Kızımın stresli hâlleri, pazarlık yapan aileler...

Off
Yarın is yerime ben cmrtsi calısamam,bebegimi bırakacak yerim yok konusması yapacagım.
Belki isten ayrılacagım
Hikayemiz cok benzer.
Kızım 14 aylık.
Yarım gğn calıısıyorm
Annem asla bakmak istemiyor bastn ben cmrtsi bakamam dedi peki dedik
Kvdem görümcemin cocuklara da bakıyor
Dönüsümlü bakıyorlar
Kvdemin sırasında kocam da oluyor
Bu hafta sok yasadım
Kvdem cmrtsileri ben bakamam dedi
Kaldık ortada😟
Cidden aklı olan bana da versin😭
Konunuzu sabote etmek istemem ama el kadr bebem yük oldu herkese😔
Işten ayrıldığın zaman çok zor duruma düşmeyeceksen işi bırakmanı tavsiye ederim. Çocugun kimseye yük olmuyor ama onun bakımıyla ilgilenmesi gereken sensin, annen veya başkası değil. Başkasına sitem etmek hiç doğru değil. Konu sahibi cevabim senin için de geçerli. yildiztozuu yildiztozuu

Eskiden bende annemden kayınvalidemden destek gormeyince sinirlenip üzülüyordum. 2 kucuk cocugum var. Biri 3 yasinda digeri 7 aylik. Simdi dusunuyorum onlar bizleri buyuttu, diger yandan yaşli anane bAbannelere bakiyolar. Birde 50 yasindan sonra torun mu bakacaklar. Ancak sevmek isteyecekler. Yine de hastane işi olunca destek olsunlar yeter diyorum artik

Ben anneanne babannelere de üzülüyorum. Hayatları boyunca çocuk mu bakacak bu insanlar?
Sadece çocuk değilki. Mesela benim kayinvalidem 3.5 aydir yasli babanneye bakti. Cuma gunu vefat etti. Bu surecte hic bir destek goremedim, aksine yardim etmek istedim ama iki cocukla mumkun olamadi. Hemde çalışıyordu. Nasil bize de destek ol diyebilirsin ki. Anca sevmek ister, bakmak değil

Ama bu süreç kimsenin elinde olan bir süreç değil, çocuklara da yazık. Sorun kimin bakıp bakmadığı değil çocuk annesini istiyor sadece her çocuk gibi. Herkesin sinirleri gergin gelip geçici şeyler. İnsanlar bunaldı, herşey kötüye gidiyor. Kreşe vermekten de korkuyor insanlar ya hastalanırsa diye. İki ucu sorun.

Çözüm bulmak sizin göreviniz önce aileleri suçlamayı bırakmalısınız. Tek sorun yalnızlık mı cidden? Yüzlerce çocuk yalnız büyüyor. Her zaman aileden destek alamadan büyütme durumunuz olma ihtimalini göze almalısınız. Benim kızım da benim işim sebebiyle önce annem baktı sonra başka şehire geçince hemen Bakıcı başladı o baktı. Aralarındaki iletişim çok iyiydi dediğiniz sorunları yaşamadım. Ayak tırnaklarına kadar yiyen bir çocuğun tek sıkıntısı yalnızlık değildir. Lütfen yanlış anlamayın farketmeniz için söylüyorum muhakkak onu endiselendiren başka birsey olmali

Bakici yeterli gelmiyor 2 yasindan sonra. Cocuk oyun istiyor.
Ben pandemi falan dinlemedim kreşe yazdirdim. Olmuyor cocuk evde cok bunaliyor, bakici desen ev hanimi ne katacak cocuga. Kreşte cok mutlu. Para bakiciya gidecegine kreşe gitsin
Ben anaokulunda çalıştım, kreş vs gördüm bir bilseniz kimleri çalıştırdıklarını. Siz sadece dışarıdan görüyorsunuz. Onlar aldıkları paraya bakıyor. Önemli olan çalışan insanlar bana göre.

Ücretsiz izin alamıyor musunuz? Yani kimse bakmıyorsa ve kreşe de güvenemiyorsanız çıkın işten derim ben ki kolay kolay demem. Memurluk yine kazanılır ama bu yaşlardaki psikoloji çocukları kalıcı etkiliyor. Değmez hiçbir iş için çocuğunuza.

Işten ayrıldığın zaman çok zor duruma düşmeyeceksen işi bırakmanı tavsiye ederim. Çocugun kimseye yük olmuyor ama onun bakımıyla ilgilenmesi gereken sensin, annen veya başkası değil. Başkasına sitem etmek hiç doğru değil. Konu sahibi cevabim senin için de geçerli. yildiztozuu yildiztozuu
Yani ben konu sahibinin konusunu sabote etmek cidden istemiyorm o yüzden uzuun uzun yazmayacagım.
Cidden hic aklımıza gelmemisti.
Keyiften calısıyorz zaten.
Nasıl egleniyoruz bırakıp giderken bi bilseniz.
Eminim konu sahibi de cocugu kendini yerken zevkten dört köse oluyırdur😒

7 aylık memurum başka bir şehire taşındım. Bir önceki yerimde aile apartmanındaydım teyzemler amcamlar kuzenler...kızım 2 yaşına kadar çok güzel kalabalık ortamda büyüdü. Ben ise başladım taşındık.Bulundugumuz yer insan olarak çok soğuk bir yer. Kızım o kalabalıktan çıkıp böyle bir yere gelince bocaladı.En son bebekken gördüğü babaannesi geldi alışamadı onlar da çok ilgilenmediler. Pandemi dönemine denk geldiğim için ne kreşe verebildim ne birşey.Bakici deseniz daha hicbir kimseyi bilmiyorum hiç yoktan iyidir dedik.Biraz o baktı gitti.Cok gönüllü degillerdi.
Annem geldi o da farksız. Isı gücü gezmekten ibaret. 2 ay da annem baktı. Şimdi diyor birdahaki yaza kadar kayinvaliden baksin.Yok o yazın keyfini geçirsin kışın kaloriferli yere rahatı için gelsin.Banane o gelsin yazın dedi bende sinirlendim zaten kreşe vereceğim ikinizde gidin birdaha gelmeyin dedim.Asabim bozuldu zaten kızım hala ortama alışamadı benim işe gitmeme alışamadı.Geceleri uyanıp ağlıyor.Tirnaklarini yemeye dudaklarını yolmaya başladı. Ağzı yüzü yara.Ayak parmaklarına kadar yiyor düşünün. Daha işten gelmeden ertesi günü hesaplıyor. Anne yarın işe gidecek misin vs.Babasi da aynı durumda.
Moralim çok bozuk.Kizimin bu hâlleri ailemin kırk yılda bir yardımını bekledim en azından şu virüs geçene ortalık düzenlene kadar. Burnumdan geldi.
Her haftasonu türlü yerlere gezmeye götürüyorum kimseye karışmıyor elimden geldiğince rahat ettirmeye çalışıyorum benim kızım yuk geliyor.Kacacak yer arıyorlar.
Kızım 2.5 yaşında inanilmaz uslu bir çocuktur hanı çok yaramaz olur yorar diycem.
Kafam çorba gibi oldu
Önce cocugunuzu hastaneye goturun.Yaralar bereler ne için araştırın.Sonrada yatılı kres varmı arastırın.

Kadın iki ay bakmış yaranamamis. Napsin tüm hayatını size mi adasin anneniz? Gezmesin tozmasin yani işi gücü siz olun, oyle mi? Ay ne kadar garip. Kızınız bu kadar dirayetsiz ise pedagoga götürün.
Dirayetsiz derken ?? o daha 2,5 yaşında bir çocuk

7 aylık memurum başka bir şehire taşındım. Bir önceki yerimde aile apartmanındaydım teyzemler amcamlar kuzenler...kızım 2 yaşına kadar çok güzel kalabalık ortamda büyüdü. Ben ise başladım taşındık.Bulundugumuz yer insan olarak çok soğuk bir yer. Kızım o kalabalıktan çıkıp böyle bir yere gelince bocaladı.En son bebekken gördüğü babaannesi geldi alışamadı onlar da çok ilgilenmediler. Pandemi dönemine denk geldiğim için ne kreşe verebildim ne birşey.Bakici deseniz daha hicbir kimseyi bilmiyorum hiç yoktan iyidir dedik.Biraz o baktı gitti.Cok gönüllü degillerdi.
Annem geldi o da farksız. Isı gücü gezmekten ibaret. 2 ay da annem baktı. Şimdi diyor birdahaki yaza kadar kayinvaliden baksin.Yok o yazın keyfini geçirsin kışın kaloriferli yere rahatı için gelsin.Banane o gelsin yazın dedi bende sinirlendim zaten kreşe vereceğim ikinizde gidin birdaha gelmeyin dedim.Asabim bozuldu zaten kızım hala ortama alışamadı benim işe gitmeme alışamadı.Geceleri uyanıp ağlıyor.Tirnaklarini yemeye dudaklarını yolmaya başladı. Ağzı yüzü yara.Ayak parmaklarına kadar yiyor düşünün. Daha işten gelmeden ertesi günü hesaplıyor. Anne yarın işe gidecek misin vs.Babasi da aynı durumda.
Moralim çok bozuk.Kizimin bu hâlleri ailemin kırk yılda bir yardımını bekledim en azından şu virüs geçene ortalık düzenlene kadar. Burnumdan geldi.
Her haftasonu türlü yerlere gezmeye götürüyorum kimseye karışmıyor elimden geldiğince rahat ettirmeye çalışıyorum benim kızım yuk geliyor.Kacacak yer arıyorlar.
Kızım 2.5 yaşında inanilmaz uslu bir çocuktur hanı çok yaramaz olur yorar diycem.
Kafam çorba gibi oldu
Herşeyi bir kenara bırakıp annelere gönül koymadan önce kızınızın sorununa hemen çözüm bulmalısınız. Tırnak yemek dudak yolmak ciddi bir sorunun geri dönüşü. Çok hareketli olmak gibi 2.5 yaşındaki bir bebeğin Uslu olması da bir sıkıntının sonucu olabilir. Yolun başından farkedin. İleride daha sıkıntılı zamanlar olabilir.Sizin gibi o da yabancısı olduğu ortama girdi. Uzmandan yardım alabilirsiniz.

Çok zor durumdasınız , anlıyorum, sizi üzmek istemem ama anne ve kayınvalideniz hayatta olmayabilirdi? O zaman bir çözüm mutlaka bulacaktınız değil mi? Bakacak kimse yok diye çocuk doğurmama yoluna gider miydiniz, sanmıyorum.
Evet ailelerden beklentimizin olması çok normal, ama istemiyorlarsa yapacak hiçbir şey yok.
İki küçük çocuğum var. Oldukça zorlandım büyütürken, hala devam ediyor sorunları. Yanlarında sürekli söylüyorum ilerde çocuğunuza falan bakmam haberiniz olsun diye, şimdiden beyinlerine yerleşsin ki ilerde kabullenmeleri zor olmasın 😃 Allah mecbur bırakmasın ama gelecek hayallerimin içinde torun bakmak diye bir şeye asla yer yok, gerekirse bakıcı paralarını ben veririm ama lütfen bana bulaşmasınlar :KK70:

2 ay bakmış az mı? Benimki bı hafta baksa sukrederim. Ama zaten bence kızınızın başka problemleri var. Anneanne babaanneyi suçlamayın herkesin bir düzeni vAr ve mutlaka uzman yardımı alın

Back
X