- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
2 yaşında kızım 5 yaşında oğlum var allah bağışlarsa canım, ben düşüncemi yazdım evlatlarımı koklayıp uyumayı bencillik olarak görmüyorum anne kokusu başkadır ben çok iyi biliyorum, bağımlılık felan diyorlar ben bağımlı olmadım aksine! anne değil anam diyerek sarıldım,saygım sonsuz başıma taç ettim onun huzuru başka şimdi olsa yine uyurum anamın mis gibi koynunda ama gel görki ne kaybettim yok valla aslan gibiyim erkek gibi sert,anne gibi şefkatliyim yani bana o psikoloji olayları pek yansımadı ki dedim ya kaç kişinin özel odası olmuş çocukluğunda anneyle olmasa bile kardeşiyle uyumamışmı? Neyse dedim ya fikir benim netice itibariyle...Yazdıklarınız içimi rahatlattı cocuklar kaç yasında
Evet ilkten bende aynı sizin gibiydim:)2 yaşında kızım 5 yaşında oğlum var allah bağışlarsa canım, ben düşüncemi yazdım evlatlarımı koklayıp uyumayı bencillik olarak görmüyorum anne kokusu başkadır ben çok iyi biliyorum, bağımlılık felan diyorlar ben bağımlı olmadım aksine! anne değil anam diyerek sarıldım,saygım sonsuz başıma taç ettim onun huzuru başka şimdi olsa yine uyurum anamın mis gibi koynunda ama gel görki ne kaybettim yok valla aslan gibiyim erkek gibi sert,anne gibi şefkatliyim yani bana o psikoloji olayları pek yansımadı ki dedim ya kaç kişinin özel odası olmuş çocukluğunda anneyle olmasa bile kardeşiyle uyumamışmı? Neyse dedim ya fikir benim netice itibariyle...
Kızınız birden yanınızdan ayrılmaz öncelikle sizin odaya alın yatagını eyer öylede yatmasa yatağını yatagınıza birleştirin yavaş yavaş uzaklaştırın. Eşinizede kızınız kendi yatağında olunca kızınızda sizde daha rahat yatarsınız diyi ikna etmeye çalışın . Hep birlikde çok eziuet cekiyorsunuz.Arkadaşlar Merhaba,
Mart'ta 2 buçuk yaşında olacak bir kızım var. Neredeyse doğduğundan beri aramızda uyuyor.
Ben artık kendi yatağına alıştırmak istiyorum ama eşim hiç oralı değil.
Sen yatağını ayıralım diyince sanki içimden bişey kopuyor onun kokusu olmadan uyumak istemiyorum diyor.
Biz bu dönemde karı-koca olarak çok uzaklaştık.Uzun zamandır kocama sarılıp uyuyamıyorum sabah bir yerim tutulmuş kalkıyorum mutlaka..
Tabi ki bende kızımı çok seviyorum onunla uyumak çok güzel ama artık yatağını ayırmam gerekmiyor mu ?
Eşime bunu nasıl anlatabilirim ? Dün gece kızım uyuduktan sonra yatağına yatırdım ve gecenin bir yarısı yanında olmadığımızı anlayıp ağlayarak uyandı ve tekrar yanımıza aldık..
Bana akıl verin güzel anneler..Şimdiden teşekkürler
lArkadaşlar biraz abartmiyormusunuz????
Bidahaki çocuk yaptığınizda doğar doğmaz ayırın bari...
Bebekten bahsediyoruz çocuktan bahsediyoruz o da bir birey yok psikolojisi etkilenir yok bilmem ne olur. Çocuğun anne kokusuna ihtiyacı var güven duygusunun oluşmasına ihtiyacı var. 3 yaşına kadar çocuk anneyle uyuyup uyandığında annesini yanında görürse güven duygusu oluşuyor. 3 yaşından sonra odaları ayırmak doğru. Zaten anneye guven duygusu olusan cocuk krese giderken oda ayirirken zorlanmaz. Onun öncesinde hiç iyi Bi şey degil. Yatağı ayrı tutmalisiniz sadece.
Bebekken gözetim altında tutmalisiniz kusmasin bogulmasın diye.
Hiç iyi birşey değil yaptığınıZ bence
Ayni durumdayım, kizim 3 yaşinda ve napicam bilmiyorum.Kızım 2,5 yaşında. Bizimle yatıyor. Ne ben şikayetçiyim ne de babası. Yatağın yarısında kızım yatıyor kalan yarısında biz:)
Hata yapıyoruz farkındayım ama ayrı yatınca aynen eşiniz gibi içimden bir şey kopuyor sanki. bende çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu duygudan nasıl kurtulabilirim diye. Takipte olacağım konunuzu.
Zamanla alışırlar kaç yaşına kadar uyuyacaklar odalarında uyut sonra odana git ben öyle yapıyorum...Evet ilkten bende aynı sizin gibiydim:)
Benimkiler sizinkinden büyük bensiz uyuyamıyorlar atta küçük oğlumdan suan bir ses geliyor yanına uzanıp kalkıcam:)
Zaman zamanda odalarına alışsın diye beraber uyumalarına ixin veriyorum güç alıyorlar birbirlerinden.
burada bazı arkadaslar cok değişik yorum yapmış kendi fikirleri ama sunuda söyliyeyim eger benim yatakta bile küçüğün yerini değişsrm tiytiyp yotganı basına cekiyo(
Bence onu konuşmuyorsunuz ballandıra ballandira 5 6 aylıkken hatta 1 haftalikken oda ayiranlara ne diyorsunuz peki??l
Zaten gozetım altında tutulmalı bırlıkte vakıt gecırılmelı dıyoruz hepımız
Konustugumuz sey baska
İllakı bızımle yatacak diyen bunun ıcın tartısan taparcasına bagımlı ebeveynlerın bunu normal bulmasını konusuyoruz
Konu sahıbını tenzih ederim cunku kendısı yanlıs oldugunhn farkında ve önerı ıstıyor
Buna karsılık aman canım ne varkı benımkı 6 9 yasında hala bızımle dıyenlerı konusuyoruz
Sızın bu konuda fıkrınız nedır ogrenmek ısterım sakıncası yoksa
Yanlıs anlamıssınız tamda bahsettıgımı konusuyoruzBence onu konuşmuyorsunuz ballandıra ballandira 5 6 aylıkken hatta 1 haftalikken oda ayiranlara ne diyorsunuz peki??
Benim görüşüm şu ki 3 yaşından sonra odaları ayırmak. Çünkü 3 yas çocuğun bi birey olduğuna adım attığı kararlarını kendi verebileceği bir yas. 3 yaşından sonra uygun yatak alınıp yavaş yavaş alistirilmali uyuyana kadar yanında beklenmeli. Tabi ilk başlarda uyanacaktir yanına gidip sakinlestirip tekrar uyuması beklenmeli. Böyle böyle alisir
Bence onu konuşmuyorsunuz ballandıra ballandira 5 6 aylıkken hatta 1 haftalikken oda ayiranlara ne diyorsunuz peki??
Benim görüşüm şu ki 3 yaşından sonra odaları ayırmak. Çünkü 3 yas çocuğun bi birey olduğuna adım attığı kararlarını kendi verebileceği bir yas. 3 yaşından sonra uygun yatak alınıp yavaş yavaş alistirilmali uyuyana kadar yanında beklenmeli. Tabi ilk başlarda uyanacaktir yanına gidip sakinlestirip tekrar uyuması beklenmeli. Böyle böyle alisir
hic komik ya da hosa godecek bi durum degil halbu ki. 9 yas cocuk anne babadan ayri yatamiyorsa bi sorun var demektirKızım 9 yasında ve hep aramızda uyur
Yatmıyor odasında
Yatacak olsa başlıyor mızmızlanmaya.
Babaya çok düşkün.
Paylaşamıyor
Sorun bızde sanırım cogunluk yatsın ne varkı dıyor şoktayımhic komik ya da hosa godecek bi durum degil halbu ki. 9 yas cocuk anne babadan ayri yatamiyorsa bi sorun var demektir
Çok zor oluyor gerçekten.Kızımı 6 aylıkken kendi odasına almıştım hiçbirde problem yoktu.Kardeşi doğdu bizim odamızda yatıyor diye geceleri korkma bahanesi ile 1 2 yanımıza geliyor bazen ama o bile beni çok tedirgin ediyor 4 yaşında ufakda deil.Bende sanırım kardeşini onun odasına taşıyarak gece korkusunu yenmesini deneyeceğim gerçi kendi ne kadar geceleri korktuğunu söylesede ben kıskançlıktan yaptığını düşünüyorum
Evet gerizekalıhic komik ya da hosa godecek bi durum degil halbu ki. 9 yas cocuk anne babadan ayri yatamiyorsa bi sorun var demektir
Sorun suan ısrarlı benden aldığın tepkiye istinaden uzatmalari oynaman :)Sorun bızde sanırım cogunluk yatsın ne varkı dıyor şoktayım
Sorun suan ısrarlı benden aldığın tepkiye istinaden uzatmalari oynaman :)
Çocuk benim ne seni ne de başkasını alakadar etmiyor
Evet dediğin gibi sorun suan sende
Bu gidişle liseyi bulurZamanla alışırlar kaç yaşına kadar uyuyacaklar odalarında uyut sonra odana git ben öyle yapıyorum...
Neden 3 ay neden bu kadar erken? O bebeğe yazık değil mi inanın üzüldüm çok çok erken değil mi? Anne kokusuna muhtaç yavru ya kussa bogulsa yaninizdayken sesini hemen duyup müdahale edersiniz başka oda da sesini nasıl duyarsınız?Yanlıs anlamıssınız tamda bahsettıgımı konusuyoruz
Benım gorusume gore eger evde uygun oda varsa bebekte annede buna hazırsa ozel bı durum yoksa hastalık gıbı 3 ayından sonra odası ayrılabılır
Ben aynı yatakta yatmayı dogru bulmuyoru cocuk 6 yasında 9 yasında hala anne babasıyla aynı yatakta yatmamalı dıye dusunuyorum
Ha seyahat olur tasınma olur hastalık olur yanı zorunlu hallerı tenzıh ederım
Ama keyfı olarak illakı kesınlıkle cocuk bızımle aynı yatakta nıye yatsın
Aynı odada da olsa ayrı yatakta yatsın
Gunduz mesala kızımla koyun koyuna uzanıp onunla konusuyorum bu ayın 13 de 1 yasında ona yan yana uzanıp kıtap okuyorum ama uyku saatınde kızım odadında veya yatagında uyur
Benım esım 8 sene yatakta benımle yalnız kalmak ıstemese kırılırdım belkıde buyuzden dedım
Cocuklar aslında odasını sevıyor aıleler ayrılmak ıstemıyor mesela yorum yapan bj arkadas var guzek bı ornek aılem benı gec yasıma kadar yanında yatırdı bunu cocuga yapmayın dıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?