KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Kızım 9 yasında ve hep aramızda uyur
Yatmıyor odasında
Yatacak olsa başlıyor mızmızlanmaya.
Babaya çok düşkün.
Paylaşamıyor

9 yasinda mizmizlanmak? 9 yasinda babayi paylasamamak? Normalde bebekler belli bir yasa kadar kendi cinsel kimliklerini olusturana kadar anneyi veya babayi sahiplenip paylasamayabiliyorlar. Ama anne baba cocuk rollerini tanidikca bu durum kendiliginden ortadan kalkiyor. Artik akli fikri yerinde, bir kac sene icinde de ergenlige girecek bir cocuk annesini ne olarak goruyor ki babasini annesiyle paylasamiyor? Yani biraksaniz genc kiz bile olsa ayni devam edeceksiniz. Kiziniza ne kadar buyuk bir kotuluk yaptiginizi ancak ilerde goreceksiniz. Su an hic bir seyin farkinda degilsiniz cunku.

Evet 20 yaşında bir genç kızın annesinden ayrıldı diye ağlaması çok tatlı.

Bana kalırsa genç kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Nerde iyi eğitim alacaksa, nerde ekmeğini kazanacaksa gidebilmeli. Kendi de dimdik duran sağlıklı çocuklar yetiştirebilmeli. Başka şehire gitmenin aileyi terketmek olmadığını kavrayabilecek kapasitede eğitilmeli.

Bunun sebebini anlattım
Evladım ölümden döndü benim, septi semi gecirdi, hastanede duran kalbi çalıştırıldı
Hali ile korktu ve hala atamiyor o korkuyu
Defalarca konuştum bana dediği tek şey bir evladımız var ikinizi de çok seviyorum hep yatmayacak elbette ama şimdilik bırak en azından odasını degistirecegiz o zamana kadar yatsın dediği için beklemedeyim.
Bizim mevzumuz sebebsiz bir mevzuya dayanmıyor pek ben de korkuyorum o böyle yaptıkça
Ben de seni severim şaşkınlığım ve sinirim de bundan konu uzamaz merak etme uzduysem ozür dilerim böyle olmasını istemezdim

Çocuk yanında olunca ya üstünü açarsam yanlışlıkla ,ya kolumu çarparsam vs. diye psikolojik olarak ta rahat yatılmıyor.Yatak odası büyük ,kızım ayrı yatakta yatıyor.Ayrı oda şansı yok ,oğlumun odası ayrı.Gece uyandıkça eşim de ben de üstünü örteriz ,kontrol ederiz,yaşı itibariyle şu an aynı odada olması daha uygun geliyor bize .Zaten yaşları az büyüyünce kendileri ayrı oda istiyor.

Evet demın gordum bi tehlıke atlatmıssınız allah korusun

O korkunun ne oldugunu bende cok ıyı bılıyorum

Birlikte yatan kaç yaşa kadat yatmıştı acaba?

Evet bebek ölümleri konusuna dikkat çekmen iyi oldu. Ben de ilk doğumumda yanımda yatırıyordum, ancak gece sürekli uyanmak dengemi altüst etmişti, yanımda ağlayıp duran bebeği duymamışım inanır mısınız. O geceden sonra beşiğinde uyuttum hep korkuma.

Benim çocuğum yok hanımefendi.
Ben gerçekten merakımdan sordum.
Çünkü biz çocukken anne babanın yatağına yatmamaya, dolabını karıştırılmamaya alıştırıldık.
Siz bu ayrımı hep iç içeyken nasıl sağlıyorsunuz diye merak etmiştim.
Yoksa bana ne sizin sevişmenizden.

Cocuğuyla yatan her anne bunu bilir
eger cocuk o odadaysa cocugun yatagımda....esler.
yada uyanana kadar kendi odasında yatar
merak etmeyin hiç bir anne bunu düşünemiyecek kapasitede değildir diye düşünüyorum.

Soruyu sana sormadım bu bir.
Çocuğum da yok gerçekten merakımdan sormuştum bu iki.
Üçüncüsü herkes bilir diye bir şey yok.
Kaç tane çocuğuna yakalanan tanıdığım var bu şekilde.
Yatıyorsan yat kardesim çocuğunla sen.

Yok gerizekaliyizya yatakta çocuk varken seks yapabiliyoruz öyle de maharetliyiz (!)
Hatta başka oda diye de bir şey icat edilmedi
O kadar tepki alınca tüm yorumlara agresif yaklaşmışsın.
Sana gerizekalı diyen olmadı.
Israrla gerizekalıyız demene gerek yok.

Ama bu agresiflikle normal de değilsin.
İnsan gibi bi soru sordum.
Ne kınadım, ne ayıpladım.
Aman ne yaparsan yap.
Sanki geldim çocuğu aranızdan çıkardım.

12-13 yaşına kadar yattı sanırım. Sonrasında da ara ara gitmeye devam etti.

Kedi yatağa gelince bile tedirgin oluyordum ben zarar veririm diye. Bebeği hiç alamam heralde.

Adem Güneş'in bu konuda cok guzel yazıları var okumanızı tavsiye ederim faydası olacaktır

Aynen damar benim kan benim merak etme benim seks hayatımi

Çocuk doğduğundan itibaren hiç bir zaman anne babayla yatmamalı. Yani rutin olarak. Bebeklerle zaten tehlike arzettiği için yatılmamalı. İleriki yaşlarda da başka zararları olduğu için. Çocuksuz, kokusu olmadan yatamamak nedir yahu? Hiç zararını düşünmeden, sanki evlat sevmek için gündüzler çuvala girmiş gibi ille gece beraber yatmalar? Bu bir tür sapkınlık olmalı, kusura bakmayın. Sapıklık değil, sapkınlık diyorum. Bir de bağımlılık. Hep beraber bir pedagoğa gidin.

Sapkınlık ne demek bi anlatsana bana ? Sapkın deyince ne anlıyosun, ne demeye çalışıyosun ?

bende bundan korkuyorum işte..
Doğru düzgün kendi odasında kendi yatağında uyumadı bu zamana kadar
Ama artık uyusun istiyorum.
Eşimle ne şekilde konuşmam lazım ?
Bence normal konuşma cozmez bu işi .. bilimsel yaklaşım şart ..yani bir uzman desteği .. kızınız için böyle olmalı

Sapkınlık ne demek bi anlatsana bana ? Sapkın deyince ne anlıyosun, ne demeye çalışıyosun ?
Bir tür sapkinlik dediğine göre türünü de yazabilir mi acaba ?
Sapkinliğin es anlamlısi dalalet ki bu terim ağır nitelendirmeler için kullanılıyor
Kelime anlamına baksan toplumun genel normları arasında ebeveynler çocukla yatınca sapkin olmaları yoldan çıkma durumumu mudur :)
Iste tespit kasmaya çalışırken ayarı kaçırip ilginç olabiliyorlar bazen
Gidip yatayim nick katili olacağım yoksa :)

Son düzenleme:
Valla lütfedip cevap vermedigi icin bu konuda aydinlanamadik, neyle itham edildigimizi de bilemiyorum. Ama cocuguyla birlikte uyuma konusunda 40 tane farkli pedagojik yaklasim varken, kendisi kalkip dogdugu gün çocugu ayiricaksin, anasiyla yatmayacak görüşüne inanmis. Ben de buna karşiyim kardeşim. Ne diyim. Sapkin mi diyim bende? Kimse kimsenin suratini görmüyo ya, et hakareti, yapistir yaftayi, izi kalsin. Bana göre herkesi kendin gibi düsünmeye zorlamak sapkınlık. Anlamsiz hakaretler, asagilamalar falan. Öf ya adam olmazuk.

Kesinlikle izin verilmemeli buna. Çocuk anne babanın yanında kendini güvende hisseder, dolayısıyla bu güveni sürdürmek ister. Çocuk hastayken annenin çocukla uyuyup babayı kanepeye attığı çok görülmüştür :) Bu süreç devam ederse çocuk anne babaya bağımlı olur, kişiliği etkilenebilir. İleride ayrılması gerektiği zaman onun için travmatik olabilir.

Bu yüzden bence kendi yatağına alışana kadar çocuğunuzla kendi odasında beraber kalın. Yavaş yavaş alıştırın. İlk başlarda yanında uzun süre oturun uykuya dalana kadar mesela, yatağın kenarına oturun, bir sandalyeye oturun. Masal okuyun muhakkak. Korktuğunu söylerse gece lambası alın bir tane. Çocuğunuz uyanıp yanınıza gelirse mutlaka geri götürün yatağına ve uyuyana kadar bekleyin. Bu süreç zor olabiliyor ama "Sen artık kocaman bir kız oldun kendi başına uyuyabilirsin. Büyükler kendi başlarına uyurlar." gibi basit cümlelerle durumu açıklayabilirsiniz.

Sapkın

sf. 1. Doğru yoldan ayrılmış olan. 2. Sapkıya uğramış
Kaynak: tdk

Bunu anlıyorum. Daha ayrıntılı bilgi istiyorsan bir zahmet kendin araştırırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…