• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın okulu ve cevresi

ben oldum bittim insan ayıran biriyim.
hiç arkadaşım olsun diye çaba harcamadim. sosyal girişken de olsam, sessiz kendi halimde de takılsam hep arkadaşlarım az ve öz oldu.
okuduğum ilkokul da lise de pek matah değildi. ama ben hep seçme sınıf dedikleri sınıflarda olduğum için sorunla minimumla karşılaştım. akran zorbaligina da lisede 2 3 sene maruz kaldım. ama taktım mı hayır. beni zerre etkilemedi açıkçası.

benim kızınızdan yana cekincem arkadaşım yok, beni aralarına almıyorlar, yeni gelenler dışlandı gibi şeyler söylemesi oldu. baya baya etkileniyo.
kızınız hassas ve çevresinin kalabalık olmasına önem veriyo galiba.

yani şimdi beni o liseye soksalar beni ortam etkilemez yapım gereği. ama belli ki kızınız etkileniyo mutsuz ve kaygılı. ben olsam nakil aldırırım.
lisedeki öğrenci profilinin istisnalar dışında öğrencileri etkilediğini düşünüyorum.

Hiç acele etmemesini söyleyin arkadaşlık için.. 1.sınıf lise öğrencisinin hem zor adapte olduğu hem de hiç anlamadan geçirdiği bir yıl.. Sonra bölüm seçecek ve yine arkadaş ortamı değişecek.. Güzel olan şu ki sizinle her şeyi çok güzel paylaşıyor..

Cocugun rizasi olmadan okul degistirmeyin, yeni okulunda ki her sorundan sizi sorumlu tutar omur boyu sizden nefret eder.

Ayrica gittigi lisede de durum cok farkli olmayacaktir. Siz kiziniza.iletisimi koparmayin. Sadece dinleyin akil isterse verin. Kendi yolunu bulacaktir.

Sigara olayı her okulda olur. Sevgilisi olan da çoktur yani kızınızı saklayamazsınız bu tür olaylardan. Hepimiz geçirdik benim de etrafımda sigara içen çoktu ama ben derslerime bakardım hiç içmedim. Aksine annemden çok çekinirdim en inek olan bile içti ben hayır dedim. Önemli olan bilinçli çocuk yetiştirmek. Okullarda neler neler oluyor. Okul koridorunda öpüşen bile gördüm.

Nakile gideceği okul da dengi olacak. O yüzden her şey aynı olacaktır. Hem kaçmak çözüm değil. Ayrıca dert edindiğiniz şeylerle mücadele etmek zorunda.

Lise bitince üniversite de aynısı olacak. Tuvaletlerde sigara içen çocuklar aralarda çıkıp hocalarla içecek. 🤷🏻‍♀️ Her hafta sevgili değistiren kızlar yine değiştirecek. Ki bunlar çocuğumuzda görmek istemediğimiz davranışlar olabilir ama çocuğumuzu bunları görmekten alıkoyamayız.

Benim okuduğum lisede ögretmen dövmeler, sigara, okul etrafindaki zibidilerin diyecegim yabanci madde kullanmalari vs her sey vardi.
İs kisinin kendisinde bitiyor.
Sigarada icmedim, ogretmende dovmedim baska seylerede bulasmadim.
Her uygun olmadigi ortamdan alip uzaklastirmaniz cok zor, yarin obur gun uni. ye gidecek yeni is hayatina baslayacak her daim etrafindan uzaklastiramayacaksiniz sonucta.
Cocuklarimiza sahip cikacagiz, dogruyu her gun her gun anlatacagiz, gerekirse caktirmadan kendisine belli etmeden takibimizi yapacagiz baska turlu begenmedim burdan alayim, begenmedim obur taraftanda alayimla sonu gelmez bence.

Başta abarttiginizi dusundum ama sanirim hic bir sartta tuvalette cember olup sigara icilen bir ortama cocugumu sokmam, kendisi de rahatsizsa...

Gelirken, cikinca, ögle arasinda arka bahcede icilenden bize ne ama bu wc olayi fiyasko.
Yoneticiler buna da mi bir sey yapmiyor?
Gecenlerde öğretmen erkekler tuvaletinde yakalamks bir grup kızı
Disiplinden uyarı cezası almışlar.tekrar olursa ailelere haber veririm demiş.
Birşey yaptılarsa ayrıca haberim yok.

hıc bırsey olmuyor ınanın o ogrencılerın velılerı duyarsız
ben lıseydeyken bazı arkadaslarımın arabası vardı aracla gelırlerdı okula dusunebılıyormusunuz
bır kısı bıle senın ehlıyetın yok hayırdır demedı

hıc bırsey olmuyor ınanın o ogrencılerın velılerı duyarsız
ben lıseydeyken bazı arkadaslarımın arabası vardı aracla gelırlerdı okula dusunebılıyormusunuz
bır kısı bıle senın ehlıyetın yok hayırdır demedı
Beterin beteri de varmış demekki.
Ben fazla evham yapıyorum farkındayım ama malum herşey duyuyoruz o yüzden korkuyorum.
Ama biraz içim rahatladı yorumlar sayesinde teşekkür ederim 🙏

Beterin beteri de varmış demekki.
Ben fazla evham yapıyorum farkındayım ama malum herşey duyuyoruz o yüzden korkuyorum.
Ama biraz içim rahatladı yorumlar sayesinde teşekkür ederim 🙏
korkmakta cok haklısınız benımde cocugum var 6 yasına gırmek uzere 36 yasında da olsa yıne cocugum ıcın endıselenırım kızı erkegı yok ama bılhassa kadınlar ıcın hayat cok zor her acıdan dusunup endıselenmek cok normal bırde ergenlık cagında en hassas donem sızı cok cok ıyı anlıyorum. sız elınızden gelenı yapıp tum sevgınızı verdıkten sonra ne olursa olsun yanındayım guvenını verdıkten sonra destegınızı hep gordugu surece yanlıs yola sapmaz ;)

Tek tek herkese cevap veremiyorum kusura bakmayın.
Sabah kızım okul için baya hazırlandı,kıyafet secemedi beden dersi için falan.
Bende bugün çok uğraştın diğer grupla ilgisi var mı bugün yanlarına mi gideceksin dedim
Kızım anne ben o gruba katilamam hem utanırım hem alisamam zaten dedi
Birde birlikte takıldı arkadaşının hiç arkadaşı yokmuş.benden başka kimseyle konuşmuyor o yanlız kalmasın yazık dedi.
İçim nasıl rahatladi anlatamam 🙈
Tabii belki etmedim.neden kız yanlız sen destek ol kızım birlikte alışın dedim 🤭
En azından o gruba dahil olamam demesi içimi rahatlattı.

Cocuk sadece okulda icici degilse ailelerin haberi oluyor zaten genelde. Biz de lisede sigara iciyorduk ve hepimizin ailesinin haberi vardi. 🙄 Aferin cocugum icin tabi demiyorlardi ama biliyorlardi. Sigara baya kokan birsey cunku aile bunu anlayamiyorsa sikinti zaten. Cok birsey olacagini sanmam.

Cocugunuz içsin, takilsin demiyorum ama dusundugu kadar korkunc bir ortam ve genclik nereye gidiyor denecek birsey yok aslinda.
28 yasimdayim ben lisedeyken de vardi saydiginiz cogu şey, biz de yaptik. Şuan ne sigara ne alkol hicbir kotu aliskanligim yok. Butun arkadaslarim da okulunu okudu işinde gucunde, kimisi evli cocuklu normal insanlar hepsi. 🙄

Sigara icmek istemiyorsa icmez, herkesin kafasina uygun arkadas cevresi illa ki bulunuyor oluyor, uymak zorunda degil. Uymazsa kimse kolundan tutup zorla yaptirmiyor zaten

Cocuk sadece okulda icici degilse ailelerin haberi oluyor zaten genelde. Biz de lisede sigara iciyorduk ve hepimizin ailesinin haberi vardi. 🙄 Aferin cocugum icin tabi demiyorlardi ama biliyorlardi. Sigara baya kokan birsey cunku aile bunu anlayamiyorsa sikinti zaten. Cok birsey olacagini sanmam.

Cocugunuz içsin, takilsin demiyorum ama dusundugu kadar korkunc bir ortam ve genclik nereye gidiyor denecek birsey yok aslinda.
28 yasimdayim ben lisedeyken de vardi saydiginiz cogu şey, biz de yaptik. Şuan ne sigara ne alkol hicbir kotu aliskanligim yok. Butun arkadaslarim da okulunu okudu işinde gucunde, kimisi evli cocuklu normal insanlar hepsi. 🙄

Sigara icmek istemiyorsa icmez, herkesin kafasina uygun arkadas cevresi illa ki bulunuyor oluyor, uymak zorunda degil. Uymazsa kimse kolundan tutup zorla yaptirmiyor zaten
Tabii her okulda,her çevrede olabilecek şeyler.bende lisede sigaraya başladım.
Ama içmeyen icmiyordu.
İnsanın içinden gelmesi gerekiyor galiba.iradesi olan ben içmem der görmez.

Aileleri bilmiyorum mutlaka haberi oluyordur çocuklardan.
Dediğim gibi o arkadaşın annesi kızını sigara bırakmak için seminere götürecek mis,destek alacakmış.ama hiç ilgilenmeyen velilerde oluyordur.

Hala yeni sistemle karşılaşmadıgım için bir haberim liselerden sahiden öyle mi 🙄
Ne yazikki öyle 😔
Evet Anadolu lisesi.
Taban puanlari da yüksek ama mahalli yerleştirme ile alıyorlar.
Anadolu lisesi ama %60 dan fazlasının içini boş.

Ama içmeyen icmiyordu.

Dediğim gibi o arkadaşın annesi kızını sigara bırakmak için seminere götürecek mis,destek alacakmış.ama hiç ilgilenmeyen velilerde oluyordur.

Tabi ki bizimle birlikte takilip sigara icmeden okulu bitirmis sinif arkadaslarimiz da vardi yani hiç sorun olmazdi. Kimsenin kimseyi "sen sigara icmiyorsun konusma bizle" seklinde disladigi ya da dalga geçtiğini gormedim. O kadar dev sorunlar degil aslinda birilerinin sigara icmesi, sevgilisi olmasi vs. İsteyen istedigi şekilde kaliyor yine.

Ama içmeyen icmiyordu.

sızler sıgara ıcıyorsanız kızınıza ıcme dıyemezsınız zaten evde anne baba ıcıyorsa cocuk nıye ıcmesın dımı ama :) o yuzden cocugumuzun yapmasını ıstemedıgımız seylerde once kendı yazılımımızı bır guncellememız gerekıyor :)

Bende lisedeyken arkadaşlarım hep içerdi bende wc de gözcülük yapardım hııı teklif de ettiler iç diye tadına dahi bakmadım o içinden gelecek sanmıyorum sigara içmiyor diye dışlayacaklarını

Ama bıçak çekmek filan korkutur beni yani okulda düzenli olarak aranma yapılmalı bence

Arkadaşına gelince kızınız kesin bir dille uyarmalı bence kendi aralarında halletmeliler

Onun dışında okul değişstirseniz bile gittiği okulda dda sigara içen sevgili yapan illaki olacaktır

Benimde arkadaşlarım içerdi ben hiç içmedim ta ki üniversiteye kadar hep kaçtım tiksindim bile ama üniversite de içtim.
Sonra iş hayatında içtim ama uzun süre oldu bırakalı.
Sigara kişiye bağlı durum yani ama erkek arkadaşı olayları çok sakat.
O dönemlerde gençler birbirine hava atmak için bile neler yapıyorlar.
Son olarak kendiniz sigara içip de çocuğunuzdan içmemesini istemeniz kadar saçma bir durum yok.
Yıllarca bizimkilerde onu yaptı bana biz içiyoruz ama sen içme diye.

İlk başlarda sırf onlara merakım yüzünden başlamıştım.

Back
X