20 haftalık hamileyim ve kızım oluyor, isim olarak Nefes adını düşünüyorum, eşimi daha ikna edemedim ama kısmet, samimi yorumlarınızı bekliyorum, kulağa nasıl geliyor, ilerde bir zorluk yaşarmı??? Teşekkür ederim
Selam, yorum bekledigin icin yaziyorum; ben hoslanmadim. Fakat cocuk sizin cocugunuz esinle hangi ismi sevdiysen onu takin. Biz oyle yaptik. Yani kendi tetcihiniz. Ben olsam baska bi isim dusunurdum. Eger nefes ismini takacaksaniz da insanlarin soru ve elestiri yagmurlarina hazir olun cunku benim oglum iki yasinda ama ben hala isim aciklamasi yapiyorum bazilarina. Gecen gun birine sinirlendim yine. Esime dedim ki bilseydim insanlarin benim oglumun ismini bu kadar dert ediceklerini baska bi isim bulurdu dedim. Sıkildim insanlara aciklama yapmaktan.
Oglumun ismi imran. Kiz ismi diye benimle cedellesenler cok oluyor. Biraz kuran okuyanlar hz imranin kim oldugunu bildigi icin aa cok guzel nerden akliniza geldi derken, kuran sayfasini acmayanlar kiz ismi diye tutturuyorlar. Halbuki duger musluman ulkere baksalar imranin erkeklere verildigini gorucekler.. Bi isnan da demez imran ne demek diye sormaz. Ben kaynaksiz hareket edecek biri degilim. Pardon da ben niye ogluma kiz ismi takayim?
Turk milleti herseyi birbirinr karistirmayi, her seye burnunu sokmayi cok sever.
Imrana mahsus bi durum degil bu, ebrar, eslem, eymen gibi isimler de koken itibariyla erkek ismidir.
Biz esimle oglumyn ismini cok severek taktik ki hala bizim icin cook ozel cagrisimlar yapiyor ama bazi insanlardan gercekten bunalmis durumdayim.
Elestiri yagmuruna hazir ol dedim cunku, burada bile begenmeyen cok olmus. Ben begenmedigim isim icin gidip de annesine hesap sormam, herkesin tercihi zevki kendine derim ama herkes boyle demez. Insanlar herseye karismayi cok seviyorlar. Eger insanlarin soylediklerini onemseyen biriysen, bikkinlik gelebilir bunu demek istedim.
Evet canım Türkçe olmalı tabii, ama kurandan diyerek aslında hiçbir anlamı olmayan ama anlam yüklenmiş isimlerede şiddetle karşıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?