• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın okulu ve cevresi

Abla teşekkür ederim.
Tam anlamıyla benim hissettiğim de bu kızım kanatlarım altında değil gibi düşünüyorum,korkuyorum.
Ergenligi zaten zor geciyor o yüzden problem yaşıyoruz,destek alıyor.faydasini gördük.

İstemediği halde başka okula göndermem o isterse gider ama bu fikirde aklımda olduğu için danışmak istedim.mutsuz olacağı okula nakil istemem zaten.kalmak isterse kalsın.

Sinirimi,sabrımı gerçekten koruyorum.artik tepkisiz oldum diyebilirim.sadece destek olayım diye kendimi frenlemeyi öğrendim.
Yorumun için teşekkür ederim 🙏
Çocuk yetiştirmek, ahlaklı, dürüst, vicdanlı, eğitimli bir birey olması için uğraşmak yorucu ve zor.
Her gün çevremizden veya haberlerden duyduklarımız korku ve endişelerimizi körüklüyor maalesef.

Başkalarına fazla korumacı gibi gelse de ebeveynlerin geneli küçük bebeklerinin büyüdüğü hissiyle birlikte onu nasıl koruyacakları endişesini hissediyorlar.

Çocuğunuz büyürken onun sizden bağımsız ayakları üzerinde duran bir birey olmasını arzu ederken, bir yandan da başına gelebilecek her türlü kötülükten korumak istiyorsunuz, onlar büyürken siz de bir sürü ikileme, kendi içinizde çelişkilere düşüyor, bir taraftan evladınızın iyiliği için bazı duygularınızı bastırıyor, tabularınızı bile yıkıyorsunuz.

Onlar büyürken siz de büyüyüp olgunlaşıyorsunuz, kimse için değişmeyen düşünceleriniz evladınız için biçim değiştiriyor, tüm düşüncelerinizi yıkıp yeni düşünceler geliştiriyorsunuz.

Çocuklarımızın kendi kanatları çıkıp uçmaya başladıklarında onlara ne kadar ayak uydurabiliriz herkese göre değişiyor ama bildiğim bir şey var ki kafamızda mükemmel anne baba, mükemmel çocuk profili oluşturmamalıyız, çocuğumuz bile olsalar herkes kendi hayallerini yaşamalı, bize düşense onları hep çok sevmek.

Ben nakil şansını denerdim. Gideceği yerin iyi olup olmadığını bilmiyoruz ama burasinin kötü olduğunu biliyoruz.

Evet 15 yaşında çocuk doğruyu kendi bulmalı ama biz de onun işini kolaylastirmaliyiz diye düşünüyorum.Koca yetişkin insanlar bile çevreden etkilenip manipüle olabiliyorlar,bu sitede bile yüzlerce örneğini görüyoruz.Kaldi ki çocuğumu "kendi doğrusunu kendi bulsun" diye kötü olduğunu bildiğim bir ortamda tutmaya devam etmem. Böyle bir riske girmem. Çünkü neden daha iyisi olmasın ?

Burası sınavla girilen bir lise mi ortalama ile girilen bir lise mi merak ettim.
Sınavla girilen lise.
Puanı gayet güzel.diger lise de sinavliydi puanımız tuttu zaten o lise için çalışmıştı sürekli ama kontenjan doluluğu vardı.
Burada başladım nakil ederiz dedik ama osnradan kızım vazgeçti nakilden.

Çocuğunuzu tanırsınız kolay arkadaş edinen bir yapısı varsa yabancılık çekmez dislanmaz. Ben çocuğumu nakil aldırdım hiç sıkıntı yasamadi. Ama küçük olan daha çekingen mesela kolay adapte olamaz nakil alırsam. Karakter meselesi. Ortam anlattiginiz gibiyse nakil almak mantıklı. Birde gideceği lise nasıl, ordada aynı durumu yaşama ihtimali var çünkü. İçine girmeden bilemezsiniz.
Benim çocuğumda sizin küçük gibi.
Kolay arkadaş edinemez.ilk başta ne kadar arkadaşı varsa sonunda da o arkadaşları olur.ortama uyum sağlamakta zorlanır,çabuk sıkılır.
Zaten bu yüzden sürekli şikayet ediyor.tek konumuz arkadaşının az olması,utanması gibi.
Diğer liseyi dışarıdan biliyorum içinde tanıdığımız kimse yok ortamını bilmiyoruz ama aşağı yukarı aynı sorunlar orada da vardır.

Benimde 13 yaşında bu sene liseye başlayan oğlum var. Büyükşehirlerden birinde fen lisesi kazandı. Yatılı olarak kalacaktı. Fakat ancak bir hafta dayanabildi. Yurtta kalan öğrencilerin bel altı şakaları, sigara, ufak tefek hırsızlıkları, başkalarının dolaplarının izinsiz açılması gibi olaylardan aşırı rahatsız olup eve yakın bir okula gelmek istedi. Demem o ki sigara benzeri olaylar her okulda olabiliyor maalesef. Önemli olan çocukları bilinçlendirip bu tür şeylerden elimizden geldiğince uzak durmasını sağlamak.
Okulu çocuğunuz değiştirmek istiyorsa değiştirmek işe yarayabilir. Aksi halde çocuğunuz diğer okulda arkadaş bulamazsa size daha çok kinlenebilir.

Birde bizde daha bu ergenlik olayları başlamadı. Biz bu süreci nasıl geçireceğiz bakalım.
Benim oglum 2007 dogumlu bu sene liseye başladi yatili okuyor fen lisesinde bölgenin en iyi okulların dan birisi okuduğu okul ,çokta iyi bir puanla kazandi.Okul açıldığından beri okulda ve yurta olan bazı olaylar karşısında hayretler içindeyim bu kadar başarılı çocukların okudugu okullarda nasil oluyor bu olaylar hayret ediyorum hem okulda ve yurta disiplin sıkıntısı var hemde ögrenci profili benim hayalimdeki gibi degil hayret ediyorum endişeliyim hiçbirşey bizim zamanimizdaki gibi degil sanirim Allah yardim etsin ergen çocugu olanlara

Sınavla girilen lise.
Puanı gayet güzel.diger lise de sinavliydi puanımız tuttu zaten o lise için çalışmıştı sürekli ama kontenjan doluluğu vardı.
Burada başladım nakil ederiz dedik ama osnradan kızım vazgeçti nakilden.

kaç yüzdelikle girdi?
çok enterasan geliyor bana iyi bir lise kazanmış çocukların bıçak çekmesi falan. yazık günah kendilerine yaptıkları.

kaç yüzdelikle girdi?
çok enterasan geliyor bana iyi bir lise kazanmış çocukların bıçak çekmesi falan. yazık günah kendilerine yaptıkları.
396 puanla girdi.
En düşük yuzdelik 6.5 idi.
Kızımın yuzdeligi 4.7 ydi galiba net hatırlamıyorum.
Ama gerçekten köklü liselerden birinde okuyor.bicak olayi gerçekten normal değil.15 yaşında çocuk daha bunlar dışarıda neler oluyor kim bilir 🤦

Çok haklısınız.
Yatılı okullar hakkında hiç fikrim yok sizin sayenizde bu durumu da öğrenmiş oldum.
Tabii her okulda olabilecek şeyler.eger okul değiştirmek konusunda istekli olursa değiştirin ama bu durumda değiştirmek istemiyor zaten.bende konuyu kapattım ama buradan fikir almak istedim.
Ergenlik süreci gerçekten çok zor geçiyormuş son 2 yıldır biz tecrübe ediyouz çok zorlandık.
Umarım siz sancısız geçirirsiniz.
Benim oglum 2007 dogumlu bu sene liseye başladi yatili okuyor fen lisesinde bölgenin en iyi okulların dan birisi okuduğu okul ,çokta iyi bir puanla kazandi.Okul açıldığından beri okulda ve yurta olan bazı olaylar karşısında hayretler içindeyim bu kadar başarılı çocukların okudugu okullarda nasil oluyor bu olaylar hayret ediyorum hem okulda ve yurta disiplin sıkıntısı var hemde ögrenci profili benim hayalimdeki gibi degil hayret ediyorum endişeliyim hiçbirşey bizim zamanimizdaki gibi degil sanirim Allah yardim etsin ergen çocugu olanlara
Benim oğlumda yurttaki davranışlardan çok etkilendi. Açıkçası hayalim hiç böyle değildi. Yüksek puan alarak bu okullara giren çocukların bazı davranışlar konusunda daha dikkatli olabileceklerini düşünmüştüm.

Gerçekten okulda ve yurtta disiplin sıkıntısı olduğunu bizde farkettik. Benim oğlum 2008’li bizden ayrı kalamadığı için fazla abartıyor olabileceğini düşünmüştüm. Sonradan anlattıkları karşısında çok şaşırdım açıkçası. bu ergenlik bambaşka bir şey. Allah tüm çocuklarımıza yardım etsin. Özellikle yurtta telefonla arkadaşlarının fotoğraflarını çekip, okul gruplarında alay konusu yapmaları beni çok etkiledi.
Duygusal olarak oğlumun altından kalkamayacağını düşündüğümüz için yakında bir özel okula burslu şekilde naklimizi aldık. Şuan için memnunum. Bizde daha ergenlik belirtileri başlamadı inş çocuklarımız en sağlıklı şekilde geçirirler bu ergenlik dönemini

Benim oğlumda yurttaki davranışlardan çok etkilendi. Açıkçası hayalim hiç böyle değildi. Yüksek puan alarak bu okullara giren çocukların bazı davranışlar konusunda daha dikkatli olabileceklerini düşünmüştüm.

Gerçekten okulda ve yurtta disiplin sıkıntısı olduğunu bizde farkettik. Benim oğlum 2008’li bizden ayrı kalamadığı için fazla abartıyor olabileceğini düşünmüştüm. Sonradan anlattıkları karşısında çok şaşırdım açıkçası. bu ergenlik bambaşka bir şey. Allah tüm çocuklarımıza yardım etsin. Özellikle yurtta telefonla arkadaşlarının fotoğraflarını çekip, okul gruplarında alay konusu yapmaları beni çok etkiledi.
Duygusal olarak oğlumun altından kalkamayacağını düşündüğümüz için yakında bir özel okula burslu şekilde naklimizi aldık. Şuan için memnunum. Bizde daha ergenlik belirtileri başlamadı inş çocuklarımız en sağlıklı şekilde geçirirler bu ergenlik dönemini
Çok üzüldüm geçmiş olsun.
İyi ki nakil yapmışsınız.
Fotoğraf ve video çekmek yasak ama çocuklar tabii bu kadar ileri gidebiliyor.ve bu durumdan kaç çocuk etkileniyor acaba yazık.
Kızım 2007 doğumlu ama 2 yıl oldu ergenlik dönemine gireli.gercekten ergenlik bile değişmiş sanki yada ben o dönemleri hatırlamıyorum.
Allah yardımcınız olsun kolaylık diliyorum 🙏

396 puanla girdi.
En düşük yuzdelik 6.5 idi.
Kızımın yuzdeligi 4.7 ydi galiba net hatırlamıyorum.
Ama gerçekten köklü liselerden birinde okuyor.bicak olayi gerçekten normal değil.15 yaşında çocuk daha bunlar dışarıda neler oluyor kim bilir 🤦

sanırım tamamen okulla ilgili bu durum disiplin yok ilgi yok vs.
benim oğlanda anadolu lisesinde hiç böyle şeyler yaşanmıyor. sigara mevzusuda duymadım hiç.

Çok üzüldüm geçmiş olsun.
İyi ki nakil yapmışsınız.
Fotoğraf ve video çekmek yasak ama çocuklar tabii bu kadar ileri gidebiliyor.ve bu durumdan kaç çocuk etkileniyor acaba yazık.
Kızım 2007 doğumlu ama 2 yıl oldu ergenlik dönemine gireli.gercekten ergenlik bile değişmiş sanki yada ben o dönemleri hatırlamıyorum.
Allah yardımcınız olsun kolaylık diliyorum 🙏
Yurtta telefon yasak değildi bizim okulda.Fotoğraf video çekme olayları ilk haftadan başlamamıştı. Zaten yasak olsa bile Ne kadarını engelleyebilir öğretmenler bilmiyorum.
Kız çocukları ergenliğe daha çabuk giriyor. Siz deneyimli olmuşsunuz artık. Ben şimdiden kaygılanmaya başladım konuları okudukça. Nasıl davranabilirim konusunda örnek oluyor yazılanlar bana.Allah çocuklarımızın yardımcısı olsun.

benim oğlanda anadolu lisesinde hiç böyle şeyler yaşanmıyor. sigara mevzusuda duymadım hiç.
Okulla ilgili bence de.
Normalde arada kontrol olur diye biliyorum bu okulda hiç arama kontrol yapılmıyor
Yakalanırsa o zaman arama yapılıyormuş.
Ben her lise de sigara mevzusu var zannediyordum o kadar normallestirildi🤦
Birde her Anadolu lisesi Anadolu lisesi değil ki.

Yurtta telefon yasak değildi bizim okulda.Fotoğraf video çekme olayları ilk haftadan başlamamıştı. Zaten yasak olsa bile Ne kadarını engelleyebilir öğretmenler bilmiyorum.
Kız çocukları ergenliğe daha çabuk giriyor. Siz deneyimli olmuşsunuz artık. Ben şimdiden kaygılanmaya başladım konuları okudukça. Nasıl davranabilirim konusunda örnek oluyor yazılanlar bana.Allah çocuklarımızın yardımcısı olsun.
Bizim okulda da yasak değil telefon.
Ama bu çocuklar daha küçük ya o yüzden yasak olmasını beklerdim video çekmenin.
Fotoğraf çekiliyorlar zaten.
Eskiden telefon yasaktı ama getirseler bile kapatırlar,saklarlardi şimdi rahatlar maalesef
Yani açıkçası ne okusak,ne araştırsak da başımıza gelmeden nasıl davranacağımizi öğrenemiyoruz.tecrube etmek sartmis.

Okulla ilgili bence de.
Normalde arada kontrol olur diye biliyorum bu okulda hiç arama kontrol yapılmıyor
Yakalanırsa o zaman arama yapılıyormuş.
Ben her lise de sigara mevzusu var zannediyordum o kadar normallestirildi🤦
Birde her Anadolu lisesi Anadolu lisesi değil ki.

evet ama sizinkide sonuçta yüzdelikle alan bir okulmuş. karne notuyla alanlardan farkı olması lazım.

evet ama sizinkide sonuçta yüzdelikle alan bir okulmuş. karne notuyla alanlardan farkı olması lazım.
Ortalama ile alan okulların durumunu hiç bilmiyorum gerçekten bilmek isterdim.
Sırf bu yüzden ortalaması tutan yakın okulu tercih etmemiştik.

Ortalama ile alan okulların durumunu hiç bilmiyorum gerçekten bilmek isterdim.
Sırf bu yüzden ortalaması tutan yakın okulu tercih etmemiştik.

dün yazmıştım ya hani arkadaşın oğlunu tehdit etmişler diye ortalama ile girdi o mesela. bayağı duman oluyormuş tuvaletler e o koku illa farkediliyordur.

dün yazmıştım ya hani arkadaşın oğlunu tehdit etmişler diye ortalama ile girdi o mesela. bayağı duman oluyormuş tuvaletler e o koku illa farkediliyordur.
Fark ediliyor zaten.
Öğretmen geliyor üst arıyor sigara çıkanı alıyorlar uyariyorlar.durum bu.
İçmeyenler aradan sıyrılıyor.kac kez hem erkekler tuvaleti hem kızlar tuvaletinde yakalanmışlar.
Bugün veliyle konuştum ya 12.sinoflar iciyormus diyor herkes çok normal buluyor galiba.

Nooption maalesef her okul aynı değil, bunu yalnızca okul yönetimine mal etmekte yanlış olur, ne yazık ki bazı veliler de zamanla okul yönetiminin bezmesine, sadece eğitim verir geçeriz demesine neden oluyor.
Okula hiç kitap getirmeyen, ödevlerini yapmayan, hiçbir okul kuralına uymaması yanında, dersten kaçıp nargile cafelerde takılan çocukların aileleri uyarıldığında sana ne sen dersine bak diyen veliler var, bir kere daha yazmıştım, özürsüz devamsızlık yaptı diye sınıfta bırakılan bir çocuk müdürün boğazına bıçak dayayıp tehdit ediyor, konuyu konuşmak için ailesi çağırılıyor, ailede okulun altını üstüne getirip müdürü bıçaklamıştı, davalık olmuşlardı.

Artık maalesef eli bıçaklı gezen liseliler çoğaldı, aileleri de hiçbir şey yapmıyor, kimi aile çocuğuyla bir olup tehdit ediyor, şeker alır gibi silah alındığından eğitimciler ne yazık ki önce kendi can güvenliklerini korumak zorunda kalıyorlar.
Kafasına çuval geçirilip öğrenciler tarafından dövülen öğretmenler var, okulun eğitim kalitesi, Anadolu lisesi olması veya özel okul olması bir şey ifade etmiyor artık, öğrenci, veli kalitesi de önemli, paranızı ben veriyorum çocuğum dilediği gibi takılır zaten yurtdışına eğitime gidecek deyip özel okulda her türlü çirkinliği saygısızlığı çocuğuna hak gören veliler biliyorum.

Bizim çocuk çok şikayetci degil aslinda arkadaşlarına alıştı yurdu da seviyor yurtla okul arasinda tüp geçit var dışarı bile çikmadan okula gidebilir o konularda rahat her hafta sonuda eve geliyor ...
ama ben rahatsiz oluyorum bazi şeylerden 1 e kadar oturuyorlar yurta kimse birşey demiyormuş defalarca uyardim yurt müdürlüğü nü durumu anlatim tamam diyorlar ilgileneceğiz diyorlar yine ayni nöbetici ögretmen saat 23 de gelip yatin artik diyormuş sonra odasına gidip uyuyormuş bu normal mi neden bana normal gelmiyor anlamiyorum gelişme çagindaki bir çocuk o saate kadar oturup sabah 6:30 kalkiyorlar ben kizincada anne herkes oturuyor diyor sorun bendemi anyamıyorum bu konu beni bayagi rahatsiz ediyor birde ilk hafta büyük sınıflardan saçma sapan şakalar yapılmıştı onlar bitti ama bu yatış kalkiş olayi birtürlü düzene girmiyor

Bizim çocuk çok şikayetci degil aslinda arkadaşlarına alıştı yurdu da seviyor yurtla okul arasinda tüp geçit var dışarı bile çikmadan okula gidebilir o konularda rahat her hafta sonuda eve geliyor ...
ama ben rahatsiz oluyorum bazi şeylerden 1 e kadar oturuyorlar yurta kimse birşey demiyormuş defalarca uyardim yurt müdürlüğü nü durumu anlatim tamam diyorlar ilgileneceğiz diyorlar yine ayni nöbetici ögretmen saat 23 de gelip yatin artik diyormuş sonra odasına gidip uyuyormuş bu normal mi neden bana normal gelmiyor anlamiyorum gelişme çagindaki bir çocuk o saate kadar oturup sabah 6:30 kalkiyorlar ben kizincada anne herkes oturuyor diyor sorun bendemi anyamıyorum bu konu beni bayagi rahatsiz ediyor birde ilk hafta büyük sınıflardan saçma sapan şakalar yapılmıştı onlar bitti ama bu yatış kalkiş olayi birtürlü düzene girmiyor
Yatili okulda da farklı sorunlar oluyormuş
Benim bu konuda hiç fikrim yok
Yatma saatleri toplu halde düzenli olmalı eğer kural varsa da nöbetçi öğretmenin uyuması da saçma.
Gerçi gençler gece yatmayı sabah kalkmayi sevmiyor ama evde olsa bir şekilde çocuk dinlenir.
Allah yardımcınız olsun ya inşallah gönlünüze göre olur 🙏

Back
X