• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZIMIN ÖĞRETMENİ

Emekliliğine 2 yıl kalmış bir öğretmen böyle davranıp konuşuyorsa veli uyarısı ile değişeceğini sanmam.. tabiki bir kez söylenir hatta şimdiye kadar nasıl paylasmadiniz 2 yıl olmuş.. sonra da gerekirse okulunu bile değiştiririm. Okul değişikliğini konuşarak cocugunuzla anlaşılır hale getirirsiniz ama 2 sene daha sözlü şiddete maruz kalmanin sıkıntısı cozulemeyebilir..

kızım bu sene ilkokul 3 . sınıf...
öğretmeni çocuk psikolojisinden hiç anlamayan birisi. Sürekli çocukları azarlayarak eğitim vermeye çalışıyor.

Kızım kabalıktan hiç hoşlanmaz , yapı olarak hassas bir çocuk.. Öğretmeni kendisine değil diğer arkadaşlarına yaptığı muameleden bile rahatsız olup bana anlatıyor sürekli..bu sene daha yeni okul açılmış olmasına rağmen ilk günden başladı yine öğretmeni. Af edersiniz ama ödevini yanlış yapan çocuğa "gerizekalı mısın sen, salak mısın nasıl ödev yapıyorsunuz..Sınıfda gürültü yapınca ağzınızı yırtarım veya ertesi gün getirmeleri gereken bir şey için unutursanız döverim "v.b sözler.
Bizim evde bile böyle sözler söylenmezken örnek alması gereken insan profilinin bu şekilde davranması beni çok rahatsız ediyor. Kızım anlattığında tepki vermiyorum öğretmenine cephe almasın diye bu sene benim sınıfımı değiştir anne ben bu öğretmeni istemiyorum demeye başladı.
şikayet mi etsem öğretmeni nereye şikayet edebilirim . ya da nasıl bir yol izlesem fikir verir misiniz.
Bence hemen milli egitim bakanligina sikayette bulunun bir egitimcinin boyle davranmaya hakki yok tabi kizinizida o simiftan alin bence hep gozunuz arkada kalicak yoksa bunlardan baskada yapilabikecek bisey yok

Bu nasıl uslup? Ağzını yırtarım? Salak mısın? Gerizekalı mısın ? Nasıl kullanılır bir sınıfta aklım almıyor. Müdürle konuşun,sınıf değiştirmeyi deneyin. Kaç yaşında kadınım,böyle konuşan arkadaşım olsa yolumu değiştiririm görünce,çocuklar hergün nasıl katlansın bu muameleye.

okulun rehberlik öğretmeniyle konuşup onun sınıf öğretmeniyle konuşmasını talep edeceğim. Öğrencilerden şikayet geldiğini ,çocukların korktuğunu söylemesini isteyeceğim. Bir süre sonra eğer değişiklik olmazsa öğretmenin davranışlarında,
müdüre gidip sınıfının değişmesini talep edeceğim.

Ogretmenlerin itibarini düşürmek icin konu açmayın. Bu konuda yapilacak tek sey var : ogretmen degistirmek. Begenmeyen degistirir.
Yanlış yapıldığında bile öğretmenleri savunmak zorunda değilsiniz.
Her meslekte olduğu gibi sizin meslekte de çürük yumurtalar var.
Bunu kabullenmek neden zorunuza gidiyor?

Yanlış yapıldığında bile öğretmenleri savunmak zorunda değilsiniz.
Her meslekte olduğu gibi sizin meslekte de çürük yumurtalar var.
Bunu kabullenmek neden zorunuza gidiyor?
Aynen. Ben de öğretmenim ama böyle komplekslerim yok. Konuda bahsi geçen öğretmen bozuntusunun savunulacak hiçbir yani yok

Ogretmenlerin itibarini düşürmek icin konu açmayın. Bu konuda yapilacak tek sey var : ogretmen degistirmek. Begenmeyen degistirir.
beğenmeyen değiştrir diye bişey olurmu bu durumu ailesine anlatmayan öğrenciler o öğretmenin hakaretlerini çekmek zorunda mı ? bu konunun öğretmen itibarı ile yakından uzaktan alakası yok... bayan genelleme yapmamış.. evet gerçekten çok terbiyesiz mahalle ağızı ile konuşan öğretmenler olduğu gibi anne babanızdan bile daha çok düşünceli çocuğun hayatında harika anılar bırakan eli öpülesi öğretmenlerde var...
valla biri benim çocuğuma gerizekalı dese okulun içinde yerin dibine sokarım onu net. anne baba olsan bile bu şekilde kimseyle konuşamazssın...

Bence birebir öğretmenle görüşün. Ben de öğretmenim. Açıkça söyleyin şikayetlerinizi. Dikkate alacaktır. Baktınız değiştirmedi davranışlarını baska sinif ya da okula alın çocuğunuzu. 2 yıl hic de kısa bir süre değil. İnsanız hepimiz bazen sinirleniyoruz. Ama bunu sürekli yapmak çocuklara haksızlık.

ben genel bakıcam olaya dr.ların bazıları afedersin köpek gibi davranıyor laf söylüyosun düşman kesiliyorlar.. öğretmen memur bişey yapıyor laf söylüyosun aynı.. ya benim ailemde drdan tutunda öğretmenden işçiden bol bişey yok. bu konuşulanlar meslek tarafı tutmak değil asla.. kompleks yapmaya gerek yok yani...
insanlar kendi davranışlarını unutup sanıyorlar ki mesleğine laf söylüyorlar.. bizene senin mesleğinden oysa ki.. sen işinin sorumluluklarını hakkıyla ver mertebeni kullanıp insanları ezmeye kalkma yeter..

başka sınıfa aldırabilirsiniz aslında
benim oglumda 1 sınıfa basladı cocuklara cok ıyı davranıyormus ogretmen okuldakı en ıyı 2 ogretmen bırısı dıyorlar. ancak sıra olurken cocuklar gelmıyor ders saatı sınıfa gelıyor dırek cocuklarda cok kucuk malum bırı orada bırı burada baska sınıflara gırıyorlar bızde dusunduk degıstırsekmı dıye ama napalım dedık kaldık.
Öğretmeni iyiyse sınıf değiştirmek yerine problemi öğretmenle konuşun.anlayış gösterir diye düşünüyorum.

benim kardeşim ben okumucam anne olcam derdi ilkokuldayken.
Asla okumucam, ev hanımı olcam derdi.
Hiç anlamamıştık.

Ortaokula geçince çocuk bir değişti şaşarsınız. Bir ders çalışmalar, arkadaşları ile buluşup ödev yapmalar falan.
Biz sonradan öğrendik ki ilkokul öğretmeninden korkuyormuş.
Kadın sert mizaçlı biriydi. Tüm sınıf korkuyorlarmış. Kardeşimin arkadaşları da ortaokulda aynen kardeşim gibi çok değiştiler.

Bence bir yıl bir yıldır, çocuk bu kadar rahatsızsa sınıfı değiştirmenizi öneririm. Ki normalde çocuklar pek talep etmezler böyle bir şey, çünkü kendi arkadaşlarından ayrılmak istemezler.Bence anlattığından daha fazla problemi de olabilir. Ya da siz çocuğunuzu daha iyi tanırsınız zaten, belki çok dışa dönüktür bilemicem.
2 yıl az bir zaman değil.Zaten çocukluk kaç yıl sürüyor.Öğretmenle konuşun güzel bir dille.Olmadı okul idaresiyle konuşun.Veliler toplanıp yaparsanız daha etkili olur.olmadı sınıf değiştirebilirsiniz.Okuldan ,okumaktan soğutmayın çocuğu boş yere.

Öğretmeni iyiyse sınıf değiştirmek yerine problemi öğretmenle konuşun.anlayış gösterir diye düşünüyorum.
benım anlasmam bu sekılde ben gelırken soyledım ders saatınde gelırım dıye
cok ıstıyrosanız sınıf annesı gelsın sırada dursun dıyor
bu hafta hep sınıf annelerı durdu hatta 1 -2 ders ogretmenede yardım etmısler bılmıyorum bunlar normalmı ama
odev kontrolu fotokopı beslenme kıtap bulmarına yardımcı olmuslar

bu hafta hep sınıf annelerı durdu hatta 1 -2 ders ogretmenede yardım etmısler bılmıyorum bunlar normalmı ama

Özel okul herhalde? Sinif annesi gezi gibi sosyal faaliyetlerde yardimci olur öğretmene ödev kontrolü fotokopi gibi konular onlarin görevi değil.

Özel okul herhalde? Sinif annesi gezi gibi sosyal faaliyetlerde yardimci olur öğretmene ödev kontrolü fotokopi gibi konular onlarin görevi değil.
bu hafta boyle gececekmıs
odev okul degıl aksıne tamamen devlet okulu dıyebılırım
pekı sıraya ogretmenın gelmemesı normalmı?cocuklar bası bos kalıyor servıse verenler aldılar cocuklarını geri ki erken gıdıp oralarda kaybolmasınlar dıye

özel okul mu?ya da öğretmen ücretli öğretmen mi?Çünkü devlet okulunda öğretmen o sıra da durmak zorunda.ben de öğretmenim ordan biliyorum.

Benimde ilkokul 5. sınıfta öğretmenim rahatsız olduğu için başka bir öğretmen geldi 1 yıl boyunca. İlkokul 5. sınıfta okulu bırakmayı bile düşündüm anneme söyledim annemde son 1 yıl diye sabret felan zorla gönderdi. Kadın velilerin yanında melek gibi tatlı sevecen kadın oluyordu annemler gidince içinden canavar çıkıyordu. Okuldan soğudum bir dahada sevemedim öğretmen olmayı bile hiç düşünmedim o derece.

özel okul mu?ya da öğretmen ücretli öğretmen mi?Çünkü devlet okulunda öğretmen o sıra da durmak zorunda.ben de öğretmenim ordan biliyorum.
ozel okul degıl
ogretmende ucretlı degıl gayet ataranak gelmıs
2 cocugu varmıs o yuzden gelemıyormus
gelmek zorunda degılmıs
mudurede sıkayet ettık ama durum degısmedı

bu hafta boyle gececekmıs
odev okul degıl aksıne tamamen devlet okulu dıyebılırım
pekı sıraya ogretmenın gelmemesı normalmı?cocuklar bası bos kalıyor servıse verenler aldılar cocuklarını geri ki erken gıdıp oralarda kaybolmasınlar dıye

Devlette anlaşma diye bir sey olmaz, atanirsin ve gorevini yaparsin. Öyle assolist kaprisi yapamazsin :)

Çocukların başında durması lazım sınıf ogretmeni olarak. Zaten ogretmenlerin törenlere katilmasi gerekir. Belki bi rahatsızlığı vardır fazla ayakta durmamasi gerekiyordur.

Devlette anlaşma diye bir sey olmaz, atanirsin ve gorevini yaparsin. Öyle assolist kaprisi yapamazsin :)

Çocukların başında durması lazım sınıf ogretmeni olarak. Zaten ogretmenlerin törenlere katilmasi gerekir. Belki bi rahatsızlığı vardır fazla ayakta durmamasi gerekiyordur.
yok oyle bıseyı yok 2 tane cocugu varmıs
1 1 gıdıyormus dıgerı 1.5 yasındaymıs

Back
X