Kızımın saçları

Sepesel

Küsmek istiyorum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2018
1.645
3.217
53
37
İyi günler kk nın güzellikleri
Konu komsunun söylemleriyle kendime dert ettigim bir konuyu paylaşacagım sizinle
Mune inşallah ban yemem
2017 mayıs dogumlu kızımın sacları oldukca kısa,şuan 28 aylık,her gören sıfıra vur,doktora götürdün mü,vitamin eksikligi mi var,benim kuzım iki yasındayken at kuyrugu baglanırdı saçları vs.gibi söylemler yüzünden dert edinmedigim saçı bi baktım düşünmeye başlamısım
Yani illa rapunzel gibi saçları mı olması gerekiyor
Fotograf ekleyecegim,fotolarda biraz koyu renk cıktıgı için daha sık görünüyor
Normalde seyrek ve kısa kedi tüylüm benim
Okuyan,yazan,yazmayan,bu da dert mi diyen demeyen herkese tesekkürler:)

Kızınızın saçlarında çok snormal bir durum göremedim ben o yaşlarda genelde öyle olur her çocuğun saçı gür olacak diye bir kural yok genelde genetik bu işler ama illa kafaya takıyosanız ve kestirecekseniz İnstagramda kozmik bakım diye bir sayfa var ay takvimine göre saç kesim günlerini filan veriyor o takvime göre kestirirseniz saçları daha gür ve canlı çıkar aslında o sayfada herşeyle ilgili çok güzel bilgiler var ben çoğunu uyguluyorum ve gerçekten faydasını gördüm

Anladığım bir konu değil, olması gereken nedir bilemem, 2 kızım var, kıyaslama yapmam yine de abes olur, her çocuğun yapısı farklı olabilir ama gayet normal göründü bana. Yine de kan değerlerine baktırın çok kafanıza takılıyorsa. İçinizde şüphe kalacağına, sorularınız cevaplansın.

Ya bir de çok tatlı kuzucuk maşallah.

Ayyy çok tatlı maşallah maşallah bence hiç birşey yok şu anlık çok iyi eltimjn kızının da saclari aynı böyleydi kayınvalideem kendi saçlarını sürdü maşallah bir gurlesti beline kadar saçları oldu artık evde kalan çayın demini pamuk yardımı ile kiznin saclarına da süre bilirsin

Cokbtatli Masallah. Normal saclari bence. Benim oglusumun da saclar bu yaslar seyrek sonra masallahi oluyor. Ben erkek oldugu halde sifira vurdurmadim saclarini hic ve gayette guzelbsaglikli saclarimiz var. Bir Masallah da ogluma

Yeğenimin de böyleydi, sağlıksız cansız saçları vardı ilkokul çağına kadar. Şu an için sorun yaşamazsınız ama 4-5 yaşlarında "uzun saç istiyorum" dönemleri başlıyor işte o tam bir facia oluyor. Arkadaşlarının saçlarını kıskanıyorlar.

Bu bir sorun değil, çocuğun yapısı böyle. Ama şimdiden ufak ufak bakım yaparak sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Biz biraz geç kaldık ama şu an gür ve sağlıklı saçları var bizim sıpanın bakımlar sayesinde. Onun da saçları sarıydı bu arada.

bence kizinizin saclari hafif kisa (28 aylik bir cocuk icin)- normalde her ay yaklasik 1 cm uzar derler ama bu söylenti yetiskinler icin gecerlidir- bebeklerde 0,3- 0,5 uzar diye biliyorum.

Masllah Allah Bagislasin öncelikle.

Bence gayet Normal Her bebek Annnesinin karnindan sacli cikmiyor ,Ki biz Yetiskinlerin bile cok az ve seyrek saci olabiliyor.

maşallah kendi tatlı saçı tatlı, bi tane de bana versin Allah ım nooolur. kısa kedi tüylü demeniz bir hoşuma gitti bir hoşuma gitti.
benim yeğenim de var 1,5 yaşında saçı hiç kesilmedi sizin kızınkinin yarısı kadar. dert etmeyin.

Aa cok iyi fikir aslında
Coookkk önceleri o sayfayı duymuştum
Tekrar bi gözden gecireyim

Ablası sekiz yasında,onun saçlarını ördügümde gidip çekmeye calısıyor:) şimdiden basladı kıskanmalar
Ne tür bakımlar yapılabilir
Bakım deyince hep ergenlik ve sonrası aklıma geliyor
Bu yaslarda neler yapılabilir hiç bir bilgim yok malesef

Amiiinnn,hep dua ediyorum allahım olmayanlara versin
Benimde ikinci cocugum.ümidimi kestigim anda oldu.hiç kafaya takmayın.rabbim cok iyi ayarlıyor ne zaman verecegini

Zaten yaz geldiginden beri birazcık uzadı,daha da kısaydı.minik lastiklerle baglıyorum sıcak olmasın diye.sanırım biraz işe yaradı

Masallah kiziniz cok tatli benim de 2017 dogumlu kizim var ve kiziniz dan daha az saclari. birde 2015 dogumlu kizim var ve inunda 3 yasina kadar saclari seyrek ve azdi hatta sadece ust taraf vardi onda gorenler bile bile mi boyle kesiyosunuz falan diye yorum yapiyodu. hic birine kulak asmadim kizimin saclari 3 yasindan sonra inanilmaz uzadi ve gurlesti. her bebegin upuzun gur saci olacak diye bisey yok benimde bebekken saclarim yokmus mesela simdi elhamdulillah cok guzeller. bosverin boyle seyleri kizinizla oyun oynamanin keyfini cikarin :)

ben zeytin yagi surerim bazen saclarina bazen argan yagi bazen kayisi yagi dustan 1 saat once surer yikarim cocuklarimi

Kızımın saçını at kuyruğu bağlardım diyenler var ya onlar mükemmel insanlar. Takmayın onları. Kocişkoları onları çok sever. Kayınvalideleri melektir. En iyi yemeği onlar yaparlar. Her şeyin en iyisini onlar bilirler.

Bebeleri şak diye çişini söylemeye başlar mesela. Küt diye memeden keserler çocuk hiiiiiiiiç mızmızlanmaz. Öyle mükemmeldir o tipler. Evleri filan hiç tozlanmaz. Papatya mıçtıklarından şüphe ediyorum. Öyle yüce insanlar. Kısacası takılma sen onlara.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…