kızımın sağlık sorunu :(

Az su icmek idrar yollarıni bozuyor .Hafta sonu guzelce konuşun .Bol su içirin .Belki sistit baslangıcı filan olmustur .
evet sınıfta idrara çıkmamak için su içmemiş sanırım susuz kaldı birde aşırı stres protein kaçağı yapıyormuş şimdi bol bol su içmesini söyledim.yarın kont götürücem inşallag değeri normale döner

size nasıl teşekkür etsem azdır ben şimdi ona bunu izah edicem akşam çok rahatlıycak kafası
çok sağolun
hemen alıcam

nasıl yani 16 yasında bir çocuga sende böbrek yetmezliği olurmu diyeceğim ???? anlayamadım
Olabilir o nedenle dikkat etmesini iletin
Protein kaçağı böbreği bitirir
Şekil a ben kby hastasıyım lütfen önlemini alın protein kaçağıyla başladı

size nasıl teşekkür etsem azdır ben şimdi ona bunu izah edicem akşam çok rahatlıycak kafası
çok sağolun
hemen alıcam
Rica ederim, inşaallah problemi çözersiniz ama kesinlikle psikolojik destek aldırın. Külot bez çözüm olmayacaktır. Baş edemediği bir stres bu şekilde dışa vuruyor olabilir. Psikiyatristlik olduğunu düşünmüyorum ama kaygı problemi yaşıyor. Psikayatriste yönlendirilseniz dahi ilaç kullanacak diye üzülüp, bunu kafanıza takmayın. Önemli olan sağlığına kavuşması. Siz onun annesisiniz bizden daha çok düşünürsünüz. Benimde iki evladım var. İnanın böyle bir sorunla karşılalırsak bir gün ilaç kullanımını falan hiç kafaya takmam. İyi olacak, problemleri çözülecekse her şeyi yaparım.

Olabilir o nedenle dikkat etmesini iletin
Protein kaçağı böbreği bitirir
Şekil a ben kby hastasıyım lütfen önlemini alın protein kaçağıyla başladı
Allah göstermesin rabbim sizede şifa versin 24 saatlik idrar bakdırcaz bakalım

çok teşekkür ederim evet en son aşamada kullanması gerekiyorsa elbette kullanacaktır.
bir üye protein böbrekleri bitirir yazmış çok morelim bozuldu şimdi.
doktor eser miktar anlamsız dedi gecici durumda olabilir demişti.

Allah göstermesin rabbim sizede şifa versin 24 saatlik idrar bakdırcaz bakalım
Evet ona bakarlar lütfen dikkat edin önemseyin rutin kontrollere gidin ve durumun ciddiyetini iletin boşverilirse kby olabilir bunu iletin wc gitsin tabi en önemlisi durumu bir hekim değerlendirir tahlile göre

Hiç moralinizi bozmayın, hatta bilmenizde fayda var. En azından olasılıklardan haberiniz oldu şuan ve takibini daha sıkı yaparsınız. Elbette geçici olabilir -ki inşaallah geçer gider. Şimdi siz sadece önleminizi alacaksınız. Olumlu tarafından bakın, kendinizi kötüye odaklamayın.

Evet ona bakarlar lütfen dikkat edin önemseyin rutin kontrollere gidin ve durumun ciddiyetini iletin boşverilirse kby olabilir bunu iletin wc gitsin tabi en önemlisi durumu bir hekim değerlendirir tahlile göre
yok peşini bırakmam orda negatif görene kadar.
eritrosit de çıkmış ama o gün reg idi ondan diye düşünüyorum kby nedir.

rabbim hakkımızda hayırlısını nasip eylesin.ben kont ettiririm sürekli.
inşallah gecici bir durumdur.

Ben bunları yaşayıp umursamadığım iki ayın sonunda başka bir kontrolüm sırasında verdiğim idrar testinin kandan kıpkırmızı olduğunu görmüştüm. Önemsemediğim idrara sıkışma hali idrar yolları enfeksiyonuymuş (yanma kaşıntı yoktu). Tedavi olmayınca böbreklerime ilerlemiş bel ağrısı sandığım şey böbrek ağrısı çıktı. Yatış verdiler hemen, bir haftada bişeycik kalmadı ama o ağrıyı ömrüm boyu unutamam. Kızınıza da aynı şey olmuştur diyemem elbette, tahlillere göre değerlendirir doktorlar. Ama benim gibi önemsememezlik yapıp başına bela açmasın kimse genç yaşta idrara sıkışmak normal değil.

Psikolojik bir durumsa da okulunun pdr uzmanıyla görüşün öncelikle. O gerekli yönlendirmeyi yapar size.

günde 4-5 kez yada -3-4 kez çıkıyor doktor enfeksiyon yok dedi
kızımınki korku altıma yaparım sınıfta rezil olurum korkusu
oysa günde 3-4 kez idrar yapmak bence anormal değil.

günde 4-5 kez yada -3-4 kez çıkıyor doktor enfeksiyon yok dedi
kızımınki korku altıma yaparım sınıfta rezil olurum korkusu
oysa günde 3-4 kez idrar yapmak bence anormal değil.
Evet 3 4 kez idrar yapmak anormal değil ama birden geliyor altına yapacak hissi verme seviyesinde sıkıştırıyorsa bir tuhaflık vardır fiziksel ya da psikolojik olarak. Enfeksiyon yoksa diğer ihtimalleri düşünelim. Su içmeyi kısıtlamayıp her dersten önce ve sonra tuvalete gitse (40 dk ve 10 dkda bir yani), dışardan görünmeyen yetişkin bezlerinden kullansa rahatlar ve korkusu hafifler belki. Rezil olma riski ortadan kalkınca korku da gider, o bezler kaçırdığını dışardan belli etmiyor diye anlatın.

evet aynen böyle yapıcam konusucam
evet birden gelip altına kaçırma hissi oluyormuş bilmiyorum enfeksiyon olunca nasıl çıkıyor sonuç
lökosit çıkmış bakteri sıfır diyor
adetli olduğu için 10 tane eritrosit çıkmış

Doktor enfeksiyon yok dediyse yoktur. Ama isterseniz bi ürolojiye gidin başka bir test yapar belki. Umarım hemen çözüm bulunur da rahat eder kızınız. :)

bak size bir şey anlatayım bu yaşanmış bir olay.benim kuzenimde de var böyle bir huy.ev dışında asla ama asla tuvalet kullanmadığı için su içmezdi.öğretmen kendisi, okulda bütün gün susar ama su içmezdi huyu kurusun.çok ciddi idrar yolları problemine sebep oldu bu ve ilaçlar kullandı.zaten bu sebeple sürekli idrar yolları enfeksiyonu ve sistiti tekrarlardı su içmemezlikten.artık birkaç senedir düzenli şekilde ilaç alması gerekiyor ve hamile kaldığında bu ilacı alamadı.alamayınca problemleri yeniden çıktı ortaya ve bu süreç bebeğin düşüğüyle sonuçlandı.şimdi hala ilaç kullanıyor idrar yolları iiçin ve hepsi bu su içmiycem tuvalete gidemem rahatsızlığı yüzünden.idrar yolları ciddi rahatsızlıklar yaratıyor.lütfen en kısa zamanda bir psikolojik destek alsın ve bunu aşsın.

bi çeşit takıntı sanırım bu da. belki kaygı bozukluğu olarak değerlendirilir doktora gitmek lazım.
okulda tuvaleti neden kullanmıyor? pis olduğu için falan mı

Doktor enfeksiyon yok dediyse yoktur. Ama isterseniz bi ürolojiye gidin başka bir test yapar belki. Umarım hemen çözüm bulunur da rahat eder kızınız. :)
evet yok dedi.26 sında yine yaptırdık yrn gidip göstericez bakalım ne diyecek
çok teşekkür ederim çok sağolun

evet kesinlikle şart gibi

bi çeşit takıntı sanırım bu da. belki kaygı bozukluğu olarak değerlendirilir doktora gitmek lazım.
okulda tuvaleti neden kullanmıyor? pis olduğu için falan mı
yok desr anında geliyor sürekli izin almak istemiyor öğretmene ve sınıfa rezil oluyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…