Doğuma Hazırlık Kızımın ismi, oylar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kızımızın ismi hakkında sizin yorumlarınız neler?

• Ankete Katılan
    43
  • Anket Kapalı .

aselcik

HOŞGELDİN KIZIM
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
933
0
46
Diğer
kızlar biliosunuz kızımıza ASEL ismini koycaktık. ama o kadar olumsuz eleştiri aldık ki artık değiştirsemmi die düşünmeye başladım. aslında biz bu ismi eşimle daha nişanlıyken beğnmiştik o yüzden ASEL olmasını çok istiodum ama eleştiriler karşısında ikinci bi seçenek düşünmeye başladım..

şimdi YAĞMUR die düşünüoruz eşimle isimlerimize uysun die. UĞUR - AYNUR- YAĞMUR... ama aklımın bi köşesinde hala ASEL var.

sizler ne düşünüosunuz bu konuda. bilmeyenler için sölim asel arapçada bal demek. bal kızıma bal gibi bi isim demiştim ama ikileme düştüm. bana yardımcı olur musunuz?

ASEL mi YAĞMUR mu? yoksa ikisi de güzel deil başka bi isim koyun mu diosunuz? varsa isim önerilerinzi de alabilirm..

şimdiden teşekkür ederm hepinize..

yağmur olurdu benim tercihim....ben şahsen türkçe ve söylendiği zaman anlaşılan isimler koymaktan yanayım..."asel" diyeceğinize "bal" deyin bence....ha bal deyince herkese garip gelecektir çünkü türkçedir anlaşılıyor asel dediğinizde arapça olduğu için kimse anlamayacak ve garip gelmeyecek..

anlamı çok güzelmiş aslında ama bence kulağa çok hoş gelmiyor ve arapça bu yüzden yağmuru tercih ederdim...severken "bal kızım" diye seversiniz...

tercih sizin ama, siz sesleneceksiniz seveceksiniz eğer çok istiyorsanız etrafı boşverin derim ben....

Son düzenleme:
Canım bu isme hevesliysen başkasının ne konustugunu bosver senin yavrun 9 ay o eziyeti sen cekiosun ismini koymak da senin hakkın..
Ama şu da var YAĞMUR ASEL de fena değil gibi ? hım

canım benim yaa.. millete isim beğendiremezsin ki hiç bir zaman. o çocuğu sen doğuracaksın ve en çok sen çağıracaksın koyacağın isimle.. bu nedenle kimse kusura bakmasın, sen ne ismi istiyorsan o ismi koyarsın.. daha doğmadan milletin ne dediğiyle etkileme çocuğunu.. insana en çok zarar veren ve en nefret ettiğim mevzuudur bu milletin ağzı.. milletin ağzı yüzünden kaç tane anneyi teskin ediyorum günde bilemezsin.. o yüzden asel koy.. beğenmeyen kendi çocuğuna koymasın..

Asel koymazsanız hep ıcınızde kalacak.En ıyısı sız ıkısını de koyun.

Tek basına Asel koydugunuzda emın olun ılerıde hep kızınıza ısmının anlamı ne yoksa nufus memuru Aysel yazacagına Asel mı yazmıs sorusuna muhattap kalır.

Hem Asel olsun ıcınızde kalmasın hem yagmur olsun kımseye laf dusmesın.

Hepsınden onemlısı uzunnnn hayırlı mutlu bır omru olsun....

canım benim yaa.. millete isim beğendiremezsin ki hiç bir zaman. o çocuğu sen doğuracaksın ve en çok sen çağıracaksın koyacağın isimle.. bu nedenle kimse kusura bakmasın, sen ne ismi istiyorsan o ismi koyarsın.. daha doğmadan milletin ne dediğiyle etkileme çocuğunu.. insana en çok zarar veren ve en nefret ettiğim mevzuudur bu milletin ağzı.. milletin ağzı yüzünden kaç tane anneyi teskin ediyorum günde bilemezsin.. o yüzden asel koy.. beğenmeyen kendi çocuğuna koymasın..

vereliniortak katılıyorum arkadaşa

çoçugum olcakta ismi başkasına sorucam asla:1shok:

kendim koyarım zevkle

Canım bu isme hevesliysen başkasının ne konustugunu bosver senin yavrun 9 ay o eziyeti sen cekiosun ismini koymak da senin hakkın..
Ama şu da var YAĞMUR ASEL de fena değil gibi ? hım

Asel koymazsanız hep ıcınızde kalacak.En ıyısı sız ıkısını de koyun.

Tek basına Asel koydugunuzda emın olun ılerıde hep kızınıza ısmının anlamı ne yoksa nufus memuru Aysel yazacagına Asel mı yazmıs sorusuna muhattap kalır.

Hem Asel olsun ıcınızde kalmasın hem yagmur olsun kımseye laf dusmesın.

Hepsınden onemlısı uzunnnn hayırlı mutlu bır omru olsun....

evet diğer seçenek olarak ikisini birden koymayı da düşündüm aslında...

ahhh tubacım bu milletin ağzı var ya beni delirtio.keşke böle çok konuşanların düğmelerine basıp seslerini kısabilsek.. içimden made çok biliosunuz yapın bi bebek koyun güzel bi isim dmek gelio ama zor tutuorm kendimi..

tabiki asel valla aklımda ya sen koymazsan ben koyucam kızıma ıkıncı ısım nerdeysekaydirigubbakcemile3

Arkadasım yenı fark ettım.

Bak sımdı az once dedım ya her ıkısını de koy dıye.

Sen buradakı nıckını bıle bu ısım uzerınden almıssın.

Gel sen mıllet ne derse desın hayal ettıgın ısımden vazgecme.

Ne yanına ısım ekle ne de baska bır ısım dusun.

Sızın hayallerınızdekı kızınızın adı da Asel'mış.

Hadı kendınıze haksızlık ettınız hayallerın suçu ne?

Benım gozumde kızının adı Asel opuyorumnanaktan

bence asel koy canım,

bu ismi çok beğendiğim için veya diğerlerini beğenmediğim için demiyorum ama sadece nişanlıykenden beri beğendiğiniz bi isim olduğu için diyorum. önemli olan sizin beğenmeniz. başkasının ne dediğini boşver. zamanla alışıyolar. benim oğluma da bela dediler dediler sonra alıştılar. biz de sizin gibi ilk evlendiğimiz zamanlarda beğenmiştik bera ismini. doğuncaya kadar kimseye söylemedik. doğunca da bu işte bu bera dedik herkese. oldu bitti. kimse yorum yapamadı...şimdi kimse sormuyo bile ne isim koycaksınız diye...:)

Ben Asel dedim...
Çünkü senin bu ismi çok istediğini biliyorum...
Ama Durunun önerisi de güzel her ikisini de koyabilirsin...

bizde eşimle 2 ismi çok beyenip kararsız kalmıştık birisi eymen di bebek doğunca annem eymen hem kız hem erkek ismi o deyince öbürünü koyduk oda çok güzeltabiki ama içimde kaldı işte keşke diyorum şimdi
sen madem beyenmişsin benim gibi sonradan keşke dememek için Asel koy çünkü sen doğurucaksın

evet semacım çok istiorum asel'i gönlm aselden yana ama eşim olumsuz yorumlardan o kadar etkilendi ki başka bişe mi koysak dio o da artık canım yaaa..

beraser aslına en iisni yapmışsınız doğana kadar kimseye sölememekle. ahh ben tutamadım dilimi..

aynurcum bencede asel koy hayatım hem çok güzel hem değişik,hemde içinde kalmaz ama dediğin gibide yağmurda sizinle çok uyumlu onuda ekletebilirsin ama bence aselden vazgeçme

bizde 1-2 kişiye söledik pek beğenmiyorlarmış gibi durdular bizde sölemiyoruz hiç yani öle şartlı olarak değilde karar veremedik daha diyoruz yoksa söleriz yani,doğduğunda duysunlar süpriz olur işte kimene çocuk benim

aynurcum bencede asel koy hayatım hem çok güzel hem değişik,hemde içinde kalmaz ama dediğin gibide yağmurda sizinle çok uyumlu onuda ekletebilirsin ama bence aselden vazgeçme

bizde 1-2 kişiye söledik pek beğenmiyorlarmış gibi durdular bizde sölemiyoruz hiç yani öle şartlı olarak değilde karar veremedik daha diyoruz yoksa söleriz yani,doğduğunda duysunlar süpriz olur işte kimene çocuk benim

ahhh canım ahhh beğenmeyenler burun kıvıranlar kendi çocuklarna ne isim koyuyolar sanki.. milletin hepsini memnun etmek imkansız madem öle isteyen istediği gibi çağırsın.. haklısınız en iisi doğumda sölemek bende öle yapıcam artık doğuma kadar belli deil dicem..

Canım sen bu ismi çok sevdiğin ve bebişne koymak istediğin için Asel'i işaretledim.
Kendi kızım olsa koyar mıydım dersen koymazdım ama bu bebiş senin ve içinden hangi isim geliyorsa onu koy.
Yağmur'u seçmedim çünkü herkeste olan bir isim en azından Asel duyulmamış hoş bir isim ama bence kızınıza iki isim koyun.
Nedense iki isim çok severim belkide bizim ailede herkesin bir göbek adı olduğundandır bilmiyorum.
Ama kızına Zeynep Asel, Ayşe Asel, Leyla Asel vb. ikili isimler yakışır diye düşünüyorum.
Nedense kız çocuklarına Zeynep, Ayşe, Leyla gibi eski isimleri çok yakıştırırım hep bir ağırlığı olduğunu düşünmüşümdür.
Yine söylüyorum bu bebiş senin ve bu ufaklığın ismine sadece annesi ve babası karar verir eğer eşinin aklında başka bir isim varsa Asel'le birlikte koyabilirsiniz böylece ikinizinde istediği olmuş olur.:)

bence de senin kalbinden hangi isim geçiyorsa onu ver canım.. o senin kızın.. kimse karışamaz.. benim dilama o kadar laf diyolar valla hemen susturuyorum.. kimseye bakma sen.. eşinde çok seviyomuş ismi hiç vazgeçme..

Back
X