Kızımın hayvan sevgisi...

Hastaliginiz ve bebeğiniz için zararlı mi bilmiyorum ama kedi de alabilirsiniz. Oyun arkadaşı olur o yedikce kendisi de yer falan.. Benim de kedim var evdeki herkes bayılıyor çok seviyoruz onu 💓 beraber uyuyorum, aglayinca gelir mirmir yapar, ben hastayken sabaha kadar basımda beklemişti, o hastalanınca bende ağlamiştim uyumamiştim hic. Nasıl güzel. Canım kızım çok seviyorum onuuu (maşallah)Eki Görüntüle 2578308

ALLAAAH! 😍

Kızınız çok istese de tüm sorumluluk sizde olacak. Buna emin olun. Sizi ne gibi şeylerin beklediğini iyi düşünün.

Hayvanlar çocuk gibi ilgi isterler. Bir de bebek varmış evde. İlgilenebileceğinizi sanmıyorum.

Ben enine boyuna düşünmeden kararsız bir psikolojiyle hayvan sahiplenmeyi doğru bulmuyorum.
Ben bu sorumluluklar yüzünden hayvan sahiplenmiyorum mesela.

Kızınız çok istese de tüm sorumluluk sizde olacak. Buna emin olun. Sizi ne gibi şeylerin beklediğini iyi düşünün.

Hayvanlar çocuk gibi ilgi isterler. Bir de bebek varmış evde. İlgilenebileceğinizi sanmıyorum.

Ben enine boyuna düşünmeden kararsız bir psikolojiyle hayvan sahiplenmeyi doğru bulmuyorum.
Ben bu sorumluluklar yüzünden hayvan sahiplenmiyorum mesela.
Taşınmaya kadar verdik bahçeli daire yada müstakil ev 🥰

canım benim ne kadar empatik bir çocuk.
benim kızımda küçükken öyleydi. şimdi vegan asla hayvanları yiyemem diye dolaşıyor. et süt yumurta balık kesinlikle tüketmiyor.
earthlings diye bir belgesel izledi, yaklaşık birbuçuk saat. tabi hepsini bir kerede izleyemedi. yaklaşık hergün on dakikasını izlemeye yüreği dayandı. bunu izleyen zaten hayvanlara başka gözle bakar diyor.
benim içim dayanmadı, izleyemedim.

canım benim ne kadar empatik bir çocuk.
benim kızımda küçükken öyleydi. şimdi vegan asla hayvanları yiyemem diye dolaşıyor. et süt yumurta balık kesinlikle tüketmiyor.
earthlings diye bir belgesel izledi, yaklaşık birbuçuk saat. tabi hepsini bir kerede izleyemedi. yaklaşık hergün on dakikasını izlemeye yüreği dayandı. bunu izleyen zaten hayvanlara başka gözle bakar diyor.
benim içim dayanmadı, izleyemedim.
Bir bakayım bende. Sanırım benim kızımda öyle olacak et yemegi olunca neyden yapıldı bu diyor sürekli 🤦🏻‍♀️

Bağışıklığa bire bir kedi köpek. Evde iki köpek bir kedi bahçede 2 köpeğimiz var. Kızım 2.5 yaşında. 💜🧿

Eklentiler

• 9A58A9F5-F1DD-4BAB-BD6D-F1A6B4D9F1C6.webp
    9A58A9F5-F1DD-4BAB-BD6D-F1A6B4D9F1C6.webp
    63,7 KB · Görüntüleme: 39
Merhabalar.. 4bucuk yaşında kızım var. Uykuyu sevmiyor, yemek yemeyi sevmiyor, yerinde duramıyor.. yemeden nasıl bu kadar hareketli olabiliyor anlamiyorum. Pedogaga götürdüm kagit kalem verdi biseyler yazdirdi sordu oynatti,yasına göre zekasının ileride olduğunu üstüne gitmemi kendi kendine duzelecegini soyledi ama ana yüreği iste yemek yese yeter benim için 😥 şimdide kedi, köpek, kuş, balık,tavşan istiyorum diyor hergun ağlıyor. Camdan kedi görünce dışarda üşüyor ben yemek yemem kedide yemek yemeli yazık diyor. Bi kaç kere çıkardım yemek verdik su verdik hırkasını üzerine örttü ama daha çok istemeye başladı. Geçende avustralya yangınında koalalari gördü çok üzüldü lütfen baba onları getirelim bakalim diye 2 gün ağladı 😥vicdanlı olması hayvanlara karşı sevgisi beni çok mutlu ediyor ama iste o üzülüyor 😥 en sonda semender istiyorum dedi belgeselde görmüş 🤯 ben karaciğer hastasiyim oğlumda prameture doğdu bagisikliligi çok düşük hemen hastalaniyor evde beslememiz doğru değil. Bide bize alistiktan sonrada bisey olursa nasil bırakırım vicdanim el vermez.Ne yapacagimi şaşırdım. Cok uzuluyor hergun agliyor. Ne önerirsiniz 😥

Sizin karaciğer hastalığınızla ya da oğlunuzun prematüre doğmasıyla hayvan bakmanın ne alakası var anlayamadım? Örneğin bir kedinin aşılarını sağlık kontrollerini yaptırdığınız sürece size ne gibi bir sakıncası olabilir bunu araştırdınız mı? Benim kız kardeşim alerjik astım. Evimizde 2 kedi 4 papağan var. Sürekli onlarla ve asla sakınmıyor. Doktoru hayvanların bakımı yapıldığı sürece sıkıntı olmayacağını söyledi. Kaç senedir gayet iyi. Ama sorumluluk alamayacaksınız, daha sonra vazgeçeceksiniz evinize hiç almayın tabi. Ama kızınızın bu yanını kaybetmeyin

Merhabalar.. 4bucuk yaşında kızım var. Uykuyu sevmiyor, yemek yemeyi sevmiyor, yerinde duramıyor.. yemeden nasıl bu kadar hareketli olabiliyor anlamiyorum. Pedogaga götürdüm kagit kalem verdi biseyler yazdirdi sordu oynatti,yasına göre zekasının ileride olduğunu üstüne gitmemi kendi kendine duzelecegini soyledi ama ana yüreği iste yemek yese yeter benim için 😥 şimdide kedi, köpek, kuş, balık,tavşan istiyorum diyor hergun ağlıyor. Camdan kedi görünce dışarda üşüyor ben yemek yemem kedide yemek yemeli yazık diyor. Bi kaç kere çıkardım yemek verdik su verdik hırkasını üzerine örttü ama daha çok istemeye başladı. Geçende avustralya yangınında koalalari gördü çok üzüldü lütfen baba onları getirelim bakalim diye 2 gün ağladı 😥vicdanlı olması hayvanlara karşı sevgisi beni çok mutlu ediyor ama iste o üzülüyor 😥 en sonda semender istiyorum dedi belgeselde görmüş 🤯 ben karaciğer hastasiyim oğlumda prameture doğdu bagisikliligi çok düşük hemen hastalaniyor evde beslememiz doğru değil. Bide bize alistiktan sonrada bisey olursa nasil bırakırım vicdanim el vermez.Ne yapacagimi şaşırdım. Cok uzuluyor hergun agliyor. Ne önerirsiniz 😥

Sizin karaciğer hastalığınızla ya da oğlunuzun prematüre doğmasıyla hayvan bakmanın ne alakası var anlayamadım? Örneğin bir kedinin aşılarını sağlık kontrollerini yaptırdığınız sürece size ne gibi bir sakıncası olabilir bunu araştırdınız mı? Benim kız kardeşim alerjik astım. Evimizde 2 kedi 4 papağan var. Sürekli onlarla ve asla sakınmıyor. Doktoru hayvanların bakımı yapıldığı sürece sıkıntı olmayacağını söyledi. Kaç senedir gayet iyi. Ama sorumluluk alamayacaksınız, daha sonra vazgeçeceksiniz evinize hiç almayın tabi. Ama kızınızın bu yanını kaybetmeyin

Kediyi kesinlikle tavsiye etmiyorum ciftlesme donemlerinde cok sikintili oluyolar.kisirlastirmak caiz degilmis tuyu desen havalarda ucusuyo benim oglumda tutturdu kedi diye sokaktan aldik 2 ay durdu ciftlesme donemiydi evden kacti cok uzulduk oglumla ikimizde agladik siz bu sikintilari yasamayin diye yazdim simdi sultan papagani aldik cok tatli bisiy kesinlikle tavsiye ediyorum suan omuzumda beraber yaziyoruz

Çok hassas,merhametli ve yaşına göre fazla zekalı çocuğunuz hayvan istiyorsa sahip olmamalı bence.
Bahçeli eve taşınacağınızı söylemişsiniz, doğada bir sürü hayvan var uzaktan beslesin, sevsin. Çok hassas, merhametli ve fazla zekalı bir çocuğa hayvan sahiplenmek iyi gelmez.

Kediyi kesinlikle tavsiye etmiyorum ciftlesme donemlerinde cok sikintili oluyolar.kisirlastirmak caiz degilmis tuyu desen havalarda ucusuyo benim oglumda tutturdu kedi diye sokaktan aldik 2 ay durdu ciftlesme donemiydi evden kacti cok uzulduk oglumla ikimizde agladik siz bu sikintilari yasamayin diye yazdim simdi sultan papagani aldik cok tatli bisiy kesinlikle tavsiye ediyorum suan omuzumda beraber yaziyoruz
caiz değil derken? Anlayamadım o kısmını.

Ilerki sayfalarda detaylı anlattım nedenini 🤷🏻‍♀️

Çok hassas,merhametli ve yaşına göre fazla zekalı çocuğunuz hayvan istiyorsa sahip olmamalı bence.
Bahçeli eve taşınacağınızı söylemişsiniz, doğada bir sürü hayvan var uzaktan beslesin, sevsin. Çok hassas, merhametli ve fazla zekalı bir çocuğa hayvan sahiplenmek iyi gelmez.

neden? Toz pembe mi büyümek zorunda merhametli çocuklar? Bu hayatta acıyla hiç karşılaşıp kaybetme nedir öğrenmeyecekler mi? Ya da canı yanmayacak mı? Fanusun içinde büyüyüp kötülüklerden acılardan uzak mı duracak? Elbette ki sahip olmalı bir evcil hayvana. Elbette sorumluluğunu öğrenmeli. İstedi sahip oldu ise yemeğini yedirmeli, vakit geçirip ilgilenmeli. Elbette bir şeylerin de bedeli var. Bu hayatta hangimiz dümdüz yaşadık da çocuklarımız da öyle büyüyecek? Ben hayatımda kendim kadar merhametli kimseyle tanışmadım. Sürekli de hayvanlarla olduğum için acı çekiyorum. Evdeki 15 senelik köpeğim vefat etti ben hala her gece ağlarım. Hala kahroluyorum. Hala kendimden geçerek hıçkırıyorum. Ama daha zoru ne biliyor musunuz? Ya onu hiç tanımasaydım? Ya o benim oğlum olmasaydı? Ailem sizin gibi düşünüp onu bana getirmeseydi? Yapmayın. Böyle düşünmeyin lütfen.

Benim kızım da deliriyor hayvanlar için, her fırsatta gözyaşı döküyor ama almıyorum. Çünkü eninde sonunda bana kalıyor bakımı. Daha önce kuş ve balık besledik. Kuş aldığımız dönem öksürüğüm, hapşırığım hiç geçmedi ama ısrarla baktım aldık bir kere diye. Sonra öldü malesef, bir daha da almadım.
Bir arkadaşım var sürekli hayvan alıyor eve, maksimum birkaç hafta sonra bir şeyleri bahane ederek birilerine veriyor. Kendine göre çok mantıklı sebepleri ama benim sinirimi bozuyor. Şimdi yine kedi almış kızı istiyor diye, bunu da gönderdiğinde panter gibi atılacağım artık üstüne.

Kızınız cok tatli ama hayvan bakabilcek daha dogrusu,onun sorumluluğunu alabilecek yaşta değil. Ha 12 yasında olsaydı bir tane kedi ya da kopek alırdınız. Gündüz o gezdirirdi köpeği,aksam babası 🤷‍♀️ Benimde Allah'ın izniyle bir oğlum olcak. Bakalim nasil anlaşacaklar evde bitane minik köpegim var:anne::dondurma: kopegim cocuklardan haz eden bir köpek degil ama evdeki üye olcagi icin bebek alışır zannediyorum 😁 kızınızla sokak hayvanlarını beslemek cok guzel olabilir. Sanırım ona yetmez ama :)

sağlık sorunlarınıza istinaden en uygunu balık bence. tamam eline alıp sevemez ama belli ki bu sorumluluğu yaşamak istiyor. kolay gibi görünse de balıkta ciddi bakım istiyor. bence öyle birşey deneyin.

Back
X