• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın okulu ve cevresi

sızler sıgara ıcıyorsanız kızınıza ıcme dıyemezsınız zaten evde anne baba ıcıyorsa cocuk nıye ıcmesın dımı ama :) o yuzden cocugumuzun yapmasını ıstemedıgımız seylerde once kendı yazılımımızı bır guncellememız gerekıyor :)
Ben sigara içmesin diye başlamadım
Sigara içen,havalı olmak ve kabul edilmek için sigara içilen gruba dahil olmasını istemiyorum dedim.
Okulda,tuvalette sigara içilmesi den rahatsız oldum bence normal bir durum değil.
Zaten okullarda sigara alışkanlığı artıyor ama eskiden en azından gizli,saklı yapılıyordu.
Tam net anlatamadim galiba ama kesinlikle baskı yapayım aman bulaşmasın diye konuya girmedim.
Keşke hemen kendi yazilimlarimi guncelleyebilsem kendi adıma çok isterim.

Bende lisedeyken arkadaşlarım hep içerdi bende wc de gözcülük yapardım hııı teklif de ettiler iç diye tadına dahi bakmadım o içinden gelecek sanmıyorum sigara içmiyor diye dışlayacaklarını

Ama bıçak çekmek filan korkutur beni yani okulda düzenli olarak aranma yapılmalı bence

Arkadaşına gelince kızınız kesin bir dille uyarmalı bence kendi aralarında halletmeliler

Onun dışında okul değişstirseniz bile gittiği okulda dda sigara içen sevgili yapan illaki olacaktır
Genel arama yapılmıyor.bu durumdan çok rahatsızım.
Okula 2 bıçak getiren madde de getirebilir.
Daha kimbilir ne getiriyorlar bundan emin olamıyoruz.
Sigara konusunda haklısınız ama arkadaşı gruba katılıp,havalı olmak için sigaraya başlayınca kafamda soru işareti oldu açıkçası.
Tüm okullarda bu tür olayları göreceğiz mutlaka.ama benim aklıma nakil geldi en azından aklımda kalmasın diye düşündüm.

Benimde arkadaşlarım içerdi ben hiç içmedim ta ki üniversiteye kadar hep kaçtım tiksindim bile ama üniversite de içtim.
Sonra iş hayatında içtim ama uzun süre oldu bırakalı.
Sigara kişiye bağlı durum yani ama erkek arkadaşı olayları çok sakat.
O dönemlerde gençler birbirine hava atmak için bile neler yapıyorlar.
Son olarak kendiniz sigara içip de çocuğunuzdan içmemesini istemeniz kadar saçma bir durum yok.
Yıllarca bizimkilerde onu yaptı bana biz içiyoruz ama sen içme diye.

İlk başlarda sırf onlara merakım yüzünden başlamıştım.
Cocuklar hem merak ediyor,bazısının içinden geliyor birde havalı olmak için sigaraya başlayanlar var.tabij şuan lise 1 de belki 1-2 sene sonra belki üniversite başlayabilir bunu önlemem,engel olmak mümkün değil çocuk isterse bisekilde yapar.
Sevgili,flört durumuna karşı değilim.sanal sevgililerden iyidir ama bıçaklı,kavgalı,sorunlu sevgili korkuttu beni.
Keşke şuan birakabilsem sigarayı da bırakmış biri olarak öğüt versem.bu durumun farkındayım ama asla sigara içme diye söylemiyorum kızıma.
Eski bir kıssadan hisse vardır kendin yaptığın şeyi başkasına yapma dersen zaten işe yaramaz.40 gün sen uzak dur öyle nasihat var diye.

Şuan televizyonda gördüm.
15 yaşındaki kız çatıya çamaşır toplamaya çıkıyor ve 9 gündür haber yok.
İşte en basit örnekleri görünce gerçekten içime korku düşüyor.
Aynı evin içinde çamaşır toplarken çocuk kayboluyor.
Şuan ki durumda gençler o kadar bilgili, gözü kara ki insan endişe etmekten kendini alakoyamiyor 😔

Cocuklar hem merak ediyor,bazısının içinden geliyor birde havalı olmak için sigaraya başlayanlar var.tabij şuan lise 1 de belki 1-2 sene sonra belki üniversite başlayabilir bunu önlemem,engel olmak mümkün değil çocuk isterse bisekilde yapar.
Sevgili,flört durumuna karşı değilim.sanal sevgililerden iyidir ama bıçaklı,kavgalı,sorunlu sevgili korkuttu beni.
Keşke şuan birakabilsem sigarayı da bırakmış biri olarak öğüt versem.bu durumun farkındayım ama asla sigara içme diye söylemiyorum kızıma.
Eski bir kıssadan hisse vardır kendin yaptığın şeyi başkasına yapma dersen zaten işe yaramaz.40 gün sen uzak dur öyle nasihat var diye.

Evet ben 4-5 sene içtim anneme babama söylemedim mesela gizli saklı hep.
Çok tiryaki olmadım o ayrı gerek merak gerek ise sıkıntılar yüzünden içtim ama dediğim gibi uzun süre önce bıraktım.
İçmeden önce de aynı şeyi derdim yine diyorum gereksiz bir şey yani faydası yok işte.
Umarım başlamaz.
Siz kızınızla bol bol konuşun her şeyi anlatın dilerim sorun yaşamaz.

Ne zor ya anne baba olmak

Evet ben 4-5 sene içtim anneme babama söylemedim mesela gizli saklı hep.
Çok tiryaki olmadım o ayrı gerek merak gerek ise sıkıntılar yüzünden içtim ama dediğim gibi uzun süre önce bıraktım.
İçmeden önce de aynı şeyi derdim yine diyorum gereksiz bir şey yani faydası yok işte.
Umarım başlamaz.
Siz kızınızla bol bol konuşun her şeyi anlatın dilerim sorun yaşamaz.

Ne zor ya anne baba olmak
Yıllardır sigara içiyorum tek faydasını görmedim.
Aslında ilk basladigimiz senelerde biraksaydik şuan kendi saglimiz dört dörtlük olurdu.
Ama bana da o zamanlar sürekli sigara içme,bırak diye baskı yapılsa daha çok ters teperdi diye düşünüyorum.
Gerçekten anne,baba olmak zormuş 😔
Teşekkür ederim 🙏

Şuan ki durumda gençler o kadar bilgili, gözü kara ki insan endişe etmekten kendini alakoyamiyor 😔
Bu konuda çok haklısın gerçekten çok zor benimde senin kızınla aynı yaşta kızım var okula erken başladığı için şuan 10. Sınıfta benim de çok aklım kalıyor bir yere gönderesim gelmiyor ama çok sıkarsak bu sefer de geri tepiyor çok korkuyorum bende 🤦‍♀️🤦‍♀️

Rabbim bütün yavrularımızı korusun🤲🤲

Yıllardır sigara içiyorum tek faydasını görmedim.
Aslında ilk basladigimiz senelerde biraksaydik şuan kendi saglimiz dört dörtlük olurdu.
Ama bana da o zamanlar sürekli sigara içme,bırak diye baskı yapılsa daha çok ters teperdi diye düşünüyorum.
Gerçekten anne,baba olmak zormuş 😔
Teşekkür ederim 🙏

Niyetim akıl vermek yada üsten konuşmak değil ama kafada biterse bırakırsın.
Mesela şöyle düşün bugün derdimize çare bulmuyor, sıkıntılarımızı gidermiyor, üzüntümüzü dağıtmıyor tek yaptığı şey bedene ve cebe zarar vermek.

Kendini düşün cidden diyorum bak tiksindir kendini bırakırsın Cemos inan bana.

Bu konuda çok haklısın gerçekten çok zor benimde senin kızınla aynı yaşta kızım var okula erken başladığı için şuan 10. Sınıfta benim de çok aklım kalıyor bir yere gönderesim gelmiyor ama çok sıkarsak bu sefer de geri tepiyor çok korkuyorum bende 🤦‍♀️🤦‍♀️

Rabbim bütün yavrularımızı korusun🤲🤲
Amin inşallah 🤲
Ayni yaşta kızlarımız varmış biraz anlamışsınızdır beni
Bu pandemi de çok etkili oldu çocuklar üzerinde.
Şuan ne yapsak ters tepiyor 🤦

Niyetim akıl vermek yada üsten konuşmak değil ama kafada biterse bırakırsın.
Mesela şöyle düşün bugün derdimize çare bulmuyor, sıkıntılarımızı gidermiyor, üzüntümüzü dağıtmıyor tek yaptığı şey bedene ve cebe zarar vermek.

Kendini düşün cidden diyorum bak tiksindir kendini bırakırsın Cemos inan bana.
Sigarayı bırakanlara çok özeniyorum gerçekten.
Kendime çok kızıyorum iradesiz davranıyorum diye.
Kafada ve içten bitirmek çok önemli.bende neden olmuyor anlamıyorum.
Aslında hamileyken ve sonrasında 2 sene bıraktım ama tekrar başladım çok pişmanım.
Bir şekilde bundan da kurtulucam inşallah 🤦

Sigarayı bırakanlara çok özeniyorum gerçekten.
Kendime çok kızıyorum iradesiz davranıyorum diye.
Kafada ve içten bitirmek çok önemli.bende neden olmuyor anlamıyorum.
Aslında hamileyken ve sonrasında 2 sene bıraktım ama tekrar başladım çok pişmanım.
Bir şekilde bundan da kurtulucam inşallah 🤦

Bir bebek daha dilerim o zaman :D

Benimde 13 yaşında bu sene liseye başlayan oğlum var. Büyükşehirlerden birinde fen lisesi kazandı. Yatılı olarak kalacaktı. Fakat ancak bir hafta dayanabildi. Yurtta kalan öğrencilerin bel altı şakaları, sigara, ufak tefek hırsızlıkları, başkalarının dolaplarının izinsiz açılması gibi olaylardan aşırı rahatsız olup eve yakın bir okula gelmek istedi. Demem o ki sigara benzeri olaylar her okulda olabiliyor maalesef. Önemli olan çocukları bilinçlendirip bu tür şeylerden elimizden geldiğince uzak durmasını sağlamak.
Okulu çocuğunuz değiştirmek istiyorsa değiştirmek işe yarayabilir. Aksi halde çocuğunuz diğer okulda arkadaş bulamazsa size daha çok kinlenebilir.

Birde bizde daha bu ergenlik olayları başlamadı. Biz bu süreci nasıl geçireceğiz bakalım.

Amin inşallah 🤲
Ayni yaşta kızlarımız varmış biraz anlamışsınızdır beni
Bu pandemi de çok etkili oldu çocuklar üzerinde.
Şuan ne yapsak ters tepiyor 🤦
Tabiki fazlasıyla anlıyorum sizi kızsak ayrı serbest bıraksak ayrı bazen bende ne yapacağımı şaşırıyorum karakter olarak sessiz salim ılımlı bir kızım var şuan için ama ileirisni bilemiyorum tabiki

Her fırsatta konuşuyorum benden korkmamasını herşeyi bana anlatmasını söylüyorum
Okuldan kaçma gitmek istemediğinde söyle ben sana izin veririm diyorum
Okulda kavgaya karışma diyorum çünkü lise kavgaları kötü oluyor

Elimden geldiğince onu anlamaya illaki erkek arkadaşı olacağına ama masumane şeyler yaşaması gerektiğini belirtiyorum

Ayrıca ne yaparsa yapsın kimseden korkmamasını söylüyorum günahıyla sevabıyla benim evladım Rabbim kimseyi yanlışa düşürmesin

Biz 3 kız kardeştik üçümüzde sigara içmiyoruz babamda çok içmiş ama ben daha doğmadan bırakmış ama annem içiyor üçümüzün kocası da içiyor 😥

Cemoos endişelerinizi, korkularınızı anlıyorum.
İlkokul ortaokul dönemlerinde çocuklarımız kanatlarımız altındayken, liseyle birlikte her şey değişmeye başlıyor, ergenlik dönemi daha bir çalkantılı hale dönüşüyor, farklı insanlarla tanışıyorlar, okul, okul arkadaşları, okulun bulunduğu çevre derken anne babalar sürekli çarpıntı yaşarken buluyor kendini.

Gittiği gideceği her okulda benzer sorunlar olacak, okul değiştirmek kızınız istemiyorsa kötü olabilir zira düşüncesine, verdiği karara uyulmaması onu hırçınlaştırabilir, göndereceğiniz okulda mutsuz olabilir, sorunlarla nasıl başa çıkması gerektiğini anlatmanız, ona rehber olmanız daha önemli bence.

Kızınızın karakterini bilmiyorum ama büyümek, arkadaş çevresinde kabul görmek ama bir yandan da anne babasının biriciği olmak arasında gel-gitler yaşayabileceğinden, anne baba olarak sizlere düşen sinirlerinizi ve sabrınızı zorlayacak durumlar yaşandığında mümkün olduğunca soğukkanlı kalabilmek, gerektiğinde sorun baş göstermeden veya büyümeden bir uzman desteği de almanız iyi olur.

Cemoos endişelerinizi, korkularınızı anlıyorum.
İlkokul ortaokul dönemlerinde çocuklarımız kanatlarımız altındayken, liseyle birlikte her şey değişmeye başlıyor, ergenlik dönemi daha bir çalkantılı hale dönüşüyor, farklı insanlarla tanışıyorlar, okul, okul arkadaşları, okulun bulunduğu çevre derken anne babalar sürekli çarpıntı yaşarken buluyor kendini.

Gittiği gideceği her okulda benzer sorunlar olacak, okul değiştirmek kızınız istemiyorsa kötü olabilir zira düşüncesine, verdiği karara uyulmaması onu hırçınlaştırabilir, göndereceğiniz okulda mutsuz olabilir, sorunlarla nasıl başa çıkması gerektiğini anlatmanız, ona rehber olmanız daha önemli bence.

Kızınızın karakterini bilmiyorum ama büyümek, arkadaş çevresinde kabul görmek ama bir yandan da anne babasının biriciği olmak arasında gel-gitler yaşayabileceğinden, anne baba olarak sizlere düşen sinirlerinizi ve sabrınızı zorlayacak durumlar yaşandığında mümkün olduğunca soğukkanlı kalabilmek, gerektiğinde sorun baş göstermeden veya büyümeden bir uzman desteği de almanız iyi olur.
Abla teşekkür ederim.
Tam anlamıyla benim hissettiğim de bu kızım kanatlarım altında değil gibi düşünüyorum,korkuyorum.
Ergenligi zaten zor geciyor o yüzden problem yaşıyoruz,destek alıyor.faydasini gördük.

İstemediği halde başka okula göndermem o isterse gider ama bu fikirde aklımda olduğu için danışmak istedim.mutsuz olacağı okula nakil istemem zaten.kalmak isterse kalsın.

Sinirimi,sabrımı gerçekten koruyorum.artik tepkisiz oldum diyebilirim.sadece destek olayım diye kendimi frenlemeyi öğrendim.
Yorumun için teşekkür ederim 🙏

Benimde 13 yaşında bu sene liseye başlayan oğlum var. Büyükşehirlerden birinde fen lisesi kazandı. Yatılı olarak kalacaktı. Fakat ancak bir hafta dayanabildi. Yurtta kalan öğrencilerin bel altı şakaları, sigara, ufak tefek hırsızlıkları, başkalarının dolaplarının izinsiz açılması gibi olaylardan aşırı rahatsız olup eve yakın bir okula gelmek istedi. Demem o ki sigara benzeri olaylar her okulda olabiliyor maalesef. Önemli olan çocukları bilinçlendirip bu tür şeylerden elimizden geldiğince uzak durmasını sağlamak.
Okulu çocuğunuz değiştirmek istiyorsa değiştirmek işe yarayabilir. Aksi halde çocuğunuz diğer okulda arkadaş bulamazsa size daha çok kinlenebilir.

Birde bizde daha bu ergenlik olayları başlamadı. Biz bu süreci nasıl geçireceğiz bakalım.
Çok haklısınız.
Yatılı okullar hakkında hiç fikrim yok sizin sayenizde bu durumu da öğrenmiş oldum.
Tabii her okulda olabilecek şeyler.eger okul değiştirmek konusunda istekli olursa değiştirin ama bu durumda değiştirmek istemiyor zaten.bende konuyu kapattım ama buradan fikir almak istedim.
Ergenlik süreci gerçekten çok zor geçiyormuş son 2 yıldır biz tecrübe ediyouz çok zorlandık.
Umarım siz sancısız geçirirsiniz.

Adapte olabilir mi acaba.
Ben hiç nakil yaptırmadım bu zamana kadar.nerde başladıysa orada devam ettik.
İlkokulda evimi taşıdım 3 sene servisle gitti geldi değişim olmasın diye.
Sırf bu yüzden korkuyorum.

Çocuğunuzu tanırsınız kolay arkadaş edinen bir yapısı varsa yabancılık çekmez dislanmaz. Ben çocuğumu nakil aldırdım hiç sıkıntı yasamadi. Ama küçük olan daha çekingen mesela kolay adapte olamaz nakil alırsam. Karakter meselesi. Ortam anlattiginiz gibiyse nakil almak mantıklı. Birde gideceği lise nasıl, ordada aynı durumu yaşama ihtimali var çünkü. İçine girmeden bilemezsiniz.

Bu bahsettiğiniz şekildeki gençlere her okulda denk gelebilirsiniz.Hani okul değiştirmek çözüm olmayabilir. Devir çok kötü kabul ediyorum ama kızınız 15 yaşında doğruyu yanlışı kendisi ayıracak.Ortam kötü diyorsa iyi ortam yakalamaya çalışacak.

Gecenlerde öğretmen erkekler tuvaletinde yakalamks bir grup kızı
Disiplinden uyarı cezası almışlar.tekrar olursa ailelere haber veririm demiş.
Birşey yaptılarsa ayrıca haberim yok.
Burası sınavla girilen bir lise mi ortalama ile girilen bir lise mi merak ettim.

Back
X