Kızımın uyku sorunu lütfen yardım

Bellamm00

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2019
31
4
1
30
İyi geceler arkadaşlar kızım iki yaşında ve hiç uyumuyor ona ezcanaden iyi geceler çayı aldım alerji yaptı doktora götürdüm uyku sorunu için hiç bişey yapmadı acaba tekrar kullansam iyi geceler çayını kızım da tekrar alerji yaparmı daha bi kere kullandım ve hiç uyumuyor gece durmadan kalkıyo 12 1 de yatıyo :( oyun oynuyo gülüyo yatmıyor lütfen yardımm

Uyku dediğiniz şey düzen ve kararlılıktan ibaret. Uyuşturucu verir gibi çay vermenize gerek yok küçücük çocuğa. Gülsün, oynasın. Siz ona katılmadıkça, ışıklar açılmadıkça, yataktan çıkmasına müsaade etmedikçe ne kadar devam edebilecek?

Sabah 7 kalkış, öğlen 12de öğle uykusu, akşam 8de gece yatışı. Yapacağınız tek şey bu düzeni korumak.

Aynı şikayetten doktora gittiğimizde bize uyumaaz demişti doktor, şu an 10 yaşında hala uyumaz oğlum

İyi geceler arkadaşlar kızım iki yaşında ve hiç uyumuyor ona ezcanaden iyi geceler çayı aldım alerji yaptı doktora götürdüm uyku sorunu için hiç bişey yapmadı acaba tekrar kullansam iyi geceler çayını kızım da tekrar alerji yaparmı daha bi kere kullandım ve hiç uyumuyor gece durmadan kalkıyo 12 1 de yatıyo :KK43: oyun oynuyo gülüyo yatmıyor lütfen yardımm
Benim kızım 2 yaşına kadar aynıydı, emmeyi bıraktıktan sonra düzene girdi uykusu. Eczaneden aldığınız çayı, küçücük çocuğa vermeyin lütfen. Uyku saatleri ile oynayın, sabah erken kaldırın daha erken yatabilir erken kalktığı için.

Bazı çocuk uyumuyor. Uyumuyor.. uyumuyor.. Uyku şurubu verdi Dr bitkisel bizim çocuk enerji patlaması yaşıyordu içince. İnan uyku konusunda acınacak haldeyim ama elden bir şey gelmiyor. Gece 12 den sonra cam gibi oluyor gözleri. Allah yardıcımız olsun

Uyumuyorr uyumaz..sabah erkende kaldiriyom öglen uykusunu erkenede cekiyomm yokk yoruluyor 9da uyuyor hahh tamm oldu busefer diyorum 10 da uyanip gece 1- 1bucugakadar oturuyor .14 aylik bizimkide öle düzen müzenle olmuyo düzen diyenlere şaşıyorum valla ..ışıkları kapatip zifiri karanlik hic seslenmeden başında otiruyorum o yine saati 1 yapmadan uyumuyor uyumuyooorr uyumuyorrr...uyusada meme agzimda dursun diyo saat basi meme meme diye yine uyaniyo gece olucak diye korkuyom artik
Ayyy kusura bakmayin bende cok dertliyim napcamı şaşırdim zombi gibi gezmekten

İyi geceler arkadaşlar kızım iki yaşında ve hiç uyumuyor ona ezcanaden iyi geceler çayı aldım alerji yaptı doktora götürdüm uyku sorunu için hiç bişey yapmadı acaba tekrar kullansam iyi geceler çayını kızım da tekrar alerji yaparmı daha bi kere kullandım ve hiç uyumuyor gece durmadan kalkıyo 12 1 de yatıyo :KK43: oyun oynuyo gülüyo yatmıyor lütfen yardımm
Kızınız gündüzleri uyuyormu ve gün içinde aktifmi yorulmuyorsa uykusu gelmeyebilir ve banyo yapma sıklığı nasıl akşamları mı yapar akşam yaptırmak gündüz çocuğu oyunla parkla gezmeye yormak uykuya kolay dalmayı ve deliksiz uyumayı sağlıyor

Ah ah benimki de öyleydi. Gece 12de uyur,2de geri uyanır, sabaha kadar otururdu. Sabah erken kaldırıp gündüz çoook yormalısınız. Günde bir kez 2 saat öğlen uykusu yeter (1 buçuk saate de çekebilirsiniz) ama onun haricinde park, bisiklet, koşma, konuşma, misafirlik, yürüme... bol aksiyonlu bir gün geçirmeli.

Ben tam olarak iki yaşında uyku eğitimini verdim. Gündüz emmeyi bırakmıştı. Gece emiyordu sadece. Kendisi uyumaya başladıktan sonra geceleri hiç uyanmamaya başladı. Memeyi öyle tamamen bıraktı. Bıraktırmayı da istiyordum ama sonra nedense pişman oldum. Keşke, geceleri bazen uyandırıp emzirseydim dedim.

Bizim uykuya geçişlerimizde sizin gibi geceleri 12-1'i buluyordu. Evim dubleksti ve o süreçte alt katta bulunan salondaki köşe koltuğu açıldığında duvara dayandığı için o koltukta kızımla yatmaya karar verdim. İlk gece saat 11.15'de yattık. Benim uyuya kalma ihtimalime karşı salonun kapısını kilitledim ki o uyumazsa salondan dışarı çıkmasın. Koltukta bir o yana gitti, bir bu yana gitti. Hopladı zıpladı falan derken uyuması bir-bir buçuk saati buldu. Hadi yat diye hiç diretmedim. Yatağa girdiğimiz andan itibaren tepkisiz kaldım. Bir şey söylediği zaman kısa cevap verdim ya da uyumuş gibi davrandım. Her gün yatağa girme süresini 15 dk veya yarım saat geriye çektim. Şimdi 4.5 yaşında ve o dönemden beri saat 8.45 odamıza çıkış, üstümüzü değiştirip yatağa giriş saatimiz. Saat en geç 9.30 uykuya dalmış oluyor. Yeni evimde dubleks olduğu için çoğunlukla bende oda da yanında oturuyorum ve gece lambası açık oluyor. Hala ya konuşa konuşa uykuya dalar ya da sürekli kıpırdana kıpırdana ama genel olarak yatağa girdikten sonra 10-15 dakikada uyuyor.

Ayrıca yorulan çocuk uyur tezi maalesef benim kızım için geçerli değildi. Yaz ayında uyku eğitimi verdim. O yaz boyunca biz sitede gün boyu parklardaydık. Günde 3 defa havuza indiriyordum, çok aktiftik ama yorulunca geceleri daha çok uyanıyordu. Ben de öyleyim. Aktif bir gün geçirince gece huzursuz uyurum genelde ram uykusunda geçer gece.

Uyku dediğiniz şey düzen ve kararlılıktan ibaret. Uyuşturucu verir gibi çay vermenize gerek yok küçücük çocuğa. Gülsün, oynasın. Siz ona katılmadıkça, ışıklar açılmadıkça, yataktan çıkmasına müsaade etmedikçe ne kadar devam edebilecek?

Sabah 7 kalkış, öğlen 12de öğle uykusu, akşam 8de gece yatışı. Yapacağınız tek şey bu düzeni korumak.
Yataktan kalkıyor malesef

Ayrıca yorulan çocuk uyur tezi maalesef benim kızım için geçerli değildi. Yaz ayında uyku eğitimi verdim. O yaz boyunca biz sitede gün boyu parklardaydık. Günde 3 defa havuza indiriyordum, çok aktiftik ama yorulunca geceleri daha çok uyanıyordu. Ben de öyleyim. Aktif bir gün geçirince gece huzursuz uyurum genelde ram uykusunda geçer gece.
Çok teşekkürler bunu denemeye gayret edicem inşAllah başarılı olurum

Benim kızım 2 yaşına kadar aynıydı, emmeyi bıraktıktan sonra düzene girdi uykusu. Eczaneden aldığınız çayı, küçücük çocuğa vermeyin lütfen. Uyku saatleri ile oynayın, sabah erken kaldırın daha erken yatabilir erken kalktığı için.
Malesef onuda denedim hiçbişey çözüm olmuyo bu yüzden aldım öneri olduğu için

Bizde 27 aylığız.
Bizimkide uyumayanlardan.
Bakma sen iyigcler çayı verdin die topa tutanlara.
Kız kardeşimde beni topa tutmuştu,çocugu oldu ,şimdi bana soruyo abla ne veriyodun uyuması için die.
Yaşamayan bilmez.
Biseferinde eşimde bende 2 ay boyunca sadece günde 3-4saat anca uyuduğumuzu biliyorum.
Sinirler yıpranık ,surat dağınık...
Bu sayfada yazılan herşeyi yaptık biz.
Kararlılık demişler ,ben uyumadığı halde 2 yıldır bıkmadan usanmadan uyku eğitimi uzmanından yardım alarak herşeyi yapıyorm.
Doktor pes etti ama bizimkinde uyku yok.nefret ediyor uykudan.
2 ay öncesine kadar her gece 50kere en az kalktığımı biliyorum.(şaka değil,dalga değil) ışık kapalı asla açmam , yatağından kalkmadan mızıldar,sağa sola döner ,sıkılır mızıldar..çok kere halının üstünde uyuyakalmaktan sırtım belim tutulmuştur.
Dün 2 saat gidiş 2 saat dönüş yola gittik.
Çocuk parkında akşama kadar zıpladı kaydı.
Gözünü bile kırpmadı.
Erkenden kalkar ,öğle uykusu yok,gecede 11de sızar.
Şükür 2 aydır gece 10kere falan kalkıyo ki biraz uyuyabiliyorum.
Atarax bile verdim doktor kontrolünde çünkü tırlatmaya az kalmıştı.ki işe yaramadı malesef.
Kısaca DNA sında uyku yoksa uyumuyorlar :)
Napsan boş ,beterin beteri var deyip şükrediorum bende..

Aminn
Bazı çocuk uyumuyor. Uyumuyor.. uyumuyor.. Uyku şurubu verdi Dr bitkisel bizim çocuk enerji patlaması yaşıyordu içince. İnan uyku konusunda acınacak haldeyim ama elden bir şey gelmiyor. Gece 12 den sonra cam gibi oluyor gözleri. Allah yardıcımız olsun

iyi geceler çayı ne yahu..
ufacık çocuğa..
1 haftadan itibaren verilen bi çay doktorlar tavsiye ediyor gayet bitkisel siz merak etmeyin o güzel kafanızı buna yormayın anneyim ben araştırmadan bişey vermedim

Çocuğunuzu gündüz hiçbir şekilde uyutmayın. 15 dk bile içi geçse gece uyku saati hooop 12 -1 oluyor benim çocukların. Birde çinko eksikliği veya demir eksikliği de uykusuzluk yapıyor onlara bir baktırın. Ama ilk söylediğim çok önemli.

Back
X