KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Artik bu konuda anadolu usulünun dogru oldugu benimsendi hanimefendi.
Güvenli baglanma icin 2yasina kadar anne babayla yatma şart

Kusura bakmayın ama Anadolu'ya övgüler yağdıran bir insan Anadolu insanın bir numaralı özelliğini es geçiyor. Saygı ve mütevazilik. Sizse burada bir insanın mesleğine kibirle yaklaşıyor ve küçümsüyorsunuz.
En kötüsü de akademisyen olduğunu söyleyen bir insan araştırmayı seven biri olmalıdır. Tek bir görüşe saplanıp kalmamalıdır. Bu övgüyle bahsettiğiniz tek yöntem olduğunu hırsla haykırdığınız yöntemi pek çok psikolog da eleştiriyor. Ama siz sanırım tek görüşe saplandığınızdan bunu görmek duymak istemiyorsunuz.
Fakat ben yine de söyleyeceğim. Adem Güneş meslektaşları tarafından en çok eleştirilen kişilerdendir. Meslektaşlarının çoğu önerilerinin yanlış olduğunu iddia etmektedir.
Bu kadar tartışmalı bir yöntemi kendi çocuğunuzda içiniz yüzde yüz rahat uygulamanız da bir akademisyene yakışmıyor bence. Akademisyen şüpheyle yaklaşır ve araştırır, olası zararları da düşünür tek bir fikre saplanıp kalmaz.
Ya bu kadar psikolog haklıysa ve ben yanlış olabilecek bir akımla çocuğumu yetiştirken ona zarar verirsem diye endişelenir.
Çok sabit fikirli, kibirli ve dilinin ayarı olmayan bir insansınız yazık.

Yanınızda yatan patates çuvalı değil çocuksa şayet zaten daha temkinli uyursunuz .eğer ki derin uyku probleminiz varsa çocuğunuz yanınızda değil yakınınızda bir yerde hemen elini atıp uzanabilecek mesafede olabilmelidir.
Adı geçen pedagog kişiyi eleştirmeniz ya da seviyor / sevmiyor olusunuz sizin tercihinizdir . vicdan muhasebesini yapmak bize düşmez .

Kendisini eleştiren bir meslektaş örneği verebilir misiniz ? merakımdan soruyorum

Buradaki kadınlar Adem Güneş'e düşman değil elbette.
Ama araştırmadan tek pedagog oymuş gibi, görüşleri Allahın emriymiş gibi saplanıp kalmak neden?
Biraz araştırmak bu kadar zor olmasa gerek.
Adem Güneş'in yöntemi meslektaşları tarafından zararlı bulunmakta ve çokça eleştirilmektedir.
Ne kadar güvenli ve doğru bir yöntem olduğu belirsiz olan bir yeni tekniğe yüzde yüz güvenmemelisiniz bence.
Yabancı ve yerli pek çok kaynağı okuyup sonrasında size en doğru geleni seçmek varken neden tek gerçekmiş gibi doğruluğu tartışmalı bir görüşe sarılıyorsunuz cidden anlamıyorum.

Kendisini eleştiren bir meslektaş örneği verebilir misiniz ? merakımdan soruyorum

Evet biraz kendiniz araştırırsanız bunu görürsünüz.
Mesela en basiti pek çok farklı psikolog çocukla beraber yatmanın zararlarını kendi kitaplarında yazarken adem güneşin dört yaşa kadar aynı odada tutması buna örnek olabilir.
Zararlarıyla ilgili pek çok makale de var.
Adem Güneş'ten başka bir pedagog'un kitaplarını yada makalelerini okudunuz mu?
Kusura bakmayın ama bu sağlıklı bağlanma mevzusu cidden çok doğru gelmiyor.

bende bundan korkuyorum işte..
Doğru düzgün kendi odasında kendi yatağında uyumadı bu zamana kadar
Ama artık uyusun istiyorum.
Eşimle ne şekilde konuşmam lazım ?
Canım hatayı en başta yanına alıştırarark yapmışsın.bi kaçgün ağlar sonra alışır.eşinede bunun doğru bişey olmadığını güzel bş dille anlat.3 yaşından sonrada yavaş yavaş odasınıda ayır.onlar herşeyi anlıycak yaşa geliyolar artık.

benım kızımda 9 aylık arada odasında arada yanımızda yatıyor ama odasında yatınca muhakkak bır kısı yanında kalıyor cunku cok donuyor ve uyanıyor ara sıra, hemen mudahale etmezsenız tamamen uyanacak hale gelıyor...
su aralar gece beslenmesı de var, formul mama alıyor gecelerı , gece beslenmesını keserse tamamen kendı odasında yalnız bır sekılde yatırmak ıstıyorum ama su an bır sıkıntı gormuyorum...
ama tabıkı 2 yas sonrası aramıza alıpta uyumam cunku bende hep annemlerın yanında yatardım sonra buyudukce koca yatak rahat gelmeye basladı annem ve babam uzaklastı ve bırı salonda brıı yanımda falan devam ettık su an yatak odaları bıle ayrı ınsanların lisede kenı odamda kaldım ama o zamana kadar hep annemlerle yada tek basıma annemlerın yatagında uyudum

çocukları 2 yaşından sonra bile ki genel görüş en fazla 2 yaşına kadar aynı odada yatırılmalı üzerinedir aslında 6.aydan itibaren uygunsa odası ayrılabilir,yanında yatıran anneler yaptıklarının normal olduğunu neden savunuyor? okudum okudum anlayamadım.yanlış olan bir durumu bu kadar savunan bir grubu ilk defa bir arada görüyorum.

arkadaşlar bu yaptığınız normal ve güzel bir davranış değil bunu savunmak için çaba harcarken aslında kendi içinizde de çeliştiğinizi düşünüyorum.bugüne kadar yanınızda yatmış olabilirler ama bundan sonra burada ki bir çok görüşü okuyup evet ben yanlış yapıyorum,çözüm aramalıyım demelisiniz ben yanımda yatırıyorum süper bir anneyim çocuklarım da gayet sağlıklı büyüyor psikolojileri süper demek zaten yanlışın ilk basamağı.bunu yapmayın.

bence çocuk 2 yaşına kadar anne-babasının odasında ayrı bir beşikte yatabilir çünkü emme durumu oluyor bazı çocukların özel durumları olabiliyor.

2 yaştan sonra da eğer bir oda imkanı varsa ve maddiyat buna uygunsa çocuğa ayrı oda yapılmalıdır.ha durum yoktur ev sobalıdır vs vs ona zaten kimse bir şey demiyor,burada genel bir durumdan bahsediyoruz istisnai durumlardan değil.

madem güvenli bağlanma konusuna ilgi duyuyorsunuz, sosyal medya ünlüsü adem güneş yerine dünya literatürlerinde kabul görmüş, ainsworth un bowlby in bağlanma kuramlarını okuyun.
herhangi bir kuramı kabul etmeden önce de bu konuda nasıl bir bilimsel araştırma yapılmış, nasıl bir deneysel grup kullanılmış, ölçümler ne kadar objektif yapılmış, ileriye dönük takip sonuçları nasıl, bunları sorgulayın, ha bunların hiçbiri yapılmamışsa şurda benim ortaya attığım bir fikirden ne farkı kalır ki x in söylediğinin?

Tamam pediğoga gidelim gitmesine güzel öneri de
sapkınlık da neyin nesi.
ister ogluyka ister kıxıyla yatabilir aileler
o koruyuculuk icgüdüsünü herkes bilmez,yasayamaz
kıyamaz ki evladına ayrı yatırıyim.
Evet zor bi süreç
diger anneler gibi yaylım yaylım rahat yatamayız,istediğimiz gibi eşimizle sarılamayız,geceleri binkere kere kalkar üstünü örteriz ama aslaaa sapkın değiliz

Neden olmuş canım durup dururken gece boğazına bişey filanmı kaçmış.

Güvenli bağlanma zırvası da nedir? Adem mi badem mi kim bu adam?

Çocuklarım 40 ından sonra ayrı odada yattılar...önemli olan yarı ölüm olarak nitelendirilen,bilinçsiz uyku halinde birlikte geçirilen süre değil...

Soru sorduğunda saçmalama demeden açıklayıcı cevap vermek

Göz hizasında konuşmak

İhtiyacı olduğunda yanında olmak vs...

Koynumda uyusun kuzum,kokusunu duyayım diyen anneler malesef bu yanlış tutumu ileride de farklı biçimde sürdürüyorlar...çocuk dana kadar olmuş annesi yediriyor,çayını karıştırıyor,ayakkabısını bağlıyor,düğmelerini ilikliyor...

Kız erkek farketmez kendi ayaklarının üstünde durabilme gökten bi günde düşmüyor...doğduğu andan itibaren ilmek ilmek örülüyor...
Bunlar güvenli bağlanma falan değil,psikolojik bağımlılık...

Artik bu konuda anadolu usulünun dogru oldugu benimsendi hanimefendi.
Güvenli baglanma icin 2yasina kadar anne babayla yatma şart

adem güneş çarpmış herkesi güneş çarpması olmuş millet

nolur biraz araştırın,2 yaşına kadar anne baba ile değil en fazla iki yaşına kadar anne babanın odasında ayrı bir yatakta yatırılabilir deniliyor.

bir de şart demiş

Neden olmuş canım durup dururken gece boğazına bişey filanmı kaçmış.
Gribal enfeksiyon ve kanlı ishal (dizanteri) birlikte baş gösterdi.
İlaç kullandık hatta 1-2 gün hastanede bile yattık
1 hafta böyle geçti derken saat bası kurdugum alarm sayesinde uyandım kontrol ediyordum çünkü.
Hırlama sesi geliyordu odasından ve eşim de uyandı o esnada zaten kıyamet kopmuştu bizim için.
Allah cümlemizin çocuklarını korusun.

açık açık yazacağım artık,
koca çocukla aynı odada hatta aynı yatakta yatıyorsunuz ya, yazın hiç mi don atlet yatmıyorsunuz, uykuda hiç mi eşinizle aşka gelip ters bir hareket yapmıyorsunuz, hadi hepsini geçtim eşiniz hiç mi gece/sabah ereksiyonu olmuyor, çocuğun böyle bir görüntüyle karşılaşmasından çekinmiyor musunuz?
5 yaşında bir kız annesiyim, düşünemiyorum onunla aynı odada yattığımızı.
bebeğin üstüne yatma mevzusuna hiç girmeyeceğim zaten, demek ki bazı anne babalarda insan üstü bir güç oluyor kıpırtısız uyuyorlar, ben emzirirken dalarım da çocuk boğulur diye korkumdan deli oluyordum, değil ki yanımda yatıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…