Doğuma Hazırlık Kızımın ismine yorum bekliyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

benim hoşuma gitti cnm

canım Nefes değişik geldi kulağa hoş geliyo eşimde beğendi Nefes,Yaşam,Su,Güneş,Gece,Hayal,Yaz ve Güz bizim favorilerimiz olmazsa olmazlar

Şşşşt Nefeeeeeeesssssss nefesimi kesiyon heeeeeee diye laf atıldığında rahatsız olacağından ben hayır diyorum..

benim begendim kız bebek isimleri; azra, beyza, ırmak, yağmur, pelin. betül yağmur adında çevremdeki çocuklar var çok güzel, akıllı ve zekiler. maşallah diyorum oonları sevdikçe. bu isimler çok güzel.

eğer bir isim koyacaksanız bu sizin için anlamlı olmalı. Nefes ismi bence gayet anlamlı br çocuğum olsa koymayı düşünürdüm. son nefresinizi verene kadar çıkarsız art niyetsiz sevebilecek tek kişi çocuğunuz bence. güzel ve zevkli bir tercih. hayırlı ve uğurlu olsun. sağlıklı bir doğum yaparsın inşallah.

Selam, yorum bekledigin icin yaziyorum; ben hoslanmadim. Fakat cocuk sizin cocugunuz esinle hangi ismi sevdiysen onu takin. Biz oyle yaptik. Yani kendi tetcihiniz. Ben olsam baska bi isim dusunurdum. Eger nefes ismini takacaksaniz da insanlarin soru ve elestiri yagmurlarina hazir olun cunku benim oglum iki yasinda ama ben hala isim aciklamasi yapiyorum bazilarina. Gecen gun birine sinirlendim yine. Esime dedim ki bilseydim insanlarin benim oglumun ismini bu kadar dert ediceklerini baska bi isim bulurdu dedim. Sıkildim insanlara aciklama yapmaktan.

Çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap yazdığınız için, oğlunuzun ismini çok merak ettim demedende duramayacağım. Bir mahsuru yoksa paylaşırmısınız??? Birde nefes ismi ile ilgili nasıl soru ve eleştri gelebilir sizce??? Şimdiden olacakları merak ettiğim ve benim düşünemediğim birşey varmı diye soruyorum. cevap yazarsanız inanın çok sevinirim

Oglumun ismi imran. Kiz ismi diye benimle cedellesenler cok oluyor. Biraz kuran okuyanlar hz imranin kim oldugunu bildigi icin aa cok guzel nerden akliniza geldi derken, kuran sayfasini acmayanlar kiz ismi diye tutturuyorlar. Halbuki duger musluman ulkere baksalar imranin erkeklere verildigini gorucekler.. Bi isnan da demez imran ne demek diye sormaz. Ben kaynaksiz hareket edecek biri degilim. Pardon da ben niye ogluma kiz ismi takayim?
Turk milleti herseyi birbirinr karistirmayi, her seye burnunu sokmayi cok sever.
Imrana mahsus bi durum degil bu, ebrar, eslem, eymen gibi isimler de koken itibariyla erkek ismidir.
Biz esimle oglumyn ismini cok severek taktik ki hala bizim icin cook ozel cagrisimlar yapiyor ama bazi insanlardan gercekten bunalmis durumdayim.
Elestiri yagmuruna hazir ol dedim cunku, burada bile begenmeyen cok olmus. Ben begenmedigim isim icin gidip de annesine hesap sormam, herkesin tercihi zevki kendine derim ama herkes boyle demez. Insanlar herseye karismayi cok seviyorlar. Eger insanlarin soylediklerini onemseyen biriysen, bikkinlik gelebilir bunu demek istedim.

Son derece güzel bir isim bence İmran, ayrıca İmran bir erkek adıdır, ama herkes aynı oranda bilgi sahibi olmadığı için maalesef bilmeden eleştirmeye kalkıyorlar, oğlun ismiyle sağlıklı ve uzun yaşasın inşallah. sana çok katılıyorum insanlar karışıp eleştirmeyi kendilerine fazlasıyla hak görüyorlar. şuda var ki, ben ada melis zeynep yada herhangi başka bir isimde koysam insanlar niye bunu koydun şunu koysaydın ya diye yine söyleyecek bişeyler bulacaklar. Nefes, nefes işte adı üstüne belli bişey. yaşam kaynağı, bunu kabullendirmek için falan söylemiyorum ama ilerde insanların kızıma ve dolayısıyla bu ismi koyan olarak bana bunaltıcı sorular sormalarını da istemiyorum. zaten bunun için buradan siz değerli anne ve anne adaylarının fikirlerini almak istedim. Tekrar çok teşekkür ederim değerli yorumların için...

Son düzenleme:
Biraz zorlama bir isim gibi duruyor bence nefes. Biraz daha düşün derim ben. Farklı olsun diye bebeği yorma derim ben:)

nefes ilk söyleyişte ilk bakışta evet çok güzel ama bence isim olarak uygun değil bilmiyorum benim tercihimde herzaman dinen ve manan anlamlı olması çocuğun ileride taşıması alay edilmemesi çok önemli...

Evet canım Türkçe olmalı tabii, ama kurandan diyerek aslında hiçbir anlamı olmayan ama anlam yüklenmiş isimlerede şiddetle karşıyım

anladım canım benim önerilerim : sezgin,doruk,cemre,eren,derya,ekin,ilay,ayda,ayçin,ıraz :su kadar kuvvetli karaktere sahip olan diye duymuştum ırmak tan geliyor asıl kökeni, kıraçın kızının adı: elif ıraz mesela. nafia: yararlı insan,mali müşavir demek, Kz isimleri Bayan adlar ve anlamlar burdanda baaktım kendi ismimi bulamadım iki isim koyacaksan güzel olur ama karışabiliyor zor durumda kalmış biri olarak söyleyim.

isim koymak tabiki de anne ve babanın en doğal hakkıdır ama yorum istediğin için kendi fikrim kulağa çok hoş gelmediği tabi dediğim gibi yine de sizin bileceğiniz şey sağlıkla alırsınız inşallah bebeginizi kucagınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…