Kızımın ismini kayinvalidenin yoğun ısrarı ile koymamiz

Bunun içinde höyküre höyküre ağlamayınız . Sen ısrarla kendi koyduğun adı söyle bir zaman sonra vazgeçerler geçmez iseler okulda da senin dediğin adın kullanılmasını istersin. ağlayıp eşinle tartışacağına kayınvalidenle tartışsaydın. Ona de ki bu çocuğu acıyla ben doğurdum ben emzirdim de. Onlar Ece dediğinde sen öbür adı söyle sakince. Onlar elbet vazgeçecek ama bunun için üzme kendini. Kavga edip yüz göz olma mesafe koy. Kibarca ama net diğer adıyla seslen

Okulda ozellikle rica edin ogretmeninden sizin dediginiz ismi soylesinler. Cocuk okuldaki isme alisip onu benimsiyo. Kendimden biliyorum. Kendi ailem dahil herkesin bana seslendigi isimle okulda kullandigim isim farkliydi. Su an her zaman okulda kullandigim ismi soyluyorum.

Ben bı de kızıma hamileyken sabah akşam karnımdan iğne vurularak geçirdim hamileligimi.kac kere kalp atışlarım 200 lere çıktı.cok da sıkıntılı bı hamilelikti yani.esim kaynima demiş çok sıkıntı çekti o koysun adını diye.senin de hakkın var demiş kaynım.tabiki eşimin hakkı var.ama onun hakkı var iste.digerlerinon değil

Zaten sadece 3 r4 kişi Ece diyor.diger diyen olursa uyarıyorum.biz x i kullanıyoruz diye

Bu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Nasıl sildireceksiniz, mahkemeye vermeniz lazım, mahkemede de önce istemedim sonra ikna oldum ama şimdi yine istemiyorum derseniz hakim silinmesine onay vermez.
Ayrıca Ece ismi gayet güzel sırf kv yüzünden asla çocuğumun isminden nefret etmezdim, o benim bir parçam ve şekilden çok öte. Sizde fazla kafaya takmayın hele ki böyle sonradan pişman olacağınız hiçbirşeyi de kabul etmeyin

Sizde değiştirin isminizi ailede aynı isimde biri varsa mirasta problem olur diyerek değiştirebilirsiniz
Anneniz hayattaysa birazda mutlu olur

Zor oldu ama kabullendim ergenliğimin o buhranlı dönemi geçeli yıllar oluyor :) şimdi çok daha farklı sıkıntılar ve mücadeleler içindeyim ismim aklıma gelmiyor bile.

eski eşin soyadından kurtulalı 5 yıl oldu fakat hala problem yaşıyorum resmi kurumlarda düşünemiyorum bir de isim değiştirdikten sonraki durumumu :))

teşekkür ederim

Sildirin ece’yi bence. yani ece tek başına güzel bi isim ama yanında bi isim daha olunca biraz demode duruyo. Küsen de gitsin otağını ötede kursun :)

Kim kendini ezdirmezse istediğini yaptırıyor
Madem kesinlikle istemiyordunuz kararinizin arkasinda duracaktiniz

Hos seninki yine iyi benim ismimi babam gizli gizli koydurmus tam bir köylü ismi
Allahtan nereden aklina geldiyse ikinci isim koymuş daha modern
Ilk ismimin kötü şansıma ciddi etkisi oluyor o yuzden her kadına bebegin ismi konisinda diret diyorum

O çocuklar senin..isimlerini sen koyarsın..onlarla ilgili her kararıda sen alırsın..bunu anlayın artık ya..çok kızıyorum böyle kayınvalidelerinin her dediğini yapan yada yapmaya çalışanlara..korkmayın koca çokkk..ailesine karsı çıktıgın zaman boşamasından mı korkuyorsun eşinin..boşarsa boşar..EZDIRME kendini.. ..SESINI ÇIKAR..

İlk oglumun adını esım koydu ıkı ısım hem babasının adını hem yanına ek bu isim iki aylık bı oglum daha var onada yine esım koydu annesıde nail olsun diyordu ama ben yok dedim basta aslında buna ben koyacaktım esım her bulduğumu begenmedı ve yine kendi dedıgı oldu ama couklarımın adları guzel nasip olursa 3. Ben koyarım Insallah tabi bizimkisi yine cift ısım arayışına girmezse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…