Doğuma Hazırlık Kızımın ismine yorum bekliyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Benim kulagima da pek hos gelmedi canimlütfen kusura bakma.bilirsin biz alayci bir toplumuz.Laf atan cok olabilir ama tabiki sen begendiysen elbetteki güzeldir.benim kizimin ismi beril.bizdede cok elestiren olmustu ama biz babasyila kararimizi vermistik .insanlarada zamanla alistilar.alternatif ismlere bak yinede.Yan komsum Zümra ismini koydu.

İnsanlarımızın isim konusunda eleştirme huylarına sinir oluyorum, çok haklısınız. Beril ismini neden eleştirirler ki??? Anne ve babası uygun görmüş ismiyle upuzun yaşasın demek varken...Yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Yorum yokmu arkadaşlar (

canım seçim senin ,tercih senin elbette...eşin bi şey demiyor mu..ikinizin ortaklaşa kararı önemli...kendi çocuğunuz çünkü..
ama ben olsam bu ismi koymam...ilerde sıkıntı çekebilir..ne bileyim laf atmaya müsait bi isim sanki..farklı ve hiç duyulmamış bi isim en azından ben ilk senden duydum..
bi arkadaşım da senin gibi farklı isim istiyordu kızına.kızım olursa adını buğu koyacağım diyordu.hamile kaldı kızı olacağını öğrendi..ama eşi izin vermedi..masal koydular ortaklaşa..o da farklı.öyküyü duydum da çevremde masalı ilk kez duyuyordum..işte seçim ve tercihler her zaman değişir..
bir de kendimden şöyle bi örnek vereyim benim kızımın adı duru adını ben koydum..hamileliğimde adını ne koyacaksınız dediklerinde duru diyince duru sabun diye dalga geçiyorlardı üstelik bunu eşimin çevresinden koca koca insanlar yapıyordu..ben de çok sinir olmuştum o zmanlar..ama ismi koyunca kimse bi şey demediler...

bir de şunu ekleyeyyim şimdi yine hamileyim kız olursa eşim bana bıraktı isim koyma işini...
sorarlarsa kesinlikle söylemicem koymak istediğim isimleri..nasrettin hoca ne demiş milletin ağzı çuval değil ki büzesin..
tecrübe oldu bana..istediğim ismi kızımın aklına koyucam kzım bunu istiyor diye söylicem. o da doğuma yakın..

farklı olsun duyulmamış olsun diye böyle isimler koymaya gerek yok bence

Eşim isim konusunda söylediğim hiçbir ismi beğenmiyor fakat isimde önermiyor, ilk çocuğumuzu bu nedenle ben koydum sanırım buda öyle olacak, bu nedenle sorumluluk daha fazla çünkü ilerde çocuğum için en iyisi olsun istiyorum

Bu arada Nefes ismini sadece farklı ve marjinal olmak adına koymayı düşünmüyorum, insanların koyduğu anlamı bile olmayıp anlam yüklenmiş isimler gibi olmadığı anlamı gayet açık ve net olduğu için düşünüyorum

Nefes isminin anlamı da bende çok güzel. Zira nefes canlılar için en önemli şeydir.

Bence guzel bi isim degil canm ya anlami Cok güzel olan içine sinecek başka isimlerde vardır muhakkak onlara bak derim ben..

bende hamileyim ama cinsiyet daha belli değil kız olursa nisa ismini düşünüyoruz..

bana çok soğuk geldi kardeşlerimede sordum kimse beğenmedi fikrimizi sorduğunuz için söylüyorum tabiki takdir sizin

İlk defa duydugum icin galiba bana garip geldi "nefes" kelimesini bi isim olarak idrak edemedim ya

Baska isimler de dusunun bence farkli olmasini istiyorsaniz daha cok farkli isim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…