Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size göre değil; bana göre öyle. Lütfen daha fazla uzatmayalım. Ben çocuğuma kimsenin böyle bir müdahalede bulunmasına izin vermem ve gerekli önlemleri alırım. Siz izin verebilirsiniz. Herkesin tavrı farklı.

Ben hemen olay yerinin dibinde olacağım için zaten böyle bir müdahaleye gerek yok, hiç olmadi. İlk tepki benden gelir.

Karsilik vermediğin hâlde birinin sürekli peşinde gezmesi çok rahatsız edici, mesela çocuğunuza kimseyi bu şekilde rahatsız etmemesini öğretebilirsiniz ( çocuklardan yetişkin duyarlılığı beklediğinize göre bunları da anlarlar diye düşünüyorum .) Yanı diğer çocuk başta hicbir şey yapmamış ama bunalmış sonunda , arkadaşı da gelince oradan cesaret bulmuş demek ki, iitmesi doğru değil hattâ tehlikeli ama çocuk neyi ne kadar anlayıp düşünebilir.
Bir de gerçekten küçükken tanımadığım birinin annesi karşıma dikilip neden oynamıyorsun diye hesap sorsa birinin beni iteklemesinden daha çok bozulur ve korkardım.
Son olarak eğer diğer çocuğun annesi sizin kızınızın karşınına geçip oynamak istemiyor işte neden ısrarla peşinde geziyorsun diyip çocuğunu alıp gitse ne düşünürdünüz. Yani çocuklarda üç yaşla beş yaş arasında atla deve olmuyor , çocuk gene çocukça davranıyor. Empati kurmalarını bekleyemeyiz çocuklardan bizler gibi, herkesin söylediği gibi keşke muhatabınız ailesi olsaydı. Abartacaksak Bir de karşı taraftan abartalım içine kapanık bir çocuk olsa karşıdaki sokağa çıkmak bile istemeyebilir sizin yüzünüzden.

Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
Diğeri de çocuk ve siz başkasının çocuğuna hesap soramazsınız, bir yetişkin olarak. Ne haddinize?
Kızınıza zarar vermediği sürece çocuklar arasındaki ilişkiye karışmayın. Başkalarının çocuklarına değil kendi kızınıza akıl verin.

Ben hemen olay yerinin dibinde olacağım için zaten böyle bir müdahaleye gerek yok, hiç olmadi. İlk tepki benden gelir.
Çocuğunuz istemediği halde her isteyenle oynuyor mu gerçekten?
Ayrıca herhangi bir yetişkin benim oğlumu azarlarsa ciddi anlamda ters tepki gösteririm.
İki çocuk arasında şiddet içeren bir şey yoksa yetişkinin gelip diğer çocuğu uyarmasını asla tasvip etmiyorum. Şiddet durumunda da herkes kendi çocuğunu uyarmalı. Benim çocuğuma müdahale eden biri de hayatının hatasını yapar.
İki çocuğun itişmesinden çok daha büyük bir hasar veriyor çocuğa kocamaj yetişkinin azarlaması.

Diğeri de çocuk ve siz başkasının çocuğuna hesap soramazsınız, bir yetişkin olarak. Ne haddinize?
Kızınıza zarar vermediği sürece çocuklar arasındaki ilişkiye karışmayın. Başkalarının çocuklarına değil kendi kızınıza akıl verin.
Yazdıklarınızın altına imzamı atarım.

Eger kalkmasaydım peşinden gidip bağirmaya belkide itmeye devam edecekti.böyle birşeye kusura bakmayın izin veremezdım.bağırmadım merak etmeyin.
olaydan 10 dakika sonra kızıma tost yedirdim uzaktan bizi izliyordu yanima çagirdim tost verdim hatta..
Çok çok yanlış hareket.
O çocuğun bir şeye alerjisi olup olmadığını bilmiyorsunuz, nasıl böyle bir şey yaparsınız?
Anne baba gözetiminde olmadan çocuğa su hariç hiçbir şey verilmemelidir.
Çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz ama siz de çocuğunuza asla yabancılardan yiyecek içecek almamasını, tanımadığı çocuklarla oynamaması gerektiğini öğretmelisiniz.

Ben de kızımı yalnız bırakmam ama gidip başkasının çocuğunu da uyarmam. Ben onun annesi değilim bu bir. Haddim değil bu iki. Ama en başta dediğimi yineleyeyim. Bu benim tavrım, benim doğrum.

Ayrıca herhangi bir yetişkin benim oğlumu azarlarsa ciddi anlamda ters tepki gösteririm.
İki çocuk arasında şiddet içeren bir şey yoksa yetişkinin gelip diğer çocuğu uyarmasını asla tasvip etmiyorum. Şiddet durumunda da herkes kendi çocuğunu uyarmalı. Benim çocuğuma müdahale eden biri de hayatının hatasını yapar.
İki çocuğun itişmesinden çok daha büyük bir hasar veriyor çocuğa kocamaj yetişkinin azarlaması.
Evet. Çocuklar bir şekilde arayı buluyor ama küçücük çocuk yetişkinden uyarsa bile korkar ve ben bu durumu hiç doğru bulmuyorum.

:))) Ah ah ya benim tüm gün o anı düsünüp gözlerimin dolması,şuan yanımda uyuyor koklayıp öpüyorum sürekli
Abartmayin yaa bu ne ki bi okula baslasin hersey ozaman basliyo ve sen surekli onun kavgalarina müdahil olursan cocugun kendini koruyamaz hayal kirikligida yasamaliki simarik buyumesin cok hassasiniz

Off ne biçim okuyorsunuz konuyu.2.5 yaşındaki kızımı itip hunharca bağırmasına sessızmi kalmalıydım.kaldıki sadece sakince uyardım bağırmadım sonrasinda cagirip kizimin gemeğini bile bölüştürdüm.
Sizin kiziniz bagiracak itecek karşı tarafin annesi izleyecek.
ve siz bu davranişa iyi diyorsunuz pes
En başta yazdığınız kısım bu;

niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.

Sizin evladınız kadar herkesin çocuğu kıymetli. Sanki kızınıza bir yetişkin bağırmış gibi canhıraş bir şekilde başkasının kıymetlisine "ben onun annesiyim" deyip oyununu bozup hesap sormak, korkutmak nasıl bir cahilliktir?
O çocuk için siz bir devsiniz. Belki sizin yüzünüzden kendinden küçük çocuklarla iletişim kurmayı reddedecek. Tost paylaşmakla bu tavrınızın izini öyle kolay silemezsiniz çocuktan.
Ki şanslısınız çocuğun annesi dahil olmamış olaya. Benim kızıma biri sizin gibi davransa ağır tepki veririm.

İyi hoş kendi çocuğunuzu korumak istemişsiniz de karşınızdaki de küçük bir çocuk ve o çocuğa hesap soruyorsunuz. Bir yabancının gelin benim çocuğumu hesap sorduğunu görsem o an yapacaklarımı düşünemem bile. Çocuğunuzla konuşup sorunu öğrenmeniz ve o şekilde çözüm bulmanız daha mantıklı

Hayır oynamıyor elbette ancak istemediklerini bir çocuğu itip yere düşürerek ifade etmiyorlar biri hariç. Onunda zaten oyun zamanlarında başındayım.

Çocuğumu biri düşürürse ve annesi o an müdahale etmiyorsa demek ki muhatap alacağım bir canlı değildir benim.

Böyle tipler yerinden kıpırdamaz ama kendi cocuklari itildiğinde dikenli saçlarıyla ortaya çıkarlar.

Küçüğü de uyaririm , azarlamam. Ben hiçbir çocuğu azarlamam .

Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
Benm kızım da aynı. Yaşıtları tarafından istenmiyor

Annesi o an duyarlı olsaydı koşup gelirdi zaten.

Ses tonunu ve boyunu ayarlayarak konuşmanın bir yanlışı yok.

İteklemen doğru değil, bu yaptığın çok yanlış " diye uyarmak hiç yanlış değil bana göre.
Konu sahibinin kullandığı dil çok yanlış.
Ben onun annesiyim tamam mı, kızımla niye oynamıyorsun sen diye hesap soramaz.
Kızını alır ve ona öğretir sadece.

Hayır oynamıyor elbette ancak istemediklerini bir çocuğu itip yere düşürerek ifade etmiyorlar biri hariç. Onunda zaten oyun zamanlarında başındayım.

Çocuğumu biri düşürürse ve annesi o an müdahale etmiyorsa demek ki muhatap alacağım bir canlı değildir benim.

Böyle tipler yerinden kıpırdamaz ama kendi cocuklari itildiğinde dikenli saçlarıyla ortaya çıkarlar.

Küçüğü de uyaririm , azarlamam. Ben hiçbir çocuğu azarlamam .
Beş yaşında bir çocuğun annesi neden parkta yanında dursun? Bankta oturur bekler. Benim oğlum ufak başındayım mecburen, ama beş yaşındayken de bankta oturur beklerim. Herhangi bir yetişkin haddini bilmez çocuğuma ayar verirse de evet diken diken saçımla gelirim.
Herkes kendi akranıyla muhattap olur. Çocuk çocukla, yetişkin yetişkinle. Çocuğum büyük çocuklar tarafından dışlandı, aldım çocuğumu başka oyuncağa yönlendirdim, gidip o çocuklara hesap sormadım. Sormam. Hakkım da yok.

konuda hatalar silsilesi
cocugu yetıskın olarak azarlamanız 10 dk sonra da tost ıkram etmenız falan bunlar yanlıs
şiddet yok ortada kızınızın can saglıgını tehlıkeye atmamıs
ısrarcı davranan kızınıza gıt demıs o yasta cocuklar gıt hareketını genelde ıterek yapıyorlar bızım gıbı elımızle gozumuzle gıt ısaretını benımsemedıler daha
ayrıca yabancılardan bırsey almaması gerektıgını ogretırken cocuklara sız bır yabancı olarak nasıl tost ıkram edersınız belkı çölyak hastası belkı glutene alerjısı var belkı peynıre alerjısı var belkı seker hastası cocuk ölümüne bıle sebep olabılırsınız bılıyormusunuz ? onu gectım yabancılardan bırsey almak eylemı var

sızın hatanız daha buyuk

Beş yaşında bir çocuğun annesi neden parkta yanında dursun? Bankta oturur bekler. Benim oğlum ufak başındayım mecburen, ama beş yaşındayken de bankta oturur beklerim. Herhangi bir yetişkin haddini bilmez çocuğuma ayar verirse de evet diken diken saçımla gelirim.
Herkes kendi akranıyla muhattap olur. Çocuk çocukla, yetişkin yetişkinle. Çocuğum büyük çocuklar tarafından dışlandı, aldım çocuğumu başka oyuncağa yönlendirdim, gidip o çocuklara hesap sormadım. Sormam. Hakkım da yok.

Bakın dişlamak çok farklı vurup iteklemek çok başka..

Eğer oğlunun vurma huyu varsa tetikte olmalı anne.

Bankta otururken o kızın yere kendi çocuğu tarafından yere düşürüldüğünü görmedi mi ?

Kabul edin ki kendi çocukları vurup kırdığında kılları kıpırdamayan bir grup var.

Ancak söz konusu kendi çocukları olduğunda oturdukları o banktan hizlica konuşuyorlar.

Öğrenecek tabi ama annesi olarak beninde onun için endişelenmem normal.
akranı onu itti bagırdı başkasının yanında.oda herşeyi anlıyor.muhtemelen incindigi için ortamdan kaçti.
bu onun gelişimine ilerde etki edecek belkide
O çocuk da incindiği için sizden kaçtı ve belki de gelişimine etki edecek ileride. Ama muhtemelen bunu problem etmezsiniz çünkü önemli olan sizin çocuğunuz, başka çocuklar gelişmezlerse gelişmesinler. Farkında mısınız bilmiyorum ama iyi kalpli gibi görünen empati yoksunu bencillerdensiniz. Sanki yerlerde sürümüş kızınızı, el kadar çocuk bunlar herkes sizin kızınızla oynamak zorunda mı, yeri gelir atışırlar iki dk sonra oynarlar çocuk sonuçta, bu yüzden psikolojisi mi bozulacak kızınızın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X