• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kızımın ismini Defne katmak istiyorum ama..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

simeranyam

defne, giray
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
301
63
323
Arkadaşlar kızımın ismini defne katmak istiyorum ama ismin kökeni yunanca ve dapfne'den geliyor. Yani yunan mitolojisine göre tanrıça ismi..

İsim çok hoşuma gidiyor ama mitolojideki tanrıça ismi olması kafamı karıştırıyor. Dinen uygun mu bilmiyorum.. Siz ne düşünüyorsunuz?

bızde defne ısmıne karar vermıstık ama yunancadan geldıgını bılmıyodum bende merak ettım sımdı konulmasında bır sakınca varmı dıye mınel ısmınden anlamından dolayı vazgctık sımdı bundanda vazgcmk ıstemıyorum

isim koymak deriz biz isim katmak demişsiniz ilk defa duydum çok farklı geldi:1:
ben defneyi bir tür bitki olarak biliyordum:26:

defne bildiğimiz yaprakları hoş kokulu bir ağaç türüdür, ona bakarsanız Türkçe nin bir kısmı farsça bir kısmı arapça kökenlidir,güzel isim..

benim kızım 2 yaş 3 aylık adı DEFNE BUĞLEM DEFNE yunanca kökenli çokta güzel bir efsanesi var.... barış ve ödüllerde defne ağacının yaprakları verilir tac olarak .... bu nedenle koydum ama artık türkçe diyebiliriz çünkü dilimizde defne ağacına başka bir isim veremiyoruz

Bence koymamak daha iyi..
Evet, Türkçede Defne bitki ismi olarak biliniyor..
Ama Defne hristiyanlar kullanilan bir isim (Daphne), hristiyanlar neden kullaniyor bu ismi?
Bitki ismi oldugu için degil.. Mitolojik bir anlami oldugu için.
Melisa ismi de tipki böyle.
Bu isimleri bence koymamak gerek.

Arkadaslar bence ısımlerı ıllakı kurana gore vermelıyız dıye bır saplantımız olmamalı.Kulaga hos gelen anlamı güzel her ısım konulabılır.yoksa her 10 kısıden 8 ının adı aynı olur memlekette.bıde kurande gecıyor dıye anlamlı anlamsız herseyı koyan var.Bencede Defne ısmı cok guzel hatta bende kızıma bu ısmı dusunuyorum.

Back
X