- 31 Mart 2011
- 6.298
- 57
- 113
Canim eflinin anlami buymus tabi ne kadar dogru bilemem.
Eflin
Eflin'in anlami çogu sitede 'Cennet kapisi' olarak geçiyor, fakat bu kesinlikle dogru degil.
8 Cennet kapisi var, isimleri söyle: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen, Zikir-ilim
Eflin Farsçada 'Gurub etmek, batmak' demektir. Eflin bu kelimeden türetilmiştir.
suan bende bir baska isimler sözlügüne bakiyorum
verdigim isimlerden örnegin Belinayin peygamber cicegi olmadigi yaziyor
ayni sekilde ecrin ismininde manasi apayri yaziyor
üzüldüm simdi keske yazmasaydim
evet bir kaç kişi daha aynı seyi yapmış:) bende okuyodum şimdi güldüm hatta bende hemen eşime sordum zaten arada konuşuruz isimlerden
daha ortada bişi yok :.( ama daha dün soruyodu ela ismi sence nasıl diye begenmişti bende begendim ela koyabilirim kızım olursa..... ama yinede seçenekler cıkartırım sizin gibi heheh
Allah bağışlasın inşallah size
ecrin ismini önerebilirm size.bence cok güzel bir isim....
ama yazdıklarınız arasında alya çok hoşşş....
Canım öncelikle Allah sağsağlim kucağına almayı nasip etsin bebişini
Ben MEYRA ismine verdim oyumu çok modern, anlamı güzel, hem minik bir bebeğe hemde yetişkin bir bayana yakışan bir isim. Asya ismi en son koyacağım isimlerin başında geliyor kulağıma hoş gelmiyor bir bebek için ağır geliyor bence...
Sana bir isim önerisi yapayım bir değerlendir istersen;
^^ ZÜMRA ^^
Kökeni : Arapça
Anlamı : 1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.
Asya yı babamız çok istiyor, benim nedense içime sinmiyor ama inanın hiç bir isim içime sinmiyor sanki.. Başka alternatif düşüneceğiz ya da babamızın dediği olacak hayırlısı bakalım...ben asya ya oy verdim canım. ece ve nil tek olunca hoş gelmiyor bana.. bence isim dediğin ağır olacak sööylerken ağzı dolduracak bi ağırlığı olacak. diğer seçeneklerde modern olacağız diye abartılan arapça hayranlığı barındıran saçma edat ve bağlaçların isimleştirilmeye çalışılmış hali gibi. biraz ağır oldu ama bence böyle. bide şu önemli bazı isimler bebeklere yakışıyor ama bide bunun gençliği yaşlılığı var onlarıda düşünmek lazım. asya yı sevmezsen başka isimler düşün bence. diğer seçenekleri ele :)))
Bende Alya'ya oy verdim canım.
alya kulağıma hoşgeldi ama anlamı neki??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?