• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZIMIN ÖĞRETMENİ

ozel okul degıl
ogretmende ucretlı degıl gayet ataranak gelmıs
2 cocugu varmıs o yuzden gelemıyormus
gelmek zorunda degılmıs
mudurede sıkayet ettık ama durum degısmedı

En küçük çocuğu 1.5 yasindaymis hadi sütten kesilmemis bebek olsa anlarım. Sut iznini kullaniyor demekki derdim. Ama çocukları bahane bence

yok oyle bıseyı yok 2 tane cocugu varmıs
1 1 gıdıyormus dıgerı 1.5 yasındaymıs
negüzel dimi benimde çocuğum var sabah wcde bıraktım kaçtım evden servisi kaçırıcam işe geç kalıcam diye.. ahhh keşke bizde çocuğum var bu saatte gelemem desek :)

kızım bu sene ilkokul 3 . sınıf...
öğretmeni çocuk psikolojisinden hiç anlamayan birisi. Sürekli çocukları azarlayarak eğitim vermeye çalışıyor.

Kızım kabalıktan hiç hoşlanmaz , yapı olarak hassas bir çocuk.. Öğretmeni kendisine değil diğer arkadaşlarına yaptığı muameleden bile rahatsız olup bana anlatıyor sürekli..bu sene daha yeni okul açılmış olmasına rağmen ilk günden başladı yine öğretmeni. Af edersiniz ama ödevini yanlış yapan çocuğa "gerizekalı mısın sen, salak mısın nasıl ödev yapıyorsunuz..Sınıfda gürültü yapınca ağzınızı yırtarım veya ertesi gün getirmeleri gereken bir şey için unutursanız döverim "v.b sözler.
Bizim evde bile böyle sözler söylenmezken örnek alması gereken insan profilinin bu şekilde davranması beni çok rahatsız ediyor. Kızım anlattığında tepki vermiyorum öğretmenine cephe almasın diye bu sene benim sınıfımı değiştir anne ben bu öğretmeni istemiyorum demeye başladı.
şikayet mi etsem öğretmeni nereye şikayet edebilirim . ya da nasıl bir yol izlesem fikir verir misiniz.
Şikayet edebilirsiniz bisey cikar mi emin degilim.
Ama cocugunuzun sinifini degil okulunu değiştirin. Çünkü diğer öğretmende cocugunuza cephe alabilir.
Ama yazik çocuğa 1990 kusak öğretmenleri gibi.

kızım bu sene ilkokul 3 . sınıf...
öğretmeni çocuk psikolojisinden hiç anlamayan birisi. Sürekli çocukları azarlayarak eğitim vermeye çalışıyor.

Kızım kabalıktan hiç hoşlanmaz , yapı olarak hassas bir çocuk.. Öğretmeni kendisine değil diğer arkadaşlarına yaptığı muameleden bile rahatsız olup bana anlatıyor sürekli..bu sene daha yeni okul açılmış olmasına rağmen ilk günden başladı yine öğretmeni. Af edersiniz ama ödevini yanlış yapan çocuğa "gerizekalı mısın sen, salak mısın nasıl ödev yapıyorsunuz..Sınıfda gürültü yapınca ağzınızı yırtarım veya ertesi gün getirmeleri gereken bir şey için unutursanız döverim "v.b sözler.
Bizim evde bile böyle sözler söylenmezken örnek alması gereken insan profilinin bu şekilde davranması beni çok rahatsız ediyor. Kızım anlattığında tepki vermiyorum öğretmenine cephe almasın diye bu sene benim sınıfımı değiştir anne ben bu öğretmeni istemiyorum demeye başladı.
şikayet mi etsem öğretmeni nereye şikayet edebilirim . ya da nasıl bir yol izlesem fikir verir misiniz.
bence hem şikayet et hem sınıfını değiştir:)
çünkü genelde şikayet edince daha da takıyo hocalar..
ama geçerken şikayet edersen en azından bı uyarı olmuş olur,sizin çocuğunuza da zararı olmaz.
cidden can sıkıcı bir durum,

bir veliyle görüştüm öğretmenden memnun olmadığımı söyledim. yaptıklarından bahsettim ..Bana alsında öğretmenin özünde iyi biri olduğunu söyledi. :KK57::KK57: bu sene 3 . sınıf olduğu için sınıf değiştirmesini istemiyorum.1 senesi kaldı zaten sonra ortaokula geçecek
Olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz diyicem. Öyle olsa buraya niye konu açasınız. 1 yıl kısa bir süre mi sanki. Çocuğunuz sınıf değiştirmek istemese anlarım ama o bile 3 yıldır okuduğu arkadaşlarından ayrılmaya razı siz niye diretiyorsunuz. Bir yıl boyunca çocuğunuz hergün bu psikolojiyi neden yaşasın. Onu geçtim çocuk size gelip derdini anlatmış çözümünü de yine kendisi bulmuş ama icraat a geçirmiyorsunuz.

Eğitim seviyesi çok düşük dil zaten yok sosyallik desen hiic yok kimse bana devleti savunmasını ha idealist öğretmenlerin maaşları son kuruşuna kadar helal olsun ama surda sıkıntılı olanlar hep devlet ayrıca garanti rahat iş olarak goruluyor
Ne gibi sosyallik bekliyorsunuz onu anlamadım? 5 kuruş verilmeyen devlet okulunun yapacağı etkinlikle senelik her öğrencinin 50 bin verdiği özel okulun etkinlikleri herhalde farklı olacak.

Eğitim seviyesi çok düşük dil zaten yok sosyallik desen hiic yok kimse bana devleti savunmasını ha idealist öğretmenlerin maaşları son kuruşuna kadar helal olsun ama surda sıkıntılı olanlar hep devlet ayrıca garanti rahat iş olarak goruluyor
Ben devlet veya özel olması ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Mühim olan öğretmenin bu işi maaşı ve bol tatili içşn seçmemiş olması. Arkadaşımla aynı yaşta çocuğumuz var. 4 yaşında ikimiz de anaokuluna verdik. O şartlarını zorladı özele yolladı ben devlete. Kız şimdi beni arıyor sizin okul nasıl diye. Sadece dediğim okul eşyaları vs tabiki sizin gibi değil dir. Büyük fark var. Ama öğretmenimizin 7 aylık ikiz bebekleri var. Bugün çocuğumu okula götürdüm kapıda öyle bir karşıladı ki benim öğlen çocuğumu almaya gittiğimde karşıladığım gibi. Sonra ayak üstü konuştuk çocukları dün gece hiç uyumamış tabi öğretmenimiz de. Sınıf ın en küçüğü oğlum. Kural tanımamazlığı var biraz daha diğerlerine göre. Öğretmen bunu bana anlatırken şikayet ederek bile anlatmadı. Ve üstüne ekledi 1 ay bile çok fark eder. O yüzden ufaklığı seneye yaşıtları ile anaokuluna hazırlayacağız. 5 buçuk yaşındaki çocukla bir tutamayız. Çok üstüne gitmeyin sakın dedi. Tabi ben oğluma anlatarak bu sorunu şimdiden çözdük. Öğretmen işi ne kafasında bir anne değilim çünkü.

Arkadaşımın anlattığı kadarıyla okullarında pedegok varmış. Bu sene dopum iznine ayrılmış ve şu an yok. Ve çocuk sınıfa girmemek için her ağladığında çocuğu yanına görürüyorlar. Yok artık dedim. Çok abartı geldi bana. Devlet okulunda şöyle bir durum var. Çocuğu kapıdan öğretmene teslim edersin aile etkinliği dışında girmek yasak içeri. Ağlayınca istifra eden bir çocuk var onun annesi hariç. Bu başta bana kötü bir fikir gelse de. Öğretmenle bağının güölendiğini farkettim. Çünkü kapıda çocuk ayakkabısı nı çıkarıcak çocuğa öğretmen yol gösterirken anne refleks le araya giriyor. Yada çocuk öğretmene değil anneye bakıyor bişey desin diye. Bunu farkedince kapıda oğlumu öpüp dönüyorum geri.

Yani özel okul kötü demiyorum elbet imkanları daha fazla. Ama birde şu var. Anladığım kadarıyla eğitim kurumu yerine ticarethane kafası ile ilerleyen okullar var tıpkı bazı özel hastaneler gibi. Çocuk sınıfta ağlıyor diye neden hemen pedegoka gitsin. Bizşm sınıfa ağlayarak giren her çocuk öğlen Güle oynaya yarın yine gelicem dedi. Öğretmen ne büyük iş başarmış. Ve sınıfta 23 öğrenci var. Peki özel de kaç öğrenci var ki. Öğretmen bu sorunu yaşayan çocukla bağını güçlendirmek yerine pedegoka post alıyor. Ben devlet okulunda iyi bir öğretmene denk gelen anneyim. Parası olan tabiki özele göndersin ama ben özel okulların çocukları fanus ta yetiştirdiği düşüncesindeyim. Gerçek dünya bukadar naif değil. Ağlıyor psikolog. Yemek yemiyor psikolog. Yemeğini yiyen çocuğun yanağına 1 elma çiziyor öğretmenimiz ertesi gün hepsinin yanağında bir elma ile çıkıyorlar.

Bence ilkokul öğretmeni çok önemli onun çocuklara bu şekilde davranması özgüvensiz ve korkak olmalarına sebep olabilir. Disiplin ve kötü davranmak çok farklı şeylerdir sizinki bunu anlayamamış galiba

Ne gibi sosyallik bekliyorsunuz onu anlamadım? 5 kuruş verilmeyen devlet okulunun yapacağı etkinlikle senelik her öğrencinin 50 bin verdiği özel okulun etkinlikleri herhalde farklı olacak.
şimdi kardeş sen öğretmensin ama sırf bu yüzden yapılan birşeyi görmezden gelecek halim yok birkere her ojkul yılda 50 bin değil o konuyu okula vermedim ayrıca...

Ben devlet veya özel olması ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Mühim olan öğretmenin bu işi maaşı ve bol tatili içşn seçmemiş olması. Arkadaşımla aynı yaşta çocuğumuz var. 4 yaşında ikimiz de anaokuluna verdik. O şartlarını zorladı özele yolladı ben devlete. Kız şimdi beni arıyor sizin okul nasıl diye. Sadece dediğim okul eşyaları vs tabiki sizin gibi değil dir. Büyük fark var. Ama öğretmenimizin 7 aylık ikiz bebekleri var. Bugün çocuğumu okula götürdüm kapıda öyle bir karşıladı ki benim öğlen çocuğumu almaya gittiğimde karşıladığım gibi. Sonra ayak üstü konuştuk çocukları dün gece hiç uyumamış tabi öğretmenimiz de. Sınıf ın en küçüğü oğlum. Kural tanımamazlığı var biraz daha diğerlerine göre. Öğretmen bunu bana anlatırken şikayet ederek bile anlatmadı. Ve üstüne ekledi 1 ay bile çok fark eder. O yüzden ufaklığı seneye yaşıtları ile anaokuluna hazırlayacağız. 5 buçuk yaşındaki çocukla bir tutamayız. Çok üstüne gitmeyin sakın dedi. Tabi ben oğluma anlatarak bu sorunu şimdiden çözdük. Öğretmen işi ne kafasında bir anne değilim çünkü.

Arkadaşımın anlattığı kadarıyla okullarında pedegok varmış. Bu sene dopum iznine ayrılmış ve şu an yok. Ve çocuk sınıfa girmemek için her ağladığında çocuğu yanına görürüyorlar. Yok artık dedim. Çok abartı geldi bana. Devlet okulunda şöyle bir durum var. Çocuğu kapıdan öğretmene teslim edersin aile etkinliği dışında girmek yasak içeri. Ağlayınca istifra eden bir çocuk var onun annesi hariç. Bu başta bana kötü bir fikir gelse de. Öğretmenle bağının güölendiğini farkettim. Çünkü kapıda çocuk ayakkabısı nı çıkarıcak çocuğa öğretmen yol gösterirken anne refleks le araya giriyor. Yada çocuk öğretmene değil anneye bakıyor bişey desin diye. Bunu farkedince kapıda oğlumu öpüp dönüyorum geri.

Yani özel okul kötü demiyorum elbet imkanları daha fazla. Ama birde şu var. Anladığım kadarıyla eğitim kurumu yerine ticarethane kafası ile ilerleyen okullar var tıpkı bazı özel hastaneler gibi. Çocuk sınıfta ağlıyor diye neden hemen pedegoka gitsin. Bizşm sınıfa ağlayarak giren her çocuk öğlen Güle oynaya yarın yine gelicem dedi. Öğretmen ne büyük iş başarmış. Ve sınıfta 23 öğrenci var. Peki özel de kaç öğrenci var ki. Öğretmen bu sorunu yaşayan çocukla bağını güçlendirmek yerine pedegoka post alıyor. Ben devlet okulunda iyi bir öğretmene denk gelen anneyim. Parası olan tabiki özele göndersin ama ben özel okulların çocukları fanus ta yetiştirdiği düşüncesindeyim. Gerçek dünya bukadar naif değil. Ağlıyor psikolog. Yemek yemiyor psikolog. Yemeğini yiyen çocuğun yanağına 1 elma çiziyor öğretmenimiz ertesi gün hepsinin yanağında bir elma ile çıkıyorlar.
senin dediğin okul gibi özel okul ilk kez duyuyorum..ben montesori eğitimden yanayım çift dilli eğitimden..en önemlisi çocukları ana gibi sevecek bir öğretmenden okulun yanında evim var devlet okulu o çocuklara gidip sarılasım geliyor nasıl davranıyorlar küçücük çocuklara servise bindiğim yerdeanaokulu var deli gibi bağırıyor çıldırmışçasına ve orası çoook beğenilen devlet anaokulu

ha bu arada bu şikayet olayını bizzat yaşamış birisi olrak söyleyebilirmki sonuç koca bir sıfır...o nednele senin çocuğunu dövdüyse gidip onu döveceksin...

şimdi kardeş sen öğretmensin ama sırf bu yüzden yapılan birşeyi görmezden gelecek halim yok birkere her ojkul yılda 50 bin değil o konuyu okula vermedim ayrıca...
15 bin olsun, 5 bin olsun, 100 Tl olsun ne farkı var. Bir şekilde para veriliyor sonuçta. Alakasız şeyleri kıyaslıyorsun bence. Mutlaka vardır oranın kötüsü buranın iyisi ama devlet okulları kötü demeyi yersiz buluyorum.
Bu arada ben de köy çocuklarını şehir çocuklarına, devlette okuyan çocukları özelde okuyan çocuklara tercih ederim desem? Özelde okuyanlar şımarık, kendini beğenmiş, öğretmeni satın almış gibi davrananlar desem?

ozel okul degıl
ogretmende ucretlı degıl gayet ataranak gelmıs
2 cocugu varmıs o yuzden gelemıyormus
gelmek zorunda degılmıs
mudurede sıkayet ettık ama durum degısmedı
devlet okulunda olan bir öğretmenin' ben öyle anlaştım,törenlere katılamam deme şansı yok.okulumda herkes sınıfının başında,belki bir iki kez geç kalma,herhangi önemli bir sebeble olabilir ama herzaman,hele ki 1. sınfta olmaz.bu keyfi olmuş.herkesin çocuğu var,işlerini ona göre ayarlaması lazım.böyle keyfi davranan bir öğretmen nasıl okulun en iyi öğretmenlerinden olablir anlayamadım gerçekten.

15 bin olsun, 5 bin olsun, 100 Tl olsun ne farkı var. Bir şekilde para veriliyor sonuçta. Alakasız şeyleri kıyaslıyorsun bence. Mutlaka vardır oranın kötüsü buranın iyisi ama devlet okulları kötü demeyi yersiz buluyorum.
Bu arada ben de köy çocuklarını şehir çocuklarına, devlette okuyan çocukları özelde okuyan çocuklara tercih ederim desem? Özelde okuyanlar şımarık, kendini beğenmiş, öğretmeni satın almış gibi davrananlar desem?
Aynen öğrenciler konusunda bende sizin gibi düşünüyorum. Bir komşumuz un kızı özel okula gidiyor. Öğretmen uyarınca. Paranı biz veriyoruz demiş. Nasıl zoruna gitmiştir öğretmenin.

Ayrıca devlet okulunda bahçeden bende öğretmenin bağırma sesini duyuyorum. Ama o gürültü de başka şansı yok. Ben okula giderken ailem kızım sakın şımarma bak sınıfta kaç kişi var öğretmenin yorulmasın hastalanmasın derdi. Yaramazlık yapıp fırçayı yemişliğim de vardır. Babama bikere öğretmen bana bağırdı dedim. Sen neyaptın dedi. Zaten ilk okul öğretmenim çok ilgili bir öğretmen di. Ev ev bütün ailelere oturmaya gitmiş bizede gelmişti. 24 yıl öncesinden bahsediyorum.

Çocuklarımıza başkalarını da düşğnebilmeyi empati yapmayı öğretmeliyiz.

Ayrıca bu özel okulda çocuğunu anasınıfına gönderen arkadaşın oğlunun sınıfında bir kaç şiddet uygulayan çocuk varmış. Pedegok var ya bunu çıkarmış meydana. O okul ticarethane olmasa o aileyi şikayet eder. Ama olurmu 9 ayda 15 bin demek 1 çocuk. Evde yesin dayağını gelsin. Burada da biz zırt pırt pedegok a gönderelim. Ahmak olsun çıksın demişler

o senin düşüncen şimdi devletteki öğretmenlerin %75i çocukları stres topu olarak görüyor bağırıyor çağırıyor ve ben buna karşıyım kendim bizzat görüyorum bunları...

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrıca arkadaşın konusu sabote olmasın...hiçbir şey minnakalra gerizekalı ağzını yırtarım denmesini haklı çıkarmaz..üst taraftaki yorumcu bence arkadaşınıza söyleyin başka kreş araştırsın ilk defa duyuyorum böyle değişik şey...ciddi klas devlet okuluda var ama çok az..ankara atatürk anadolu lisesi gibi ankara fen lisesi gibi..eskişehir fen lisesi gibi ama buralarada sıkarak giriliyor...şimdi eğiriye eğri herkes rahat meslek gözüyle bakıyor...bu nednele öğretmen oluyorlar ve sonuç böyle oluyor idealist öğretmen çok az sayılı ve olanlarıda alınlarından öpmek lazım helal olsun...bana göre devlet okulları maalesef yetersiz öğretmenler gönlüyle yapmıyor bu nedenle özele olan ilgi

Back
X