aynı düşüncedeyim aslında. Bahçede dışarda beslemek hem onlar için hem bizim için daha iyi

ben karaciğer hastasiyim oğlumda prameture doğdu bagisikliligi çok düşük hemen hastalaniyor evde beslememiz doğru değil.

Hayvanların bağışıklığa zarar verdiği, hasta ettiği bilgisini size kim verdi?
maşallah yavruya inşallah hep böyle vicdanlı ve merhametli olur.
Eve bir kedi sahiplenin. O zaman görün neler değişiyor hayatınızda. Aşılı bir hayvan( kedi köpek fark etmez) hiçbir zarar vermez. Ben yıllardır kedilerin içindeyim evimizde de var Allah yokluklarını göstermesin. Bağışıklığım düşük değil, alerjim de onlar sayesinde oluşmadı. Büyük yanılgı içindesiniz.

Bizim evimiz aile apartmani bahçeli bir müstakil olduğu için bahçeye alısan bir sokak kedisi biraz olsun yaramiza tuz bastı onu besliyoruz onunla oynuyor uysal bir hayvanda şükür, evde büyüyüp sorumluluk alacağı yaşa kadar kedi almayacagimi söyledim ikna oldu gibi ama sizin kızınız gibi sürekli başka bir alternatif hayvan isteğiyle geliyor civciv kedi köpek hamster kaplumbağa kuş papağan diyorum ya bir hafta salyangoz bile besledik onları besleyip islattık salyangoz dışkısı bile temizledim kedinin tuvalet eğitimi zor değil ondan çekinmeyin düşünürseniz doğası gereği temiz hayvan bizim evimizdede namaz kılınıyor ama büyük sorumluluk

Hayvanları sevmesi ve merhameti gerçekten çok çok sevimli
Diğer arkadaşların da dediği gibi belki bir kediciğe yuva ve aile olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…