Olabilir benim 5 yasindaki sipam 2,5 yasindakini kiskanip kaka yapmisti gece :) ya da baska cocuklarda gorunce ozenip yapiyo.. gecici bi sure
Vardir bi sebebi daha kucuk ustune vok gitme bence.. psikolojik bi sebebi yoksa gecerBende özendi diye düşündüm ama 10 gündür sürüyor. Günde 2 defa az az yapıyor. ama bu çok ayıp kızım. Sen artık büyüdün. Kakan geldiği zaman bana söyle ben götürürüm seni diyorum. Tamam diyo. Ama söylemiyor.
14 yaşında altına yapıp öylece oturuyormuAsla korkutmak istemiyorum ama pisikolojik olabilir...
Benim tanidiğin oğlu 5 yaşında başladı ve hâlâ yapiyor. Şuanda 14 yaşında.
Okulda, evde... heryerde... ilk zamanlar utanıyordu ve ağlıyordu şimdi yapiyor ve o halde oturuyor.
Cocuk 6 yaşından beri terapiye gidiyor... sonuc 0.
Asla sizi korkutmak icin yazmiyorum ama sakin hafife almayin...
Asla korkutmak istemiyorum ama pisikolojik olabilir...
Benim tanidiğin oğlu 5 yaşında başladı ve hâlâ yapiyor. Şuanda 14 yaşında.
Okulda, evde... heryerde... ilk zamanlar utanıyordu ve ağlıyordu şimdi yapiyor ve o halde oturuyor.
Cocuk 6 yaşından beri terapiye gidiyor... sonuc 0.
Asla sizi korkutmak icin yazmiyorum ama sakin hafife almayin...
Acıyor diyor o yüzden altıma yaptım diyo. Pişik de değil poposu. Krem sürüyorum yine de ama anlayamadım. Kaka yaptığı zaman tamam kızım üzülme temizleriz bişey yok diyorum. Birdaha geldiğinde bana söyle olur mu. Büyüdün sen artık diyorum tamam diyor. Size de çok geçmiş olsun. Umarım yakın zmanada düzene girer. Tuvalet gerçekten çok önemli. Benim kzıımında 3 gün yapamadığı oluyordu. Ondan çok biz üzülüyorduk ıkınmasına. Yaptığında çok mutlu oluyodu. Cevabınız için teşekkürlerKesinlikle etraftan duyduğunuz tavsiyelere göre hareket etmeyin.
Çocukla ya da durumla ilgili en ufak fark, uygulamanız gereken yöntemi değiştiriyor.
Benim oğlumun daha farklı bi durumu var, kaka tutuyor. Psikolog ve anaokulundaki öğretmenler tablo yapıp çıkartma yapıştırma yöntemini doğru bulmadı mesela. Çocuğu daha çok strese sokabilir dedi.
Biz konuşarak ikna etmeye çalışırken, psikolog bu konu üzerine konuşmamamızı söyledi.
Haftada bir on günde bir kaka yaptığı için, yapıp rahatladığında biz gerçekten çok seviniyorduk. Psikolog sevinç dahi olsa kaka yaptığında herhangi bir tepki vermeyin dedi. Çünkü kaka yapmadığında üzüldüğümüzü/kaka yaptığında sevindiğimizi gördüğünde, bunu kullanabileceğini söyledi. Mesela bize kızdığında kakasını daha da tutmak gibi...
Henüz yeni bir durum sanırım. Böyle yaptığı zaman bir kez sorun neden tuvalete değil de altına yaptığını... Ağladığında da bir sorun olmadığını, temizleyebileceğinizi, ama tuvalete yaparsa daha rahat yapacağını söyleyin.
Sonra da bir süre üstüne gitmeyin. Birkaç hafta içinde değişiklik olmazsa bi psikoloğa/pedagoga danışırsınız.
Hiç böyle değildi. Etkileyen birşey olduğunu düşünmüyorım. Psikolojik olduğunu zannediyorm. Umarım çok sürmez ve eski düzenine geri döner meleğimKıyamam bide agliyormusacaba bi sorunmu var ki tutamiyormu yada etkileyen biseymi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?