kızımın sağlık sorunu :(

rumya73

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
176
125
53
52
merhaba arkadaşlar ,

kızım 16 yaşında 1 aydır okulda idrara sıkıştığını altına kaçırma korkusu ile çarpıntı yaşadığını bu sebeble derslere konsantre olmadığı için ağladığını söyledi.
Hemen doktora götürdüm idrar testinde protein eser çıkdı 1 hafta sonra tekrar yaptık yeniden çıktı.

doktor iyi bişiy değil dedi idrara sıkışmamak adına doğru düzgün su içmiyormuş susuzluk ve stresde protein kaçağına sebeb olabiliyormuş.
Başına böyle bir durum gelen oldumu kızımın bu sorunu evde olmuyor acaba rezil olma korkusu yuzundenmi oluyor ?
psikoloğa götürmek istiyorum ancak ilaç kullanması taraftarı değilim.
Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

teşekkürler.

Öncelikle çok geçmiş olsun, ama bu stresin altında yatan psikolojik nedenler tespit edilmeden çözüme ulaşamazsınız ki..
Protein eser miktarda olması çok ciddi birşey değil diye biliyorum, bende de olmuştu bazı dönemlerde.
Bence siz en iyisi psikologa götürün, hemen ilaç içecek diye bir durum yok, belki konuşmakla çözüm bulurlar.

Psikolojik ise bu iş için olan kullan at külot bezlerden kullansın içi rahat olunca derslere konsantre olabilir.(cok incedir dışardan belli olmaz.ya da ped.)yavas yavaş korkusu sönebilir.uzun otobüs yolculuklarında bana da olur.her molada inerim sanki zor durumda kalacakmis gibi.ya gelirse diye huzursuzlanirim.takinti olmaya başlamış sanki.sorun olsa evde de sık sık gitmesi gerekirdi.

İdrar yollarında sorun yok mu yani zira bu psikolojik gibi durmuyor .benimde böyle sorunlarım vardı da onun için sordum

evet haklısınız zaten eser miktarda olması çok çok az demekmiş götüreceğim doktora teşekkürler

bendede var bu korku zaten ama ne bileyim çok aşırı takıntı oldu kızımda
o dediğiniz külot bezler kızımın yasına göre varmıdır.

İdrar yollarında sorun yok mu yani zira bu psikolojik gibi durmuyor .benimde böyle sorunlarım vardı da onun için sordum
valla idrar testinde bakteri enfeksiyon çıkmadı zaten korkusu altına kaçırmak
evde gayet normal seyirde idrara çıkması
lökosit felan çıkmış 1-2 ama doktor önemsiz dedi.

Hanımefendi psikolog ilaç yazmaz, ilaç yazan bölüm psikiyatridir

valla idrar testinde bakteri enfeksiyon çıkmadı zaten korkusu altına kaçırmak
evde gayet normal seyirde idrara çıkması
lökosit felan çıkmış 1-2 ama doktor önemsiz dedi.
Anlıyorum , benim doğuştan idrar kesem küçük ben doğduğum günden beri o korku ileyim.ama benim hep ultrason da bakıldi . inşallah psikolojiktir ve tez zamanda geçer

Lohusa pedleri var külot gibi onlardan kullanabilir, problem çözülene dek. Kıyafet altından belli olmuyor ama bence bir psikoloğa da götürün.

Psikolog ilaç yazmaz, psikiyatrdan bahsediyorsunuz siz. Psikolog ancak gerek görürse, psikiyatriste yönlendirir ama sanmıyorum.

Az su icmek idrar yollarıni bozuyor .Hafta sonu guzelce konuşun .Bol su içirin .Belki sistit baslangıcı filan olmustur .

hanım efendi o kadarını biliyorum oda psikiyatriye sevk eder ilaç içmesi gerekirse diye söylemek istedim.
Canim benim belki konusmayla hallolur, sevk ederse de gitmezsin. Kimse seni zorlamaz. ❤ Allah yardımcınız olsun

o dediğiniz külot bezler kızımın yasına göre varmıdır
Eczaneden almayın, onlar çok kaba oluyor. Ben ikinci kızımda gebeliğin son 2-3 ayı hep külot bez kullandım. Marka ismi hatırlamıyorum ama E-bebekten alıyordum ve tıpkı iç çamaşırı gibi her bedeni var, üzerine oturuyor. En azından psikolojik olarak kendini iyi hisseder.

16 yaşında bir ergen :) takıntıları olabilir bence de bir psikolog size kesinlikle yol gösterecektir nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda.

Anlıyorum , benim doğuştan idrar kesem küçük ben doğduğum günden beri o korku ileyim.ama benim hep ultrason da bakıldi . inşallah psikolojiktir ve tez zamanda geçer

Sizede çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah anneyim işte endişe ediyorum

evet önce psikolog çok gerekirse psikiyatri ama inşallah kendi yenebilir sürekli konuşuyorum annecim psikolojık senın korkma en kötü izin alır sınıftan hemen çıkarsın diyorum

evet en azından bak ben altıma kaçırmıyprum kaçırsamda altımda destek var rezil olmam derse güveni gelebilir desteğiniz için çok teşekkür ederim.

16 yaşında bir ergen :) takıntıları olabilir bence de bir psikolog size kesinlikle yol gösterecektir nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda.
haklısınız hemde ne ergen.aklı bir karış havada birde sürekli benden bişiyler ister ve aldırmak için böyle şeyleri kullanır ama tabi protein çıkması idrarda canımı sıkmadı değil.

evet en azından bak ben altıma kaçırmıyprum kaçırsamda altımda destek var rezil olmam derse güveni gelebilir desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Bakın bu ürün.

Canım benim...
İnşallah önemli bir durum yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…