• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZIMIN ÖĞRETMENİ

Kızınız sınıf değişimini kendisi istiyor direk değiştirin öyleyse.
Bu yılı da sayarsanız 1 yıl değil 2 yıl oluyor.

Direk değiştirin niye dert ediyorsunuz ki?

Kullandığı kelimeler hoş değil, ancak azarlama konusunda fazla atıp tutan velilere hastayım.
Boğaz patlatmaya hiç bir öğretmen meraklı değildir.
Eve dönerken daha yutkunamıyoruz acıdan.

Keşke hepsi güzellikten anlasa da hiç yormasam boğazımı, keyifle ders işlesem.
Gülücüklerle girdiğim sınıftan gülücüklerle çıkabilsem.

Benim 2. sınıflar taş gibi sandalyeyi kırdılar bugün bilinçli olarak, babalarının malı sanırsın.
Aidat getir desen üç kuruş vermek istemezler ama.

Güzellikle 40 kere uyardım. 41. de kusura bakmayın iyi bir azarladım.
Hatta duysanız bu ne yahu yazık o kadar bağrılır mı dersiniz.
Bağrılır efendim bağrılır.

Okulda bugün öğretmenimi nasıl çıldırtsam, sınıfta huzur bırakmayıp arkadaşlarımı nasıl rahatsız etsem diye
plan yaparcasına gelmiş çocuk dolu. Bazen diyorum ki yavrum gerçekten yemin ederek mi geliyorsun okula.

Bir gün beni sinirlendirecek bir şey yapma bir gün yalvarırım.

Diğer çocuklar bile ufacık aklıyla öğretmen bugün nasıl neşeliydi yine sinirlendirdin diye uyarıyor.
Hep aynısını yapıyor, söz verip verip tutmuyor, onun yüzünden ders işleyemiyoruz dimi öğretmenim diyorlar.

Bazen küçüklerin aklı büyüklerden daha büyük görüldüğü üzere..

Bugün nöbetçiydim zil çalmış, sınıfa sokamıyorum 4. sınıfları. Uzaktan beni görüyor sınıfa artık diye sesleniyorum.
Öyle kapı açık birbirlerini itmeye devam ediyorlar.

Yürüyorum sınıflarının önüne kadar burnunun ucuna kadar gelmemi bekliyor en son kapı çattt diye kapanıyor yüzüme.
İlle bir fırça yiyecek zorla bağırtacak ya hani..

Diğeri futbol topuyla koridorda maç yapıyor diğerinin kafasına geldi top. Aldım topu ellerinden yalvar yakar peşimde gezdiler. Vermedim sizi kaç kez uyardım.

Bir daha koridorda, sınıfta top oynamazsınız çöpte bilin bunu da dedim.

Şimdi bu topun sahibi oğlanın velisi beni kınar, kafasına topu yiyen çocuğun velisi alkışlar dimi?

Uzaktan davulun sesi hoş gelir doğru..

Kusura bakmayın her birinizin gönlünü yapamam zaten.
Umrumda da değil. Ben doğru olan neyse onu yaparım veli keyfini değil.

Biz de çocuk olduk, öğretmenimizden de çekindik anne babamız duysa ne der eyvah diye korktuk.
Çok da iyi oldu. Edepsizlik yapmadık bunlar gibi.

Dört dörtlük veli olmadığı gibi dört dörtlük öğretmen de yoktur tabi.

Keşke şu çok bilmiş, atıp tutan veliler öğretmen olsalar. Çok zor değil aslında.
Hiç bir şey olmasan da öğretmen ol demişler nasılsa.

Yata yata, hiç azarlamadan para kazanırlardı ne hoş olurdu.

o senin düşüncen şimdi devletteki öğretmenlerin %75i çocukları stres topu olarak görüyor bağırıyor çağırıyor ve ben buna karşıyım kendim bizzat görüyorum bunları...
Eminim devletteki öğretmenleri benden çok tanımış görmüşsündür bir vatandaş olarak:) bense öğretmen olarak hiç bir şey görmemiş duymamış boş konuşuyorumdur:)

Eminim devletteki öğretmenleri benden çok tanımış görmüşsündür bir vatandaş olarak:) bense öğretmen olarak hiç bir şey görmemiş duymamış boş konuşuyorumdur:)

Biz bilemeyiz susalim da bilge velimiz göstersin bize gerçekleri....

Yukardaki gibi veliler olduktan sonra cocuklar ne yapmaz ki.%75 i ha masallah.
Evde cocugunu avutamayan veliler aman okul acilsa derler.
Okul acilinca da ogretmenin isine karisirlar.cocuklarina aman yavrum sinifin duzenini bozma diyecegine birde uste cikip ,sen haklisin yavrum diyerek cocuguna en buyuk zarari verirler.
Sen evde cocuguna hic hayir demiyormusun.
Sonra terbiyesiz cocuklar,kucugunu ,buyugunu bilmeyen bireyler.

Tek dişi kalmış adamları hala ögretmen diye emekli yapmadıkları için yerine modern yeni çocuk psikolojisinden anlayan insanlar gelemiyor malesef. o yüzden bunca sıkıntı. gidin milli eğitime şikayet edin. kendini ne sanıyorda el kadar çocuğa hakaret ediyor. ayrıca çocuk idol olarak gördüğü kişiden ne görürse onu uygular. Sonra da bu çocuklar neden asi neden büyük küçük bilmiyorlar diyoruz.

Tek dişi kalmış adamları hala ögretmen diye emekli yapmadıkları için yerine modern yeni çocuk psikolojisinden anlayan insanlar gelemiyor malesef. o yüzden bunca sıkıntı. gidin milli eğitime şikayet edin. kendini ne sanıyorda el kadar çocuğa hakaret ediyor. ayrıca çocuk idol olarak gördüğü kişiden ne görürse onu uygular. Sonra da bu çocuklar neden asi neden büyük küçük bilmiyorlar diyoruz.

Önce evde kimi idol gördüyse sınıfta onu uyguluyor maalesef.En çok üzüldüğüm de o el kadar dediğiniz çocuk sınıfta öğrenmek için çırpınan arkadaşlarının sürekli dikkatini dağıtması ve sürekli canlarını yakması.Bağırmaktan,konuşmaktan ve velisini aramaktan utanıyorum artık.Hakaret eden öğretmene tabiki sözüm yok ama şu an öğrencilerde gerçekten öğretmeni bırakın büyüğe saygı yok.Veli ve öğretmen iş birliği yapmadığı zaman sorun daha da büyüyor.Şikayet edince ne olacak?Sınıf içi sorun bitecek mi?Emekliliği gelmiş zaten.
Bu arada çocuk sınıfında mutsuzsa bir veli olarak ben de sınıf değişikliğinden yanayım.

okul yonetımıne haber verıp sınıfını degıstırın derım

Ben velilerdeki çocuğum arkadaşlarından ayrılmasin aman düzeni bozulmasın mantığını oldum olası anlamış değilim. Çocuk zaten belirtmiş degistir diye yaşı küçük diye zorla sevmediği bir öğretmenin yanında bırakmak niye? Tercih hakkı kendisinin olsa 1 dakika durmaz belki de. Biraz düşüncelerine, fikirlerine değer verin. Onun açısından bakın. Siz sevmediğiniz birinin yanında hergün durabiliyor musunuz?? Sanki ülkedeki tek öğretmen o, eşsiz başarılara imza atmış. Daha eğitim yılı başlayalı kaç hafta oldu. Koskoca 2 senesi var. Cocuk okuldan soguyacak ve okumaktan. Ben çok titizim bu konuda, sizi de ağır elestiriyorsam lütfen alınmayın ama. Teyzemin çocuğu su anda il birincisi ve bunun en önemli sebebi öğretmenini çok sevmesi. Çocugunuz bu şartlar altında çok başarılı olduğunu ben düşünmüyorum.

Benim ilkokul ve ortaokul hayatim hocalarim yuzunden pekde iyi gecmedi acikcasi hatta su yasimda bile etkilerini yasiyorum o gunlerin. Ogretmen cok onemli gercekten, lutfen siz de kizinizi dikkate alarak sinifini degistirin, psikolojisini etkileyebilir aksi takdirde :)

Kızınız sınıf değişimini kendisi istiyor direk değiştirin öyleyse.
Bu yılı da sayarsanız 1 yıl değil 2 yıl oluyor.

Direk değiştirin niye dert ediyorsunuz ki?

Kullandığı kelimeler hoş değil, ancak azarlama konusunda fazla atıp tutan velilere hastayım.
Boğaz patlatmaya hiç bir öğretmen meraklı değildir.
Eve dönerken daha yutkunamıyoruz acıdan.

Keşke hepsi güzellikten anlasa da hiç yormasam boğazımı, keyifle ders işlesem.
Gülücüklerle girdiğim sınıftan gülücüklerle çıkabilsem.

Benim 2. sınıflar taş gibi sandalyeyi kırdılar bugün bilinçli olarak, babalarının malı sanırsın.
Aidat getir desen üç kuruş vermek istemezler ama.

Güzellikle 40 kere uyardım. 41. de kusura bakmayın iyi bir azarladım.
Hatta duysanız bu ne yahu yazık o kadar bağrılır mı dersiniz.
Bağrılır efendim bağrılır.

Okulda bugün öğretmenimi nasıl çıldırtsam, sınıfta huzur bırakmayıp arkadaşlarımı nasıl rahatsız etsem diye
plan yaparcasına gelmiş çocuk dolu. Bazen diyorum ki yavrum gerçekten yemin ederek mi geliyorsun okula.

Bir gün beni sinirlendirecek bir şey yapma bir gün yalvarırım.

Diğer çocuklar bile ufacık aklıyla öğretmen bugün nasıl neşeliydi yine sinirlendirdin diye uyarıyor.
Hep aynısını yapıyor, söz verip verip tutmuyor, onun yüzünden ders işleyemiyoruz dimi öğretmenim diyorlar.

Bazen küçüklerin aklı büyüklerden daha büyük görüldüğü üzere..

Bugün nöbetçiydim zil çalmış, sınıfa sokamıyorum 4. sınıfları. Uzaktan beni görüyor sınıfa artık diye sesleniyorum.
Öyle kapı açık birbirlerini itmeye devam ediyorlar.

Yürüyorum sınıflarının önüne kadar burnunun ucuna kadar gelmemi bekliyor en son kapı çattt diye kapanıyor yüzüme.
İlle bir fırça yiyecek zorla bağırtacak ya hani..

Diğeri futbol topuyla koridorda maç yapıyor diğerinin kafasına geldi top. Aldım topu ellerinden yalvar yakar peşimde gezdiler. Vermedim sizi kaç kez uyardım.

Bir daha koridorda, sınıfta top oynamazsınız çöpte bilin bunu da dedim.

Şimdi bu topun sahibi oğlanın velisi beni kınar, kafasına topu yiyen çocuğun velisi alkışlar dimi?

Uzaktan davulun sesi hoş gelir doğru..

Kusura bakmayın her birinizin gönlünü yapamam zaten.
Umrumda da değil. Ben doğru olan neyse onu yaparım veli keyfini değil.

Biz de çocuk olduk, öğretmenimizden de çekindik anne babamız duysa ne der eyvah diye korktuk.
Çok da iyi oldu. Edepsizlik yapmadık bunlar gibi.

Dört dörtlük veli olmadığı gibi dört dörtlük öğretmen de yoktur tabi.

Keşke şu çok bilmiş, atıp tutan veliler öğretmen olsalar. Çok zor değil aslında.
Hiç bir şey olmasan da öğretmen ol demişler nasılsa.

Yata yata, hiç azarlamadan para kazanırlardı ne hoş olurdu.
Haklisiniz arkadasim...

Benim 4. Sinifa giden oglumun ogretmeni, diger velilere gore sert bir adam. Bana gore ise disiplinli, olmasi gereken gibi birisi.

Diger velilerle bu konuda ayriliyoruz. Yasadigim yerin kulturu gercekten cok tuhaf. Guyya medeniler ama cocuklarin etmedigi kufur, yapmadigi sey yok.
Mesela, sinif dolabini tekmeleyeni mi ararsin? Cop kovasi ile top oyanayani mi? Ogretmenin masa ortusunu pelerin yapani mi? Ana, baci soveni mi? Hepsi mevcut. Ama cocuklara suc bulmuyorum, suc onu yetistirende.

Kendilerinin egitemedigi cocuklari okula gonderip, Ogretmenden mucize bekliyorlar. Benim cocugum taskinlim yapiyorsa ogretmen kiziversin bir zahmet.

Biz 2 cocugu zor egitiyoruz, ogretmen ne yapsin? Sonucta o da bir insan. Yeni sistemi ben begenmiyorum acikcasi. Cocuk herseyi yapsin, ogretmen kizinca suclu!

Benim oglumun ogretmeni sert ama, Oglum trafik kazasi gecirdiginde kosup gelen, ogluma sarilan o idi. Oglum derste bir sorun yasamissa beni arayip, ne yapabilirizi cozumlemek isteyen o idi. Vb. Daha bir cok sey. Simdi bu ogretmen benim cocugumu koruyup, kollarken, onu iyi bir sekilde yetistirmek isterken iyi de. Oglumun hatasi oldugunda kizinca kotu mu? Degil elbette.

Egitim ailede baslar. Cocuklarimizi okula egitim alsinlar diye gönderiyoruz, ogretmeni bakicilik etsin diye degil.

Her meslek grubunda oldugu gibi bu meslek grubununda elbet curuk elmalari var. Benim cocuguma gercekten haksizlik ettigini dusunursem, elbet karsisina dikilirim.

Lutfen iyi egitim vermeyip, okula gonderip, ogretmene yuklenmeyin. Eger iyi egitim veriginizi dusunup, cocukta bir problem yasiyorsaniz, lutfen bir pedegogdan yardim aliniz. Boyle bir konuda ogretmen de destek olacaktir.

Herkes öğretmen olabilir ama herkes Eğitmen olamaz.

Çocuk için en sağlıklı karar sınıfının gerekliyse okulunun değiştirilmesidir. Bundan dolayı yaşayacağı travma ileride yaşayacağı başarısızlık travmasının ve bunun sonuçlarının yanında devede kulak kalır.

Hem öğretmen hem eğitmen olan, bu ülkeye bir çocuk daha kazandırabilirsem ne mutlu bana düşüncesindeki eğitimcileri de kutluyorum.

Sizler çok değerlisiniz.

E bu seneyi de sayarsanız 2 senesi var, az mı? Çocuğun o şekilde örnek almasından daha iyidir.

Kaldı ki bence çocuğun sınıfını değiştirmek dışında öğretmeni de şikayet edin. Diğer çocuklar evde anlatmıyor olabilir, o şekilde eğitim almasın hiçbir çocuk
bir veliyle görüştüm öğretmenden memnun olmadığımı söyledim. yaptıklarından bahsettim ..Bana alsında öğretmenin özünde iyi biri olduğunu söyledi. :KK57::KK57: bu sene 3 . sınıf olduğu için sınıf değiştirmesini istemiyorum.1 senesi kaldı zaten sonra ortaokula geçecek

Haklisiniz arkadasim...

Benim 4. Sinifa giden oglumun ogretmeni, diger velilere gore sert bir adam. Bana gore ise disiplinli, olmasi gereken gibi birisi.

Diger velilerle bu konuda ayriliyoruz. Yasadigim yerin kulturu gercekten cok tuhaf. Guyya medeniler ama cocuklarin etmedigi kufur, yapmadigi sey yok.
Mesela, sinif dolabini tekmeleyeni mi ararsin? Cop kovasi ile top oyanayani mi? Ogretmenin masa ortusunu pelerin yapani mi? Ana, baci soveni mi? Hepsi mevcut. Ama cocuklara suc bulmuyorum, suc onu yetistirende.

Kendilerinin egitemedigi cocuklari okula gonderip, Ogretmenden mucize bekliyorlar. Benim cocugum taskinlim yapiyorsa ogretmen kiziversin bir zahmet.

Biz 2 cocugu zor egitiyoruz, ogretmen ne yapsin? Sonucta o da bir insan. Yeni sistemi ben begenmiyorum acikcasi. Cocuk herseyi yapsin, ogretmen kizinca suclu!

Benim oglumun ogretmeni sert ama, Oglum trafik kazasi gecirdiginde kosup gelen, ogluma sarilan o idi. Oglum derste bir sorun yasamissa beni arayip, ne yapabilirizi cozumlemek isteyen o idi. Vb. Daha bir cok sey. Simdi bu ogretmen benim cocugumu koruyup, kollarken, onu iyi bir sekilde yetistirmek isterken iyi de. Oglumun hatasi oldugunda kizinca kotu mu? Degil elbette.

Egitim ailede baslar. Cocuklarimizi okula egitim alsinlar diye gönderiyoruz, ogretmeni bakicilik etsin diye degil.

Her meslek grubunda oldugu gibi bu meslek grubununda elbet curuk elmalari var. Benim cocuguma gercekten haksizlik ettigini dusunursem, elbet karsisina dikilirim.

Lutfen iyi egitim vermeyip, okula gonderip, ogretmene yuklenmeyin. Eger iyi egitim veriginizi dusunup, cocukta bir problem yasiyorsaniz, lutfen bir pedegogdan yardim aliniz. Boyle bir konuda ogretmen de destek olacaktir.

Sizin gibi velilerin sayısı artsın inşallah.
Teşekkür ediyorum güzel zihniyetiniz için.
Benim için çok değerlisiniz, günümüzde yok derecesinde azsınız çünkü..

Sizin gibi velilerin sayısı artsın inşallah.
Teşekkür ediyorum güzel zihniyetiniz için.
Benim için çok değerlisiniz, günümüzde yok derecesinde azsınız çünkü..
Rica ederim, insallah :)
Cocuklarin hayatlarinda belli sinirlar olmali. Cekindikleri, cignememesi gereken seyler. Yoksa ilerde gelecegin hakimi, savcisi vs. Yerine, vatana ve millete, en basta bize ve kendine zarar veren kisiler olurlar.
Ben kucukken hatirliyorum da, okulumuzda bir Ataturk bustu vardi ve yanlari ciceklerle doluydu. Oraya ne kadar da cok girmek isterdik ama korkardik. Ogretmenler bizi oldurecek mi girersek? Hayir. Ama ne bileyim bir saygi ve sinirlarimiz vardi.
Hic hatirlamam Ogretmen bize kizdiginda anne ve babamin ogretmeni sucladigini. Eger ogretmenden eminse neden kizsin ki? Anne ve baba olarak biz kizmiyor muyuz cocugumuza?
Sizlere cocugumuzu, gozumuz arkada kalmadan teslim edebiliyorsak. Bence, ben tesekkur ederim. :KK36:

Allah mesleğini severek yapmayan insanlardan korusun. Öğretmen içinde geçerli doktor içinde....... Heleki öğretmen. Bir tanede bizde var. Sınıfta çocuklara bağıran, güzel yazmazlarsa defteri fırlatıp suratına atan, ellerine sopayla vuran. Çocuğuma vurdu diye şikayet ettim, aylardır her fırsattı çocuğumu rencide etti, dışladı, azarladı, haklı olduğu davada bile çocuğumu aşağılayıp azarladı şuçlu olduğuna inandırıp diğer velileri bana karşı kışkırttı, müdür öğretmenden taraf oldu millet uyanmasın okulun adı lekelenmesin diye. Yeşim Cengiz Menteşe hayatımın hatası oldu. Düşmanıma beddua olarak bile onunla karşılaşsın diyemeyeğim kadar bu mesleğin yüz karası.

Back
X