KIZIMIZ ARAMIZDA UYUYACAKMIŞ..!

Dunyada bıtek adem günes varmıs ve herkes onun gıbı dusunuyormus adam cocukla zaman gecırılmelı anneyı bılıp ona hemen ulasmalı dıyor
Bu hatun kışılerıde bundan bırlıkte uyumak gerektıgını anlıyor
Iyıkı adam baska bırsey dememıs allah muhafaza

bu arada çalışan anneler adem güneş sizler için ne diyor okudunuz mu

bence hiç okumayın :)

Aynen

benim kızım 5 aylık hep beşiğinde yatırdım.
ilerki zamanlarda ne olur bilemem.

Bu arada sapkın demek normal normların genel kabul gormus dogruların dısında demek
Sapkın sapıtmıs
Cenaze evınde gobek atmak gıbı
Ergenlıge gırecek kızı babayla araya alıp uyumak gıbı

Cocuklara ozel bolge ozel alan nedır ogretmıyormuyduk bız

Ben cevap vereyim
Cocugum oldu olalı hiç suursuzca biesey yasamadık:))yasayamayızda neticede yanında evladın var bilincindesin
evet malesef hiç donla kilotla yatamadım artık yatmamda zaten
Birde baska odalar da var...yapmak için sorun değil.
şahsım yıllarca hatta eşimde dahil.
ne tarafımıza yattıysak o tarafta uyandık son derece kalitesiz bir uykumuz var ve bel boyun perişan oldu asıl mesele bu

benimkiler odasında uyur arada korkunca gelirler yanımıza ama ben 5 yaşıma kadar annemlerle yatmışım sonra kardeşim oldu mecbur kendi yatağıma alışmışım kardeşim yaklaşık 10-12 sene annemlerle yattı sonra bir kardeşimiz daha oldu sırayı o aldı oda şuan 16 yaşında şükür kendi yatağında yatıyor aman diyim ipin ucunu kaçırmayın bizdeki gibi

ilk nasıl alıştırırsan öyle gider ben kızımı ilk günden beri beşiğinde yatırdım şimdi istesekte beraber uyuyamıyoruz kalkıp yatağına gider..ama sanırım güvenli bağlanma için bir dönem beraber yatmak lazımmış ben çokta doğruluğunu araştırmadım uygulamadım da çünkü çocuklukta ben de yaşadım bunu zavallı annem ve babamın hiç özel hayatı olmamış ..

benim oğlum 3 yaşında .ilk yatma aşamasında kucağıma alıp gidiyorum yanıma alıp yatırıyorum. biraz muhabbet ediyoruz bu kısmı çok zevkli. bol bol sarılıp öpüyorum falan. sohbet bitin iyi geceler diyoruz birbirimize. 1 dakika sonra," ooya ditcem" diyor. yani yatağına. çünkü kendi de yanımda rahat edemiyor.
demem o ki kızınızda bence rahat uyumuyordur ama tek yatmanın tadını bilmediği için anlayamıyordur. ha ben ayrı odaya şu aşama da karşıyım. benim oğlum öksürürken genzine balgamı kaçıyor ya da kusuyor boğazına takılıyor. birkaç kez bizim yardımımızla kurtuldu. böyle bir durum olmasa odasın da ayırırdım ama.

Ben bugece eşimde işteyken herzaman yapıpta basaramadığım gibi büyük oğlanı ayrı yatırayım dedim
Benim odada yatırdım diğeriylede mecbur yattım
gece yarısı
o uyandı ben onu yatagına koydum
bu 5kez devam etti
ben herdefasında onu yatagına koyup oglum vc gidiyorum dedim o hafif uyudu uyudu uyandı .
ben uykusuz ben perişan
şeytan diyo yat gitsin hiç değil bu kadar uykusuz kalmassın dedim
sonra vazgeçtim
enson gelip singin ,kırkak ve lk kez anne bu odadaki kanepede uyuyanilirmiyim dedi
kabul ettim.
oysaki daha evvel defalarca denedik.aglıyo gözüne birseyler kabuslar görünüyo ,titriyor,dişleri tıkırdıyordu
şimdi korkarak da olsa izin vermefim
sabah okula zor kalktı tüm gece uyuyamadım uykumu alamadım dedi:)))
Eşimede kk bi konu var ve seni oraya şikayet etcem dedim
oda kızdı
yok arkadas bu adamla oglanlar askerliğe kadar yataaaar
şimdi aksam babayla yatıcak büyüğü(

Bu söylediklerim de bilimsel arastirma ürünüdür. Bilimsel olarak, güvenli baglanma icin yasina kadar anne yatağı.
Ben kızımı hiç yanımda yatırmadım aynı odada ama kendi yatağında yattı hep.arada gece kalkıp geliyodu ama hemen kendi yatağına koyuyodum.çünkü bu sefer odasını ayırmakta problem olcaktı.ama kızımla aramızda çok güçlü bi bağ var aynı şekilde babasıylada.3 yaşı bitince odasınıda ayırdık.o bir birey ve kendi özel alanı olmalı.bizim özel alanımız olduğunuda bilip saygı duymayı öğrenmeli.bi çocuğun karakteri 6 yaşına kadar oluşuyor zaten.çocuğu çok sevmek onu kendine yapışık uyutmak değil.anne babanın görevi onu bağımsız olarak öz güvenli bi şekilde yetiştirmek olmalı.kızım şimdi 5 yaşında ve çok şükür okula alışmasında filan hiç problem yaşamadık çünkü bağımlı yetiştirmedik.bu benim fikrim herkesin fikrinede saygı duyarım.

Mesleğim ve annelik vasfı gereği çok okudum hala da okumaya devam ederim ilk satırlarında sizinle aynı fikirdeyim.fakat sağlıklı değil güvenli bağlanma dır. Bağlanma- ile bağımlı olmak aynı şey değildir....
Bazı talihsiz yorumları da mevcut adem gunes 'in.körü körüne hiç bir bilgiye bağlanmamak gerek .Mutlak doğru yoktur çünkü . ...

Son düzenleme:
Yatağın bi yarısında anne baba tutulurcasına kıvrılıp uyurken, çocuk diğer yarısında yayıla yayıla yatarsa tabiki ayrılmaz :)
Biraz uykuda rahatsız edin,üstüne kol bacak atın,sıkıştırın...ilk geceden kaçıp gitmezse ben de bişey bilmiyorum :)))

Allah bidaha yaşatmasın.

benim 3 yaşındayken kardeşlerim oldu. ama ben genelde annem yatağının yanına yatak yapardı annem orda yatardım. o yüzden sıkıntı yaşamadım. işte kardeşlerim ikizler. onlar paso annemle yattılar. ben annemlerin yatak odasına girerdim annemle rahmetli babam yerde bizimkiler yatakta neyse velhasıl çok ödlekler. koca kızlar herşeyden korkarlar. böyle bir etki oluyor maalesef. çocukların korkmasını engelleyerek ayırın bence yani öyle titremesinler yazık kıyamam.

İşte bu uykuya guvenmek ne kadar dogru, simdi buyumusler sizinkiler ama bebekken aylarca donmezsin bir an bir saniye doner cocugu bogarsin, o zaman ama ben yillardir kipirtisiz yatardim, nasil oldu bu tüh, diyebilir misin hayir. Bu riski almaya deger mi bence hayir.
Diger konuda da gercekten ne olursa olsun cocugun anne babasinin ozel alanina girmesi dogru degil, biz cocukken sabahlari bile anne babamin odasina girmeden kapiyi calar ses vermelerini beklerdik, oranin onlarin ozel alani oldugunu dan diye dalamayacagimizi bilirdik, kizimi da ayni bilincle yetistirmeye calisiyorum. Hayati boyunca başkalarının onun ozel alanina, onun da başkalarının ozel alanina saygi duymasi gerektigini bilsin.

ozaman sen ayrı yatacan hayatım butun gece kızıyla kendi uğraşsın ,

valla bende uzun bir dönem annemle babamın arasında yatardım ayırdıklarında cıngar çıkartırdım ama siz bence artık onu kendi yatağına alıştırın :)

Şaşırıyorum bu kıyamıyorum yatağına bırakamıyorum yorumlarına.
Biraz büyüsün biz de bu sobalı evden taşınalım da ona süslü cici bir oda yapayım diye can atıyorum.
Uzun bir süredir Almayı planladığımız evle ilgili en güzel hayallerim kızımın odası üzerine. Üstelik 2-2.5 yaşlarında olacak kısmet olursa.
4 yaşına kadar beraber kalmaya falan ne gerek var şimdi bile bütün dertlerini söylüyor zaten , bağımsız bir çocuk ve kendi odasında kendi eşyalarıyla kendi düzeniyle bu bağımsızlığın tadına bir an önce varsın isterim.

Ben çalışıyorum. Sabah 5,30 da kalkıp akşam 12 de yatıyorum. Benim için aynı yatakta yatmak zor olmuyor. Sadece bunu kızım için yapmaman gerektiğini biliyorum. Ama bu duygudan kurtulamıyorum. İçim içimi yiyor ayrı yatınca.

Olayi bu kadar dramatiklestirmeyi anlamiyorum ben de.. Çocuğu sokaga atmayacaksiniz, bi birey olarak gidip yataginda uyuyacak; gayet normal bi eylem yani..
Hem kari-koca hayati denen, mahrem denen bi sey var.. Cinsel yasaminiz ne alemde?
Küçüklüğümüzü dusunuyorum da, anne baba arasinda/odasinda/yaninda filan yatmadik; ne ben ne kardeslerim.. Iyi ki yatmadik..
Hem kendi iyiliginizi hem cocugunuzun iyiligini dusunun lutfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…