- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Heh işte bu. Abd' de yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Ders kitaplarımızdan tut, hastanede ebeveynlere verdiğimiz basınlardan, ebeveyn sınıflarına her türlü eğitimde ve pratikte bahsettiğiniz AAP öncülüğünde hareket ederiz. Şimdi burada dediğinizi desem anlaşılmayacak, ne bilsinler aap, şimdi bana postanın ek gazetesinden köşe yazısı yazmışım gibi abuk subuk konuşacaklar diye hiç girmedim bile. Konu açılmışken devamını da yazayım o halde:
AAP ( American academy of pediatrics) hiç bir zaman ebeveynle çocuğun birlikte yatmasını onaylamaz,
Bebek sadece beşiğinde tek başına ve sırt üstü yatırılmalıdır
Yastık, battaniye, oyuncak beşikte olmamalıdır.
Güvenli uykunun altın maddeleri bunlar. Şimdi bana car car karşıt yorum getiren olacaksa baştan söyleyeyim, AAP gibi bir kaynaktan sonra kimsenin fikrini tanımam.
@taylor çok doğru yazmışsınız.
çocukları 2 yaşından sonra bile ki genel görüş en fazla 2 yaşına kadar aynı odada yatırılmalı üzerinedir aslında 6.aydan itibaren uygunsa odası ayrılabilir,yanında yatıran anneler yaptıklarının normal olduğunu neden savunuyor? okudum okudum anlayamadım.yanlış olan bir durumu bu kadar savunan bir grubu ilk defa bir arada görüyorum.
arkadaşlar bu yaptığınız normal ve güzel bir davranış değil bunu savunmak için çaba harcarken aslında kendi içinizde de çeliştiğinizi düşünüyorum.bugüne kadar yanınızda yatmış olabilirler ama bundan sonra burada ki bir çok görüşü okuyup evet ben yanlış yapıyorum,çözüm aramalıyım demelisiniz ben yanımda yatırıyorum süper bir anneyim çocuklarım da gayet sağlıklı büyüyor psikolojileri süper demek zaten yanlışın ilk basamağı.bunu yapmayın.
bence çocuk 2 yaşına kadar anne-babasının odasında ayrı bir beşikte yatabilir çünkü emme durumu oluyor bazı çocukların özel durumları olabiliyor.
2 yaştan sonra da eğer bir oda imkanı varsa ve maddiyat buna uygunsa çocuğa ayrı oda yapılmalıdır.ha durum yoktur ev sobalıdır vs vs ona zaten kimse bir şey demiyor,burada genel bir durumdan bahsediyoruz istisnai durumlardan değil.
bu arada çalışan anneler adem güneş sizler için ne diyor okudunuz mu
bence hiç okumayın :)
Ben cevap vereyimaçık açık yazacağım artık,
koca çocukla aynı odada hatta aynı yatakta yatıyorsunuz ya, yazın hiç mi don atlet yatmıyorsunuz, uykuda hiç mi eşinizle aşka gelip ters bir hareket yapmıyorsunuz, hadi hepsini geçtim eşiniz hiç mi gece/sabah ereksiyonu olmuyor, çocuğun böyle bir görüntüyle karşılaşmasından çekinmiyor musunuz?
5 yaşında bir kız annesiyim, düşünemiyorum onunla aynı odada yattığımızı.
bebeğin üstüne yatma mevzusuna hiç girmeyeceğim zaten, demek ki bazı anne babalarda insan üstü bir güç oluyor kıpırtısız uyuyorlar, ben emzirirken dalarım da çocuk boğulur diye korkumdan deli oluyordum, değil ki yanımda yatıracağım.
Ben kızımı hiç yanımda yatırmadım aynı odada ama kendi yatağında yattı hep.arada gece kalkıp geliyodu ama hemen kendi yatağına koyuyodum.çünkü bu sefer odasını ayırmakta problem olcaktı.ama kızımla aramızda çok güçlü bi bağ var aynı şekilde babasıylada.3 yaşı bitince odasınıda ayırdık.o bir birey ve kendi özel alanı olmalı.bizim özel alanımız olduğunuda bilip saygı duymayı öğrenmeli.bi çocuğun karakteri 6 yaşına kadar oluşuyor zaten.çocuğu çok sevmek onu kendine yapışık uyutmak değil.anne babanın görevi onu bağımsız olarak öz güvenli bi şekilde yetiştirmek olmalı.kızım şimdi 5 yaşında ve çok şükür okula alışmasında filan hiç problem yaşamadık çünkü bağımlı yetiştirmedik.bu benim fikrim herkesin fikrinede saygı duyarım.Bu söylediklerim de bilimsel arastirma ürünüdür. Bilimsel olarak, güvenli baglanma icin yasina kadar anne yatağı.
Mesleğim ve annelik vasfı gereği çok okudum hala da okumaya devam ederim ilk satırlarında sizinle aynı fikirdeyim.fakat sağlıklı değil güvenli bağlanma dır. Bağlanma- ile bağımlı olmak aynı şey değildir....Evet biraz kendiniz araştırırsanız bunu görürsünüz.
Mesela en basiti pek çok farklı psikolog çocukla beraber yatmanın zararlarını kendi kitaplarında yazarken adem güneşin dört yaşa kadar aynı odada tutması buna örnek olabilir.
Zararlarıyla ilgili pek çok makale de var.
Adem Güneş'ten başka bir pedagog'un kitaplarını yada makalelerini okudunuz mu?
Kusura bakmayın ama bu sağlıklı bağlanma mevzusu cidden çok doğru gelmiyor.
Allah bidaha yaşatmasın.Gribal enfeksiyon ve kanlı ishal (dizanteri) birlikte baş gösterdi.
İlaç kullandık hatta 1-2 gün hastanede bile yattık
1 hafta böyle geçti derken saat bası kurdugum alarm sayesinde uyandım kontrol ediyordum çünkü.
Hırlama sesi geliyordu odasından ve eşim de uyandı o esnada zaten kıyamet kopmuştu bizim için.
Allah cümlemizin çocuklarını korusun.
Ben bugece eşimde işteyken herzaman yapıpta basaramadığım gibi büyük oğlanı ayrı yatırayım dedim
Benim odada yatırdım diğeriylede mecbur yattım
gece yarısı
o uyandı ben onu yatagına koydum
bu 5kez devam etti
ben herdefasında onu yatagına koyup oglum vc gidiyorum dedim o hafif uyudu uyudu uyandı .
ben uykusuz ben perişan
şeytan diyo yat gitsin hiç değil bu kadar uykusuz kalmassın dedim
sonra vazgeçtim
enson gelip singin ,kırkak ve lk kez anne bu odadaki kanepede uyuyanilirmiyim dedi
kabul ettim.
oysaki daha evvel defalarca denedik.aglıyo gözüne birseyler kabuslar görünüyo ,titriyor,dişleri tıkırdıyordu
şimdi korkarak da olsa izin vermefim
sabah okula zor kalktı tüm gece uyuyamadım uykumu alamadım dedi:)))
Eşimede kk bi konu var ve seni oraya şikayet etcem dedim
oda kızdı
yok arkadas bu adamla oglanlar askerliğe kadar yataaaar
şimdi aksam babayla yatıcak büyüğü(
Amin cümlemize.Allah bidaha yaşatmasın.
Ben cevap vereyim
Cocugum oldu olalı hiç suursuzca biesey yasamadık:))yasayamayızda neticede yanında evladın var bilincindesin
evet malesef hiç donla kilotla yatamadım artık yatmamda zaten
Birde baska odalar da var...yapmak için sorun değil.
şahsım yıllarca hatta eşimde dahil.
ne tarafımıza yattıysak o tarafta uyandık son derece kalitesiz bir uykumuz var ve bel boyun perişan oldu asıl mesele bu
Yo çalışıyorum
İşim agır üstelik dikkat isteyen bir iş.
Süper dadıdan ziyade ben eşime laf anlatmaya gayret ettikçe kızım da kızım dediği için uzuuuuun ugraşlar sonucunda ikisiyle de baş edemedim.
Benim sorun eşimde.
Yapışık yaşıyor.
Yaşatıyor daha doğrusu
hanımlar çoklu alıntıyı ılkdefa yaptım hata olursa bagışlayın ,
ama sanırım siz çalışmıyor ve ev hanımısınız , saglıksız bir uykuyla işe gidip çalışıp hata yapmadan eve dönmeniz imkansız çünkü ,
süper dadıyı izleyin ve sadece 5 gunde kızınızın kendi yatagında yatmasını saglayın , sizede yazık ,
her ağladıgında yatagına yatıracaksınız sadece sabır sabır,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?