Doğuma Hazırlık Kızımın ismine yorum bekliyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Eymen erkek ismi değildir kız ismidir... Herkes erkek çocuğuna bu isimi versede aslında Hz. Ümmü Eymen Peygamber efendimizin hizmetçisi ve dadısı görevini üstlenmiş ve Resulullah’a ilk iman edenlerden olma şerefine nail olan mübarek bir kadındır...

Konu sahibi arkadaş Nefes ismini bende beğenmedim anlamı güzel olsada zorlama bir isim gibi duruyor

Son düzenleme:
nefes isim mi yahu hiç böyle bir isim duymadım
neden duyulmamış şeyler koymak için uğraşılıyo anlamam konu sahibi arkadaşım seni eleştirmek için söylemiyorum genele sesleniyorum.
ayşeye fatmaya haticeye noldu ki klasik falan diye düşünenler vardır ama ben böyle severim erkek çocuğunda ahmet mehmet falan olsun isterim bunlar ağırlığı olan isimler diye düşünüyorum
kardeşimin adını küçükken söyleyemezdik büyükbabamın adı çok yaşlı ismi sanki öyle gelirdi ama şimdi çok yakışıyo sanki çünkü adı gibi kendi de çok ağır bir çocuk huyu suyu ''yahya''

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ama gerçektende farklı olması için seçmiyorum bu ismi tamamen yaşam kaynağı ve can anlamlarına geldiği için düşünüyorum, vakit ayırıp yorum yazdığınız için çok sağolun

Nefes ismini duyunca aklima kücük sirlar diye bi dizi vardiya ordaki heves geldi o isimde sacma bence ...
Valla canim yanlis anlama ama bence nefes diye isim olmaz

Bana da Heves adını andırdı. :)

Nefes alay edilmeye çok müsait bir isim. Sırf yorum istendiği için yazıyorum, inanın Nefes adını ilk duyanların aklına sizin düşündüğünü mana en son gelebilir. :) Anlamı gerçekten güzel doğru, fakat toplumumuz ortada.
Nefes nefese, nefes al, nefesim kesildi, nefes ver, (nefes alış-veriş sesi) milyon şey yapılabilir.
Çocukluk evresini heba etmeyin yavrunun bence, gelir eve ağlar falan siz de üzülürsünüz sonra. :)
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah.

Şşşşt Nefeeeeeeesssssss nefesimi kesiyon heeeeeee diye laf atıldığında rahatsız olacağından ben hayır diyorum..

Aynen katiliyorum ! Sapik cok valla ee laf atmayada müsait bi isim bence

Hayırlı olsun ,sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Bana da çok sıcak gelmedi Nefes ismi belki fazla duyulmadığından.
Gerçi benim kızımın adını da kendi ailem dahil pek beğenmediler ama ben ve eşim seviyoruz.

Kizinin ismi ne merak ettim ? Bi sakincasi yoksa söylermisin canim? :)

Açıkçası bende çok merak ettim, belki bizede bir alternatif olur

çok fazla olumsuz yorum yapan var ama sen daha sürekli yorum istiyosun bu ismi koymak istediğin için olumlşu yorumlar gelsin istiyosun sanırım:) sonuçta karar senin boşver milletin yorumunu bu ismi koy gitsin :)

merhaba, anne babanin en ilk görevi bebegine güzel ve anlamini tasiyabilcegi bir isim vermektir.ki dinen buna yükümlüyüz.cocuklarimiza isim secerken kendi sevdigimiz isimlerden önce dikkat etmemiz gereken konular var.

1-ileride cocugun sevebilcegi, zorluk cekmeyecegi, alay konusu olmayacagi isimler secmek
2-anlami güzel oldugu kadar ,cocugun anlamini tasiyabilcegi isimler secmek.isimlerimizin anlamlari bizlerin yasamini ve karakterini cok etkiliyor.mesela anlam olarak cok agir olan isimler,gereken altyapi verilmezse cocuklari ilerliyen yillarda olumsuz etkiliyor karakter olarak.örnek vereyim hemen: teyzem bebegine muhammed Ali ismini verdi.ne yazik ki kuzenim ismini tasiyamiyor (( anlamla kisilikleri cok tezat!

isim vermek ebeveyn icin gercekten önemli bir görev.cocugunuzun hakkina giriyorsunuz cünkü.isim secerken onu okul yillarinda genc kizlik zamanlarinda zor durumda birakmiycak, ergenlik döneminde bunalima sokmuycak alay edilmiycek bir isim tercih etmenizi öneririm.Nefes anlam olarak agir bir isim.

Peygamber efendimizin hayatini incelerseniz Hz.Muhammed(SAV) efendimizin cemaatinden 2 kisinin ismini degistirmis oldugunu görürsünüz.isim koymak konusunda gerekli hadisi serifleri aratirsaniz ilgili konuyu okuyabilirsiniz.

cocuklarimin ismini esim nezekat gösterip bana koydurdu.karninda tasiyan sensin hakkin büyük diye.bu yüzden cocuklarima her dilde herkesin söyleyebilcegi isimler koydum.Almanyada yasiyoruz ve almanlar türk isimlerini kolay telafuz edemiyorlar.Esim tüm cocukluk yillarinda kendisiyle isim yüzünden dalga gecildigini ve kimsenin ismini söyleyemedigi icin inanilmaz üzüldügünü anlatmisti,bende bundan etkilenerek evrensel tüm dillerde söylenebilcek kolay telafuz edilebilcek isimler sectim.bugün cocuklarimin isimlerini bir japon bile dogru telafuz edebiliyor.ben türkiyede yasiyorum demeyin , belki kiziniz ileride egitimini yurtdisinda yapicak.anne olarak her ihtimali göz önünde bulundurup düsündügünüz ismi sevdiginiz güvendiginiz insanlarla paylasip yorumlarini alin derim.

Allah dogacak bebeginize uzun saglikli ve anlamli bir ömür nasip etsin.sevgiler.

geçen gün eşiminn bir öğrencisi öykü yazmış ve eşimin okumasını istemiş
öyküdeki kızın adı Nefes
biz bayıldık bu isme bir kızımız olursa ileride adını Nefes koyacağız
eşini ikna et ve koy çok ama çok güzel bir isim
Allah kucağında göstersin

Şşşşt Nefeeeeeeesssssss nefesimi kesiyon heeeeeee diye laf atıldığında rahatsız olacağından ben hayır diyorum..

İsimle dalga geçilecek olduktan sonra her isme bulunur bir şey
Ali Veli kırkdokuz elli ...misall
inşallah arkadaşın kızı Nefes kesecek kadar güzel olur:

Son düzenleme:
Evet olumsuz yorumlar fazla ama neden olumsuz olduğuna dair açıklamalar açıkçası yetersiz geliyor bana, laf atılır deniyor ama ismini bildiğin birine nefesimi kesiyorsun diye laf atılırmı??? Zaten ismini bildiğin birine laf atmazsın. Vakit ayırıp yorum yazdığı için herkese minnettarım gerçekten ama hala caymamı gerektirecek bir neden göremiyorum

E ozaman koy arkadasim neden soruyorsun bize?!
Sen yorum istedin bizde yaptik , cocuk senin istedigin ismi koy bize ne yani sen bilirsin :)

Ben yorum istedim evet olumsuz yorumlarıda istedim, ama ilerde şu sıkıntıyı yaratır denmesinide beklerim, ayrıca kimseyi mecbur tuttuğumu sanmıyorum, istemeyen yazmak zorunda değil!!! Ayrıca her yazdığımda vakit ayırıp yorum yazanlarada çok teşekkür ediyorum ben

Mecbur tuttun demedim zaten !
Ama olunsuz yorum yaptik ilerde sorun yasar laf atilir vs denildi ama sen benim icin yeterli degil dedin ! Bende e ozaman koy dedim ! Allah allahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…