KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Arkadaşlar biraz abartmiyormusunuz????

Bidahaki çocuk yaptığınizda doğar doğmaz ayırın bari...
Bebekten bahsediyoruz çocuktan bahsediyoruz o da bir birey yok psikolojisi etkilenir yok bilmem ne olur. Çocuğun anne kokusuna ihtiyacı var güven duygusunun oluşmasına ihtiyacı var. 3 yaşına kadar çocuk anneyle uyuyup uyandığında annesini yanında görürse güven duygusu oluşuyor. 3 yaşından sonra odaları ayırmak doğru. Zaten anneye guven duygusu olusan cocuk krese giderken oda ayirirken zorlanmaz. Onun öncesinde hiç iyi Bi şey degil. Yatağı ayrı tutmalisiniz sadece.

Bebekken gözetim altında tutmalisiniz kusmasin bogulmasın diye.

Hiç iyi birşey değil yaptığınıZ bence

Yazdıklarınız içimi rahatlattı cocuklar kaç yasında
2 yaşında kızım 5 yaşında oğlum var allah bağışlarsa canım, ben düşüncemi yazdım evlatlarımı koklayıp uyumayı bencillik olarak görmüyorum anne kokusu başkadır ben çok iyi biliyorum, bağımlılık felan diyorlar ben bağımlı olmadım aksine! anne değil anam diyerek sarıldım,saygım sonsuz başıma taç ettim onun huzuru başka şimdi olsa yine uyurum anamın mis gibi koynunda ama gel görki ne kaybettim yok valla aslan gibiyim erkek gibi sert,anne gibi şefkatliyim yani bana o psikoloji olayları pek yansımadı ki dedim ya kaç kişinin özel odası olmuş çocukluğunda anneyle olmasa bile kardeşiyle uyumamışmı? Neyse dedim ya fikir benim netice itibariyle...

Tüm sayfaları okudum
ve fark ettimki en vahim durum bende.
ogullarım yanında ya ben ta baba olmadığında aglıyarak uyanıyor.
sanki evde emzikli bebek varmış gibi hergece mutlaka ayaktayım
İkiside ilkokul cagında olmasına ragmen hala alışmadılar alışamıyorlar
neden
mesela suan eşim nöbette büyük oğlan kedi gibi peşimde dolanıyo annem beni yatırsın diye.(benim odamda)
benim tabi duruşum net
sen yat ben gelicem işigı acalım işim bitsin geliyorum.
tabi diğerinide bir hileyle diğer odada uyuttum
Şimdi geceyarısı ikiside aglıyor aglamasada hersekilde uykulu gelip yataga giriyorlar.
yeminle bıktım usandım ya.
ilk seferler eşim nöbette oluyo koruma iç güdüsü annelik felandı ama artık iş cığrından çıktı ve eşimle evde olduğu günler hep yatma konusunda tartışıyoruz.
oğlanlar biliyo tabi babam bizimle yatacak annem kim
ya arkadaş bi rahat yatalım karı koca yatakta yoook
neymiş büyüyorlar bidahamı cocuk olacaklarmış.
tamam doğru,yatırdım yeter ama değilmi
şimdi diyorumki 3züde pedigoga yada aile ruh saglığı merkezine götürcem:)
Sen asla eşini dinleme bu konuda buradaki en tecrübeli anneyim
aslaaaaaa izin verme yolunu bul artık

Evet ilkten bende aynı sizin gibiydim:)
Benimkiler sizinkinden büyük bensiz uyuyamıyorlar atta küçük oğlumdan suan bir ses geliyor yanına uzanıp kalkıcam:)
Zaman zamanda odalarına alışsın diye beraber uyumalarına ixin veriyorum güç alıyorlar birbirlerinden.
burada bazı arkadaslar cok değişik yorum yapmış kendi fikirleri ama sunuda söyliyeyim eger benim yatakta bile küçüğün yerini değişsrm tiytiyp yotganı basına cekiyo(

Kızımı 3 aylıkken kendi odasına aldim.sonra tasindik tayin ihtimali vs derken kizimin olmasi gereken oda kolilerle dolu.beşiği mecbur odamiza aldik.yani kızım 2 yasinda bizim odamiza tekrar geldi.gelis o geliş, ayni yatakta yatiyoruz cogunlukla.evet rahat edemiyoruz.oramiz buramiz tutuluyor ama kizimdaki mutluluga huzura degismem.bazen sabah uyaniyor bizi izliyor babasini ve beni seviyor.kulagima egilip "annecim ben uyandim hadi gunaydin diyelim"diyor..
Resmen sakinlesio rahatliyor bizimle yatinca.martt 3 yas bitecek.dr 3 yasina kadar sıkıntı olmaz aksine guven duygusu gelisir baginiz kuvvetlenir dedi.
2 ay sonra ayirma calismalarina baslayacagim yavaştan.
3 yasini gecirmemek önemli zira o yastan sonra bağlılık değil bağımlılık oluşuyor.

Bu arada biz abimle 9 10 yasimiza kadar annemle babamin yanina kacar yatardik.cok da sevinirdik.hala aklimiza gelince mutlu oluyoruz : )

Kızınız birden yanınızdan ayrılmaz öncelikle sizin odaya alın yatagını eyer öylede yatmasa yatağını yatagınıza birleştirin yavaş yavaş uzaklaştırın. Eşinizede kızınız kendi yatağında olunca kızınızda sizde daha rahat yatarsınız diyi ikna etmeye çalışın . Hep birlikde çok eziuet cekiyorsunuz.

l

Zaten gozetım altında tutulmalı bırlıkte vakıt gecırılmelı dıyoruz hepımız

Konustugumuz sey baska
İllakı bızımle yatacak diyen bunun ıcın tartısan taparcasına bagımlı ebeveynlerın bunu normal bulmasını konusuyoruz

Konu sahıbını tenzih ederim cunku kendısı yanlıs oldugunhn farkında ve önerı ıstıyor
Buna karsılık aman canım ne varkı benımkı 6 9 yasında hala bızımle dıyenlerı konusuyoruz

Sızın bu konuda fıkrınız nedır ogrenmek ısterım sakıncası yoksa

Ayni durumdayım, kizim 3 yaşinda ve napicam bilmiyorum.

Zamanla alışırlar kaç yaşına kadar uyuyacaklar odalarında uyut sonra odana git ben öyle yapıyorum...

Bence onu konuşmuyorsunuz ballandıra ballandira 5 6 aylıkken hatta 1 haftalikken oda ayiranlara ne diyorsunuz peki??

Benim görüşüm şu ki 3 yaşından sonra odaları ayırmak. Çünkü 3 yas çocuğun bi birey olduğuna adım attığı kararlarını kendi verebileceği bir yas. 3 yaşından sonra uygun yatak alınıp yavaş yavaş alistirilmali uyuyana kadar yanında beklenmeli. Tabi ilk başlarda uyanacaktir yanına gidip sakinlestirip tekrar uyuması beklenmeli. Böyle böyle alisir

Yanlıs anlamıssınız tamda bahsettıgımı konusuyoruz
Benım gorusume gore eger evde uygun oda varsa bebekte annede buna hazırsa ozel bı durum yoksa hastalık gıbı 3 ayından sonra odası ayrılabılır
Ben aynı yatakta yatmayı dogru bulmuyoru cocuk 6 yasında 9 yasında hala anne babasıyla aynı yatakta yatmamalı dıye dusunuyorum

Ha seyahat olur tasınma olur hastalık olur yanı zorunlu hallerı tenzıh ederım
Ama keyfı olarak illakı kesınlıkle cocuk bızımle aynı yatakta nıye yatsın
Aynı odada da olsa ayrı yatakta yatsın

Gunduz mesala kızımla koyun koyuna uzanıp onunla konusuyorum bu ayın 13 de 1 yasında olacak ona yan yana uzanıp kıtap okuyorum ama uyku saatınde kızım odadında veya yatagında uyur

Benım esım 8 sene yatakta benımle yalnız kalmak ıstemese kırılırdım belkıde buyuzden dedım

Cocuklar aslında odasını sevıyor aıleler ayrılmak ıstemıyor mesela yorum yapan bı arkadas var guzel bı ornek aılem benı gec yasıma kadar yanında yatırdı bunu cocuga yapmayın dıyor

Son düzenleme:

Bırden ayırmak kesınlıkle olmaz benım yaptıgım dogrumu bılmem ama işe yaramıstı ben kızımın yatagını aldım oyuncaklar falan gunduz odasında oynadık gece bızım odada kucuk besıkte uyudu
Bıgun bı baktım odasında oynarken kendı kendıne uyudu
4aylıktı
Dedım kızım hazır
O gece odasında uyuttum bebefon basında yuz kere kontrol ettım yınede
Ertesı gun bı baktım odasında yataga koyar koymaz uyudu
Oyle gecıs yapmıstık

Kardesi ne kadarlik cnm bence kıskançlıgi gecene kadar kardesi ile ayni odada yatirma eger bir yasindan küçükse.
Cunku çocuklar kucuk kardeslerini kıskandığı icin zarar verebilir dikkat etmek lazim bu her çocuk icin gecerli

hic komik ya da hosa godecek bi durum degil halbu ki. 9 yas cocuk anne babadan ayri yatamiyorsa bi sorun var demektir
Evet gerizekalı
Hatta benim bile hoşuma gidiyor ben de gerizekalıyim
Hatta ailece bir sorun var bizde :)
Millet konu sahibine yorum yapın sizden yardım isteyen ben değilim ya da öneri isteyen
Ister yatırırim, ister kaldırırim.
Nokta !

Zamanla alışırlar kaç yaşına kadar uyuyacaklar odalarında uyut sonra odana git ben öyle yapıyorum...
Bu gidişle liseyi bulur
Hatta diyorum oglum askere gidene kadar yat istersen.
küçüğü uyandı öyle sokulduki koltugumun altına yazık yavrum yıllardır beni görmemiş sanki.

Neden 3 ay neden bu kadar erken? O bebeğe yazık değil mi inanın üzüldüm çok çok erken değil mi? Anne kokusuna muhtaç yavru ya kussa bogulsa yaninizdayken sesini hemen duyup müdahale edersiniz başka oda da sesini nasıl duyarsınız?

Ben zannetmiyorum bir anne 8 yaşına kadar benimle yatsın diye direttigini
.
Benim kızım 2.5 yaşında aynı odada uyuyoruz fakat ayrı yataklarda çoğu zaman gecenin 3 4unde yanımıza geliyor bazen sabaha kadar kendi yataginda uyuyor. ama 3 yaşından sonra yatak alıp yavaş yavaş alistiricam.
Anne ve evladın birbirlerinin kokularını duymaları güven duygusunun oluşması ileride anne coxuk arasında daha güçlü bi bağ oluşturur bence.

Ben annemle bir kere bile bir kere ya bir kere bile birlikte uyudugumuzu bilmem hatırlamam annemle aramız hep soguk oldu bu zamana kadar. Tabiki bu yüzden değildir ama bunun %1 de olsa katkısı olduğuna %100 eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…