Kızımın uyku sorunu lütfen yardım

De
Çocuğunuzu gündüz hiçbir şekilde uyutmayın. 15 dk bile içi geçse gece uyku saati hooop 12 -1 oluyor benim çocukların. Birde çinko eksikliği veya demir eksikliği de uykusuzluk yapıyor onlara bir baktırın. Ama ilk söylediğim çok önemli.
Denic ve baktırcam çok teşekkür ederim ememceicnien

Uyumuyorr uyumaz..sabah erkende kaldiriyom öglen uykusunu erkenede cekiyomm yokk yoruluyor 9da uyuyor hahh tamm oldu busefer diyorum 10 da uyanip gece 1- 1bucugakadar oturuyor .14 aylik bizimkide öle düzen müzenle olmuyo düzen diyenlere şaşıyorum valla ..ışıkları kapatip zifiri karanlik hic seslenmeden başında otiruyorum o yine saati 1 yapmadan uyumuyor uyumuyooorr uyumuyorrr...uyusada meme agzimda dursun diyo saat basi meme meme diye yine uyaniyo gece olucak diye korkuyom artik
Ayyy kusura bakmayin bende cok dertliyim napcamı şaşırdim zombi gibi gezmekten
Çocuklar 2 yaşından sonra uyumayı kesebilir, kesmezse böyle gece uyumaz. Gündüz münkün olduğunca uyutmayın. Ben böyle çözdüm.

Uyumuyorr uyumaz..sabah erkende kaldiriyom öglen uykusunu erkenede cekiyomm yokk yoruluyor 9da uyuyor hahh tamm oldu busefer diyorum 10 da uyanip gece 1- 1bucugakadar oturuyor .14 aylik bizimkide öle düzen müzenle olmuyo düzen diyenlere şaşıyorum valla ..ışıkları kapatip zifiri karanlik hic seslenmeden başında otiruyorum o yine saati 1 yapmadan uyumuyor uyumuyooorr uyumuyorrr...uyusada meme agzimda dursun diyo saat basi meme meme diye yine uyaniyo gece olucak diye korkuyom artik
Canım benim Yaa :) aynı durumdayız valla Allah yardımcımız olsun

Çocuklar 2 yaşından sonra uyumayı kesebilir, kesmezse böyle gece uyumaz. Gündüz münkün olduğunca uyutmayın. Ben böyle çözdüm.
Vallahi uyutniyim diyorum uyuyor kalkmıyor asla gündüz illa uyuyor azda olsa :(

Bizde 27 aylığız.
Bizimkide uyumayanlardan.
Bakma sen iyigcler çayı verdin die topa tutanlara.
Kız kardeşimde beni topa tutmuştu,çocugu oldu ,şimdi bana soruyo abla ne veriyodun uyuması için die.
Yaşamayan bilmez.
Biseferinde eşimde bende 2 ay boyunca sadece günde 3-4saat anca uyuduğumuzu biliyorum.
Sinirler yıpranık ,surat dağınık...
Bu sayfada yazılan herşeyi yaptık biz.
Kararlılık demişler ,ben uyumadığı halde 2 yıldır bıkmadan usanmadan uyku eğitimi uzmanından yardım alarak herşeyi yapıyorm.
Doktor pes etti ama bizimkinde uyku yok.nefret ediyor uykudan.
2 ay öncesine kadar her gece 50kere en az kalktığımı biliyorum.(şaka değil,dalga değil) ışık kapalı asla açmam , yatağından kalkmadan mızıldar,sağa sola döner ,sıkılır mızıldar..çok kere halının üstünde uyuyakalmaktan sırtım belim tutulmuştur.
Dün 2 saat gidiş 2 saat dönüş yola gittik.
Çocuk parkında akşama kadar zıpladı kaydı.
Gözünü bile kırpmadı.
Erkenden kalkar ,öğle uykusu yok,gecede 11de sızar.
Şükür 2 aydır gece 10kere falan kalkıyo ki biraz uyuyabiliyorum.
Atarax bile verdim doktor kontrolünde çünkü tırlatmaya az kalmıştı.ki işe yaramadı malesef.
Kısaca DNA sında uyku yoksa uyumuyorlar :)
Napsan boş ,beterin beteri var deyip şükrediorum bende..
Vallahi canım ya sanki zehir vermişim gibi tavırlar zaten uykusuz ve sinirliyim deli ettiler :) Allah yardımcın olsun canımmm yaa uyumayan çocuk çook zorr :( bişe dicem alerji yaptı ya çay bu alerji ne zaman geçer yani ilerde verebilirmiyim bu çayı çünkü işe yaramıştı biraz :(

Vallahi uyutniyim diyorum uyuyor kalkmıyor asla gündüz illa uyuyor azda olsa :KK43:
İşte bı yüzden gece uyumuyor. Benim oğlum 2-2,5 yaşına kadar uyudu gündüz bir sorun olmadı sonra gece uyumamaya başladı. Çok kararlıydım uyutmadım ama bazen bir bakarsım oyun oynarken uyumuş okadar severdi uykuyu. Ama yok yani gece rezil oluyordum engelledim uykuyu sorun çözüldü. O da alıştı sonra gündüz uykusunu istemez oldu.

İşte bı yüzden gece uyumuyor. Benim oğlum 2-2,5 yaşına kadar uyudu gündüz bir sorun olmadı sonra gece uyumamaya başladı. Çok kararlıydım uyutmadım ama bazen bir bakarsım oyun oynarken uyumuş okadar severdi uykuyu. Ama yok yani gece rezil oluyordum engelledim uykuyu sorun çözüldü. O da alıştı sonra gündüz uykusunu istemez oldu.
Denicem kuzum çok sağoll

Benim kızımda 21 aylık aynı böyle heh diyorum 9 da yattı aaa 1 saat sonra uyanıyor artık 3-4 de yatıyor. Sabah 11de uyanıyor öğle uykusu felan yok mecbur uyutmuyorum uyursa 4 de yatıyor 2-3saat uyuyor.
Ağlaya sızlaya uyutmuyorum hic değilse 11-12 de uyuyor ona bile şükrediyorum ama böylede hiç bi düzen yok..

Vallahi canım ya sanki zehir vermişim gibi tavırlar zaten uykusuz ve sinirliyim deli ettiler :) Allah yardımcın olsun canımmm yaa uyumayan çocuk çook zorr :KK43: bişe dicem alerji yaptı ya çay bu alerji ne zaman geçer yani ilerde verebilirmiyim bu çayı çünkü işe yaramıştı biraz :KK43:
Sen salla o yorumları yapanları.
Önemli olan senin ne yaşadığın ve senin doğruların.
O çayın dokunduğunu nerden anladınki.
Başka bişey dokunmuş olmasın ?
Çünkü içinde dokuncak pek bişe yok diye biliyorum.
Eğer kestiysen çayı vermeyi 1 haftaya geçmes lazım.geçmiyosa başka bişeye alrjisi vardır.

o yaşta çocuğu dışardan etkiyle uyutmak ne ya.bırakın öyle çay falan.tabiki de alerji mucizevi iyileşmez.gündüz uykusuna yatırıyorsanız yatırmayın , 5 kat daha fazla koştursun yorulsun zamanla girer düzene.odasında yatağına yatırın, kapatın ışığını siz içeri geçin.yatak vakti komutunu algılasın.

Sen salla o yorumları yapanları.
Önemli olan senin ne yaşadığın ve senin doğruların.
O çayın dokunduğunu nerden anladınki.
Başka bişey dokunmuş olmasın ?
Çünkü içinde dokuncak pek bişe yok diye biliyorum.
Eğer kestiysen çayı vermeyi 1 haftaya geçmes lazım.geçmiyosa başka bişeye alrjisi vardır.
Geçti kuzum böyle yüzünde kızarık oldu alnında sonra geçti acaba başka bişeydenmi markası iyi bi çaydı reklam olur diye söylemiyorum ve bi haftalık bebeklerde bile kukkanılıyomuş bidahamı denesem :(

Benim kızımda 21 aylık aynı böyle heh diyorum 9 da yattı aaa 1 saat sonra uyanıyor artık 3-4 de yatıyor. Sabah 11de uyanıyor öğle uykusu felan yok mecbur uyutmuyorum uyursa 4 de yatıyor 2-3saat uyuyor.
Ağlaya sızlaya uyutmuyorum hic değilse 11-12 de uyuyor ona bile şükrediyorum ama böylede hiç bi düzen yok..
Aynen o şekildeyim kuzum :(

o yaşta çocuğu dışardan etkiyle uyutmak ne ya.bırakın öyle çay falan.tabiki de alerji mucizevi iyileşmez.gündüz uykusuna yatırıyorsanız yatırmayın , 5 kat daha fazla koştursun yorulsun zamanla girer düzene.odasında yatağına yatırın, kapatın ışığını siz içeri geçin.yatak vakti komutunu algılasın.
Malesef ne kadar uğraşsamda uyuyo öğlen elimden geleni yaptığım halde ve yarım saat geçmeden napsam kalkmıyor çayda doktor tavsiyesi herşeyi veren bi anne değilim

Geçti kuzum böyle yüzünde kızarık oldu alnında sonra geçti acaba başka bişeydenmi markası iyi bi çaydı reklam olur diye söylemiyorum ve bi haftalık bebeklerde bile kukkanılıyomuş bidahamı denesem :KK43:
Ben çaydan oldugunu düşünmüyorum.
Tabiki sen kontrolü elden bırakma.
Ben denerdim tekrar ki alrji olsada geçmiş.
Evet ben 3-4 aylıkken bile vermiştim ki zaten içinde gaz damlalarında bile olan bitkisel şeyler var.kimse merak etmesin hiç bir anne çocugunu tehlikeye atmaz.

Ben tam olarak iki yaşında uyku eğitimini verdim. Gündüz emmeyi bırakmıştı. Gece emiyordu sadece. Kendisi uyumaya başladıktan sonra geceleri hiç uyanmamaya başladı. Memeyi öyle tamamen bıraktı. Bıraktırmayı da istiyordum ama sonra nedense pişman oldum. Keşke, geceleri bazen uyandırıp emzirseydim dedim.

Bizim uykuya geçişlerimizde sizin gibi geceleri 12-1'i buluyordu. Evim dubleksti ve o süreçte alt katta bulunan salondaki köşe koltuğu açıldığında duvara dayandığı için o koltukta kızımla yatmaya karar verdim. İlk gece saat 11.15'de yattık. Benim uyuya kalma ihtimalime karşı salonun kapısını kilitledim ki o uyumazsa salondan dışarı çıkmasın. Koltukta bir o yana gitti, bir bu yana gitti. Hopladı zıpladı falan derken uyuması bir-bir buçuk saati buldu. Hadi yat diye hiç diretmedim. Yatağa girdiğimiz andan itibaren tepkisiz kaldım. Bir şey söylediği zaman kısa cevap verdim ya da uyumuş gibi davrandım. Her gün yatağa girme süresini 15 dk veya yarım saat geriye çektim. Şimdi 4.5 yaşında ve o dönemden beri saat 8.45 odamıza çıkış, üstümüzü değiştirip yatağa giriş saatimiz. Saat en geç 9.30 uykuya dalmış oluyor. Yeni evimde dubleks olduğu için çoğunlukla bende oda da yanında oturuyorum ve gece lambası açık oluyor. Hala ya konuşa konuşa uykuya dalar ya da sürekli kıpırdana kıpırdana ama genel olarak yatağa girdikten sonra 10-15 dakikada uyuyor.
Bende bu taktikle uyutuyorum, 17 aylik oglum 15 aya kadar rezalet bir uyku duzeni vardim. Bir gun onu uyutmaya calisirken sizmisim yaninda, uyandigimda yanimda uyuyordu ne ara uyudugunu hatirlamiuorum. Oyle kesfettim bunu.

Odaya girip pijamalarini giydirip isigi kapattiktan sonra onun yatagina yatiyorum. Gozlerimi de kapatiyorum uyuyo numarasi yapiyorum. Biraz dolaniyor odada sacim basimi cekeliyor uyanayim diye, mumkun oldugunda tepki vermeyip olu taklidi yapiyorum:) ilk zamanlar cilginlar gibi agliyordu odadan cikmak istiyordu direniyordu filan. Ama bakti usul bu, ne yaparsa degismeyecek, simdi uyku saati geldiginde direkt odasj a gecip rutinlerin ardindan kendi haline birakiyorum. Bazi gunler hala uzun suruyor, ama genelde yarim saate en cok uyumus oluyor, ustelik zerre kadar aglamadan!

Ayrıca yorulan çocuk uyur tezi maalesef benim kızım için geçerli değildi. Yaz ayında uyku eğitimi verdim. O yaz boyunca biz sitede gün boyu parklardaydık. Günde 3 defa havuza indiriyordum, çok aktiftik ama yorulunca geceleri daha çok uyanıyordu. Ben de öyleyim. Aktif bir gün geçirince gece huzursuz uyurum genelde ram uykusunda geçer gece.

Zaten önemli olan yorulmasi degil, ilk uyku isaretlerinde yatirmaktir. Yani gözlerini ovduklarinda, ellerini agizina verdiklerinde,.. Ve bu 3-4 aylarinda basliyor zaten. Ama hic uyku egitimi vermeyip, 2 yasina kadar beklenirse hersey daha zor oluyor tabi. Cocugun bünyesi uykusuzluga alisiyor. Gec uyuyan cocuk ister 12 saat uyusun, yine uykusunu almaz, alamaz.

Ekstra olarak cocuk günü cok fazla yogun olarak gecirirse uykusu daha zor. Gün boyu yasadigi stimulileri (yani tam türkce anlamini bilmiyorum) beyininde yer vermek zor oluyor. Benim kizimda mesela daha hiperaktif oluyor.

Oda'dan cikman lazim. Biri senin basinda biri 'uyu uyu' diye otursaydi, sen uyurmuydun? Orda olman, oyun arkadasinin orda olmasidir. Cocugun kendi odasi olmali. Uyku rutini olusmali ve sen sadece yataga koyup "iyi geceler" demen lazim. Gece emzirmeyide birakman lazim. En fazla bir su ver. Süt olmayinca bir müddet sonra artik uyanmaz.

Ne kadar itiraz ederse etsin, süt verme. O süte artik ihtiyaci yok, uykuya ihtiyaci var.

Bizde 27 aylığız.
Bizimkide uyumayanlardan.
Bakma sen iyigcler çayı verdin die topa tutanlara.
Kız kardeşimde beni topa tutmuştu,çocugu oldu ,şimdi bana soruyo abla ne veriyodun uyuması için die.
Yaşamayan bilmez.
Biseferinde eşimde bende 2 ay boyunca sadece günde 3-4saat anca uyuduğumuzu biliyorum.
Sinirler yıpranık ,surat dağınık...
Bu sayfada yazılan herşeyi yaptık biz.
Kararlılık demişler ,ben uyumadığı halde 2 yıldır bıkmadan usanmadan uyku eğitimi uzmanından yardım alarak herşeyi yapıyorm.
Doktor pes etti ama bizimkinde uyku yok.nefret ediyor uykudan.
2 ay öncesine kadar her gece 50kere en az kalktığımı biliyorum.(şaka değil,dalga değil) ışık kapalı asla açmam , yatağından kalkmadan mızıldar,sağa sola döner ,sıkılır mızıldar..çok kere halının üstünde uyuyakalmaktan sırtım belim tutulmuştur.
Dün 2 saat gidiş 2 saat dönüş yola gittik.
Çocuk parkında akşama kadar zıpladı kaydı.
Gözünü bile kırpmadı.
Erkenden kalkar ,öğle uykusu yok,gecede 11de sızar.
Şükür 2 aydır gece 10kere falan kalkıyo ki biraz uyuyabiliyorum.
Atarax bile verdim doktor kontrolünde çünkü tırlatmaya az kalmıştı.ki işe yaramadı malesef.
Kısaca DNA sında uyku yoksa uyumuyorlar :)
Napsan boş ,beterin beteri var deyip şükrediorum bende..

Cocugun kaninda bir melatonin seviyesine baktir. Ondan dolayida cocuklar uyumayabiliyormus.

Yataktan kalkıyor malesef
e tabiki kalkacak. Siz tekrar yatağa koyacaksınız. Çocuklara uyku eğitimi veremiyor olma sebepleri annelerin genelde şunlar; “ama yataktan kalkıyor, ama ağlıyor, ama sürekli konuşuyor, ama kendine zarar veriyor” Çocuk bu. Tabiki de teslim olmayacak ve her türlü yolu deneyecek uyumamak için. O kalkacak siz koyacaksınız. O ağlayacak siz duymayacaksınız. O sempatiklik yapacak gülmeyeceksiniz. Uyku iletişime açık bir süreç değil. Yatarsın ve dünyayla ilişiğin kesilir.

Uyku öncesi hareketi oyun oynama, televizyon-tablet-telefonla ilgilenme, aşırı uyarana maruz kalmada uykuyu engeller. Yarım saat önce evi sakinleştirip uyku rutini geliştirin, kitap okuyun, sohbet edin. Ama ışık kapanınca bitti. 3 saatte sürse 5 saatte sürse sabredeceksiniz. Zamanla azalacak normalleşecek.

Back
X