KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Kızınızı değilde eşinizi alıştırmanız lazım. Gece eşiniz uyuyakaldıktan sonra kemdi yatağına götürün kızınızı yavaş yavaş alışacaklar:)

Sana gelsinler istersen pedagog olarak:))))))

Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre bebekler hiçbir zaman ebeveynlerle yatırılmamalı. Hiçbir zaman. Pediatrist çocuk doktoru oluyor. ABD'de de bu konuda en ileri ülkelerden biri. Açıklamayı yapan da bir doktor, iki doktor değil, bir akademi. Bu konuda en çok ağırlığı olan kurum.

Arkadaşim Adem Güneş'i okumani tavsiye ederim konu sahibi.
Bu sıralar yataginiza bitisik bir yataga, 4yasinda da kendi odasına alistirin. Tabii her cocuk icin farkliliklar olabilir.

Bir de begendin mi mesajimi :)))

Heh işte bu. Abd' de yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Ders kitaplarımızdan tut, hastanede ebeveynlere verdiğimiz basınlardan, ebeveyn sınıflarına her türlü eğitimde ve pratikte bahsettiğiniz AAP öncülüğünde hareket ederiz. Şimdi burada dediğinizi desem anlaşılmayacak, ne bilsinler aap, şimdi bana postanın ek gazetesinden köşe yazısı yazmışım gibi abuk subuk konuşacaklar diye hiç girmedim bile. Konu açılmışken devamını da yazayım o halde:
AAP ( American academy of pediatrics) hiç bir zaman ebeveynle çocuğun birlikte yatmasını onaylamaz,
Bebek sadece beşiğinde tek başına ve sırt üstü yatırılmalıdır
Yastık, battaniye, oyuncak beşikte olmamalıdır.
Güvenli uykunun altın maddeleri bunlar. Şimdi bana car car karşıt yorum getiren olacaksa baştan söyleyeyim, AAP gibi bir kaynaktan sonra kimsenin fikrini tanımam.
taylor çok doğru yazmışsınız.

Batılı, modern(!) yaklaşımlar ne zaman en dogrusu oldu? Annelik ic gudusudur en doğrusu. Anadolu usulü varken akademi ne ya.
Bkz: Adem Güneş

Ne bilsinler, car car... öyle mi.. egitimci değilsin bizler gibi sevde hanim, hemsiresin. Pedagoji mi okudun ki güvenli baglanmadan haberin var da bütün bir forumu kucumsuyorsun:)))

Cehalete ovguyu ve konuyu saptirmaya ovguyu kiniyorum.

Ayri oda ve ayri yatak ayrimi yapamayan insanlar anadolu pedagogu? da okumasin.

9 yasinda bir cocugun anne babasiyla ayni yatakta yatmasi sapkin bir davranistir. Yani dogru yol disinda bir davranis.

Bunun sapkin oldugunu anne de biliyor, hatta sebebini de biliyor.

Ama kotu kelime gorduk mu yanimiza yakistiramiyoruz nedense.

Konudan cehalet fiskiriyor.

Ne bilsinler, car car... öyle mi.. egitimci değilsin bizler gibi sevde hanim, hemsiresin. Pedagiji mi okudun ki güvenli baglanmadan haberin var da bütün bir forumu kucumsuyorsun:)))

Anadolu usulu varken akademi ne yazan siz mi egitimcisiniz?

Gercekten takdire sayan.

Ne bilsinler, car car... öyle mi.. egitimci değilsin bizler gibi sevde hanim, hemsiresin. Pedagiji mi okudun ki güvenli baglanmadan haberin var da bütün bir forumu kucumsuyorsun:)))
Hanimefendi, bu işin eğitimini aldım ben. Ve sadece eğitimini aldığım , emin olduğum konuda emin yazarım, yazdım da. Kimseyi küçümsediğim yok. "Akademi de neymiş yeağ analık içgüdüsü varken" diyecek kafada birine ne açıklaması yapılır bilemem gerçi de. Benim onlardan yeterince haberim var da, sen anlamazsın. Zaten konunun güvenli bağlanmayla ilgisi yok. Sapla samanı ayır da gel.

Anadolu insani haftada 1 banyo yapmayi da tavsiye edebilir. 3 es almayi da.

Anadolu pedagogu cocugu dovmeyi bile tavsiye edebilir. Kulturune uygundur cunku.

Farkli yaklasimlar var derken bu farkli yaklasimlar hangi saygin bilim adamlarina ait?

3 yasinda bile olsa ayni yatagi tavsiye eden saygin kurum var mi?

Bu dunyada dunyanin duz oldugunu iddia eden bilim adami? bile var. Yani farkli yaklasimlar var demek goruldugu uzere alinganliktan kaynaklaniyor. Yaptigini iyi gosterme cabasindan doguyor.

Konunun güvenli baglanma ile ilgisi yok lafına inan kahkahayla güldüm hemsire hanim. Tamam burada bitmiştir zaten yazışma.

Benim merak ettiğim neden en başta aanıza yatırdınız. Nası cesaret ettiniz. Küçükken ben uyku sersemi bi yerim çarpar yada ezerim diye ödüm kopardı. Eee emeklemeye başlayınca da uyanıp yataktan düşme ihtimali çok yüksek. Yani hiç güvenli değil. Ben asla cesaret edemedim buna kızım 1.5 yaşında iyi ki de etmemişim.

Artik bu konuda anadolu usulünun dogru oldugu benimsendi hanimefendi.
Güvenli baglanma icin 2yasina kadar anne babayla yatma şart

20 dakikalik akademik yayinlar arastirmasi ile bu iddianizin tamamen yanlis oldugunu tespit ettim.

Ezbere ve guvenilir olmayan kaynaklar uzerine konusuyorsunuz. Zaten konu 2 yas ustu icin acilmis, sonra da acik artirma gibi devam etmis.

Anadolu pedagogu cocugu dovmeyi bile tavsiye edebilir mi? Ne diyosun sen ya!
Çocuğunu her hangi bir ihtiyacta ABDye götür o halde.
Anadoluyu kucumseyen Türk seni!

Artik bu konuda anadolu usulünun dogru oldugu benimsendi hanimefendi.
Güvenli baglanma icin 2yasina kadar anne babayla yatma şart

Ya Allah aşkına hadi bilmiyorsunuz, öğrenirsiniz de, ısrarla cehalet savunmak...
Kim benimsedi? Sen mi? Sen kimsin? Benim verdiğim kaynak tüm dünyaca kabul edilir bir kaynak, senin kaynağın ne? Bir de küçümsüyormuşmuşum. Sen yeterince batırıyorsun kensini, başkasının küçültmesine gerek yok.

Sen degil misin en bastan konuyu bu duruma getirip, car car savunacaklar vs diyen? Anlamazlar şunu bunu diyen. Iyi ki ordasin ya, yenidoganlarimizi Allah korumus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…